SW-Estel
Νεοφερμένος
Πέρασα μακριά από το σπίτι μου και την ημέρα της εγγραφής θα πάω στο πανεπιστήμιο με την μητέρα μου, καθώς εκκρεμούν και άλλα πράγματα
(όπως επίπλωση του σπιτιού κ.λ.π.). Είναι αυτό τόσο κακό ή θα θεωρηθώ -κατά τα λεγόμενά σας- 12χρονο? 'Ελεος!
Δεν θα με κρατάει και από το χέρι. Κάποια πράγματα ξέρω να τα κάνω μόνη μου. Μην χαρακτηρίζετε τόσο εύκολα τους ανθρώπους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fotis6
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Moυ κάνει εντύπωση που αυτοί που ενοχλούνται από τους γονείς , δεν είναι οι πρωτοετείς , αλλά κάτι σιτεμένοι του ακαδημαικού χώρου , που μάλλον η συνεχής παραμονή τους εκεί τους εμπόδισε να ωριμάσουν .
Στην πράξη η διακριτική παρουσία ενός γονέα που έχει περάσει στο παρελθόν από το πανεπιστήμιο , είναι εγγύηση ότι θα κάνετε την εγγραφή σας και θα τελειώσετε γρήγορα χωρίς να σας πουλάνε εξυπηρέτηση και πολιτικό καμάκι τα κομματόσκυλα .
Στο κάτω - κάτω μπορείτε να ευχαριστηθείτε αυτήν την μέρα όπως θέλετε εσείς , γνωρίζοντας τον χώρο , χωρίς ενοχλητικούς τύπους .
Και αυτοί οι σιτεμένοι κάποια στιγμή πρωτοετείς ήταν και ξέρουν μια χαρά τι θα πει πρώτη μέρα στη σχολή. Κι εξάλλου ποιος είπε ότι θέλουν όλοι να "τελειώσουν γρήγορα και να φύγουν" ; πέρα από γνωριμίες με άλλα παιδιά κλπ κανείς δεν έχει την περιέργεια να δει πώς είναι οι εγκαταστάσεις γενικά, τα άλλα τμήματα κλπ;
SW-Estel
Νεοφερμένος
ενταξει ο χαρακτηρισμος 12χρονα ηταν λιγο υπερβολικος αλλα τα παιδια παραπανω εννουσαν οτι εφοσον εχεις γινει 18 και εχεις αποκτησει μια σχετικη ελευθερια και ανεξαρτησια θα μπορουσες να κανεισ την εγγραφη μονη σου...παρ ολα αυτα η επιλογη ειναι ελευθερη και ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει
Ναι, αλλά εμείς που έχουμε περάσει μακριά από την πόλη μας, θα εκμεταλλευτούμε την ημέρα της εγγραφής
και για περαιτέρω πράγματα. Δεν είπα ότι σε κάθε δυσκολία θα παίρνουμε τηλ. την μαμά ή τον μπαμπά για να μας πούνε
τι θα κάνουμε. Άλλα ας μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο.
PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομικά, τα 'χεις αποκτήσει αυτά. Δε νομίζω πως με τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια, μόλις γίνατε 18 (εγώ έχω λίγες μέρες ακόμη :Ρ ), ξαφνικά τα κερδίσατε όλα αυτά.ενταξει ο χαρακτηρισμος 12χρονα ηταν λιγο υπερβολικος αλλα τα παιδια παραπανω εννουσαν οτι εφοσον εχεις γινει 18 και εχεις αποκτησει μια σχετικη ελευθερια και ανεξαρτησια θα μπορουσες να κανεισ την εγγραφη μονη σου
- Το λέω χαλαρά και χιουμοριστικά -
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Όποιος θέλει να πάει με τους γονείς του, πάει. Έ-λ-ε-ο-ς.
Τραγικά κατινίστικη η προηγούμενη σελίδα. Συγγνώμη δηλαδή που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε όλους τους δρόμους, τις μεταφορές και δεν είμαστε εξοικειωμένοι κάποιοι να σουλατσάρουμε σε άλλες πόλεις. Όταν μετακομίζεις, πως ακριβώς θα μεταφέρεις και τα πράγματά σου; Θα πάρεις όλα τα πράγματα με το λεωφορείο μήπως;
Όσοι ζούμε στην επαρχία και πηγαίνουμε σε μεγάλες πόλεις, συνήθως συνδυάζουμε την εγγραφή και με άλλες δουλειές που σχετίζονται με το σπίτι κλπ. Λίγοι πάνε να κάτσουν ένα μήνα από πριν.
Έλεος δηλαδή. Και ναι ρε, τόσο κακό είναι να θες κοντά σου τη μάνα σου και τον πατέρα σου σε καινούρια πράγματα; ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ.
Ναι είμαστε μαμόθρεφτα τότε, μπράβο μας και καμάρι μας.
fotis6
Νεοφερμένος
Iratus
Δραστήριο μέλος
lordi13
Εκκολαπτόμενο μέλος
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Εδώ δεν ήξερα ότι το εισιτήριο το κόβεις από το περίπτερο.
Με τον μπαμπά μου πήγα για την εγγραφή.
Όχι για να μου εξηγήσει πώς συμπληρώνουν τα χαρτιά, ούτε για να προστατέψει το κοριτσάκι του από τα κομματόσκυλα..
Απλά ήθελε να έρθει πρώτον για μένα και δεύτερον για να δει και ο ίδιος το κτήριο και να μάθω με την ευκαιρία πού είναι η γραμματεία κτλ.
