panosarkan
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Joaquín
Διάσημο μέλος
Σήμερα κανονίσαμε οριστικά τις εξής ώρες:
Μαθ Κατ:4 ώρες +2,5 ώρες ιδιαίτερο(Περιστασιακά)
Φυσ Κατ:5 ώρες
ΑΕΣΠΠ:2 ώρες +1,5 ώρα ιδιαίτερο(Περιστασιακά)
Φυσ Γεν:Σεπτέμβρη
Έκθεση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
t00nS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα κάνω από σεπτέμβρη γιατί είναι στη μέση και το οικονομικό..πιστεύεις όμως ότι θα ήταν απαραίτητο?Έκθεση?
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατι γινεται τετοιος διαχωρισμος? για να βγει πιο γρηγορα η υλη?Ευχαριστώ πολύ!!!!!
Εμείς κάνουμε 3 ώρες Ανάλυση και 4 ώρες Μιγαδικούς με διαφορετικούς καθηγητές.
σε ευχαριστουμε πολυ!Αφού πέρασα τη δοκιμασία, θα επιχειρήσω να σας πω κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχετε. Εμένα μου φάνηκαν αρκετά χρήσιμα!
1. Ξεκούραση. Στην Γ' πολλά παιδιά κάνουν το λάθος να μην κοιμούνται αρκετά. Προσωπικά χρειαζόμουν 7 ώρες καθημερινά για να ανταπεξέλθω. Ο καθένας έχει βέβαια διαφορετικές αντοχές, εσείς να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και τηρήστε ένα πρόγραμμα ύπνου βιολογικά ρυθμισμένο. Και δεν χρειάζεται η μέρα σας να περιλαμβάνει μόνο διάβασμα και υπνο. Συμβάλει αρνητικά στον παράγοντα 'όρεξη και ψυχολογία'.
2. Διάβασμα. Με πρόγραμμα. Έκανα δύο παραλλαγές προγραμμάτων. Ένα των καθημερινών, που ήταν σταθερό, και ένα του σαββατοκύριακου, που προσδιοριζόταν πριν κοιμηθώ. Σημαντικά και τα μικρά διαλειμματα όποτε το χρειάζεστε. Επίσης, μην υποτιμάτε τα ''εύκολα'' μαθήματα.
3. Συγκέντρωση. Κάντε ξεκάθαρο στους δικούς σας ότι χρειάζεστε ησυχία. Στην ανάγκη κλείστε και το κινητό. Μια καλή τεχνική είναι η ακρόαση μουσικής ''συγκέντρωσης'' όπως η chill οut και η ambient. Το pc τώρα, άλλους τους βολεύει γιατί βρίσκουν ασκήσεις από μέσα, σε άλλους τους αποσπά την προσοχή. Εσείς ξέρετε καλύτερα.
4. Αντιμετώπιση άγχους. Όσο αποφεύγετε τις συζητήσεις για αγωνίες των πανελληνίων, τόσο το καλύτερο για σας. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για την αντιμετώπισή του, επίσης.
5. Γνωση ύλης προηγούμενων ετών. Αν έχετε σημαντικά κενά καλύψτε τα το καλοκαίρι που έχετε χρόνο.
Αυτά από μένα. Μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα και θέλησα να τα μοιραστώ μαζί σας!
αα και γιατι αποκαλεις τις πανελληνιες ''δοκιμασια''? ειναι οντως ετσι?
καλα κουραγια!Σήμερα κανονίσαμε οριστικά τις εξής ώρες:
Μαθ Κατ:4 ώρες +2,5 ώρες ιδιαίτερο(Περιστασιακά)
Φυσ Κατ:5 ώρες
ΑΕΣΠΠ:2 ώρες +1,5 ώρα ιδιαίτερο(Περιστασιακά)
Φυσ Γεν:Σεπτέμβρη
δεν ξερω αν θα κανω στο φροντιστηριο το καλοκαιρι εκθεση...αλλα ο καθηγητης που μου εκανε φετος στο σχολειο, μου ειπε το καλοκαιρι να τελειοποιησω τις ασκησεις και μεχρι τις πανελληνιες να γραφψ καθε εβδομαδα ενα κριτηριο και θα παω καλα!Θα κάνω από σεπτέμβρη γιατί είναι στη μέση και το οικονομικό..πιστεύεις όμως ότι θα ήταν απαραίτητο?
και κατι λιγο ακυρο με αυτο... μου ειπε να κανω οτι κανω στο φροντιστηριο τον ιουλιο και τον αυγουστο να μην ακουμπησω βιβλιο γιατι μετα θα τα εχω παιξει μεχρι τα χριστουγεννα. συμφωνειτε? γιατι εγω σκοπευα να διαβαζω 1-2 ωρες καθε μερα τον αυγουστο (για να καλυψω καποια κενα και να κρατησω επαφη με ολα τα μαθηματα αν μπορω...)
