άυρον_πτύσμα
Νεοφερμένος
Για τις λεσβίες το εγκρίνεις δηλαδή;
Επίσης οι ανήλικοι gay δεν επιτρέπεται να κάνουν τπτ στην προσωπική τους ζωή;
-petros
ίσως εκφράστηκα λάθος. Όταν έλεγα ομοφυλόφιλους, εννοούσα είτε γκέι, είτε λεσβίες. Όχι δεν μίλησα για ενέργειες ανήλικου σε ανήλικου, αλλά ενήλικου σε ανήλικου. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να γίνεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής
Ναι, οι νόμοι ωστόσο αλλάζουν με τα χρόνια και πιστεύω ότι θα αναθεωρηθεί κι αυτό κάποια στιγμή.Δεν συνιστά άνιση μεταχείριση αυτό; Εγώ πιστεύω πως ναι. Γιατί ένας straight στα 15 θεωρείται πιο σοβαρός από έναν γκέι, ώστε να έχει δικαίωμα στη σεξουαλική ζωή;
Βέβαια είτε gay είτε str8 ποιος χέστηκε για το τι λέει η νομοθεσία σε αυτό το θέμα.
okίσως εκφράστηκα λάθος. Όταν έλεγα ομοφυλόφιλους, εννοούσα είτε γκέι, είτε λεσβίες. Όχι δεν μίλησα για ενέργειες ανήλικου σε ανήλικου, αλλά ενήλικου σε ανήλικου. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να γίνεται.
-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
razorbladeDream
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλα μιλαμε σοβαρα τωρα?Υπαρχει νομος που λεει ποτε μπορουν να το κανουν οι ανθρωποι?Ελεος δηλαδη...!Δεν ηξερα οτι υπηρχε κατι τετοιο..ειναι εντελως παραλογο...ναι οκ μεταξυ ανηλικου-ενηλικα το καταλαβαινω αλλα για συνομηλικους(ετεροφυλους ή μη) μου φαινεται εντελως παραλογο και ανισορροπο..Οσων αφορα για τους ομοφυλοφιλους καθενας μπορει να κανει οτι θελει το σωμα του αρκει να μην προσβαλει την ελευθερια των υπολοιπων.Φυσικά, άλλωστε δεν σ'ελέγχει κανείς. Αν όμως κάποιος γνωρίζει περί περιπτύξεων και επειδή, προφανώς είναι ανισόρροπος (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι...), το καταγγείλει, τότε φυσικά και θα υπάρχει πρόβλημα. Είναι παράλογος ο νόμος, αλλά είναι ενεργός, οπότε η παραβίασή του παραμένει παραβίαση.
miv
Επιφανές μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Rafa Nadal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλα μιλαμε σοβαρα τωρα?Υπαρχει νομος που λεει ποτε μπορουν να το κανουν οι ανθρωποι?Ελεος δηλαδη...!Δεν ηξερα οτι υπηρχε κατι τετοιο..ειναι εντελως παραλογο...ναι οκ μεταξυ ανηλικου-ενηλικα το καταλαβαινω αλλα για συνομηλικους(ετεροφυλους ή μη) μου φαινεται εντελως παραλογο και ανισορροπο..Οσων αφορα για τους ομοφυλοφιλους καθενας μπορει να κανει οτι θελει το σωμα του αρκει να μην προσβαλει την ελευθερια των υπολοιπων.
Συμφωνώ...ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει αρκεί να μην προκαλεί σκόπιμα...είνα το σωστότερο η αποδοχή κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα από τις προσωπικές του επιλογές...όσο για τον νόμο ναι υπάρχει αλλά όπως κ να έχει δεν νομίζω η αστυνομία να κάνει ντου στα σπίτια για ελέγχους σεξουαλικής επαφής...νομίζω ότι αν υπάρχει κάτι τέτοι κατά νου έχουμε ξεφύγει τελείως...κ όσο να'να αυτοί οι νόμοι δεν νομίζω ότι πρέπει να υπολογίζονται...το σεξ είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρχει όριο...ο καθένας το κάνει όποτε νιώθει έτοιμος κ σίγουρος...
panp27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για να μην σας κουράζω κάθε ασθενής έχει το απόλητο δικαίωμα (και ηθικά και νομικά) του σεβασμού, της στήριξης και της βοήθειας μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παραμένει ασθενής. Ο ασθενής (όπως π.χ. με την κατάθλιψη-ψυχική νόσο ή τον καρκίνο-οργανική νόσο) επιλέγει ή να το αντιμετωπίσει ή να παραδοθεί στην μοίρα του. Στην δεύτερη περίπτωση δεν σημαίνει ότι πλέον δεν είναι ασθενής!
