Emilouko
Περιβόητο μέλος
Δέν ξέρω, απλα την βρηκα στο βιβλιο. Ειναι απο την παραγωγικοτητα που ειναι εκτος; Δεν εχουμε να μαθουμε πυραμιδες και βιομαζες κλπ;
Ναι . Πυραμίδες έχουμε.
Για τον συγκεκριμένο τύπο ασκησης δε ξέρω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια τι γινεται με τα μαθηματικα γενικης? τι πιστευετε? δεν ξερω τι να περιμενω. εχω κ ενα +αγχος γτ ειμαι θεωρητικη και νομιζω δεν θα γραψω καλα.. ενω εχω προσπαθησει πολυ.. λετε να μας βαλουν τπτ σαν τα περσινα?
αα κ κτ ακομα. στον ορισμο της παραγωγου ποιο απ τα 2 κομματακια γραφουμε γτ μπερδευομαι.. και τους τυπους του vieta ποτε τους χρησιμοποιουμε????
Ο ορισμός της παραγώγου είναι ο εξής:
Αν υπάρχει το όριο ... και είναι ένας πραγματικός αριθμός τότε η f είναι παραγωγίσιμη στο Xo του πεδίου ορισμού της. Το όριο αυτό ονομάζεται παράγωγος της f στο Χο και συμβολίζετε με f'(Xo)..
Αν δεν τον έγραψα σωστά δεν υπάρχει θέμα το βλέπεις από το βιβλίο, αυτός είναι ο ορισμός πάντω..
Αν γνωρίζουμε τις δύο λύσεις μιας δευτεροβάθμιας εξίσωσης μπορούμε να βρούμε και τον τύπο της εξίσωσης....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kwstastol
Νεοφερμένος
Αν υπάρχει το όριο ... και είναι ένας πραγματικός αριθμός τότε η f είναι παραγωγίσιμη στο Xo του πεδίου ορισμού της. Το όριο αυτό ονομάζεται παράγωγος της f στο Χο και συμβολίζετε με f'(Xo)..
Αν δεν τον έγραψα σωστά δεν υπάρχει θέμα το βλέπεις από το βιβλίο, αυτός είναι ο ορισμός πάντω..
Αν γνωρίζουμε τις δύο λύσεις μιας δευτεροβάθμιας εξίσωσης μπορούμε να βρούμε και τον τύπο της εξίσωσης....
οκ το'πιασα.. για τους τυπους σχετικα με την υλη π εχουμε στατιστικη πιθανοτητες κλπ πως το χρησιμοποιουμε?
George-20-
Νεοφερμένος
Aristeidis
Νεοφερμένος
οκ το'πιασα.. για τους τυπους σχετικα με την υλη π εχουμε στατιστικη πιθανοτητες κλπ πως το χρησιμοποιουμε?
Εγω πάντως νομίζω οτι ο ορισμός που ανέφερε ο Νίκος απαντάει στην ερώτηση <<τι ονομάζουμε παράγωγο της f ΣΤΟ Χο;>> Ενώ η ερώτηση <<τι ονομάζουμε παράγωγο της f >> απαντιέται στη σελίδα 27 του σχολικού βιβλίου στις πρώτες 5 σειρές της παραγράφου 1.3 (<<Έστω μια συνάρτηση f... και συμβολιζεται με f´>>). Προσέξτε το αυτό πάντως γιατί ειναι μια παγίδα που την ρωτάνε συχνά πυκνά και πολλές φορές το μπερδεύουμε. Δηλαδή αν μας ρωτήσει τι λεμε παράγωγο της f στο Χο γράφουμε τον πρώτο ορισμό ενώ αν μας ρωτήσει τι λένε παράγωγο της f το δεύτερο.
Εγω πάντως νομίζω οτι ο ορισμός που ανέφερε ο Νίκος απαντάει στην ερώτηση <<τι ονομάζουμε παράγωγο της f ΣΤΟ Χο;>> Ενώ η ερώτηση <<τι ονομάζουμε παράγωγο της f >> απαντιέται στη σελίδα 27 του σχολικού βιβλίου στις πρώτες 5 σειρές της παραγράφου 1.3 (<<Έστω μια συνάρτηση f... και συμβολιζεται με f´>>). Προσέξτε το αυτό πάντως γιατί ειναι μια παγίδα που την ρωτάνε συχνά πυκνά και πολλές φορές το μπερδεύουμε. Δηλαδή αν μας ρωτήσει τι λεμε παράγωγο της f στο Χο γράφουμε τον πρώτο ορισμό ενώ αν μας ρωτήσει τι λένε παράγωγο της f το δεύτερο.
