Theoni
Νεοφερμένος
Εγω ειμαι κατα της καταληψης διοτι δεν υπαρχουν πραγματικα αιτηματα! Ιδιατερα στο δικο μου σχολειο την καταληψη την οργανωσαν 2-3 αναρχικοι με τη βοηθεια της ΚΝΕ και τους ακολουθησαν τα ζωα της πρωτης μονο και μονο για το χαβαλε, για να καπνισουν χορτο, για να πιουν και να τα σπασουν!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Ακομα και οτι τα παιδια κανουν καταληψεις για να το παιξουν καποιοι και να μιμηθουν τους φοιτητες του πολυτεχνειου δειχνει το επιπεδο της παιδειας πισω απο αυτο, για το οποιο προφανως δεν ευθυνονται τα ιδια τα παιδια.
miv
Επιφανές μέλος
Το επιχείρημα αυτό το άκουσα πρώτη φορά από υποστηρικτές της ψευδοκατάληψης που έγινε στο σχολείο μου. Φυσικά δεν ισχύει διότι ακόμη και στη Φινλανδία αν πας και πεις στα παιδιά "ελάτε να την αράξουμε καμια βδομάδα" δεν θα αρνηθούν. Τα παιδιά είναι παιδιά παντού και έχουν ροπή προς την τεμπελιά ανεξαρτήτως συστήματος. Για τα χάλια της παιδείας πάντως ευθύνονται οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Είναι πολλοί αυτοί που δήθεν παλεύουν για την Παιδεία, αλλά μέσα στην τάξη δεν δείχνουν καμία προθυμία να βοηθησουν τον καθηγητή να κάνει τη δουλειά του. Γι'αυτο δηλαδή δεν ευθύνεται κανένας;
Εννοειται πως τα παιδια εχουν τετοια ροπη, αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρη για το παραδειγμα που εφερες, δε λεω οτι δε θα το ηθελαν, αλλα πιθανως τουλαχιστον θα παραξενευονταν.
Για τα χάλια της παιδείας πάντως ευθύνονται οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Είναι πολλοί αυτοί που δήθεν παλεύουν για την Παιδεία, αλλά μέσα στην τάξη δεν δείχνουν καμία προθυμία να βοηθησουν τον καθηγητή να κάνει τη δουλειά του. Γι'αυτο δηλαδή δεν ευθύνεται κανένας;
Αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος τοτε φυσικα φταιει η παιδεια που εχει παρει ο καθενας. Ο σεβασμος κερδιζεται βεβαια, οποτε δεν ξερουμε ποια πλευρα ευθυνεται, γιατι ναι καποιοι καθηγητες ουτε να τους φτυσεις δεν ειναι, εχουμε εναν που το παιζει πολυ φιλελευθερος και δημοκρατικος ενω ειναι απιστευτα αυταρχικος απεναντι μας και προφανως του ανταποδιδουμε το σεβασμο που μας δειχνει. Αν και πιστευω υπαρχουν χειροτεροι.
Προσωπικα τους καθηγητες τους σεβομαι παρα πολυ και ποτε δε μου αρεσε να εμποδιζεται το μαθημα απο τους μαθητες, χωρις λογο, οταν ομως συμβαινουν πραγματα σαν το παραπανω δε μπορω να δειχνω τον ιδιο σεβασμο και τοτε δεν ευθυνομαι εγω! (και καθε ο μαθητης)
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Το επιχείρημα αυτό το άκουσα πρώτη φορά από υποστηρικτές της ψευδοκατάληψης που έγινε στο σχολείο μου. Φυσικά δεν ισχύει διότι ακόμη και στη Φινλανδία αν πας και πεις στα παιδιά "ελάτε να την αράξουμε καμια βδομάδα" δεν θα αρνηθούν. Τα παιδιά είναι παιδιά παντού και έχουν ροπή προς την τεμπελιά ανεξαρτήτως συστήματος. Για τα χάλια της παιδείας πάντως ευθύνονται οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Είναι πολλοί αυτοί που δήθεν παλεύουν για την Παιδεία, αλλά μέσα στην τάξη δεν δείχνουν καμία προθυμία να βοηθησουν τον καθηγητή να κάνει τη δουλειά του. Γι'αυτο δηλαδή δεν ευθύνεται κανένας;
Ε , δεν έχουν όλα τα παιδιά αυτή τη ροπή. Τουλάχιστον δεν θέλουν τις καταλήψεις για να την αράξουν . Ένας φίλος μου , που τώρα είναι ΕΜΠ στις καταλήψεις δεν πατούσε σχολείο και καθόταν να δια΄βασει για Πανελλαδικές.
miv
Επιφανές μέλος
Εννοειται πως τα παιδια εχουν τετοια ροπη, αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρη για το παραδειγμα που εφερες, δε λεω οτι δε θα το ηθελαν, αλλα πιθανως τουλαχιστον θα παραξενευονταν.
Αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος τοτε φυσικα φταιει η παιδεια που εχει παρει ο καθενας. Ο σεβασμος κερδιζεται βεβαια, οποτε δεν ξερουμε ποια πλευρα ευθυνεται, γιατι ναι καποιοι καθηγητες ουτε να τους φτυσεις δεν ειναι, εχουμε εναν που το παιζει πολυ φιλελευθερος και δημοκρατικος ενω ειναι απιστευτα αυταρχικος απεναντι μας και προφανως του ανταποδιδουμε το σεβασμο που μας δειχνει. Αν και πιστευω υπαρχουν χειροτεροι.
Προσωπικα τους καθηγητες τους σεβομαι παρα πολυ και ποτε δε μου αρεσε να εμποδιζεται το μαθημα απο τους μαθητες, χωρις λογο, οταν ομως συμβαινουν πραγματα σαν το παραπανω δε μπορω να δειχνω τον ιδιο σεβασμο και τοτε δεν ευθυνομαι εγω! (και καθε ο μαθητης)
Κοίτα, φυσικά δε φταίνε πάντοτε όλοι, αλλά κατα περίσταση. Απλώς γενικά έχω την πεποίθηση οτι σε μία κατάσταση φταίνε όλοι. Βέβαια εντάξει, δεν διαφωνώ οτι εμείς φταίμε ίσως το λιγότερο, πάντως έχουμε μερίδιο ευθύνης.
djimmakos
Διάσημο μέλος
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Φιλικά...
miv
Επιφανές μέλος
Anarki
Διάσημο μέλος
Και νομικά δεν νομίζω να υφίσταται το δικαίωμα της κατάληψης, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
miv
Επιφανές μέλος
Anarki
Διάσημο μέλος
Αναφέρεται ρητά ο όρος "κατάληψη"; Γιατί αν λέει αόριστα για μαθητικό αγώνα ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει και νομιμοποιούνται τα πάντα.Υφίσταται το δικαίωμα του μαθητικού αγώνα που μπορεί να περιλαμβάνει και την κατάληψη χώρων.
Δεν διαφωνώ με αυτό.Απο κει και πέρα δε μπορεί να μιλάει τόσο γενικά, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις των περιπτώσεων.
miv
Επιφανές μέλος
Άλλωστε το ίδιο το Σύνταγμα νομιμοποιεί τα πάντα, ακόμη και την πολιτική δολοφονία στην περίπτωση που κάποιος επιχειρεί να το καταλύσει. Τηρουμένων των αναλογιών, ο μαθητικός αγώνας, κατα περίπτωση, μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους. Ένας εξ'αυτών μπορεί να είναι και η κατάληψη με συγκεκριμένο στόχο και αιτήματα και φυσικά την υποστήριξη της ευρύτερης κοινωνίας.
Δεν είπα οτι συμφωνώ με την κατάληψη, τουλάχιστον όπως γίνεται, αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ μηδενισμούς και γενικότητες.
Anarki
Διάσημο μέλος
Βέβαια οι λόγοι για τους οποίους γίνονται σήμερα καταλήψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με το λόγο για τον οποίο έγινε η κατάληψη του πολυτεχνείου τότε. Την έχουν δει όλοι αγωνιστές και συγκρίνουν τις τωρινές κινητοποιήσεις με αυτές του πολυτεχνείου και του Μαή του '68, αλλά έχουν παράλληλα και την αντίληψη (απαίτηση βασικά) οτι μπορεί να γίνει αγώνας χωρίς θυσίες (χάσιμο εξαμήνων και εξεταστικών στην περίπτωσή μας, χάσιμο ζωών τότε). Αστείο μου φαίνεται.
Γίνεται κατάχρηση του "δικαιώματος".
miv
Επιφανές μέλος
Δε μπορείς, όμως, να μηδενίζεις έναν ολόκληρο τρόπο αγώνα επειδή συμβαίνει, στη στενή, μικρή σου πραγματικότητα, να καταχράζεται κατά καιρούς.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.