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
μιας και τα περασες φιλε κ ελπιζω ν παιρασεις εκει που θελει πιστευεις οτι το μεσημερη προλαβαινεις να κοιμηθεις καμια ωριτσα?Αφού πέρασα τη δοκιμασία, θα επιχειρήσω να σας πω κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχετε. Εμένα μου φάνηκαν αρκετά χρήσιμα!
1. Ξεκούραση. Στην Γ' πολλά παιδιά κάνουν το λάθος να μην κοιμούνται αρκετά. Προσωπικά χρειαζόμουν 7 ώρες καθημερινά για να ανταπεξέλθω. Ο καθένας έχει βέβαια διαφορετικές αντοχές, εσείς να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και τηρήστε ένα πρόγραμμα ύπνου βιολογικά ρυθμισμένο. Και δεν χρειάζεται η μέρα σας να περιλαμβάνει μόνο διάβασμα και υπνο. Συμβάλει αρνητικά στον παράγοντα 'όρεξη και ψυχολογία'.
2. Διάβασμα. Με πρόγραμμα. Έκανα δύο παραλλαγές προγραμμάτων. Ένα των καθημερινών, που ήταν σταθερό, και ένα του σαββατοκύριακου, που προσδιοριζόταν πριν κοιμηθώ. Σημαντικά και τα μικρά διαλειμματα όποτε το χρειάζεστε. Επίσης, μην υποτιμάτε τα ''εύκολα'' μαθήματα.
3. Συγκέντρωση. Κάντε ξεκάθαρο στους δικούς σας ότι χρειάζεστε ησυχία. Στην ανάγκη κλείστε και το κινητό. Μια καλή τεχνική είναι η ακρόαση μουσικής ''συγκέντρωσης'' όπως η chill οut και η ambient. Το pc τώρα, άλλους τους βολεύει γιατί βρίσκουν ασκήσεις από μέσα, σε άλλους τους αποσπά την προσοχή. Εσείς ξέρετε καλύτερα.
4. Αντιμετώπιση άγχους. Όσο αποφεύγετε τις συζητήσεις για αγωνίες των πανελληνίων, τόσο το καλύτερο για σας. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για την αντιμετώπισή του, επίσης.
5. Γνωση ύλης προηγούμενων ετών. Αν έχετε σημαντικά κενά καλύψτε τα το καλοκαίρι που έχετε χρόνο.
Αυτά από μένα. Μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα και θέλησα να τα μοιραστώ μαζί σας!
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Μια ώρα είναι πολύ, με την έννοια πως ο ύπνος γίνεται βαρύς και μετά είσαι σαν κοτόπουλο.μιας και τα περασες φιλε κ ελπιζω ν παιρασεις εκει που θελει πιστευεις οτι το μεσημερη προλαβαινεις να κοιμηθεις καμια ωριτσα?
Μισή ώρα όταν γυρίσεις από το σχολείο είναι ότι πρέπει!
t00nS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι ως αναφορά για τον αύγουστο και συγκεκριμένα να καθίσω να διαβάσω ΑΟΔΕ γιατί έχει κάψει κόσμο..και κατι λιγο ακυρο με αυτο... μου ειπε να κανω οτι κανω στο φροντιστηριο τον ιουλιο και τον αυγουστο να μην ακουμπησω βιβλιο γιατι μετα θα τα εχω παιξει μεχρι τα χριστουγεννα. συμφωνειτε? γιατι εγω σκοπευα να διαβαζω 1-2 ωρες καθε μερα τον αυγουστο (για να καλυψω καποια κενα και να κρατησω επαφη με ολα τα μαθηματα αν μπορω...)
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Μη φρικάρετε, χρόνος θα υπάρχει ! Και για ύπνο και για καμιά βόλτα.
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω αυτο το προβλημα το μεσημερι τ εχω τσ βλεπω τους καφεδες να ερχονταιΜια ώρα είναι πολύ, με την έννοια πως ο ύπνος γίνεται βαρύς και μετά είσαι σαν κοτόπουλο.
Μισή ώρα όταν γυρίσεις από το σχολείο είναι ότι πρέπει!
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
μν μ τ χαλας λογος?καφέδες στις πανελλήνιες ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ!
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
καταρχήν το χρόνο αυτό οφείλουμε να τρώμε καλά ΄θα βοηθήσει απίστευτα...μν μ τ χαλας λογος?
