Demlogic
Πολύ δραστήριο μέλος
αν εχεις σκοπο να περασεις σε χαμηλοβαθμες σχολες με μορια λιγοτερα απο 17000 τοτε μπορουν να συνδυαστουν...
αλλιως δε γινεται
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Σωστά. Οι Πανελλήνιες έχουν μακράν λιγότερη δουλειά απ' το Πανεπιστήμιο. Είσαι Γ' Λυκείου, δεν έχεις περάσει Πανεπιστήμιο, και μάλιστα σε απαιτητικό, για να ξέρεις πώς είναι. Αυτά τα "στο Πανεπιστήμιο θα έχω χρόνο" είναι αβάσιμες απόψεις που καλλιεργούν οι φροντιστηριάδες στα μαθητούδια της Γ' Λυκείου, για να κάνουν υπομονή.1ον: Γιατι θεωρεις τις πανελληνιες ιδιες με το πανεπιστημιο; Απο πού και ως πού;
Ίσα-ίσα, μετά τις Πανελλήνιες αρχίζουν τα δύσκολα. Επίσης, αν πας σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα πρέπει να περνάς τα μαθήματα με την πρώτη, αλλιώς σε διώχνουν. Μακράν πιο δύσκολο απ' τις Πανελλήνιες - με την διαφορά ότι θα είναι πράγματα που θα σου αρέσουν.
Φυσικά και γνωρίζω την αφοσίωση που θέλουν οι Πανελλήνιες και είναι μεγάλο λούκι για να το περνάς μόνος σου. Δεν λέω να βγαίνεις κάθε βράδυ, αλλά 10-30 λεπτά κάθε μέρα να μιλάς με την σχέση σου - έστω και στο Skype - είναι σημαντικό.
Συγγνώμη, αλλά δεν μίλησα για "γκόμενα", αλλά για "κοπέλα". Εάν το μόνο που σε ενδιαφέρει εσένα είναι ένα "γκομενάκι" να πηδάς και μετά έξω απ' την πόρτα, αυτό δεν λέγεται σχέση. Βασικό συστατικό μιας σχέσης είναι η αλληλοϋποστήριξη. Εάν δεν μπορείς να στηρίξεις, τότε λυπάμαι, αλλά δεν έχεις τα απαραίτητα εφόδια για να αξίζεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση.Επισης,εισαι 17 ετων (οχι εσυ) κ μ λες οτι θες στηριξη απο γκομενα; παντρεμενος εισαι
Μπορείς άνετα να κάνεις σοβαρή σχέση, είτε είσαι 17, είτε 21, είτε 25. Αλλά μπορείς και να φερθείς ανώριμα, σαν παιδάκι, είτε είσαι 17, είτε 21, είτε 25. Έχω δει απ' όλα να συμβαίνουν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως φέρεσαι, έτσι θα σου φερθούν κάποια στιγμή. That's justice.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 565231
Επισκέπτης
Σωστά. Οι Πανελλήνιες έχουν μακράν λιγότερη δουλειά απ' το Πανεπιστήμιο. Είσαι Γ' Λυκείου, δεν έχεις περάσει Πανεπιστήμιο, και μάλιστα σε απαιτητικό, για να ξέρεις πώς είναι. Αυτά τα "στο Πανεπιστήμιο θα έχω χρόνο" είναι αβάσιμες απόψεις που καλλιεργούν οι φροντιστηριάδες στα μαθητούδια της Γ' Λυκείου, για να κάνουν υπομονή.
Ίσα-ίσα, μετά τις Πανελλήνιες αρχίζουν τα δύσκολα. Επίσης, αν πας σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα πρέπει να περνάς τα μαθήματα με την πρώτη, αλλιώς σε διώχνουν. Μακράν πιο δύσκολο απ' τις Πανελλήνιες - με την διαφορά ότι θα είναι πράγματα που θα σου αρέσουν.
Φυσικά και γνωρίζω την αφοσίωση που θέλουν οι Πανελλήνιες και είναι μεγάλο λούκι για να το περνάς μόνος σου. Δεν λέω να βγαίνεις κάθε βράδυ, αλλά 10-30 λεπτά κάθε μέρα να μιλάς με την σχέση σου - έστω και στο Skype - είναι σημαντικό.
Συγγνώμη, αλλά δεν μίλησα για "γκόμενα", αλλά για "κοπέλα". Εάν το μόνο που σε ενδιαφέρει εσένα είναι ένα "γκομενάκι" να πηδάς και μετά έξω απ' την πόρτα, αυτό δεν λέγεται σχέση. Βασικό συστατικό μιας σχέσης είναι η αλληλοϋποστήριξη. Εάν δεν μπορείς να στηρίξεις, τότε λυπάμαι, αλλά δεν έχεις τα απαραίτητα εφόδια για να αξίζεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση.
