West_Emperor
Νεοφερμένος
:bravo::bravo::bravo::bravo:
Με τί μηχανή φωτογραφίζεις; Έχεις βάλει κάποιο φίλτρο για τον ήλιο;
Η πρωτη φωτο (με την θαλασσα..) ειναι με την φωτογραφικη μηχανη του πατερα μ (Panasonic DMC-FZ18 αν θυμαμαι καλα..) ενω η δευτερη με τα σκυλια ειναι με την δικη μου φωτογραφικη Panasonic DMC-LZ5..
Οσον αφορα το φιλτρο για τον ηλιο οχι απλα ολες οι ρυθμισεις ηταν στο αυτοματο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Ράνια, σίγουρα μένεις στην Γη;
Απίθανη η Μήλος...
Yes it is.
Και οι 2 πικς ειναι απο καλοκαιρι ομως, χειμωνα ειναι να την κλαις.
Φοβερές φώτο!!!!Ειδικά οι δύο τελευταίες!!!!Μπράβοο!!!Μου άρεσαν πάρα πολύ!!
(Ράνια όλο τον κόσμο έχεις γυρισει παιδί μου;;)
Μπα ολα κι ολα αυτα ειναι τα μερη που εχω παει εξωτερικο(αντε κανα δυο ακομα)
Δεν μου ειπε κανεις αν ειδε τα 7 ηλιοβασιλεματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος
Για την ηλικια σου ειναι παρα πολλα. Τι να πω κι εγω που το πιο εξωτικο μερος που εχω παει ειναι το Διδυμοτειχο; (και τα Επτανησα, αλλα δεν ειναι τοσο μακρια απο την Αθηνα)Μπα ολα κι ολα αυτα ειναι τα μερη που εχω παει εξωτερικο(αντε κανα δυο ακομα)
Δεν μου ειπε κανεις αν ειδε τα 7 ηλιοβασιλεματα.
Εγω προσωπικα ενα ηλιοβασιλεμα βλεπω.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Για την ηλικια σου ειναι παρα πολλα. Τι να πω κι εγω που το πιο εξωτικο μερος που εχω παει ειναι το Διδυμοτειχο; (και τα Επτανησα, αλλα δεν ειναι τοσο μακρια απο την Αθηνα)
Εγω προσωπικα ενα ηλιοβασιλεμα βλεπω.
Ας ειχες κι εσυ γνωστους διασκορπισμενους σε ολον τον κοσμο και θα σου λεγα.
Ρε, φαινονται πεντακαθαρα 6 γεροι/γριες που στηνουν κωλο.
Μην με απογοητευετε.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Η πρωτη φωτο (με την θαλασσα..) ειναι με την φωτογραφικη μηχανη του πατερα μ (Panasonic DMC-FZ18 αν θυμαμαι καλα..) ενω η δευτερη με τα σκυλια ειναι με την δικη μου φωτογραφικη Panasonic DMC-LZ5..
Οσον αφορα το φιλτρο για τον ηλιο οχι απλα ολες οι ρυθμισεις ηταν στο αυτοματο..
Και δεν είναι κακό για τους αισθητήρες να "βλέπουν" έτσι στα ίσια τον ήλιο;
Ας ειχες κι εσυ γνωστους διασκορπισμενους σε ολον τον κοσμο και θα σου λεγα.
Και είναι λόγος αυτός να είναι κακό που πηγαίνεις βόλτες; Μακάρι να είχα πάει κι εγώ Ιαπωνία...
-----------------------------------------
Να και μερικές σημερινές:
(ξεραμένα χόρτα, κάνουν θαύματα)
(H τελευταία φωτογραφία πραγματικά με έκανε να νιώσω πως θέλω μια με χειροκίνητη εστίαση, προς το παρόν, όμως, θα αρκεστώ στην Canon IXUS 80 with Image Stabiliser.)
MadMax S
Νεοφερμένος
Και είναι λόγος αυτός να είναι κακό που πηγαίνεις βόλτες; Μακάρι να είχα πάει κι εγώ Ιαπωνία...
Πολύ ωραιες φώτο!!!
Λοιπόν...υπαρχουν λογής λογής αισθητηρες που αντεχουν τον ήλιο... όσο μεγαλύτερης αναλυσης (MegaPixel) ειναι η καμερα, τοσο πιο ευαισθητος ειναι ο αισθητηρας..μετά υπαρχουν και άλλες παραμετροι όπως η ταχύτητα του κλειστρου, το διαφραγμα , η έκθεση και πολλοι αλλοι αναλογοι λόγοι...
που μπορουν να επιρεασουν τον αισθητηρα....
Τωρα αν στο {A} Auto χαλάσει ο αισθητηρας , δεν νομίζω...παντως απο κακή χρήση δεν χαλάνε ....( δλδ να πέσει η καμερα κατω....εχει μικρά αμορτισερακια που αποροφουν τους κραδασμους..)
