_catalonia_
Δραστήριο μέλος

Νομιζω πως δεν ειναι και τοσο τραγικο αν δεν μαθει κανεις ευθυ-πλαγιο απο τωρα! Απλα οταν το διδαχθειτε να κανετε συνεχως αρκετα παραδειγματα για να το μαθετε καλα και να το θυμαστε! Στο κατω κατω δεν ειναι κατι ιδιαιτερα δυσκολο,λιγη προσοχη χρειαζεται και θα ειστε οκ!Χαχα σιγά μην τα τελειώναμε.. Νομίζω είχαμε μέχρι και το 16..
Καλέ ούτε καν αναγνώριση προτάσεων δεν κάναμε τα πιο βασικά και μη φανταστείς, ξεπέταγμα..
Μόνο στις εξετάσεις έκανα φροντ και από εκεί έμαθα καλά μετατροπή ενεργ-παθ..
Είμαστε Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ..
Απο αρχαία διδαχθήκατε ευθύ-πλαγιο?
πες μου οχι πες μου οχι![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Serpico
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alireza
Τιμώμενο Μέλος

Νομιζω πως δεν ειναι και τοσο τραγικο αν δεν μαθει κανεις ευθυ-πλαγιο απο τωρα! Απλα οταν το διδαχθειτε να κανετε συνεχως αρκετα παραδειγματα για να το μαθετε καλα και να το θυμαστε! Στο κατω κατω δεν ειναι κατι ιδιαιτερα δυσκολο,λιγη προσοχη χρειαζεται και θα ειστε οκ!![]()
Αλήθεια?

Γιατί από το λίγο που μας έδειξε η καθηγήτρια στο φροντιστήριο να πάρουμε μια ιδέα το βρήκα εξαιρετικά δύσκολο..
Δεν έπιασα τις μετατροπές αλλά δεν ασχολήθηκα και πολύ με το θέμα

Τσιωτάκης (Σαββάλα)Μπορείτε να προτείνετε κανένα βοήθημα ?
_catalonia_
Δραστήριο μέλος

Αλήθεια?
Γιατί από το λίγο που μας έδειξε η καθηγήτρια στο φροντιστήριο να πάρουμε μια ιδέα το βρήκα εξαιρετικά δύσκολο..
Δεν έπιασα τις μετατροπές αλλά δεν ασχολήθηκα και πολύ με το θέμα
Ναι! Και το βασικο ειναι να μην πανικοβαλεσαι! Θεωρησε το απλο σαν μια μετατροπη απο ενεργητικη σε παθητικη συνταξη! Και εγω δεν πολυσυμπαθουσα το συντακτικο αλλα το εμαθα ευκολα! Επισης στον πλαγιο λογο με βοηθησε πολυ ενα πινακακι απο το συντακτικο του Πασχαλιδη! Ελπιζω οταν το διαβασεις να μην σου φανει δυσκολο,αλλα ακομη κ αν ειναι ετσι σκεψου οτι ειναι αρχη ακομη!! Καλη επιτυχια σου ευχομαι!!!
Emilouko
Περιβόητο μέλος

Aπό τον Πασχαλίδη μας έφερνε και εμάς φωτοτυπίες για τον πλάγιο λόγο.Έλεγε πως μεταφέρονται απο τον ευθύ στον πλάγιο λόγο οι εγκλίσεις κτλπΝαι! Και το βασικο ειναι να μην πανικοβαλεσαι! Θεωρησε το απλο σαν μια μετατροπη απο ενεργητικη σε παθητικη συνταξη! Και εγω δεν πολυσυμπαθουσα το συντακτικο αλλα το εμαθα ευκολα! Επισης στον πλαγιο λογο με βοηθησε πολυ ενα πινακακι απο το συντακτικο του Πασχαλιδη! Ελπιζω οταν το διαβασεις να μην σου φανει δυσκολο,αλλα ακομη κ αν ειναι ετσι σκεψου οτι ειναι αρχη ακομη!! Καλη επιτυχια σου ευχομαι!!!
_catalonia_
Δραστήριο μέλος

Ναι..εμενα παντως με βοηθησε παρα πολυ γιατι σε εναν πινακα αναφερει τις τεσσερις κατηγοριες προτασεων και αντιστοιχα πως αναλυονται στον πλαγιο..απο κατω εχει και καποιες παρατηρησεις. Αν θελετε ριξτε και μια ματια εδω:Aπό τον Πασχαλίδη μας έφερνε και εμάς φωτοτυπίες για τον πλάγιο λόγο.Έλεγε πως μεταφέρονται απο τον ευθύ στον πλάγιο λόγο οι εγκλίσεις κτλπ
https://users.sch.gr/ipap/Ellinikos Politismos/Yliko/Theoria arxaia/euthys-plagios-logos.htm
Peace_
Τιμώμενο Μέλος

Μαύρο καλοκαίρι θα περάσουμε.

Δώστε πόνοοο

Emilouko
Περιβόητο μέλος

Τον ίδιο πίνακα έφερνε και σε εμάς.Και εγώ εμένα αυτό με βοήθησε.Ναι..εμενα παντως με βοηθησε παρα πολυ γιατι σε εναν πινακα αναφερει τις τεσσερις κατηγοριες προτασεων και αντιστοιχα πως αναλυονται στον πλαγιο..απο κατω εχει και καποιες παρατηρησεις. Αν θελετε ριξτε και μια ματια εδω:
https://users.sch.gr/ipap/Ellinikos Politismos/Yliko/Theoria arxaia/euthys-plagios-logos.htm
kpo7
Νεοφερμένο μέλος

Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

6 πηγες δεν παιζει να ανελυσα ολο τον χρονοστην ιστορια εχω 6 πηγες να αναλυσω στα πρωτα 2 μαθηματα...πφφφφφφ

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

εαν αναφερεσαι σε μενα ναιΣοβαρά τώρα;

SparklingGrey
Διάσημο μέλος

kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

κατι απο μενα μου θυμιζειςΚι εγώ μόνο στα διαγωνίσματα τις ανέλυα. Σαν τις ερωτήσεις της λογοτεχνίας ένα πράγμα.![]()

triantafullaki :)
Εκκολαπτόμενο μέλος

cha0s
Περιβόητο μέλος

Emilouko
Περιβόητο μέλος

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.