Νέο σύστημα εισαγωγής στη Τριτοβάθμια: Ομάδες Προσανατολισμού και Επιστημονικά Πεδία

Meow

Νεοφερμένος

Ο Meow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Το Σεπτέμβρη ξεκινάω φροντιστήριο (β' λυκείου) και προβληματίζομαι αρκετά στο τι πεδίο θα ανοίξω ώστε να κάνω και τα ανάλογα μαθήματα. Αρχικά πρόβλεπα να ανοίξω το 3ο πεδίο δηλαδή να κάνω και βιολογία. Αλλά τελευταία όσες σχολές ήθελα τις ξανασκεφτόμουν, και στην τελική τις απέρριπτα λόγω κάποιον αρνητικών που έχω σκεφτεί (ιατρική, φαρμακευτική, βιολογία..). Μετά σκεφτόμουν τη σχολή χημικών μηχανικών: το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να δώσω μαθηματικά αντί για βιολογία γιατί είναι στο 2ο πεδίο. Αυτό με προβλημάτισε αρκετά γιατί δεν θέλω να δώσω πέντε μαθήματα, πόσο μάλλον μαθηματικά που είναι σχετικά αρκετά δύσκολα! Αρνούμαι να δώσω και βιολογία και μαθηματικά μαζί γιατί όσοι ώρα θα φάω διαβάζοντας μαθηματικά μπορώ να την ξοδέψω σε διάβασμα πχ. βιολογίας. Δεν ξέρω τι θέλω από μένα πια και θέλω να καταλήξω ώστε να ξέρω που να δώσω βάση. Εσείς τι θα μου προτείνατε; Να δώσω και τα δυο; Γενικά όμως επειδή έχω μιλήσει και με άλλους μεγαλύτερους οι περισσότεροι λένε όσοι πάνε στο 3ο πεδίο να ανοίξουν και το 2ο με τα μαθηματικά γιατί πρέπει να γράψεις αρκετά καλά στο 3ο πεδίο για να πιάσεις τη σχολή που θέλεις καθώς υπάρχει πολύς ανταγωνισμός αφού δηλώνουν αρκετοί το 3ο πεδίο.. και επίσης το 2ο έχει μεγάλο αριθμό σχολών που μπορεί στην συνέχεια να με έλξουν (μου λένε). :/

Υ.Γ Συγνώμη αν το έβαλα σε λάθος τόπικ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,649 μηνύματα.
Eκτός από αυτά που σου λένε, εσύ τι λες; :)

Το δεύτερο πεδίο είναι κάπως "παρεξηγημένο" στην Ελλάδα της προβιομηχανικής και κομματικής συνδικαλιστικής εποχής. Το δεύτερο πεδίο μαζί με το τέταρτο πεδίο αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία επιλογών για χώρες που έχουν σοβαρό επενδυτικό κεφάλαιο στην έρευνα και βιομηχανία. Άρα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, θα είχε άξιο ενδιαφέρον γιατί κάποιος να πάει Πανεπιστήμιο. Με τι επιχείρημα θα έπειθαν κάποιον να πάει στο πέμπτο πεδίο; Δημοσιοϋπαλληλικό και τις γενικόλογες οικονομίστικες κορώνες για το management και άλλα τέτοια που ακούμε για 2-3 πετυχημένους του χώρου και ξαφνικά νομίζουν ότι όλοι από το κάθε κατσιχώρι της Ελλάδας θα γίνουν Κρούγκμαν ή Νεύτωνες (ανάλογα το πεδίο). Ματαιοδοξία με smartphone. Ξερνάμε.

Το δεύτερο πεδίο είναι το "πρώτο" πεδίο των θετικών (ή πιο περιορισμένα: φυσικών) επιστημών. Η διαφορά με το τέταρτο πεδίο είναι κυρίως για τον τύπο και στο είδος των επαγγελμάτων εκτός Πανεπιστημίου και Ερευνητικών Μονάδων (λέξεις ανύπαρκτες στην Ελλάδα εκτός από το ΙΤΕ στην Κρήτη). Στην Ελλάδα όμως επικρατεί η γνωστή παρλαπιλολογία. Ή θα συναντήσεις ανθρώπους που γουστάρουν να ακούγεται το μηχανιλίκι (κάτι σαν σεξουαλικό φετίχ εκτός από την ποδολαγνία) ή ανθρώπους που δηλώνουν 3ο πεδίο γιατί έτσι. Το ΙΤΕ της Κρήτης θα σου δώσει μια ιδέα τι ακριβώς σημαίνει θετικός επιστήμονας ώστε να ξεφύγουμε λιγάκι από τον παππού χαμηλοσυνταξιούχο που ξέρει μόνο για τον μηχανικό ή το γιατρό και το παινεύεται στο καφενείο όταν πιάσουν συζήτηση για τους εγγονούς τους.