Μπορείς άνετα να κάνεις σοβαρή σχέση, είτε είσαι 17, είτε 21, είτε 25. Αλλά μπορείς και να φερθείς ανώριμα, σαν παιδάκι, είτε είσαι 17, είτε 21, είτε 25. Έχω δει απ' όλα να συμβαίνουν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως φέρεσαι, έτσι θα σου φερθούν κάποια στιγμή. That's justice.
)
Αν ειχες και ωραιο τροπο,αν ησουν ευγενικος και καθολου μισαλλοδοξος,τοτε ειλικρινα θα σε παραδεχομουν και θα ενιωθα ταπεινομενος. Δε θα μπω στον κοπο να παραθεσω την απαντηση μου,διοτι ειναι περιττη.
Εχεις δικιο.Ο καθενας κανει τις επιλογες του.
If you act like a bitch,you will die like a bitch. (Madonna)
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγγνώμη, αλλά δεν μίλησα για "γκόμενα", αλλά για "κοπέλα". Εάν το μόνο που σε ενδιαφέρει εσένα είναι ένα "γκομενάκι" να πηδάς και μετά έξω απ' την πόρτα, αυτό δεν λέγεται σχέση. Βασικό συστατικό μιας σχέσης είναι η αλληλοϋποστήριξη. Εάν δεν μπορείς να στηρίξεις, τότε λυπάμαι, αλλά δεν έχεις τα απαραίτητα εφόδια για να αξίζεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση.
Ε, φυσικά. Αν μιλάμε για "γκόμενο/α", τότε αναφερόμαστε στο κατώτερο σαρκικό ένστικτο και όχι στις ανώτερες αξίες της αλληλοϋποστήριξης, του αλληλοσεβασμού και της συντροφικότητας. Δεν είμαι πουριτανή, αλλά θεωρώ ότι η έννοια της συντροφικότητας ευτελίζεται όταν χρησιμοποιείται η λέξη "γκόμενος/α".
Πράγματι έτσι είναι. Μπορεί κάποιος/α να είναι 50 χρονών και να είναι ανώριμος/η, ενώ κάποιος/α άλλος/η να είναι 17 χρονών και να έχει μεγάλη ωριμότητα. Η ηλικία δεν συμβαδίζει πάντα με την ωριμότητα.
Μπράβο Γιώργο. Το βλέπεις πολύ ώριμα το θέμα.
Θεωρώ πάντως ότι, για να μπορέσει να συνδυαστεί επιτυχώς η σχέση με τις σπουδές, πρέπει να επιλέγουμε άτομα που έχουν το ίδιο σύστημα αξιών μ' εμάς εν αναφορά με τις σπουδές. Αν, λόγου χάρη, κάποιος/α θεωρεί τις σπουδές ως ύψιστη αξία, θα επιλέξει κάποιον/α που να αισθάνεται ακριβώς το ίδιο. Όλα αυτά, βέβαια, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
georgia.94
Δραστήριο μέλος
SparksFly
Νεοφερμένος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
spyroskaftanis
Δραστήριο μέλος
Πανελλήνιες και σχέση
Πανελλήνιες και σχέση ίσως να παλεύεται. Πανελλήνιες και διαρκής απόρριψη δεν παλεύεται με τίποτα όμως!!
Guest 492145
Επισκέπτης
απόρριψη... !!!Πανελλήνιες και σχέση ίσως να παλεύεται. Πανελλήνιες και διαρκής απόρριψη δεν παλεύεται με τίποτα όμως!!
δεν ειμαι σε θεση να μιλαω αλλα οταν ειναι να δωσεις μια "μαχη" ωστε να μπεις σε μια σχολη η οποια πιθανοτατα θα ειναι η πορτα σου για ενα καλυτερο μελλον, θα επιλεξω να κατσω σαν αυτον -->
να γραφω απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να πετυχω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MANOLIS_X3!!!
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
.
nPb
Επιφανές μέλος
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Joaquín
Διάσημο μέλος
Να συμπληρώσω:Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη παραπάνω κατανόηση του ενός προς τον άλλο.
Και του εξεταζόμενου όσον αφορά τις προτεραιότητες του.Φυσικά, δεν εννοώ να διαλύονται σχέσεις για κάποιες προτεραιότητες(κακά τα ψέμματα, οι πανελλήνιες είναι κομβικό σημείο), αλλά να υπάρχει και δυνατή αφοσίωση στα διαβάσματα.Γιατί δεν είναι "το μόνο", όπως λες.Για να είναι "το μόνο" σημαίνει ότι πρώτα πρώτα έχουμε ένα συνεπή υποψήφιο.Εννοώ ότι πρέπει να υπάρχει μια προσαρμογή, λίγο πιο αυστηρή, και στη σχέση γκόμενας-γκόμενου όπως και στη σχέση υποψηφίου-διαβάσματος με σαφή όρια, ώστε να μην αδικείται κάποιος τομέας εις βάρος του άλλου.Τέλος πάντων, αυτό νομίζω ότι πιστεύει κι ο nPb, άσχετα του αν τον παρεξηγείται λιγάκι.