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
Orestes
Δραστήριο μέλος
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
Orestes
Δραστήριο μέλος
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
ξερω οτι με εκτιμας dear.
Orestes
Δραστήριο μέλος
Ναι και εγώ νιώθω την εκτίμησή σου να βγαίνει απο το router μου (μη ειρωνικό σχόλιο)
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω εκανα μια ερωτηση.αν ειναι να απαντηθει,ας απαντηθει.να απολογηθω γιατι την εκανα,δεν παιζει.
end of story.
Orestes
Δραστήριο μέλος
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
Σωστος, για την ιστορια , οτι η ομοφυλοφιλια αντιμετωπιζονταν ως ψυχικη παθηση και μονο μετα απο πιεση ομοφυλοφιλικων οργανωσεων εφυγε απο τη λιστα των παθησεων.Εφοσον επαγγελεται τελειοφοιτος Ιατρικης αρα κατι παραπανω θα ξερει απο ολους.Εφοσον διαφωνειται προβαλλεται επιχειρηματολογια και μην το απορριπτεται μεσα απο εξυπνακιστικη ειρωνια.Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ότι και αν είναι ο άλλος, πόσο μάλλον όταν είναι φίλος μας πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον στηρίζουμε. Σαν τελειόφοιτος φοιτητής ιατρικής θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για την ψυχιατρική η ομοφυλοφιλία είναι "πάθηση" όπως πάθηση είναι και η κατάθλιψη, όπως πάθηση είναι και ο καρκίνος κ.τ.λ. Ανέκαθεν αυτό ίσχυε εώς ότου ομοφυλικές οργανώσεις με τη "δημοκρατίας" και της ελευθερίας ( ελευθερία στην ασθένεια, ίσως ) απαίτησαν να αποσυρθεί απο την λίστα των ψυχικών παθήσεων. Όπως πάντα πάντα τα νήματα τα κινεί η Αμερική, και έτσι οι ίδιοι (όπως ίσχυε και παγκοσμίως) που επίσημα την αναγνώριζαν ως πάθηση, την έβγαλαν από την κατηγορία αυτή και από πάθηση έγινε ιδιαιτερότητα. Οστόσο στα επίσημα βιβλία παραμένει ως πάθηση, και ευτυχώς γιατί αλίμονο αν η ιατρική επιστήμη "αλλάζει" για να είναι αρεστή. Με την ίδια λογική και πολλά παθολογικά σύνδρομα παιδιών (επιλιπτικά, σύνδρομο του Down κ.τ.λ) πλέον χαρακτηρίζονται ως άτομα με ειδικές ικανότητες. Δεν λέω ότι αυτό είναι λάθος γιατί αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να στιγματίζονται επειδή είχαν την ατυχία να γεννηθούν έτσι, αλλά η πάθηση είναι πάθηση, και αντιμετωπίζεται στο μέτρο που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την ομοφυλοφιλία.
Για να μην σας κουράζω κάθε ασθενής έχει το απόλητο δικαίωμα (και ηθικά και νομικά) του σεβασμού, της στήριξης και της βοήθειας μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παραμένει ασθενής. Ο ασθενής (όπως π.χ. με την κατάθλιψη-ψυχική νόσο ή τον καρκίνο-οργανική νόσο) επιλέγει ή να το αντιμετωπίσει ή να παραδοθεί στην μοίρα του. Στην δεύτερη περίπτωση δεν σημαίνει ότι πλέον δεν είναι ασθενής!
