Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Καλή επιτυχία για την συνέχεια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Νομίζω ότι θα είναι βατά έως εύκολα!Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά!Λέτε να "κάψουν" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόσμο στα μαθηματικά γενικής;Θα ήταν εξωφρενικό..Πιστεύω θα είναι πάνω κάτω ίδιας δυσκολίας με πέρσι ή ελάχιστα πιο εύκολα..Τι λέτε οι υπόλοιποι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Νομίζω ότι θα είναι βατά έως εύκολα!Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά!Λέτε να "κάψουν" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόσμο στα μαθηματικά γενικής;Θα ήταν εξωφρενικό..
Λέτε να τσιμπήσουν βιολογία γενικής;
akis95
Δραστήριο μέλος
αυτοι οχι εμεις θα τσιμπησουμε αγγουρακιΛέτε να τσιμπήσουν βιολογία γενικής;
Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος
Λέτε να τσιμπήσουν βιολογία γενικής;
Δύσκολο. Πιστεύω θα χτυπήσουν την κατεύθυνση, το πιθανότερο Μαθηματικά - Φυσική Κατεύθυνσης και Λογοτεχνία Κατεύθυνσης.
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από τα μαθηματικα, λένε ότι δεν θα είναι τόσο δύσκολα αλλά θα δουμε. Θα τη βάλω κάτω την άσκηση και αν δεν λυθεί δεν φεύγω από εκεί :
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχικά, τα θέματα πέρσι ναι μεν ήταν τσιμπιμένα αλλά η μεγάλη δυσκολία τους προφανώς ήταν ότι ζητούσαν πολλά πολλά και πάλι πολλά...
Κάτι ακουγόταν ότι τα δυσκόλεψαν για να "μπλοκάρουν" τους θεωρητικούς από το 5ο πεδίο.
Φυσικά με τέτοια θέματα που πέσαν πέρσι σίγουρα το ποσοστό αυτών που διάλεξαν μαθηματικά γενικής θα έπεσε ραγδαία.
Όπως και να έχει είναι ένα μάθημα γενικής και θα πρέπει να είναι τα θέματα σε απλές μορφές δυσκολίας...
Ένας καλά διαβασμένος μαθητής όμως δεν έχει να φοβάται τίποτα στα γενικής όμως.
Σίγουρα μετά το κράξιμο από τους καθηγητές και την μαθηματική εταιρία που έφαγαν πέρσι θα είναι πιο εύκολα φέτος, όπως και της κατεύθυνσης..
Σχετικά με την βιολογία δεν πιστεύω να χρειάζεστε να φοβάστε τίποτα..
Είναι ένα μάθημα παπαγαλίας και λίγο σαχλοασκήσεις..
Δεν μπορούν να βάλουν πιο δύσκολα από όσα βάζαν τόσα χρόνια...
Απλά δεν γίνεται, δεν γίνεται.
Όλα αυτά φυσικά αποκλειστικά και μόνο δικές μου απόψεις, το τι θα γίνει θα το μάθουμε στην τάξη.
Καλή επιτυχία να έχουμε στο τελευταίο γενικής μας μάθημα.
Είμαι τόσο κουρασμένη....
Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από τα μαθηματικα, λένε ότι δεν θα είναι τόσο δύσκολα αλλά θα δουμε. Θα τη βάλω κάτω την άσκηση και αν δεν λυθεί δεν φεύγω από εκεί :
Και εγώ αισθάνομαι κουρασμένος σήμερα..
Από την μια γράφαμε και από την άλλη είμαι λίγο άρρωστος και αυτό επιδρά πολύ αρνητικά στην ψυχολογία μου..
Αν δεν τελειώσει ο χρόνος δεν πάμε πουθενά μα πουθενά.
Marianna.P
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δύσκολο. Πιστεύω θα χτυπήσουν την κατεύθυνση, το πιθανότερο Μαθηματικά - Φυσική Κατεύθυνσης και Λογοτεχνία Κατεύθυνσης.
Δεν ξέρω με τη λογοτεχνία τι παίζει αλλά στα μαθηματικά, αν όχι φυσική, πόσο ακόμα να τα δυσκολέψουν;;
Γι'αυτό πιστεύω φέτος, χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν που δίνει Βιολογία γενικής, ότι θα είναι τσιμπημένα (τουλάχιστον έτσι ακούγεται), αφού μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών που γράφει αρκετά καλά κάθε χρόνο..σε αντίθεση με τα μαθηματικά γενικής που όσο πάνε χειροτερεύουν..γι'αυτό νομίζω θα γίνει η διαφορά φέτος :/
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Τη Δευτέρα στη Φυσική όμως, θα μας γαργαλήσουν... Και μιλάω για άγριο γαργαλητό...
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ το βλέπω να κυλάνε όλα ομαλά μέχρι την άλλη Παρασκευή. Εύκολα, κατανοητά, απλά.
