Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος
vos sos δεν γίνεται?
Σωστά!'Οποιος βιάζεται σκοντάφτει ..στον καθημερινό λόγο λοιπόν πέφτει ο τόνος.Δηλαδή vos hablas με τον τόνο στο δεύτερο a αντί για το πρώτο -αμπλάς,vos podes- ποδές κτλ..(δεν έχω ισπανικό τονισμό σ'αυτό το πληκτρολόγιο).Πάντως καλό είναι να χρησημοποιούνται οι βασικοί κανόνες γραμματικής που είναι αποδεκτοί και κατανοητοί σ'όλα τα ισπανόφωνα κράτη ωστε σε περίπτωση προφορικών εξετάσεων να μην παρεξηγηθεί κάτι ως λάθος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasileia
Νεοφερμένος
--
ALT
0225
á
ALT
0233
é
ALT
0237
í
ALT
0241
ñ
ALT
0243
ó
ALT
0250
ú
ALT
0191
¿
ALT
0161
¡
άμα κρατήσεις πατημένο το αλτ και πατήσεις αυτά τα νούμερα σου βγάζει το γραμματάκι που βλέπεις κάτω απο το καθένα! )))
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος
Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος
vasileia
Νεοφερμένος
gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος
(τουλαχιστον οχι στο δικο μου)
ουτε για τα ισπανικα, ουτε για τα γαλλικα που τα χρησιμοποιω πολυ λογω δουλειας
vasileia
Νεοφερμένος
mike19930
Νεοφερμένος
vasileia
Νεοφερμένος
ο καθένας με τον πόνο του να φανταστώ τα μαθαίνεις με την κολομβιανή προφορά,δηλαδή λατινοαμερικάνικη,παρεπιπτώντος ωραίο αυτό το καινούργιο τραγουδάκι rattattaaaaaεγώ άρχισα να μαθαίνω ισπανικά επειδή ερωτεύτηκα την Σακίρα!!
Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα διαβάσουν από ένα κομμάτι του Δον Κιχώτη και θα το ανεβάσουν στο You Tube, σε μία κοινή προσπάθεια που οργανώνει η Ακαδημία της Ισπανίας. Η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο εγχείρημα.
Η Βασιλική Ισπανική Ακαδημία έχει προσκαλέσει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να καταγράψουν μικρά κομμάτια του κλασικού μυθιστορήματος Δον Κιχώτης και να τα ανεβάσουν στο YouTube.
"Ο Δον Κιχώτης του Δον Μιγκέλ ντε Θερβάντες συχνά περιγράφεται ως το πιο διάσημο μυθιστόρημα της Ισπανίας και όμως λίγοι το έχουν διαβάσει." αναφέρει η Ακαδημία.
Θα πρέπει το βιβλίο να διαβαστεί, στα ισπανικά μόνο, από τους εθελοντές επισκέπτες σε μια ειδική σελίδα του YouTube.
Η ακαδημία είπε ότι η εκστρατεία είχε ως στόχο την προώθηση τόσο της ισπανικής γλώσσας και το περίφημου βιβλίου.
"Η ισπανική γλώσσα δεν καταλαμβάνει το χώρο που της αξίζει στο Διαδίκτυο", δήλωσε ο γραμματέας της Ακαδημίας, Ντάριο Βιλαουνέβα
Ο Δον Κιχώτης εκδόθηκε σε δυο μέρη, το 1605 και το 1615 και είναι ένα από τα μυθιστορήματα που επηρέασαν σημαντικά την ισπανική λογοτεχνία. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Τον ακολουθεί ο υπηρέτης του, Σάντσο Πάντσα.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη σύγχρονη ανάγνωση να εγγραφείτε στο www.youtube.com/elquijote.
Η Ακαδημία, ο επίσημος θεματοφύλακας της ισπανικής γλώσσας, έχει διαιρέσει την εργασία σε περισσότερα από 2.000 τμήματα.
mikrh-zouzouna
Νεοφερμένος
σε τμηματα φοιτητικα ταχυρυθμα ποσο χρονο χρειάζεσαι για το καθε πτυχιο...?