Το δεύτερο πεδίο έχει επιστήμες που ασχολούνται: με την επιστημονική ανάλυση με βάση τη φυσική, τα μαθηματικά, τη χημεία και την πληροφορική και τις άμεσες εφαρμογές τους εκτός βιομηχανίας! με την έννοια ότι δεν περιορίζονται στην τεχνολογική μελέτη που ασχολούνται όσοι σπουδάζουν επιστήμες του τέταρτου πεδίου. Η βιομηχανική έρευνα έχει ανάγκη το Πολυτεχνείο στο τεχνολογικό φάσμα, αλλά και τις Θετικές Επιστήμες για το κομμάτι των Αναλύσεων και εξαγωγής συμπερασμάτων, λήψη αποφάσεων κλπ. Λόγω της κατεστραμμένης αγοράς εργασίας και τη πελατειακής λογικής με τις πανελλήνιες κάθε χρόνο (να περάσουμε κάπου) οι θετικές επιστήμες αποτελούν κάτι για υποσχεσιολογία για τους πολιτικούς περί διορισμών στο Δημόσιο! Μηδέν σοβαρότητα.

Το τέταρτο πεδίο έχει άλλου είδους ταυτότητα που συνήθως μόνο σε χώρες όπως την Ελλάδα(!) οι μαθητές τα βάζουν όλα μέσα (ραδίκια και πατάτες) και έτσι βλέπεις το εξής παράδοξο: να θεωρούν γενικά θετική εφαρμογή κάτι ΔΕΤ, ΔΕΟΣ, ΠΕΟΣ, και δεν συμμαζεύεται όπως στην ίδια κλίμακα, βάζουν και ένα Μαθηματικό στην θέση 205060703020607080οστή για να είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία ή στις ΗΠΑ, συνήθως σε επιστήμες Οικονομίας και Τραπεζικής, το πρώτο έτος το διδάσκουν σε Μαθηματικό Τμήμα. Στην Ελλάδα επειδή είμαστε πιο ψυχοπονιάρηδες, βλέπουμε και ανθρώπους που μισούν τα μαθηματικά ξαφνικά να λατρεύουν τα Οικονομικά και την Οικονομία (!) και φυσικά το καλοκαίρι των πανελληνίων παίζουν με τους τίτλους των Τμημάτων λες και είναι τίτλοι ευγενείας ενώ αν τους ρωτήσεις πως θα κάνουν ανάλυση των swaps αν δεν ξέρουν καλά μαθηματικά, γίνεσαι κακός, τρως και ban ενώ κάτι γκομενίτσες νευριάζουν επειδή δεν παραδέχονται την άγνοιά τους. Στην Ελλάδα όλοι ζουν το παραμύθι τους: 3-4 σχολές όπως τις ξέρει ο κόσμος της ηλιθιότητας (που χρεοκόπησε την χώρα σε κάθε επίπεδο) και όχι όπως τις διδάσκουν και τις ταξινομούν σε σοβαρές χώρες. Μετά βλέπουμε στα Πανεπιστήμια ανθρώπους που δεν γουστάρουν αυτό που σπουδάζουν αφού σπουδάζουν αυτό που θέλουν αλλά δεν είναι αυτό που θέλουν!

