miv
Επιφανές μέλος
Πίστευε μετ ερεύνα είναι!
Οχι, η αρχικη φραση συμφωνα με τη θεολογο μου που ειναι και θρησκα, αλλα και πολυ ψαγμενη, ηταν:
"Πιστευε και μη, ερευνα!"
Που σημαινει οτι ειτε πιστευεις ειτε οχι, πρεπει να ερευνας. Χαριν συμφεροντων των αρχοντων αυτο εγινε:
"Πιστευε και μη ερευνα!"
Αφαιροντας ενα κομμα, αλλαξε το νοημα ριζικα.
Κατα το "Ιξεις, αφιξεις...", οπως θα γνωριζουν οι θεωρητικαριοι! Χρησμοι Πυθιας κι ετσι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The President
Νεοφερμένος
Εγώ κατηχητικό δεν πήγα ποτέ μου και ούτε ήθελα/θέλω. Δεν με εμπνέει η ιδέα να πάω κάπου με τέτοιο θρησκευτικό κλίμα... Γιατί όσο να ναι υπάρχει μια "Α" ατμόσφαιρα πλύσης εγκαφάλου.... Τώρα για τα παιδιά μου δεν ξέρω, σιγά μην τα σκέφτομαι αυτά από τώρα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Για την πλυση εγκεφαλου, οχι, δεν ειναι απολυτο. Αναλογα τον ιερεα βεβαια. Υπαρχουν και καποιοι που αν διαφωνησεις μαζι τους το αποδεχονται. Οπως ο νονος μου, που ειναι παπας. Ειναι 38αρης τωρα, αλλα πολυ πιο προοδευτικος απο αλλους συνομηλικους του, μη-κληρικους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The President
Νεοφερμένος
Και εννοείται ότι υπάρχουν προοδευτικοί παπάδες κλπ... Δεν είναι όλοι οπισθοδρομικοί και κολλημένοι, προς θεού όχι! Ίσα ίσα πιστεύω ότι και οι ίδιοι προσπαθούν να συμβαδίζουν με την εποχή μας και να μην έχουν αντίθετες απόψεις...
miv
Επιφανές μέλος
papas
Διάσημο μέλος
Και οσοι πηγαιναν μονο για τα υλικα αγαθα,τι να πω...
Κια οχι,δεν κανουν προπαγανδες.Και τα βιβλιαρακια και τις εικονιτσες που ειδατε απο καποιους γνωστους σας,δεν εχουν καθολου κακο σκοπο!Αν πιστευετε οτι εχουν κακο σκοπο,τοτε περιμεντε εναν μαρτυρα του Ιεχωβα εξω απο την πορτα σας,να σας δωσει την Σκοπια να καλοπερασετε...
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Και να κάνω και μια ερώτηση...Εφόσον υπάρχει σχολείο ας το πούμε χριστιανισμού, γιατί να μην πηγαίνουν όσοι θέλουν να μάθουν για την θρησκεία κατηχητικό και να σταματήσει αυτό το μάθημα από τα σχολεία;
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Astraxan:Όταν έφυγα λόγω των πολλών ατόμων που υπήρχαν (5-6 αν θυμάμαι καλά) αυτός που μας έκανε με είχε ταράξει στα τηλέφωνα!
Αρχική Δημοσίευση από Ηλίας:εγώ πήγαινα για 2 χρόνια επειδή είχε τραπέζια του πινγκ - πονγκ
Oι περισσότεροι από ότι φαίνεται πηγαίνουν για τα υλικά αγαθά:p .Αρχική Δημοσίευση από miv:Επειδη ομως ημουνα λιγουρης μικρος κι εκει μας ταιζανε καλα εκατσα παραπανω απ'όσο ηθελα!
stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ και επαυξάνω. Και εγώ πηγαίνω.Κι εγώ πάω τόσα χρόνια κατηχητικό...από δευτέρα δημοτικού....τι προπαγάνδες και βλακείες?...συγγνώμη πήγατε ποτέ να δείτε πώς είναι?....τα γλυκά είναι άλλο θέμα...εμάς μας τα δίνει γιατί μας αγαπάει....στο κατηχητικό δεν κάνουμε ΜΟΝΟ για τη ζωή του Χριστού και τα ευαγγέλια και ούτω καθ'εξής....μιλάμε συνήθως για θέματα που αφορούν τους νέους της εποχής...έχω μάθει πολλά πράγματα εκεί πέρα...εμείς δεν κάνουμε με παπά...κάνουμε με ομαδάρχισσες οι οποίες είναι το πολύ μέχρι τα 25...και γενικά περνάμε πολύ ωραία....κανείς δε μας ανάγκασε να πάμε....πήγαμε με τη θέλησή μας....και το μόνο που έχω να πω είναι ότι εσείς χάνετε που δεν πάτε...
