Λοιπόν
πρώτα προς χρόνη
1) όσον αφορά αυτό που είπες για τον καλλιτεχνικό κόσμο, δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο για να μπεί κάποιος μέσα να περάσει απο διαφορες καταστάσεις, αλλά ένα που ξέρω είναι ανέκαθεν στην διάρκεια της ιστορίας αυτός ο χώρος ήτανε απο τους πιο δεκτικούς στους γκέι. Δεν θα αντιλέξω ότι και κάποιοι μιλάνε αρνητικά (παντού υπάρχουνε οι εξαιρέσεις) αλλά εγώ προσωπικά που γνωρίζω κόσμο δεν έχει κανείς κανένα πρόβλημα μαζί μου.
Όσον αφορά τον Σφακιανάκη, δεν ξέρω τι θρήσκευμα έχει, αλλά ξερω οτι αυτά που λέει τα λέει για να φάνει καλός στον απλό λαικό κόσμο που τον ακούει. Ϊσα ίσα που αν πιστεύει και σε πολυθειστική θρησκεία, δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα. Οι παγανιστικές/πολυθειστικές θρησκείες δεν δαιμονοποιούνε καμία μορφή έρωτα. Οπότε τα συμπεράσματα δικά σου.
2) Ρώτησες τι κάνουμε. Και πράιντς κάνουμε, και βγαίνουμε και προσπαθούμε να μιλήσουμε για τον λοατ κόσμο. Βλέπεις όμως οτι ειδικά οι παλιοί άνθρωπι και μερικά λοβοτομημένα αλλα στύλ μην πω τώρα όνομα, είναι συνειδητοποιημένοι ρατσιστές. Τους μιλάς ευγενικά, τους φέρνεις ένα κάρο στοιχεία, τα πορίσματα όλων των επίσημων ψυχιατρικών εταιριών κι αυτοι συνεχίζουνε και σου μιλάνε με βδελυγμία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην αλήθινη ζωή. Τον έλληνα ειδικά τον 30+ τον έχουνε μάθει να είναι ομοφοβικός η τουλάχιστον να έχει μια 'κακή' εικόνα για το τι εστί γκέι. Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να συζητήσω με τέτοια άτομα, καταλήγουκε πάντα να χλευάζουνε την σεξουαλική μου ταυτότητα, να με θεωρούνε κατώτερο τους και οτι δεν πρέπει να έχω δικαιώματα γιατί εγώ δεν ειμαι φυσιολογικός. Αυτήν την στιγή στην ελλαδική πραγματικότητα ο λοατ κόσμος βάλλεται απο παντού. Σε δέκα χρόνια απο τώρα θα τους έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό ο έμφυτος ρατσισμός που έχουνε και τον ενστερνίζονται μιας και είναι καλά ζώα και θα έιναι βέβαια πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Εμένα, που έχω ανοίξει ολόκληρο κανάλι ενημέρωσης στο γιουτιουμπ, με κατηγορούνε οτι κάνω προπαγάνδα και ότι προκαλώ.
Δηλαδή απο την μία λέτε κάντε κάτι, απο την άλλη αν βγούμε και μιλήσουμε μας λέτε οτι προκαλούμε με την ανωμαλία μάς.
Ας αποφασίσετε κι εσείς να ωριμάσετε (γιατί εμείς είμαστε ώριμοι) να μην φοβούνται τα παιδιά να τα λένε στον κύκλο τους και τότε θα δείς πως οι άνθρωποι θα αρχίσουνε να δείχνουνε την σεξουαλικότητα τους και να μην κρύβονται. ¨Οταν το παιδί στο καφέ που δουλεύει φοβάται μην χάσει την δουλεία του, επειδή δεν υπάρχει νόμος που να προστατευεί απο πράξεις μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμου, τότε με ποιο θάρρος να βγεί και να μιλήσει; να μην έχει να ζήσει μετά;
σε προκαλώ να μπείς στην θέση ενός γκέι έστω για λίγο αυτην την στιγμή στην ελλάδα και θα δεις πως θα αισθανθείς πολίτης 9ης κατηγορίας.
Τώρα στο άλλο [...] τον μιχάλη νάξο.
[...]
Δεν έχεις ΙΔΕΑ απο εξελικτική βιολογία. Αν πας και μιλήσεις με τον οποιοδήποτε εξελικτικό βιολόγο θα πάθεις την πλάκα της ζωής σου.
Εϊσαι στα μαύρα μεσανυκτα και το μόνο που κάνεις είναι, με πλάγιο και αισχρό τρόπο. να προπαγανδίζεις την ομοφοβία σου με βιτρίνα την επιστήμη. Σου έχω αναφέρει όλα τα επίσημα πορίσματα των ψυχιατρικών επιστημών, σου ανάλυσα τί είναι το φυσιολογικό με βάση την επιστήμη (όχι με βάση τον δικό σου συναισθηματικό και ηθικό κόσμο, αυτό δεν επιστήμη, αυτό ειναι γελοιοποίηση της επιστήμης!) και συνεχίζεις με όμορφο τρόπο και μας λές: ναι αποκλίνει απο το κανονικό.