Νίκο λυπάμαι, αλλά το πράγμα βρωμάει από το μηχανογραφικό. Η κάθε επιστήμη που περιέχει είναι τελείως με άκυρο σχεδιασμό διότι η πολιτεία δεν έχει ίχνος σοβαρότητας να παράγει επιστημονική έρευνα για την ταυτότητα της χώρας πέρα από το σκυλάδικο, λίγο ουίσκι και τα κορίτσια ή αγόρια μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
nPb τώρα άλλαξαν τα πεδία. Τα παλιά 2ο και 4ο (θετικές επιστήμες και μηχανικοί) συγχωνεύτηκαν σε ένα (2ο). Στο 4ο υπάρχουν τώρα οι παιδαγωγικές σχολές. Μην τα ψάχνεις, μπ@@ρδέ#ο έγιναν (ή μάλλον παρέμειναν).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Meow

Νεοφερμένος

Ο Meow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Με μπερδέψατε τώρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
1o Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2o Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3o Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4o Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης
5o Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PolGR1509

Τιμώμενο Μέλος

Ο PolGR1509 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.
Χαίρετε, επαναφέρω το θέμα μιας και βρίσκομαι σε φάση που επιλέγω πεδίο.
Λοιπόν, εγώ πήγαινα κανονικά για θετική με μαθηματικά, χωρίς όμως να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκείνες τις σχολές. Συγκεκριμένα, με ενδιέφερε το μαθηματικό κυρίως και όχι κάποια άλλη σχολή. Από πιο παλιά με ενδιέφεραν σχολές 3ου πεδίου που σχετίζονται προφανώς με την υγεία, όπως η Φαρμεκευτική κυρίως αλλά και οι άλλες (κτηνιατρική, ιατρική). Φοβούμενος όμως τις βάσεις και βλέποντας ότι μου αρέσουν τα μαθηματικά σε μεγάλο βαθμό πήγα 2ο. Τώρα που είναι ακόμα αρχή (καλά καλά δεν ξεκίνησαν τα θερινά-μόνο λίγα μαθήματα έγιναν) άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ξανά για βιολογία. Στο φροντιστήριο προβληματίστηκαν αρκετά από τη σκέψη μου αυτή και μου εξήγησαν το πρόβλημα με το πεδίο αυτό (3ο) και ότι πραγματικά είναι κρίμα για έναν μαθητή που διαβάζει να μείνει εκτός σχολής αλλά και να είναι μέσα στο άγχος όλη τη χρονιά για το αν θα περάσει κάπου. Μου είπαν γενικά ότι οι αυτοί που δίνουν 3ο έχουν εντελώς διαφορετική ψυχολογία από τους άλλους, διότι η πίεση είναι τεράστια καθώς το λάθος δε συγχωρείται, όπως συμβαίνει στο 2ο. Έτσι το σκέφτηκα αρκετά και είπα να μην αφήσω τα μαθηματικά, όμως εξακολουθώ να προτιμώ τις σχολές που προανέφερα και έτσι μου πρότειναν το ενδεχόμενο να τα πάρω και τα δύο και να δω πως θα πάει. Ναι, θα είναι πολύ κουραστικό όμως θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και σε περίπτωση που τα παίξω, συνεχίζω μόνο με το ένα. Μου είπαν κιόλας αν δω ότι δε βγαίνει, μπορώ να επικεντρωθώ στο ένα (στη βιολογία) και να δίνω λιγότερη βαρύτητα στα μαθηματικά (όχι όμως να σταματήσω να ασχολούμαι), άλλωστε αν γράψω καλά στα υπόλοιπα μαθήματα και με έναν μέτριο προς κακό βαθμό στα μαθηματικά πιάνω πολλές σχολές. Παρ'όλα αυτά, εγώ ακόμα το σκέφτομαι γιατί δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορούσε να δουλέψει αυτό. Πολλοί λένε ότι είναι αυτοκτονία, αλλά θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που το επιχείρησε ή γνωρίζει άτομο να πει λίγα πράγματα. Από τη μία σκέφτομαι ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα και από την άλλη ότι τόσα χρόνια με το παλιό σύστημα έτσι κι αλλιώς πολλά παιδιά διάβαζαν και για τα δύο υποχρεωτικά. Είναι διαφορετική αυτή η περίπτωση; Τι λέτε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Waverer765

Νεοφερμένος

Ο Waverer765 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Και εμένα αυτό μου πρότειναν και αυτό θα κάνω.Τώρα αν δω ότι ένα από τα δύο(μαθηματικά,βιολογία) δεν τραβάει θα το αφήσω και θα συνεχίσω το άλλο.Το έκαναν αρκετά παιδιά από το φροντιστήριό μου πέρσι και τα κατάφεραν.Τώρα που πέρασε ο καθένας....θα σε γελάσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Meow