δεύτερον πειράζεται το νευρικό σύστημα και σε καιρό πανελληνίων κάθε άλλο παρά υπερκινητικότητα και έλλειψη ηρεμίας πρέπει να εχεις!
τρίτον τα πολλά ξενύχτια θα σε κατακουράσουν και δε γίνεται να πας (ψυχικά κυρίως) κουρασμένος να γράψεις το μάιο...
(με τους φραπεδες ολα αυτα...με τον ελληνικο δεν υπαρχει θεμα,αν και σε καιρο πανελληνιων καλυτερα να κρατηθεις σε αποστασια απο καφεδες γενικα)
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
δν τον θελω για ξενυχτια αλλα για τ μεσημερι μεχρι να μν νυσταζω αλλα εχεις δικαιοκαταρχήν το χρόνο αυτό οφείλουμε να τρώμε καλά ΄θα βοηθήσει απίστευτα...
δεύτερον πειράζεται το νευρικό σύστημα και σε καιρό πανελληνίων κάθε άλλο παρά υπερκινητικότητα και έλλειψη ηρεμίας πρέπει να εχεις!
τρίτον τα πολλά ξενύχτια θα σε κατακουράσουν και δε γίνεται να πας (ψυχικά κυρίως) κουρασμένος να γράψεις το μάιο...
(με τους φραπεδες ολα αυτα...με τον ελληνικο δεν υπαρχει θεμα,αν και σε καιρο πανελληνιων καλυτερα να κρατηθεις σε αποστασια απο καφεδες γενικα)
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
κοίτα,κι εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο,ποτέ δεν είναι σταθερός και πάντα νυστάζω και τα μεσημέρια..συμβουλή από'μένα γιατί το δοκίμασα και πιάνει..αν κοιμάσαι από τις 11 κυρίως,την επόμενη μέρα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.Δοκιμασμένο,στο λέω δε χρειάζεσαι καφέδες!δν τον θελω για ξενυχτια αλλα για τ μεσημερι μεχρι να μν νυσταζω αλλα εχεις δικαιο
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ τον Αυγουστο σκοπεύω να διαβάζω μόνο τη βιολογία για να μην την ξεχάσω... Τα άλλα θα δείξει... Ανάλογα με το πως θα τα πάω... Πάντως κενά προλαβαίνεις να καλύπτεις και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων με την καθοδήγηση των καθηγητών σου που μπορούν πχ να σου δίνουν επιπλέον ασκήσεις.δεν ξερω αν θα κανω στο φροντιστηριο το καλοκαιρι εκθεση...αλλα ο καθηγητης που μου εκανε φετος στο σχολειο, μου ειπε το καλοκαιρι να τελειοποιησω τις ασκησεις και μεχρι τις πανελληνιες να γραφψ καθε εβδομαδα ενα κριτηριο και θα παω καλα!
και κατι λιγο ακυρο με αυτο... μου ειπε να κανω οτι κανω στο φροντιστηριο τον ιουλιο και τον αυγουστο να μην ακουμπησω βιβλιο γιατι μετα θα τα εχω παιξει μεχρι τα χριστουγεννα. συμφωνειτε? γιατι εγω σκοπευα να διαβαζω 1-2 ωρες καθε μερα τον αυγουστο (για να καλυψω καποια κενα και να κρατησω επαφη με ολα τα μαθηματα αν μπορω...)
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω θα προσπαθησω να εφαρμοσω την συμβουλη σουκοίτα,κι εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο,ποτέ δεν είναι σταθερός και πάντα νυστάζω και τα μεσημέρια..συμβουλή από'μένα γιατί το δοκίμασα και πιάνει..αν κοιμάσαι από τις 11 κυρίως,την επόμενη μέρα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.Δοκιμασμένο,στο λέω δε χρειάζεσαι καφέδες!
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
χαίρομαιευχαριστω θα προσπαθησω να εφαρμοσω την συμβουλη σου
ελπίζω να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..τι σχολή στοχεύεις αν επιτρέπεται;
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
γιατι γινεται τετοιος διαχωρισμος? για να βγει πιο γρηγορα η υλη?
Δεν ξέρω, μολλον για αυτόν τον λόγο. Πάντως και άλλα παιδιά που κάνουν θερινά ,σε άλλα Φροντηστήρια, που έχω ρωτήσει το ίδιο κάνουν.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Εντάξει, ο καφές δεν προκαλεί σε όλους υπερκινητικότητα. Εγώ πχ ήπια καφέ πριν λίγες ώρες και τώρα νυστάζω λίγο. Ένας καφές το πρωί ή το μεσημέρι πού και πού δεν βλάπτει.καταρχήν το χρόνο αυτό οφείλουμε να τρώμε καλά ΄θα βοηθήσει απίστευτα...
ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟ
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.