Lucas D.Hagg
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω φετος δινω και η αληθεια ειναι οτι θα μπορουσα να ειμαι σε σχεση αλλα πραγματικα το απεφυγα ισως και με ασχημο τροπο αλλα ενας χρονος ειναι πρεπει να κανεις υπομονη.
Αν παρ ολα αυτα και οι 2 στην σχεση περνανε το λουκι των πανελληνιων (μιλωντας παντα για καλους μαθητες) θα σεβαστουν ο ενασ τον αλλον και η σχεση θα ειναι μια χαρα αλλα μονον σε αυτη την περιπτωση
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμενα προσωπικα το διαβασμα μου δεν επηρεαστηκε και μπορω μαλιστα να πω πως με βοηθησε...
Πώς?
Οταν νιωθω ασχημα,χαλια,απογοητευμενη ,πως δεν θα περασω πουθενα,πως δεν θα γραψω τιποτα παω μια βολτα μαζι του ή τον παιρνω τηλεφωνο...
Μια συζητηση,μια αγκαλια,ενα φιλι παντα κανουν τα πραγματα λιγο καλυτερα ..Σου δινουν κουραγιο...
Τα βραδια πλεον που ξενυχταμε περνουμε νωρις το ξημερωμα(1,2,3 το βραδυ)ο ενας τον αλλο και δινουμε κουραγιο..
Ειναι ωραιο να νιωθεις οτι εχεις καποιον διπλα σου να σε στηριζει..Φυσικα οι βολτες ειναι περιορισμενες..Λιγο πριν το μαθημα,λιγο μετα το μαθημα ,καμια ωρα το Σαββατοκυριακο αλλα ξεχνιεσαι και χαλαρωνεις...Δηλαδη αν καθομουν σπιτι και εβλεπα τηλεοραση το 2ωρο που θα ηθελα να ξεκουραστω θα με βοηθουσε περισσοτεερο?
Ξεσκας,ξελαμπικαρει η σκεψη σου απ αυτο το αγγουρι και την πιεση των Πανελλαδικων..
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Άρα, να κάνεις στη Γ λυκείου πρώτη φορά στη ζωή σου σχέση? Ε, θα 'λεγα μάλλον όχι. Το πίανεις το θέμα όπως το 'πιανες και πριν, γράφεις, περνάς, καλημέρα. Απλά δεν είναι και ο ιδανικότερος χρόνος για πειραματισμό, that's all. Συν του ότι μετά γίνεται χαμός γενικά , οπότε ναι, συγκεντρώνεσαι ένα χρόνο και μετά έχεις άπειρα περιθώρια να παίξεις όπως θες με το πρόγραμμά σου.
Σημασια εχει τι στοχους βαζεις και ποσο τηρεις τα ορια που θετεις..
Εμενα προσωπικα το διαβασμα μου δεν επηρεαστηκε και μπορω μαλιστα να πω πως με βοηθησε...
Πώς?
Οταν νιωθω ασχημα,χαλια,απογοητευμενη ,πως δεν θα περασω πουθενα,πως δεν θα γραψω τιποτα παω μια βολτα μαζι του ή τον παιρνω τηλεφωνο...
Μια συζητηση,μια αγκαλια,ενα φιλι παντα κανουν τα πραγματα λιγο καλυτερα ..Σου δινουν κουραγιο...
Τα βραδια πλεον που ξενυχταμε περνουμε νωρις το ξημερωμα(1,2,3 το βραδυ)ο ενας τον αλλο και δινουμε κουραγιο..
Ειναι ωραιο να νιωθεις οτι εχεις καποιον διπλα σου να σε στηριζει..Φυσικα οι βολτες ειναι περιορισμενες..Λιγο πριν το μαθημα,λιγο μετα το μαθημα ,καμια ωρα το Σαββατοκυριακο αλλα ξεχνιεσαι και χαλαρωνεις...Δηλαδη αν καθομουν σπιτι και εβλεπα τηλεοραση το 2ωρο που θα ηθελα να ξεκουραστω θα με βοηθουσε περισσοτεερο?
Ξεσκας,ξελαμπικαρει η σκεψη σου απ αυτο το αγγουρι και την πιεση των Πανελλαδικων..
Αααααααααακριβως!!!Και εγώ μια χαρά την έβγαλα!
Isom1312
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.