Τη Δευτέρα στη Φυσική όμως, θα μας γαργαλήσουν... Και μιλάω για άγριο γαργαλητό...
Μακάρι να γραψω καλά σε όλα τα υπόλοιπα ώστε να είναι ευχαριστημένη με κανένα 15 στη φυσικη... Όλο και κάποιο ΘΜΚΕ ή αγ θα βρούμε
VeeM
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βάλανε σχετικά δύσκολα θέματα στα μαθηματικά γενικής πέρισυ..τι λέτε για την Παρασκευή?
Νομιζω οτι θα βαλουν στο ιδιο επιπεδο δυσκολιας
notis_19
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακάρι να γραψω καλά σε όλα τα υπόλοιπα ώστε να είναι ευχαριστημένη με κανένα 15 στη φυσικη... Όλο και κάποιο ΘΜΚΕ ή αγ θα βρούμε
Εγώ πάλι, με ένα 10 στη φυσική θα είμαι ικανοποιημένος..ποτέ δεν τo πήγαινα αυτό το μάθημα..
Marianna.P
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχεις πολυωνυμική συνάρτηση με αγνώστους α και β..και σου λέει ότι δεν παρουσιάζει ακρότατα..Στη διακρίνουσα παίρνεις μικρότερη του 0 ή και ίση;
Τώρα το είδα και με τα 2 και μπερδεύτηκα..
notis_19
Πολύ δραστήριο μέλος
Μια απορία για Μαθηματικά γενικής..
Έχεις πολυωνυμική συνάρτηση με αγνώστους..και σου λέει ότι δεν παρουσιάζει ακρότατα..Στη διακρίνουσα παίρνεις μικρότερη του 0 ή και ίση;
Εφόσον η συνάρτηση δεν παρουσιάζει ακρότατα, αυτό σημαίνει ότι f(x)<>0. Δηλαδή δεν μηδενίζεται ποτέ η f(x). Η διακρίνουσα δεν χρειάζεται..
Νομίζω ότι θα είναι βατά έως εύκολα!Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά!Λέτε να "κάψουν" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόσμο στα μαθηματικά γενικής;Θα ήταν εξωφρενικό..
και εγω ετσι πιστευω ή τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.. αν και απο οτι μου εχει πει ο καθηγητης μου αυτος πιστευει οτι θα εχουν αρκετη δουλεια ομως δυσκολα δεν θα ειναι... και οταν λεω πολυ δουλεια συναρτησεις κυριως αφου αυτο τρομοκρατει τους θεωρητικους λεει.
notis_19
Πολύ δραστήριο μέλος
Εφόσον η συνάρτηση δεν παρουσιάζει ακρότατα, αυτό σημαίνει ότι f(x)<>0. Δηλαδή δεν μηδενίζεται ποτέ η f(x). Η διακρίνουσα δεν χρειάζεται..
Σόρρυυυ, η f '(x) όχι η f(x) βλακεία μου..
davidg
Νεοφερμένος
Έχεις πολυωνυμική συνάρτηση με αγνώστους α και β..και σου λέει ότι δεν παρουσιάζει ακρότατα..Στη διακρίνουσα παίρνεις μικρότερη του 0 ή και ίση;
αφου δεν εχει ακροτατα,πρεπει f'(x)<>0.Λογικά η f' θα σου βγει ένα τριώνυμο.θα πάρεις την διακρίνουσα αυτού,η οποία πρέπει να ειναι αρνητική
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Έστω f(x)=αχ^3+βχ^2+γχ
f'(x)=3αx^2+2βx+γ
Αν η Διακρίνουσα είναι αρνητική, τότε η εξίσωση f'(x)=0 δεν έχει λύσεις. Άρα η f'(x) διατηρεί πρόσημο και η f(x) διατηρεί μονοτονία (γνησίως μονότονη) και δεν έχει ακρότατα.
Αν η Διακρίνουσα είναι μηδέν, τότε η f'(x)=0 έχει διπλή λύση. Τότε η f'(x) διατηρεί πρόσημο, για κάθε χ διαφορετικό της ρίζας. Και πάλι δεν παρουσιάζεται ακρότατο γιατί είναι (θετική,μηδέν,θετική) ή (αρνητική,μηδέν,αρνητική).
Αν η Διακρίνουσα είναι θετική, έχουμε δύο ρίζες.... Το πινακάκι γίνεται (θετική,μηδέν,αρνητική) ή (αρνητική,μηδέν,θετική). Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε αλλαγή προσήμου της παραγώγου και, επομένως, ακρότατο.
Άρα, για να μην έχει ακρότατο, θέλεις μικρότερη ή ίση του μηδέν.
Marianna.P
Εκκολαπτόμενο μέλος
notis_19
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατανοητό ! σας ευχαριστώ όλους
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.