Νεοφερμένος

Ο Meow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Και εγώ σε αυτό το δίλημα ήμουν αλλά τελικ αποφάσισω να αφήσω τα μαθηματικά και να επικεντρωθώ στην βιολογία μόνο, καθώς κατέληξα που κυμαίνομαι σε σχολές. Πάντως ναι πολύ προτέίνουν να δείνουν οι μαθητές και τα δυο για να έχουν στην διάθεσή τους μία μεγαλύτερη γκάμα σχολών. Μπορείς να επικεντρωθείς στο ένα αλλά στο τέλος να δώσεις και τα δυο και ότι πιάσεις (σε αυτό που δεν έδωσες ιδιαίτερη σημασία).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
Χαίρετε, επαναφέρω το θέμα μιας και βρίσκομαι σε φάση που επιλέγω πεδίο.
Λοιπόν, εγώ πήγαινα κανονικά για θετική με μαθηματικά, χωρίς όμως να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκείνες τις σχολές. Συγκεκριμένα, με ενδιέφερε το μαθηματικό κυρίως και όχι κάποια άλλη σχολή. Από πιο παλιά με ενδιέφεραν σχολές 3ου πεδίου που σχετίζονται προφανώς με την υγεία, όπως η Φαρμεκευτική κυρίως αλλά και οι άλλες (κτηνιατρική, ιατρική). Φοβούμενος όμως τις βάσεις και βλέποντας ότι μου αρέσουν τα μαθηματικά σε μεγάλο βαθμό πήγα 2ο. Τώρα που είναι ακόμα αρχή (καλά καλά δεν ξεκίνησαν τα θερινά-μόνο λίγα μαθήματα έγιναν) άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ξανά για βιολογία. Στο φροντιστήριο προβληματίστηκαν αρκετά από τη σκέψη μου αυτή και μου εξήγησαν το πρόβλημα με το πεδίο αυτό (3ο) και ότι πραγματικά είναι κρίμα για έναν μαθητή που διαβάζει να μείνει εκτός σχολής αλλά και να είναι μέσα στο άγχος όλη τη χρονιά για το αν θα περάσει κάπου. Μου είπαν γενικά ότι οι αυτοί που δίνουν 3ο έχουν εντελώς διαφορετική ψυχολογία από τους άλλους, διότι η πίεση είναι τεράστια καθώς το λάθος δε συγχωρείται, όπως συμβαίνει στο 2ο. Έτσι το σκέφτηκα αρκετά και είπα να μην αφήσω τα μαθηματικά, όμως εξακολουθώ να προτιμώ τις σχολές που προανέφερα και έτσι μου πρότειναν το ενδεχόμενο να τα πάρω και τα δύο και να δω πως θα πάει. Ναι, θα είναι πολύ κουραστικό όμως θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και σε περίπτωση που τα παίξω, συνεχίζω μόνο με το ένα. Μου είπαν κιόλας αν δω ότι δε βγαίνει, μπορώ να επικεντρωθώ στο ένα (στη βιολογία) και να δίνω λιγότερη βαρύτητα στα μαθηματικά (όχι όμως να σταματήσω να ασχολούμαι), άλλωστε αν γράψω καλά στα υπόλοιπα μαθήματα και με έναν μέτριο προς κακό βαθμό στα μαθηματικά πιάνω πολλές σχολές. Παρ'όλα αυτά, εγώ ακόμα το σκέφτομαι γιατί δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορούσε να δουλέψει αυτό. Πολλοί λένε ότι είναι αυτοκτονία, αλλά θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που το επιχείρησε ή γνωρίζει άτομο να πει λίγα πράγματα. Από τη μία σκέφτομαι ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα και από την άλλη ότι τόσα χρόνια με το παλιό σύστημα έτσι κι αλλιώς πολλά παιδιά διάβαζαν και για τα δύο υποχρεωτικά. Είναι διαφορετική αυτή η περίπτωση; Τι λέτε;

