Xx-Giota-xX
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έτσι που κάνανε την ιατρική στην Ελλάδα και τα κοψίματα των βιβλίων που έγιναν αμφιβάλλω αν οι ιατροί που βγαίνουν από τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν από τις λοιπές σχολές των βαλκανίων. + ότι τα τελευταά χρόνια τα βαλκανικά πανεπιστήμια έχουν αναβαθμιστεί πάρα πολύ σε αντίθεση με τα ελληνικά που είναι στάσιμα με φθίνουσα πορεία.
Για μια ακόμη φορά συμφωνώ με τον focko!Επίσης χαίρομαι που ένας έλληνας φοιτητής ιατρικής στην Ελλάδα δεν σνομπάρει πανεπιστήμια όπως το COMENIUS της Σλοβακίας.Συνήθως οι έλληνες που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια έχουν να πουν ΠΑΝΤΑ τα χειρότερα και για το COMENIUS αλλά και για τα πανεπιστήμια των βαλκανίων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xx-Giota-xX
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ρε παίδες τις σπουδές δεν τις κάνει το όνομα του Πανεπιστημίου, αλλά το διδακτικό προσωπικό του και η ποιότητα των φοιτητών του (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) του εκάστοτε Τμήματος!
(Καλά τι θα γίνει σμρ?Με όλους πια πρέπει να συμφωνώ?)
nPb τα λές μια χαρά!Μακάρι όλοι να το καταλάβαιναν αυτό...
Gina54
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδή πιο παλιά τι γινόταν;
Πιο παλια ειδικά πριν μπουν διδακτρα στο πανεπιστήμιο,δεν υπηρχαν πληρως εξοπλισμένα εργαστήρια και κάποιες ανέσεις που υπήρχαν σε άλλα πανεπιστήμια,οι καθηγητές έπαιρναν πιο χαμηλους μισθούς κτλ Πολλοι λένε ότι δεν εχει ακουστεί τπτ για καθηγητες που χρηματιζονταν σαυτο το πανεπιστημιο και όσοι το έκαναν εχασαν τη θεση τους οπως ο συγκεκριμενος καθηγητης που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μου..Τωρα ολα τα περι αγορασμενων πτυχιων μαλλον ειναι ραδιο αρβυλες κομπλεξικών φοιτητων ιατρικής απο την ελλαδα επειδη λενε οτι ερχομαστε μετά εδώ και τους παίρνουμε τις θέσεις(ασχολιαστο)...(Αναφερομαι μονο στο δικο μου πανεπιστημιο απο αυτα που βλεπω-δεν μπορω να ξερω τι γινεται στη ρουμανια και τη βουλγαρια κτλ)Επίσης δεν είναι τυχαιο ότι πολλοι μαθητές (από το έτος μου θα πω που ξερω και φανταζομαι αυτο υπαρχει και στα αλλα ετη) είναι παιδιά πολυ γνωστών ελλήνων ιατρών που επέλεξαν αυτό το πανεπιστήμιο.Αρκετοι βεβαια με προοπτικές αφού θα έχουν σπουδάσει στα αγγλικά να κανουν τις ειδικοτητες τους στην Αγγλια και στην Αμερική ή ακόμη να πάρουν μεταγραφή στο τριτο έτος για κάποιο αγγλικο πανεπιστήμιο καθως το Comenius σου δινει ενα χαρτί στο τρίτο έτος που διευκολυνει τετοιες μεταγραφες...
Y.Γ Δεν το λεω μαυτη τη λογικη που καταλαβαν καποιοι!Προς θεου!Εγω μετα βιας επιβιωνω εδω περα για να σπουδασω αυτο που θελω γτ δεν ανηκω σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες και ειμαι και απο πολυτεκνη οικογενεια!Απλα λεω για να επιλεγουν καλοι γιατροι για τα παιδια τους αυτο το πανεπιστημιο σε σχεση με αλλα πανεπιστημια που εχουν διδακτρα(Ρουμανια,Βουλγαρια κτλ) παει να πει οτι το χουν ψαξει και οτι εχουν θετικη εντυπωση! Δε το συγκρινα με τα ελληνικα πανεπιστημια παρα μονο με πανεπιστημια των Βαλκανιων και της υπολοιπης ευρωπης(-Αγγλιας),που εχουν διδακτραα!