Ακριβως οπως τα λες ειναι.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Παιδιά οι πρόοδοι σίγουρα δεν παίζουν;
Δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά..Από τη στιγμή που υποτίθεται(και επαναλαμβάνω "υποτίθεται")ότι το έχουμε διδαχτεί στην Α λυκείου και θεωρείται γνωστό μπορεί και να στο ζητήσουν..Καλού κακού ας διαβάσουμε τους τύπους αλλά ελπίζω να μας είναι αχρείαστοι!
Sipty
Νεοφερμένος
cray9
Νεοφερμένος
gersi
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια να σας ρωτησω τις σελιδες στην βιολογια γενικης 123,124 πρεπει να τις μαθω απεξω??η πιο περιλιπτικα?
Ο Λαμαρκ μπορει να πεσει ανετα σαν αναπτυξη. π.χ. "Να να εξηγησετε με βαση τον Λαμαρκ πως προεκυψε ο μακρυς λαιμος στις καμηλοπαρδαλεις."
Οποτε κατσε μαθε τα.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
παιδια να σας ρωτησω τις σελιδες στην βιολογια γενικης 123,124 πρεπει να τις μαθω απεξω??η πιο περιλιπτικα?
Την θεωρία του λαμαρκ κανονικά.
Τα βιογραφικά του Δαρβίνου περιληπτικά εγώ τα ξέρω. Κ το παράδειγμα σελ. 123.
sparkling
Εκκολαπτόμενο μέλος
chili_pepper
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο τη σελ. 119 εχω μαθει μονο αυτο που λεει γιατι αργησε να γινει αποδεκτη η θεωρια της εξελιξης και αυτο για τον Δαρβινο στην απο κατω παραγραφο και απο τη σελ.120 τη κυταρικη θεωρια και τη θεωρια της εξελιξηςτην εισαγωγη της εξελιξης την εχετε μαθει απ' εξω ?
sparkling
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εγω αυτα ακριβως εχω μαθει τα αλλα με δικα μου λογια εντελως και περιληπτικα. αντε να δουμε αυριο!! ερχεται δυσκολο σαββατο κυριακο με αρχαιαΑπο τη σελ. 119 εχω μαθει μονο αυτο που λεει γιατι αργησε να γινει αποδεκτη η θεωρια της εξελιξης και αυτο για τον Δαρβινο στην απο κατω παραγραφο και απο τη σελ.120 τη κυταρικη θεωρια και τη θεωρια της εξελιξης
Marina-lalala
Νεοφερμένος
BLS
Νεοφερμένος
Κάτι τέτοιο όμως θα δικαιολογούσε αύξηση και όχι μείωση της παραγόμενης βιταμίνης Κ.
η "μετατροπή" της Ε.coli σε παθογόνο μ.ο. (για τους λόγους που λέει το βιβλίο) δεν συνεπάγεται αύξηση παραγωγής βιταμίνης Κ έχω την εντύπωση...αλλά τεσπα το ανάλυσες διεξοδικότατα με κάλυψες..βέβαια θεωρώ απίθανη μία τέτοια ερώτηση...
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσοι δίνετε βιολογία διαβάστε καλά φυλογενετικά δέντρα, τα παραδείγματα του βιβλίου από κεφάλαιο 3 και βιοσυσσώρευση!!
BLS
Νεοφερμένος
Στον κύκλο του νερού όσον αφορά την ξηρά θα γράψουμε κ τις κατακρημνίσεις αν ζητηθεί. Ετσι;
Στα υδάτινα οικοσυστήματα μόνο κατακρημνισεις κ εξάτμιση;
πως να ζητηθούν οι κατακριμνήσεις?
Gate4
Επιφανές μέλος
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Εννοω αν ζητηθεί ο κύκλος του νερού στην ξηρα.πως να ζητηθούν οι κατακριμνήσεις?
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.