Και βεβαια όλα αυτα τα έμαθα μετά απο πολλές συνομιλίες με φωτογράφο γιατι τζάμπα δεν θα τα "ξανακουσω.."..... :nono:
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Το εγχειρίδιο πάντως που παρέχεται μαζί με τη φωτογραφική λέει να αποφεύγω να τη στρέφω προς έντονες πηγές φωτός.
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εγώ είχα πετύχει μία φορά τη γάτα μου σε τέτοια πόζα, αλλά την διέγραψα καταλάθος!
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Καλα ε, αυτή με το γατί δεν παίζεται!
Και εγώ είχα πετύχει μία φορά τη γάτα μου σε τέτοια πόζα, αλλά την διέγραψα καταλάθος!
+1 Αυτό το γατάκι είναι πανέμορφο.-
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Το άλλο (το μαύρο, που είχα παραθέσει πιο πριν), πάει...
Και ήταν τόσο χαδιάρικο...
Τελοσπάντων, για να μην κλείσουμε με άχαρη ατμόσφαιρα, το γατάκι (ο Βύσσων) είναι σαν να σας λέει "Νια, νια, νια, νια!".
West_Emperor
Νεοφερμένος
Ε βασικα παιζει ρολο και το οτι εκεινη την στιγμη εδυε ο ηλιος οποτε δν ηταν τοσο ισχυρες οι ακτινες του ωστε να μ χαλασει η φωτο..και γενικοτερα απ'οτι θυμαμαι ειχα εστιασει σε πιο σκοτεινα σημεια της φωτογραφιας....
MadMax S
Νεοφερμένος
Δηλαδή στο αυτόματο πειράζει αν πάρεις φωτογραφία τον ήλιο;
Το εγχειρίδιο πάντως που παρέχεται μαζί με τη φωτογραφική λέει να αποφεύγω να τη στρέφω προς έντονες πηγές φωτός.
Τότε ειναι ανάλογα την ανάλυση και ανάλογα την εστίαση του φακου.
Και να μην ξεχνάμε πως ο αισθητηρας δεν χαλάει με το να γυρίσεις απλά την κάμερα προς τον ήλιο...Αλλά να τραβήξεις φωτογραφίες τον ήλιο...τότε ο αισθητηρας ειναι που "καιγεται" καθώς τότε ειναι που γινεται υπερευαισθητος και "ανοιγει" πλήρως...
Τωρα...για τα κίνητα δεν ισχύει το ίδιο λόγω της μικρής αναλυσης τους.
Αν βέβαια εχετε κινητα των 5mp και άνω τότε το θέμα αλλάζει καθως λειτουργουν και αυτα όπως οι μηχανές.
Και ανάλογα βέβαια και την πηγή φωτός και το πόσο απότομα την "καταλαβε" ο αισθητηρας.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος
Τότε ειναι ανάλογα την ανάλυση και ανάλογα την εστίαση του φακου.
Και να μην ξεχνάμε πως ο αισθητηρας δεν χαλάει με το να γυρίσεις απλά την κάμερα προς τον ήλιο...Αλλά να τραβήξεις φωτογραφίες τον ήλιο...τότε ο αισθητηρας ειναι που "καιγεται" καθώς τότε ειναι που γινεται υπερευαισθητος και "ανοιγει" πλήρως...
Τωρα...για τα κίνητα δεν ισχύει το ίδιο λόγω της μικρής αναλυσης τους.
Αν βέβαια εχετε κινητα των 5mp και άνω τότε το θέμα αλλάζει καθως λειτουργουν και αυτα όπως οι μηχανές.
Και ανάλογα βέβαια και την πηγή φωτός και το πόσο απότομα την "καταλαβε" ο αισθητηρας.
Ουπς!Δεν το ήξερα οτι παθαίνει ζημιά έτσι ο αισθητήρας..:emm:Ελπίζω να μη καταλάβει ο αδερφός μου τι έχω κάνει στη ψηφιακή και στη βιντεοκάμερα του..
Λες να έχει πάθει τιποτα η βιντεοκάμερα μετά απο κάμποσες φώτο όπως αυτή;;:emm:
View attachment 26526
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Crookshanks
Διάσημο μέλος
MadMax S
Νεοφερμένος
@Αλέξανδρο:Η φωτογραφία με τη γάτα είναι φανταστική!!!:no1:
Ουπς!Δεν το ήξερα οτι παθαίνει ζημιά έτσι ο αισθητήρας..:emm:Ελπίζω να μη καταλάβει ο αδερφός μου τι έχω κάνει στη ψηφιακή και στη βιντεοκάμερα του..
Λες να έχει πάθει τιποτα η βιντεοκάμερα μετά απο κάμποσες φώτο όπως αυτή;;:emm:
View attachment 26526
Πιθανότατα να πάθει κάτι με τον καιρό...
Καλύτερα να αποφέυγεις να τραβάς τέτοιου είδους φωτογραφίες.
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
vickaki-4
Δραστήριο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Photobucket.com (τα εύσημα σε κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ που το προωτοχρησιμοποίησε, νομίζω ή η domenica ή η Χριστιάννα).
Από το στόμα μου το πήρες. Είναι πολύ εύχρηστο και βολικό.
A propos
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.