Pupilloscope
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιο παλια ειδικά πριν μπουν διδακτρα στο πανεπιστήμιο,δεν υπηρχαν πληρως εξοπλισμένα εργαστήρια και κάποιες ανέσεις που υπήρχαν σε άλλα πανεπιστήμια,οι καθηγητές έπαιρναν πιο χαμηλους μισθούς κτλ Πολλοι λένε ότι δεν εχει ακουστεί τπτ για καθηγητες που χρηματιζονταν σαυτο το πανεπιστημιο και όσοι το έκαναν εχασαν τη θεση τους οπως ο συγκεκριμενος καθηγητης που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μου..Τωρα ολα τα περι αγορασμενων πτυχιων μαλλον ειναι ραδιο αρβυλες κομπλεξικών φοιτητων ιατρικής απο την ελλαδα επειδη λενε οτι ερχομαστε μετά εδώ και τους παίρνουμε τις θέσεις(ασχολιαστο)...(Αναφερομαι μονο στο δικο μου πανεπιστημιο απο αυτα που βλεπω-δεν μπορω να ξερω τι γινεται στη ρουμανια και τη βουλγαρια κτλ)Επίσης δεν είναι τυχαιο ότι πολλοι μαθητές (από το έτος μου θα πω που ξερω και φανταζομαι αυτο υπαρχει και στα αλλα ετη) είναι παιδιά πολυ γνωστών ελλήνων ιατρών που επέλεξαν αυτό το πανεπιστήμιο.Αρκετοι βεβαια με προοπτικές αφού θα έχουν σπουδάσει στα αγγλικά να κανουν τις ειδικοτητες τους στην Αγγλια και στην Αμερική ή ακόμη να πάρουν μεταγραφή στο τριτο έτος για κάποιο αγγλικο πανεπιστήμιο καθως το Comenius σου δινει ενα χαρτί στο τρίτο έτος που διευκολυνει τετοιες μεταγραφες...
Μπραβο και εις ανωτερα! Στν ελλαδα παλι σπουδαζουν παιδια ασημων ελληνων φουκαρακηδων κυριως
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
ε ναι μωρε αφου ηταν γνωστων ιατρων δεν θα ειχαν λεφτα και με το ζορι θα ηρθαν εκει για να σπουδασουν χωρις να αγορασουν πτυχιο.προσωπικα ενας συμμαθητης μας το ειπε και μονος του οτι πηγε Σλοβακια γιατι εκει θα μπορεσει να αγορασει το πτυχιο και να κανει την δουλεια του πατερα τουΠιο παλια ειδικά πριν μπουν διδακτρα στο πανεπιστήμιο,δεν υπηρχαν πληρως εξοπλισμένα εργαστήρια και κάποιες ανέσεις που υπήρχαν σε άλλα πανεπιστήμια,οι καθηγητές έπαιρναν πιο χαμηλους μισθούς κτλ Πολλοι λένε ότι δεν εχει ακουστεί τπτ για καθηγητες που χρηματιζονταν σαυτο το πανεπιστημιο και όσοι το έκαναν εχασαν τη θεση τους οπως ο συγκεκριμενος καθηγητης που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μου..Τωρα ολα τα περι αγορασμενων πτυχιων μαλλον ειναι ραδιο αρβυλες κομπλεξικών φοιτητων ιατρικής απο την ελλαδα επειδη λενε οτι ερχομαστε μετά εδώ και τους παίρνουμε τις θέσεις(ασχολιαστο)...(Αναφερομαι μονο στο δικο μου πανεπιστημιο απο αυτα που βλεπω-δεν μπορω να ξερω τι γινεται στη ρουμανια και τη βουλγαρια κτλ)Επίσης δεν είναι τυχαιο ότι πολλοι μαθητές (από το έτος μου θα πω που ξερω και φανταζομαι αυτο υπαρχει και στα αλλα ετη) είναι παιδιά πολυ γνωστών ελλήνων ιατρών που επέλεξαν αυτό το πανεπιστήμιο.Αρκετοι βεβαια με προοπτικές αφού θα έχουν σπουδάσει στα αγγλικά να κανουν τις ειδικοτητες τους στην Αγγλια και στην Αμερική ή ακόμη να πάρουν μεταγραφή στο τριτο έτος για κάποιο αγγλικο πανεπιστήμιο καθως το Comenius σου δινει ενα χαρτί στο τρίτο έτος που διευκολυνει τετοιες μεταγραφες...