ΟΧΙ ΓΑΜΩΤΙ ΣΟΥ, δεν αποκλίνει. Είναι μια συμπεριφορά που παρατηρείται σε ένα αξιολόγο κομμάτι του πλυθησμού, και το κανονικό δεν ειναι η ετεροφυλόφιλη κανονικότητα που προτιμάνε τα γούστα σου, αλλά οτι είναι υγιές, θεμιτό και ορθόδοξο.
Εσύ μπορείς να προτιμάς φράουλα, ο άλλος κέρασι. Απο την στιγμή που είναι δικαιώμα και των δύο σας, είστε και οι δύο κανονικοί και μπορείτε να το διεκδικήσετε.
Όσον αφορά τους φανφαρισμούς περί σεξουαλικού προσανατολισμού, συνήθως κάτι τέτοια μαργαριτάρια τα πετάνε οι λιγότεροι επισφαλείς για την σεξουαλικότητα τους και αυτοί που φοβούνται οτι 'αυτοί' θέλουνε να μας αλλάξουνε (ποιοι είναι αυτοί και ποιος θέλει να σε αλλάξει; επειδή ζητάμε σεβασμό και ανοχή) . Αν λοιπόν εγώ σου πώ την επίσημη θέση της αμερικάνικης και ευρωπαικής ψυχιατρικής εταιρίας για την συμπεριφορά σου, θα πείς με τον πλάγιο ομοφοβικό τρόπο σου ότι εγώ κάνω προπαγάνδα. Επειδή δεν μπορείς να βγείς απο το κουτί σου και να παραδεχτείς οτι υπάρχουνε άνθρωπι γύρω ΕΞΙΣΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ σε όλους τους τομείς της ζωής τους που απλά μια άλλη προτίμηση απο σένα, δεν σημαίνει οτι δεν ειναι κανονικοί, οτι αποκλίνουνε απο κάπου, οτι θα είναι κατώτεροι κοινωνικά, οτι δεν θα έχουνε τα ίδια δικαιώματα με σένα, κι οτί εσύ απο την 'φύση' είσαι ανώτερος. Αυτά τα κάνουνε οπως ξαναείπα κατί φασίστες. Για ψάξτο λίγο.
ΚΑΙ ΝΑΙ, είτε σου αρέσει είτε όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουνε δυνητικά αμφιφυλόφιλο προσανατολισμό. Και για να καταλάβεις πόσο άσχετος είσαι με την γνώση, ο όρος 10% δεν χρησιμοποιείται για τον αριθμό των γκέι σε μια κοινωνία, αλλά για τον επιπολασμό της ομοφυλόφιλης συμπεριφοράς μέσα σε ένα κοινωινκό σύνολο.
Τωρα αν έχεις την στοιχειώδη γνώση μαθηματικών, θα καταλάβεις οτι τον οκτώβριο το 10% θα είναι ο χ κόσμος. Τον νοέμβριο το 10% μπορεί να είναι άλλο κομμάτι του πλυθήσμου, που δρά βάση του ομοφυλόφιλου και αμφιφιλόφιλου προσανατολισμού που έχει, δηλαδή οι ενεργώς γκέι και μπάι. Κάποιος μπορεί να έχει ομοφυλοφιλο προσανατολισμό είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με ετερόφυλο, δηλαδή αμφιλόφυλο, και αυτόν τον μήνα να δρά βάσει αυτού, τον άλλον να μην δρά.
Εν ολίγοις, ο ομόφυλοφιλος προσανατολισμός είναι εξισου διαδεδομένος με τον ετερόφυλοφιλο.
Και να προσθέσω οτι η αποκλειστική ομοφυλοφιλία ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ. Επιλογή είναι να δεχτείς τον εαυτό σου και να ζήσεις με αυτό που σου έδωσε η φυσική επιλογή.
Αν μπορέσεις να καταλάβεις αυτά που σου λέω, και που είναι οι μελέτες της αμ. και ευρ. ψυχιατρικής εταιρίας, τότε δεν υπάρχει λόγος να μου ξανακάνεις το μαγκάκι και να μας μιλήσεις περί κανονικότητας και αριθμών.
Αί τράβα να διάβάσεις τα εγχειρίδια της αμερικάνικες και ευρωπαικής ψυχιατρικής εταιρίας και τα ταξινομικά τους συστήμα, κι έλα μετά να μας πουλήσεις μαγκιά και αέρα επιστήμης και γνώσεων, αστοιχείωτε.
και να για να κλείσω, αυτό το ξέρουνε οι επιστήμονες απο το 1948 απο τότε που ο κίνσει μελετώντας το σεξουαλίκο ιστορικό 18000 ανθρώπων κατέληξε να φτιάξει την κλίμακα του, να μιλήσει για το 10% , και ότι το 30% των ανθρώπων είχανε τουλάχιστον μια ομόφυλοφιλη εμπειρία στην ζωή τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.