Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Από την μία, υπάρχουν άτομα που απλά δεν θέλουν να πάνε στον στρατό γιατί δεν νοιάζονται. Αν τους βάλεις αυτούς με το ζόρι πόσο αποτελεσματικοί και χρήσιμοι θα φανούν?
Από την άλλη, αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία δεν θα πηγαίνει κανείς στρατό και τα σύνορα θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε
The matter is far from black and white
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος
Ποιος ειναι ο ρολος της ΕΕ και τι προστασια προσφερει στα κρατη-μελη,αν αυτα δεχτουν επιθεση;Ας μην αναφερθώ στην παντελή σου άγνοια για τον γεωπολιτικό ρολο της ΕΕ
Δεν ξερω.Δες δηλωσεις πολιτικων προσωπων των γειτονικων χωρων για αλλαγη των συνορων.Εγώ άλλο λέω. Γιατί να έχει;
Χχαχχαχαχ,καταπληκτικο,ειδικα το σημειο που λεει οτι υπαρχουν φανταροι που κλαινε την πρωτη μερα.Επρεπε να παρουν και το αρκουδακι τους μαζι για να μη νιωθουν μοναξια
Αν δε θελει να παει καποιος θα βρεις τροπο,στην Ελλαδα ζουμεΥπάρχουν και θετικά και αρνητικά της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.
Από την μία, υπάρχουν άτομα που απλά δεν θέλουν να πάνε στον στρατό γιατί δεν νοιάζονται. Αν τους βάλεις αυτούς με το ζόρι πόσο αποτελεσματικοί και χρήσιμοι θα φανούν?
Από την άλλη, αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία δεν θα πηγαίνει κανείς στρατό και τα σύνορα θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε
Πιστευω οτι ενα μεικτο συστημα σαν και αυτο που εχουμε τωρα ειναι το καλυτερο.Υπαρχουν οι αρτια εκπαιδευμενοι επαγγελματιες,αλλα και απο την αλλη σε περιπτωση πολεμου(λεμε) ο καθενας ξερει δυο,τρια πραγματακια που μπορουν να του σωσουν τη ζωη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.
Δηλαδη τωρα τι ειναι;....
Johnny15
Επιφανές μέλος
thinkpad560z
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τίποτα που προέρχεται η συνεπάγεται πόλεμο ή γίνεται κατα τη διάρκεια του πολέμου δεν μπορεί να είναι "ιερό" , ούτε καν επιτρεπτό... Η άρνηση ενός ατόμου να σκοτώσει άλλο άτομο (το οποίο μάλιστα όυτε και που ξέρει προσωπικά (αν έχει παιδιά, οικογένεια,αν έχει ποτέ του πειράξει άλλον), απλώς τον "διατάζουν" τρίτοι να το κάνει στην ουσία για δικούς τους λόγους) είναι αναφέραιτο κοινωνικό του (ή όπως λέγανε οι μεγάλοι διαφωτιστές "φυσικό" ) του δικαίωμα!!! Είμαστε στον 21ο αιώνα, σας μάθανε τα πάντα για "ήρωες εθνικούς" και τίποτα για ήρωες της κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας... Σας μάθανε τι να ορίζετε ως "ήρωα", ως "κοινωνικό πρότυπο", και έπειτα σας βάλλανε να ζήσετε στον κόσμο με τους κανόνες που σας δίδαξαν για να τους υπηρετείτε... Προσωπικά κύριοι, θα προτιμούσα να πέθαινα μαχόμενος για κάτι τόσο "γνήσιο" όπως η έννοια της "πραγματικής ατομικής ελευθερίας" παρά για κάτι τόσο ψεύτικο, φαιδρό και επίπλαστο όπως η έννοια της "πατρίδας" και της "σημαίας"... Θα προτιμούσα να πέθαινα στην προσπάθεια μου να αρνηθώ να σκοτώσω παρά στην προσπάθειά μου να σκοτώσω προς όφελος άλλων (να είμαι κοινώς ένας ούτε καν "πληρωμένος" δολοφόνος). Θα προτιμούσα τέλος να με θυμούνται σαν "λιποτάχτη και προδότη" των εννοιών αυτών και παράλληλα ουδέποτε να μην με αναφέρουν ως μάρτυρα της πραγματικής ελευθερίας που δεν γνωρίζει διακρίσεις, λαούς και συμφέροντα παρά να καταγραφώ ως "εθνικός ήρωας" στην ιστορία... Εξ' άλλου κάτι τέτοιο θα ήταν η χειρότερη "τιμή" για εμένα, κρίνοντας μάλιστα από τα άτομα που καταγράφηκαν ως "ενθικοί σωτήρες και ευεργέτες"...
Το όνομα "Samantha Smith" σας λέει τίποτα;;; Ψάξ'τε το... ίσως σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πραγματικά είναι ο πόλεμος, ο στρατός, και τα όπλα... Πολλές φορές τα παιδιά που δεν έχουν υποστεί όλη αυτήν την "πλύση εγκεφάλου" βλέπουν καθαρότερα και σκέπτονται λογικά. Ξέρουν σε αυτή τη φάση τι είναι τι και κάθε τι περι τίνος πρόκειται ακριβώς...
Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να γράψω την άποψή μου ,
thinkpad
Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος
thinkpad560z
Εκκολαπτόμενο μέλος
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασικα εγω εχω παρει οριστικη απαλλαγη,so χεστηκα.
I5 for the world
Και οχι,η ομοφυλοφιλια σιγουρα δεν συσχετιζεται με τον στρατο.