Όχι ότι δε θα μπορούσα να τα μάθω μόνη.
Αλλά αφού δεν ήξερα που πάνε τα τέσσερα με τις συγκοινωνίες, τις στάσεις και τα σχετικά ήθελα να έχω κάποιον μαζί μου.
Είτε αυτός ήταν ο πατέρας μου, είτε η μάνα μου, είτε μια φίλη μου.
Και ναι για εμένα ήταν μια σημαντική στιγμή που ήθελα να τη μοιραστώ με κάποιον από την οικογένειά μου.
Αυτά. Τώρα αν η επιθυμία μου αυτή με κάνει 12χρονο, τι να σας πω... Δε με νοιάζει καθόλου.
Γεμίσαμε με ώριμους...
^Dark Angel^
Δραστήριο μέλος
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Θα συμφωνήσω μόνο ότι είναι τραγικό να πάρει κάποιος τον γονιό του για να τον βοηθήσει με τα διαδικαστικά της εγγραφής..υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι που αναφέρθηκαν για τους οποίους η παρουσία ενός γονέα είναι σημαντική..αλλά όχι για αυτο
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Προφανώς το να πάτε μέχρι εκεί με τους γονείς σας αν δεν ξέρετε και αυτοί να σας περιμένουν, δεν είναι κατακριτέο, είναι φυσιολογικό για πολλούς, ιδίως από την επαρχία.
Εγώ μιλάω (όπως και πολλοί άλλοι, είμαι βέβαιη) για την περίπτωση του να μπουν στην γραμματεία και να κάνουν ολόκληρα θέματα (όπως στο 90% των περιπτώσεων που βλέπω κάθε χρόνο), να σας συμπληρώσουν την αίτηση, να τσακωθούν για τη σειρά, για την κακή εξυπηρέτηση κλπ κλπ, να πιάσουν κουβέντα με τα κομματόσκυλα για την κατάσταση στην κοινωνία σήμερα και να σας πουν να τους δώσετε το τηλέφωνό σας και άλλα όμορφα. Όσοι είναι 2ο έτος και πάνω, είμαι σίγουρη ότι το έχουν πετύχει.
Από εκεί και πέρα...
Το πανεπιστήμιο είναι η ιδανική ευκαιρία να μεγαλώσει ένας άνθρωπος. Και πίστεψέ με, το ελληνικό κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι το μεγαλύτερο σχολείο. Και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το αντιμετωπίσετε, γιατί δυστυχώς θα το αντιμετωπίζετε μια ζωή όπως όλοι μας... Και να χαθείτε και στους δρόμους, και να ρωτήσετε και δέκα άτομα. Από αυτά τα δέκα άτομα τα 3 μπορεί να είναι οι μελλοντικοί κολλητοί σας.
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Πάρτε τους γονείς για να νιώθετε ότι έχετε κάποιο άτομο μαζί σας, αλλά μην αφήνετε εκεί να τα κάνουν όλα για εσάς.Ναι πρέπει να αντιμετωπίσετε τα κομματόσκυλα, ναι πρέπει να γνωρίσετε καινούρια άτομα..Επειδή το 12χρονα το είπα εγώ και βλέπω ξεσήκωσε κύματα θυμού, να πω ότι αυτό δεν αποτελεί προσβολή ή αν θέλετε εγώ δεν το είπα έτσι. Το είπα σαν υπερβολή.
Προφανώς το να πάτε μέχρι εκεί με τους γονείς σας αν δεν ξέρετε και αυτοί να σας περιμένουν, δεν είναι κατακριτέο, είναι φυσιολογικό για πολλούς, ιδίως από την επαρχία.
Εγώ μιλάω (όπως και πολλοί άλλοι, είμαι βέβαιη) για την περίπτωση του να μπουν στην γραμματεία και να κάνουν ολόκληρα θέματα (όπως στο 90% των περιπτώσεων που βλέπω κάθε χρόνο), να σας συμπληρώσουν την αίτηση, να τσακωθούν για τη σειρά, για την κακή εξυπηρέτηση κλπ κλπ, να πιάσουν κουβέντα με τα κομματόσκυλα για την κατάσταση στην κοινωνία σήμερα και να σας πουν να τους δώσετε το τηλέφωνό σας και άλλα όμορφα. Όσοι είναι 2ο έτος και πάνω, είμαι σίγουρη ότι το έχουν πετύχει.
Από εκεί και πέρα...
Το πανεπιστήμιο είναι η ιδανική ευκαιρία να μεγαλώσει ένας άνθρωπος. Και πίστεψέ με, το ελληνικό κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι το μεγαλύτερο σχολείο. Και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το εντιμετωπίσετε, γιατί δυστυχώς θα το αντιμετωπίζετε μια ζωή όπως όλοι μας... Και να χαθείτε και στους δρόμους, και να ρωτήσετε και δέκα άτομα. Από αυτά τα δέκα άτομα τα 3 μπορεί να είναι οι μελλοντικοί κολλητοί σας.
Η παρουσία του μπαμπά οφείλει να είναι απλά για λόγους ψυχολογίας και τίποτα παραπάνω...
ArminVanBuuren
Εκκολαπτόμενο μέλος
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Οι γονείς μου μού πληρώνουν τις σπουδές, και μπορεί να γουστάρουν να δουν σε τι κτίριο θα κάνω μάθημα. Και; Πού το πρόβλημα;
Προβλήματα που έχει ο κόσμος, όμως...
StingAs7
Νεοφερμένος
Γιώργος Mt
Πολύ δραστήριο μέλος
PolySol
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.