Gina54
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπραβο και εις ανωτερα! Στν ελλαδα παλι σπουδαζουν παιδια ασημων ελληνων φουκαρακηδων κυριως
Οπαα παρεξηγηση!!Δεν το λεω μαυτη τη λογικη αγαπητε!Προς θεου!Εγω μετα βιας επιβιωνω εδω περα γτ δεν ανηκω σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες και ειμαι και απο πολυτεκνη οικογενεια!Απλα λεω για να επιλεγουν καλοι γιατροι για τα παιδια τους αυτο το πανεπιστημιο σε σχεση με αλλα πανεπιστημια που εχουν διδακτρα(Ρουμανια,Βουλγαρια κτλ) παει να πει οτι το χουν ψαξει και οτι εχουν θετικη εντυπωση! Δε το συγκρινα με τα ελληνικα πανεπιστημια παρα μονο με πανεπιστημια των Βαλκανιων και της υπολοιπης ευρωπης(-Αγγλιας),που εχουν διδακτραα!
Xx-Giota-xX
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπαα παρεξηγηση!!Δεν το λεω μαυτη τη λογικη αγαπητε!Προς θεου!Εγω μετα βιας επιβιωνω εδω περα γτ δεν ανηκω σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες και ειμαι και απο πολυτεκνη οικογενεια!Απλα λεω για να επιλεγουν καλοι γιατροι για τα παιδια τους αυτο το πανεπιστημιο σε σχεση με αλλα πανεπιστημια που εχουν διδακτρα(Ρουμανια,Βουλγαρια κτλ) παει να πει οτι το χουν ψαξει και οτι εχουν θετικη εντυπωση! Δε το συγκρινα με τα ελληνικα πανεπιστημια παρα μονο με πανεπιστημια των Βαλκανιων και της υπολοιπης ευρωπης(-Αγγλιας),που εχουν διδακτραα!
Πες τα ρε Gina...μαζί σου
nPb
Επιφανές μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=So8J9DJH3zc αλλα σα το γονιδη δε βρισκεισ πουθενα!!!
Ρε παιδια, για να τελειωνει η ιστορια . . .Ο Γιακουμπ σπουδασε Ρουμανια εκανε ειδικοτητα Αγγλια και ηταν ο Γιακουμπ...Τι επρεπε να του πουν στην Αγγλια, τελειωσες Ρουμανια σαλτα?
Professor Yacoub was born in Egypt and graduated from Cairo University Medical School in 1957
fockos
Επιφανές μέλος
Είδικά στις ιατρικές σχολές η κατάσταση είναι απελπιστική
Pupilloscope
Πολύ δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Tελειωσα στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο θεσσαλονίκης...............ιατρική φυσική-/////////ακτινοδιαγνωστική και κόπηκα βιοχημεία) ήταν αυτός, όχι το φοβερό επίπεδο σπουδών που θα μου προσέφερε. Όσοι από εσάς τελειώσατε στην ελλάδα και διαβάσατε το post...τρέμετε....σε κάμποσο καιρό θα ρθω για ειδικότητα και θα σας λιώσω!Οταν εσεις θα πατε εγω θα γυρνάω ...Αυτά...
Φίλε μου, αν και στα προηγούμενα ποστ υπερασπίστηκα τα ιδρύματα του εξωτερικού (αφού οι περισσότεροι που σχολίαζαν αρνητικά αυτά τα ιδρύματα δεν ήταν καν σχέση με την ιατρική)
τώρα δε θα σε υπερασπιστώ γιατί φέρεσαι το ίδιο με αυτούς. Αν περνούσες στις κατατακτήριες τώρα εσύ θα ήοσυν που θα έβριζες τα πανεπιστημια της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας της Αφρικής ....