Ενας φιλος μου που το εκανε αυτο εγραψε αρκετα καλα στην βιολογια και περιπου 13 στα μαθηματικα(φετινα).Επομενως δεν το θεωρω αυτοκτονια ;) Επιπλεον τα λαθη συγχωρουνται εκτος κι αν στοχευεις για ιατρικη αθηνας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Evcathy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Evcathy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 170 μηνύματα.
Χαίρετε, επαναφέρω το θέμα μιας και βρίσκομαι σε φάση που επιλέγω πεδίο.
Λοιπόν, εγώ πήγαινα κανονικά για θετική με μαθηματικά, χωρίς όμως να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκείνες τις σχολές. Συγκεκριμένα, με ενδιέφερε το μαθηματικό κυρίως και όχι κάποια άλλη σχολή. Από πιο παλιά με ενδιέφεραν σχολές 3ου πεδίου που σχετίζονται προφανώς με την υγεία, όπως η Φαρμεκευτική κυρίως αλλά και οι άλλες (κτηνιατρική, ιατρική). Φοβούμενος όμως τις βάσεις και βλέποντας ότι μου αρέσουν τα μαθηματικά σε μεγάλο βαθμό πήγα 2ο. Τώρα που είναι ακόμα αρχή (καλά καλά δεν ξεκίνησαν τα θερινά-μόνο λίγα μαθήματα έγιναν) άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ξανά για βιολογία. Στο φροντιστήριο προβληματίστηκαν αρκετά από τη σκέψη μου αυτή και μου εξήγησαν το πρόβλημα με το πεδίο αυτό (3ο) και ότι πραγματικά είναι κρίμα για έναν μαθητή που διαβάζει να μείνει εκτός σχολής αλλά και να είναι μέσα στο άγχος όλη τη χρονιά για το αν θα περάσει κάπου. Μου είπαν γενικά ότι οι αυτοί που δίνουν 3ο έχουν εντελώς διαφορετική ψυχολογία από τους άλλους, διότι η πίεση είναι τεράστια καθώς το λάθος δε συγχωρείται, όπως συμβαίνει στο 2ο. Έτσι το σκέφτηκα αρκετά και είπα να μην αφήσω τα μαθηματικά, όμως εξακολουθώ να προτιμώ τις σχολές που προανέφερα και έτσι μου πρότειναν το ενδεχόμενο να τα πάρω και τα δύο και να δω πως θα πάει. Ναι, θα είναι πολύ κουραστικό όμως θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και σε περίπτωση που τα παίξω, συνεχίζω μόνο με το ένα. Μου είπαν κιόλας αν δω ότι δε βγαίνει, μπορώ να επικεντρωθώ στο ένα (στη βιολογία) και να δίνω λιγότερη βαρύτητα στα μαθηματικά (όχι όμως να σταματήσω να ασχολούμαι), άλλωστε αν γράψω καλά στα υπόλοιπα μαθήματα και με έναν μέτριο προς κακό βαθμό στα μαθηματικά πιάνω πολλές σχολές. Παρ'όλα αυτά, εγώ ακόμα το σκέφτομαι γιατί δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορούσε να δουλέψει αυτό. Πολλοί λένε ότι είναι αυτοκτονία, αλλά θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που το επιχείρησε ή γνωρίζει άτομο να πει λίγα πράγματα. Από τη μία σκέφτομαι ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα και από την άλλη ότι τόσα χρόνια με το παλιό σύστημα έτσι κι αλλιώς πολλά παιδιά διάβαζαν και για τα δύο υποχρεωτικά. Είναι διαφορετική αυτή η περίπτωση; Τι λέτε;

Υπάρχει διαφορα μεταξύ παλαιού και νέου συστήματος. Τοτε οντως διαβάζαμε για 6 μαθηματα αλλα και τα 6 μαθηματα υπολογιζονταν στα μόρια μας. Πλέον καταβάλεις προσπάθεια για τα μαθηματικα και αυτος ο κόπος δεν θα μετρήσει καθολου στο 3ο πεδίο. Παρόλα αυτα, το θεωρώ σοφό για έναν μαθητή, που δεν εχει κατασταλάξει αποκλειστικά στο 3ο πεδίο, να παίρνει και μαθηματικα. Εγω, πχ που ασχολήθηκα παλι με πανελληνιες πήρα μονο βιολογια γιατι με ενδιαφέρει αποκλειστικά το 3ο πεδίο όποτε και να μείνω εκτος δεν με επηρεάζει γιατι εχω τη σχολη μου.