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κακώς....δεν κερδίζουν τίποτα έτσι...Oι περισσότεροι από ότι φαίνεται πηγαίνουν για τα υλικά αγαθά:p .
tinamamagi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ισως μερικοι παπαδες πιστευουν οτι τα υλικα αγαθα θα πεισουν τα παιδια να πανε στο κατηχητικο παρα να κανουν κατι αλλο ανουσιο οπως να δουν τηλεοραση γιατι βαριουνται.
Traveller
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Traveller
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α και το σωστό είναι "πίστευε και μη, ερεύνα" αλλά κάποιοι το λένε όπως λες
Kι εγω τωρα τελευταια το εμαθα οτι ετσι ειναι το σωστο!
-----------------------------------------
Κι εγώ πάω τόσα χρόνια κατηχητικό...από δευτέρα δημοτικού....τι προπαγάνδες και βλακείες?...συγγνώμη πήγατε ποτέ να δείτε πώς είναι?....τα γλυκά είναι άλλο θέμα...εμάς μας τα δίνει γιατί μας αγαπάει....στο κατηχητικό δεν κάνουμε ΜΟΝΟ για τη ζωή του Χριστού και τα ευαγγέλια και ούτω καθ'εξής....μιλάμε συνήθως για θέματα που αφορούν τους νέους της εποχής...έχω μάθει πολλά πράγματα εκεί πέρα...εμείς δεν κάνουμε με παπά...κάνουμε με ομαδάρχισσες οι οποίες είναι το πολύ μέχρι τα 25...και γενικά περνάμε πολύ ωραία....κανείς δε μας ανάγκασε να πάμε....πήγαμε με τη θέλησή μας....και το μόνο που έχω να πω είναι ότι εσείς χάνετε που δεν πάτε...
Πολυ σωστα stargirl!Συμφωνω απόλυτα!!!
kixemta
Νεοφερμένος
Δεν θα έγραφα επί του θέματος αλλά επειδή διάβασα την κλασσική πλέον φράση "Πίστευε και μη ερεύνα" θεώρησα σωστό να σας δώσω ένα λινκ που αναλύει αυτό το θέμα ,διότι ούτε "πίστευε και μη ερεύνα" είναι Ορθόδοξο ,ούτε "πίστευε και μη, ερεύνα"
https://www.oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htm
EleNouzZz
Νεοφερμένος
οταν ημουν μικρη πηγαινα 1 χρνο ..ηταν διπλα στο σπιτι μου
και πηγαιναν αρκετοι φιλοι μου οποτε δεν ειχα να χασω τιποτα...
πιστευω για τα αγορια ειναι πολυ επικινδυνο...για μπορουν να τους
αλλαξουν γνωμη..πολλα πραγματα ειναι υπουλα εκει μεσα..
οποτε..με μετρο και με προσοχη, εγω για τις εκδρομες πηγαινα./
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
βασικα δνε ηξερα καν τι ειναι,μεχρι που μετακομισα αγρινιο,οπου ολοι πολυ της εκκλησιας...ολα τα παιδια πηγαιναν.
θυμαμαι στην 4η δημοτικου κατι ειπε η διευθυντρια για το κατηχητικο και γυρναω στη διπλανη μου και της λεω "τι ειναι το κατηχητικο?"...αυτο ηταν,απο εκεινη τη μερα μεχρι και σημερα,οσοι με ξερουν απο το δημοτικο με ξερουν ως σατανιστρια.
αφου μερικα κοριτσια δε με εκαναν παρεα γι'αυτο.
ποτε δε θελησα να παω.δεν εχω και ιδιαιτερα θερμη σχεση με την εκκλησια βεβαια,αλλα δε νομιζω οτι ειναι κατι το φοβερο.μερικα παιδια πανε για τα δωρα που δινουν.
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
-----------------------------------------
βασικα θα εκφρασω την γνωμη μου, δεν θελω να θιξω κανεναν..
οταν ημουν μικρη πηγαινα 1 χρνο ..ηταν διπλα στο σπιτι μου
και πηγαιναν αρκετοι φιλοι μου οποτε δεν ειχα να χασω τιποτα...
πιστευω για τα αγορια ειναι πολυ επικινδυνο...για μπορουν να τους
αλλαξουν γνωμη..πολλα πραγματα ειναι υπουλα εκει μεσα..
οποτε..με μετρο και με προσοχη, εγω για τις εκδρομες πηγαινα./
γτ ειναι επικινδυνο ιδιαιτερα για τ αγορια?:what:
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.