Orestes
Δραστήριο μέλος
Σωστος, για την ιστορια , οτι η ομοφυλοφιλια αντιμετωπιζονταν ως ψυχικη παθηση και μονο μετα απο πιεση ομοφυλοφιλικων οργανωσεων εφυγε απο τη λιστα των παθησεων.Εφοσον επαγγελεται τελειοφοιτος Ιατρικης αρα κατι παραπανω θα ξερει απο ολους.Εφοσον διαφωνειται προβαλλεται επιχειρηματολογια και μην το απορριπτεται μεσα απο εξυπνακιστικη ειρωνια.
Έτσι...
Scandal
Διαχειριστής
Θα ήταν ενδιαφέρον να πρότεινες κάποιο επίσημο εγχειρίδιο ψυχιατρικής που να μιλάει λίγο περισσότερο για την "ψυχική διαταραχή της ομοφυλοφιλίας".Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ότι και αν είναι ο άλλος, πόσο μάλλον όταν είναι φίλος μας πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον στηρίζουμε. Σαν τελειόφοιτος φοιτητής ιατρικής θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για την ψυχιατρική η ομοφυλοφιλία είναι "πάθηση" όπως πάθηση είναι και η κατάθλιψη, όπως πάθηση είναι και ο καρκίνος κ.τ.λ. Ανέκαθεν αυτό ίσχυε εώς ότου ομοφυλικές οργανώσεις με τη "δημοκρατίας" και της ελευθερίας ( ελευθερία στην ασθένεια, ίσως ) απαίτησαν να αποσυρθεί απο την λίστα των ψυχικών παθήσεων. Όπως πάντα πάντα τα νήματα τα κινεί η Αμερική, και έτσι οι ίδιοι (όπως ίσχυε και παγκοσμίως) που επίσημα την αναγνώριζαν ως πάθηση, την έβγαλαν από την κατηγορία αυτή και από πάθηση έγινε ιδιαιτερότητα. Οστόσο στα επίσημα βιβλία παραμένει ως πάθηση, και ευτυχώς γιατί αλίμονο αν η ιατρική επιστήμη "αλλάζει" για να είναι αρεστή. Με την ίδια λογική και πολλά παθολογικά σύνδρομα παιδιών (επιλιπτικά, σύνδρομο του Down κ.τ.λ) πλέον χαρακτηρίζονται ως άτομα με ειδικές ικανότητες. Δεν λέω ότι αυτό είναι λάθος γιατί αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να στιγματίζονται επειδή είχαν την ατυχία να γεννηθούν έτσι, αλλά η πάθηση είναι πάθηση, και αντιμετωπίζεται στο μέτρο που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την ομοφυλοφιλία.
Πάθηση (aka αρρώστια, aka ασθένεια), δεν θεωρείται από τη στιγμή που η καθαυτού ομοφυλοφιλία αποτελεί μια υγιής συμπεριφορά που δεν προκαλεί προβλήματα στο άτομο και το περιβάλλον του.
Προφανώς για να γίνουν κινήσεις να βγει η ομοφυλοφιλία από τα βιβλία (πλην των επισήμων κατά τα λεγόμενά σου) ως πάθηση, θα ασκήθηκε πίεση και από την ομάδα που την αφορούσε.
Φυσικά, το παραπάνω γεγονός, δεν αναιρεί το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων δε τη θεωρούσε και θεωρεί πάθηση.
-petros
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 60 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bboys
- 54321
- Alessandra Eliza
- qwertyuiop
- Joji
- Fanimaid123
- Philologist
- Citylights
- Appolon
- elpidarina
- edweimaste
- Athens2002
- mechanicarts
- Libertus
- Cupid
- Muffin18
- Pharmacist01
- lnesb
- MIkeTr123
- Meow
- Πύρος
- eukleidhs1821
- Jimmy20
- iminspain
- Daydreamer
- harry akritas
- Memetchi
- pink_panther
- anna333
- Mhtrogoal
- Αλκης Κ.
- No name
- don_vito
- Εχέμυθη
- Scandal
- charmander
- tsiobieman
- SlimShady
- Viedo
- cel123
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.