Πως ρε ; Με Κοινωνικες Υπηρεσιες;
DrHouse
Διάσημο μέλος
Πως ρε ; Με Κοινωνικες Υπηρεσιες;
Οχι,απλως ειπα οτι ειμαι ο House και ειπαν,εφυγες.
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οχι,απλως ειπα οτι ειμαι ο House και ειπαν,εφυγες.
ΕΤΣΙ!
christosxanthi
Δραστήριο μέλος
thinkpad560z. Τωρα αν σου κάνουν πόλεμο, εγω δεν το θεωρω σωστό να κάτσεις να σε σκοτωσουν, προκειμενου να μην σκοτωσεις. Όμως, βγαινουμε εκτος θέματος, η συζητηση μιλαει για καταργηση θητειας.
Τώρα , αν δεν θες να υπηρετησεις φοβουμενος μερικα καψωνακια , 8 μηνες λιγοστου ύπνου και μια υποτυπώδη γυμναστικη( εκτος αν εισαι ειδικες δυναμεις ή σε κάποιες μεμονωμενες ομάδες), μπορείς να το παιξεις τρελός ή πάσχων από ανίατη νόσο ή εγχειρισμένο τραβέλι και σύμφωνα με την νομοθεσια να πάρεις Ι5 => απαλλαγή.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
σίγουρα ακριβώς αυτά προσφέρει ο στρατός με την υπάρχουσα δομή τουΧαχαχα κοινωνικη επανασταση και κοινωνικοι ηρωες εχω λιωσει πραγματικα... Μηπως οι δικοι σου ηρωες ειναι τα θρασυδειλα βουτυροπαιδα των βορειων προαστιων που κανουν ληστειες και τρομοκρατουν κοσμο? Η αριστερη προπαγανδα μερικων δε θα περασει και την ιστορια δε θα τη διαστρεβλωνει κανεις. Αυτη οι εθνικοι ηρωες που ειρωνευεσαι εχυσαν το αιμα τους για να βλεπεις τα τουρκικα με υποτιτλους. Αυτοι οι εθνικοι ηρωες δε σκοτωναν γιατι ηταν φανατισμενοι και αιμοβοροι, ουτε εκαναν επεκτατικο πολεμο, εσωσαν ενα εθνος, χωρις ανταλλαγματα και με κοστος τη ζωη τους. Επισης για την αξια της πατριδας σε παραπεμπω στο σχετικο θεμα της τριτης λυκειου. Επι του θεματος τωρα ο στρατος ειναι απαραιτητος ετσι ωστε να προστατευονται τα συνορα και ωστε να υπαρχουν οι γνωσεις για πιθανη ξενη εισβολη και ειναι ενας τροπος για να αποκτησουμε πειθαρχια και να σκληραγωγηθουμε. Τωρα οσοι δε θελουν για λογους που δε θα αναφερω με γεια τους και με χαρα τους, αλλα οχι και να εξευτελιζουμε τα παντα.
christosxanthi
Δραστήριο μέλος
βλέπω ξερεις πραματα μεσα απο το στρατευμα ε;σίγουρα ακριβώς αυτά προσφέρει ο στρατός με την υπάρχουσα δομή του
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
δηλαδή ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος για μια εισβολή εχθρού? ή μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες όοολοι οι στρατιώτες ετοιμα΄ζονται κατάλληλα και δεν χαραμίζουν 9 μήνες από την ζωή τους..δύυυυυσκολαβλέπω ξερεις πραματα μεσα απο το στρατευμα ε;
christosxanthi
Δραστήριο μέλος
αυτη ειναι μια εκτιμηση σου.. Παραπάνω μίλησες για δομη... που ξερεις την δομη... Κατα πάσα πιθανότητα δεν ξερεις τι ειναι η διμοιρια... Όλοι οιστρατιώτες δεν ετοιμάζονται για μάχη πλήρως σίγουρα... Καθένας άλλωστε έχει διαφορετικά πόστα.. Υπάρχουν οπλίτες γιατροί, μάγειρες ,οδηγοί , γραφιάδες κτλ κτλ ...δηλαδή ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος για μια εισβολή εχθρού? ή μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες όοολοι οι στρατιώτες ετοιμα΄ζονται κατάλληλα και δεν χαραμίζουν 9 μήνες από την ζωή τους..δύυυυυσκολα
Όμως, σίγουρα έχουν μάθει πειθαρχία και ο καθένας μπορεί να προσφέρει από το πόστο του.
christosxanthi
Δραστήριο μέλος
Ε ναι ρε.. αμαρτια να σκοτωσουμε τον εχθρο... Καλυτερα να μας σκοτωσει αυτοςΩριαια λοιπον , πες οτι καταργειται τελειως ο στρατος(δεν παει κανεις). Σε 10 χρονια οι τουρκοι η καποια αλλη χωρα αποφασιζει να σου παρει βιαια καποια εδαφη λογω της γεωγραφικης θεσης της Ελλαδας. Τι θα κανουμε? Θα σφυριξουμε αδιαφορα και θα ασφησουμε στο ελεος των εισβολεων ηλικιωμενους παιδια και γυναικες? Δε θα πρεπει να ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ?
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
christosxanthi
Δραστήριο μέλος
δηλαδη πως θα γινει αυτο σε περιπτωση εισβολης; Δεν παιζεις μόνος, υπάρχουν και άλλες χώρες στον πλανητημηπως να μην σκοτωσει κανεις κανεναν? αυτο δεν παιζει?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.