Μονο με βιολογια οντως κινδυνεύεις να μεινεις εκτος. Αλλα το να παρεις και μαθηματικα και μετα να ξαναδωσεις πανελληνιες γιατι δεν μπήκες ιατρικη, ειναι κουτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PolGR1509

Τιμώμενο Μέλος

Ο PolGR1509 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.
Ναι και μένα δε μου φαίνεται τόσο ακατόρθωτο, ωστόσο δε μου αρέσει πολύ η σκέψη του προγράμματος που θα έχω, διότι οι ώρες θα είναι υπερβολικά πολλές. Συγκεκριμένα 17 ώρες την εβδομάδα μέχρι τα χριστούγεννα και μετά 16.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jim2015

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jim2015 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 340 μηνύματα.
Καποιος γνωστος μου θα παει φετος Γ Λυκειου ΓΕΛ με κατευθυνση 2o Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες μονο!!
Στο ωρολογιο προγραμμα Γ Λυκειου ΓΕΛ εκτος απο τα υποχρεωτικα μαθηματα Γεν.Παιδιας(Θρησκευτικα,Νεοελ.Γλώσσσα,Νεοελ.Λογοτεχνια,Ιστορια,Μαθηματικα και Στοιχεια Στατιστικης,Βιολογια,Ιστορια Κοιν.Επιστημων,Αγγλικαι και Φυσ.Αγωγη)συνολο 15 ωρες Υπαρχουν και τα παρακατω μαθηματα ομαδας προσανατολισμου(Μαθηματικα,Φυσικη ,Χημεια,Βιολογία και ΑΕΕΠ)αλλες 15 ωρες συν αλλο ενα μαθημα επιλογης 2 ωρες.
Στα κατευθυνσης θα κανει Βιολογια και ΑΕΕΠ αν και δεν θα δωσει σε αλλο πεδιο εκτος του 2ου Πανελληνιες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristianax

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η xristianax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Καποιος γνωστος μου θα παει φετος Γ Λυκειου ΓΕΛ με κατευθυνση 2o Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες μονο!!
Στο ωρολογιο προγραμμα Γ Λυκειου ΓΕΛ εκτος απο τα υποχρεωτικα μαθηματα Γεν.Παιδιας(Θρησκευτικα,Νεοελ.Γλώσσσα,Νεοελ.Λογοτεχνια,Ιστορια,Μαθηματικα και Στοιχεια Στατιστικης,Βιολογια,Ιστορια Κοιν.Επιστημων,Αγγλικαι και Φυσ.Αγωγη)συνολο 15 ωρες Υπαρχουν και τα παρακατω μαθηματα ομαδας προσανατολισμου(Μαθηματικα,Φυσικη ,Χημεια,Βιολογία και ΑΕΕΠ)αλλες 15 ωρες συν αλλο ενα μαθημα επιλογης 2 ωρες.
Στα κατευθυνσης θα κανει Βιολογια και ΑΕΕΠ αν και δεν θα δωσει σε αλλο πεδιο εκτος του 2ου Πανελληνιες;


Καλησπέρα, σίγουρα θα κάνει το μάθημα τις βιολογίας προσανατολισμού εφόσον αυτό ανήκει στην ομάδα θετικών σπουδωών. Το ΑΕΕΠ ανήκει στην προσανατολιμσό των οικονομικών άρα όχι δεν θα το κάνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιππολύτη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ιππολύτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,972 μηνύματα.
Ας πει και κάποιος άλλος που έκανε αυτήν την κατεύθυνση φέτος αλλά έχω την εντύπωση ότι και η θετική κατεύθυνση κάνει ΑΕΕΠ. Θυμάμαι να μου λένε πως οι δύο ΗΜΜΥτες του σχολείου ήταν οι μόνοι που πρόσεχαν στον προγραμματισμό και ήταν σίγουρα 2ο πεδίο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα τα διδαχθεί όλα της κατεύθυνσης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

milkos

Νεοφερμένος

Ο milkos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Καλά τα λέει η Ιππολύτη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jim2015

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jim2015 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 340 μηνύματα.


Παιδια αυτο εχω δει για αυτο ρωταω.Αν θα ειναι υποχρεωτικα και τα 5 μαθηματα κατευθυνσης,αν και πανελληνιες θα δωσει μονο 2ο πεδιο(Μαθηματικα,Φυσικη,Χημεια) και οχι Βιολογια και ΑΕΠΠ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,261 μηνύματα.
Ναι θα κανει και ΑΕΕΠ και Βιολογια κατευθυνσης οπως και αυτη που πανε για ιατρικες θα κανουν μαθηματικα κατευθυνσης και ΑΕΕΠ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top