Τώρα ας απομυθοποιήσουμε λίγο το Πανεπιστήμιο του Comenius. Λέτε το παραμυθάκι ότι ζούμε μακρία από την Ελλάδα και είμαστε στην ξενιχτιά και κάτι τέτοια κλασικά εικονογραφημένα. Μα το να σπουδάζεις εκεί λίγο διαφέρει από το να σπουδεάζεις Ελλάδα (σε μια μακρινή πολη). Αφού η μακράν πλειοψηφία των φοιτητών εκεί είναι Ελλήνες (σε όποιο σοκάκι και να μπεις τώρα που πλησιάζει και το helloween Ελληνα θα δεις. Στο παγκάκι με τα αγαλματα να πας Ελληνα να δεις.
Επίσης μου φαντάζει αστείο εσύ ένας πρωτοετής να κρίνεις όχι μόνο το δικό σου πανεπιστήμιο αλλά τα ξένα. Δεν αναφέρεις σε ποια΄σχολή σπούδαζες στο ΑΠΘ (φαντάζομαι άσχετη με την Ιατρική) συγκρίνεις την δικιά σου.
Επίσης με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι Καθηγητές σας δυσκολεύουναι στα Αγγλικά, δεδομένου ότι η Αγγλική δεν είναι μητρική σας γλώσσα θα έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Τέλος αναφέρεις για το μέλλον για τα 6 χρόνια ότι θα τρέμουμε. Εγώ απαντάω ότι αν έχεις αυτά τα μυαλά και τότε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στην ειδικότητα.....
η Ανατομία Ι (2ο εξάμηνο) είναι ράχη, πόδι, χέρι και η Ανατομία ΙΙ έχει σπαχνολογία.
Εμείς δεν έχουμε πτώμα αλλα φρέσκα παρασκευάσματα (το θεωρώ αρνητικό αυτό) παρόλα αυτά έχουμε πάρα πολλά εργαστήρια (1, 3ωρο καθε βδομάδα) χωρίς τις παρακολουθήσεις στο αμφιθέατρο (μιλάμε για πάρα πολλές ώρες συνεπώς ο ισχυρισμός σου ότι στην Ελλαδα δεν υπάρχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσει δε στέκει).
. Τα εργαστήρια χωρίζουναι στο πρόπλασμα, στις κλινικές παρατηρήσεις και στο τέλος πάμε σε φρέσκα παρακευάσματα.
Πέρα από την ανατομία επιοκεντρωνόμαστε σε κλινικά (π.χ. ρίξη χιαστών, βλάβες αισθητικότητας, κοίλες μεσοσπονδυλίων).
Το μάθημα έχει μία πρόοδο (νομίζω) και στο τέλος ένα μεγάλο διαγώνισμα με ερωτησεις πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενού.
Βιβλία μας δίνουνε το Snell και για Ατλαντα τον Νetter. Αν θέλει καποιος από Πάτρα να συμπηρώσει μπορεί.
Περιμένω περιγραφές αυτόυ του μαθήματος στις αλλες σχολες.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Γι' αυτό και ο Έλληνας είναι τσάμπα μάγκας. Γιατί πρέπει να του βάλουν το αγγούρι στον κώλο για να λειτουργήσει.Αν περνουσα στις κατατακτηριες φιλε μου δεν θα εβριζα τα πανεπ. του εξωτερικου, θα ειμουνα με την κοπελα μου τωρα στο Λιμανι (club θεσ/νικης) και θα εκανα ζωαρα! Σε φιλω...
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Αλλά, εγώ βγάζω το καπέλο σε αυτούς που "διακρίνονται" στο "χαλαρό" σύστημα της Ελλάδας. Γιατί αυτοί προσπάθησαν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι και πέτυχαν να είναι καλοί επαγγελματίες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 39 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Macyk
- bboys
- sanem
- nefoumpios
- YMAT
- kalhkardia
- kwstasloul
- Χρήστος2006
- Dion G.
- User2350
- evaggelia anna
- ~Sonne~
- Joji
- Peter Pan13
- P.Dam.
- Otinannai
- Than003
- Ryuzaki
- Drglitterstar
- Ρίνα
- redarrow
- NasosJet
- BoredPanda
- Maria.aikaterini
- Καλλι
- X. K.
- Clary
- Petraland
- Mendel2003
- Xx-Giota-xX
- Jimmy20
- MarcoReus
- olgakiks
- Αλκης Κ.
- cel123
- Johnnnn
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.