ας πουμε ενα τμημα ενηλικων σε ποσο καιρο φτανει το επιπεδο Β2?
nPb
Επιφανές μέλος
θελω και εγω να μαθω ισπανικα στο Πανεπιστημιο...
Κάθησε να δεις αν θα περάσεις πρώτα κανένα μάθημα στην εξεταστική στο Πανεπιστήμιο και μετά βλέπεις αν έχεις χρόνο για Ισπανικά,...κ.α.
RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος
Και εγώ το ίδιο έχω προγραμματίσει
Έχω την εντύπωση ότι θέλει ένα χρόνο για να μάθεις την γλώσσα τέλεια, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος..
Κάθησε να δεις αν θα περάσεις πρώτα κανένα μάθημα στην εξεταστική στο Πανεπιστήμιο και μετά βλέπεις αν έχεις χρόνο για Ισπανικά,...κ.α.
Εσύ ή δε τα πας καλά με το πανεπιστήμιο και είσαι τόσο αρνητικός σε όλα ή σ'αρέσει να την λες στους άλλους.
Έναν αρνητισμό πάντως, τον βγάζεις στα σίγουρα!
nPb
Επιφανές μέλος
Εσύ ή δε τα πας καλά με το πανεπιστήμιο και είσαι τόσο αρνητικός σε όλα ή σ'αρέσει να την λες στους άλλους.
Έναν αρνητισμό πάντως, τον βγάζεις στα σίγουρα!
Όχι κοπέλα μου. Απλά κάποια πράγματα τα έχετε εξιδανικεύσει περισσότερο από όσο είναι. Το Πανεπιστήμιο δεν βγαίνει με πασάλειμμα λίγο από όλα ούτε το πτυχίο είναι δεδομένο στην τσέπη. Τώρα αν αυτό κοπέλα μου σε ενοχλεί, πάω πάσο. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.. Το αν βγάζω αρνητισμό ή αν δε τα πάω καλά με το πανεπιστήμιο ή...κτλ περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν θα περίμενα εσένα να με κρίνεις ούτε σου έδωσα αυτό το δικαίωμα. Γι' αυτά που έχω κάνει στην ζωή μου μέχρι ώρας, έχεις απόλυτη άγνοια. Την άποψή μου θα την λέω, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι. Τουλάχιστον μιλάω με ρεαλισμό και όχι με ονειροπόλο ρομαντισμό που προσπαθούν πολλοί εδώ στο ischool.
Είπα κάτι κακό; Απλά είπα να κοιτάξει να δει πως θα πάει πρώτα με τις σπουδές...γιατί πολλές φορές υπολογίζουμε δίχως τον ξενοδόχο...
RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος
Όχι κοπέλα μου. Απλά κάποια πράγματα τα έχετε εξιδανικεύσει περισσότερο από όσο είναι. Το Πανεπιστήμιο δεν βγαίνει με πασάλειμμα λίγο από όλα ούτε το πτυχίο είναι δεδομένο στην τσέπη. Τώρα αν αυτό κοπέλα μου σε ενοχλεί, πάω πάσο. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.. Το αν βγάζω αρνητισμό ή αν δε τα πάω καλά με το πανεπιστήμιο ή...κτλ περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν θα περίμενα εσένα να με κρίνεις ούτε σου έδωσα αυτό το δικαίωμα. Γι' αυτά που έχω κάνει στην ζωή μου μέχρι ώρας, έχεις απόλυτη άγνοια. Την άποψή μου θα την λέω, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι. Τουλάχιστον μιλάω με ρεαλισμό και όχι με ονειροπόλο ρομαντισμό που προσπαθούν πολλοί εδώ στο ischool.
Είπα κάτι κακό; Απλά είπα να κοιτάξει να δει πως θα πάει πρώτα με τις σπουδές...γιατί πολλές φορές υπολογίζουμε δίχως τον ξενοδόχο...
Το έχεις κάνει το πανεπιστήμιο λες και είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Οκ, το καταλάβαμε...δε μπορούμε να περάσουμε τα μαθήματα γιατί οι καθηγητές είναι στραβά κεφάλια και όσο και να προσπαθούμε πάντα θα κοβόμαστε κάπου και και και..
