Τώρα όσον αφορά τις καταλήψεις.
Διαφωνώ κάθετα. Στην Ελλάδα πάντα και παντού ψάχνουμε αφορμές για να ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Μέχρι πέρσι ήμουν μαθητής και πάνω κάτω ξέρω την κατάσταση στα σχολεία. Τα σχολεία τα οποία δε σεβόμαστε, τα καταστρέφουμε. Έχω δει μαθητή να πετάει καρέκλα από το παράθυρο του σχολείου... Όλοι θέλουμε καλύτερη παιδεία αλλά οι μαθητές, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι ας κοιτάξουν πρώτα να αποβάλουν τους ολίγους (αν και για τους καθηγητές αμφιβάλλω ότι είναι πράγματοι ολίγοι) που κάνουν τη ζημιά και στη συνέχεια έχω την αίσθηση πως η ίδια η ελληνική κοινωνία θα αλλάξει.
Δυο, τρία συνδικάτα κάνουν κουμάντο (αυτοί έχουν βολευτεί μια χαρά) και όλοι πηγαίνουμε από πίσω μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και δάσκαλοι και να χάνουμε εξάμηνα, διδακτικές ώρες, ψυχική υγεία και για ποιο λόγο; Για να περνάνε κάποιοι καλά το καλοκαίρι σε κάποιες παραλίες και το χειμώνα στα σαλέ.
Αναμφίβολα στην Ελλάδα δεν έχουμε τους μισθούς που πρέπει να έχουμε και σαφώς πρέπει να γίνουν αυξήσεις και σημαντικές μάλιστα και επίσης συμφωνώ ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη.
Ένας από τους κύριους λόγους που δε γίνεται αυτό είναι ότι το κράτος, αν εξαιρέσει κανείς τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει από πουθενά αλλού έσοδα. Μόνο μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων μπορεί να γίνει κάτι.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.