Η κοπέλα δε ρώτησε όμως αυτό για το οποίο της απάντησες, ή κάνω λάθος;
Αλλά εντάξει, δε ξαναμιλάω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο....
nPb
Επιφανές μέλος
Το έχεις κάνει το πανεπιστήμιο λες και είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Οκ, το καταλάβαμε...δε μπορούμε να περάσουμε τα μαθήματα γιατί οι καθηγητές είναι στραβά κεφάλια και όσο και να προσπαθούμε πάντα θα κοβόμαστε κάπου και και και..
Η κοπέλα δε ρώτησε όμως αυτό για το οποίο της απάντησες, ή κάνω λάθος;
Αλλά εντάξει, δε ξαναμιλάω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο....
Aν κατάλαβες αυτό, πάω πάσο. Επίσης αν είναι το Πανεπιστήμιο το πιο δύσκολο πράγμα, είναι. Αν δεν με πιστεύεις, έλα στο 3ο έτος να ξαναμιλήσουμε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος
Γύρω στα δύο έτη αν δεν κάνω λάθος.Αν πρόκειται να ξεκινήσεις τον Οκτώβρη το πανεπιστήμιο μπορείς να πας τις πρώτες ημέρες στο διδασκαλείο και να ρωτήσεις για περαιτέρω λεπτομέρειες.
Προσωπική άποψη: Τα δύο πρώτα έτη προσφέρονται για να ασχοληθεί κανείς παράλληλα με τις σπουδές του με άλλα ενδιαφέροντα. Από το χρονικό αυτό διάστημα και μετά συνήθως τα περιθώρια στενεύουν γιατι οι σπουδές γίνονται πιο απαιτητικές.
Σε κάθε περίπτωση ό,τι ακούγεται εδώ είναι υποκειμενικό.Στην πράξη μπορούν να λειτουργήσουν διάφοροι συνδυασμοί.Ο καθένας μετρά τις δυνατοτητές του.
gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος
θελω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαρη....
αμα μπορει καποιος ας μου πει την ακριβη υλη (πχ χρονους, γραμματικα φαινομενα, ειδος εκθεσης κτλ....) που περιλαμβανουν τα πρωτα πτυχια μεχρι το β2
ξερω οτι αυτο που ζηταω ειναι λιγακι δυσκολο και περιπλοκο, αλλα οποιος μπορεσει ας μας ενημερωσει....
ειμαι σιγουρη οτι και αλλα παιδια θα ενδιαφερονται....
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
CLONOA
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 123 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- suaimhneas
- Φινεύς
- sofia07
- Mariahj
- Billprs
- Mara2004
- Scandal
- ΚΤr
- angies
- Giorgkalo
- constansn
- Τρελας123
- Avalon12
- Ness
- johnsala
- Fanimaid123
- ΣοφίαΒ
- PanMoonlight
- fairyelly
- kost28
- Giii
- thenutritionist
- charmander
- Ελεν
- giannhs2001
- Meow
- tsiobieman
- Unboxholics
- marian
- shadow
- kiyoshi
- nicole1982
- Miranda32
- Joji
- Tribbiani
- pagratios2
- xakounaamatata
- Johnman97
- buffon85
- athinouli
- hirasawayui
- Gus Roger10
- neurogirl
- Αλκης Κ.
- anastasis06
- το κοριτσι του μαη
- papas
- igeorgeoikonomo
- ggl
- Pharmacist01
- korlef
- Nefh_
- vkrlf
- KingOfPop
- Revekka
- stefan
- Mukumbura
- alexandrahere
- element skate
- johnietraf
- Xristinaki123
- Natassa02
- Steffie88
- stacey_af
- Daydreamer
- Bill22
- SlimShady
- fay01
- Dimitris9
- T C
- Manolo165
- Νικόλας Ραπ.
- Lianaa
- StudyFreak04
- St11
- elena16
- Νefy
- Lab13
- JohnGreek
- Parrot
- panos007
- Maraki4you
- christos87
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.