Thule2006
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Ναι.Περασα μηχανικος υπολογιστων στον βολο αλλα δεν ηταν η επιλογη μου και ερχομενος απο την θετικη κατευθηνση πιστευω οτι θα αντιμετωπισω σημαντικα προβληματα.O πατερας μου ειναι γιατρος και ετσι σκεφτομαι σοβαρα την προοπτικη των σπουδων ιατρικης στο εξωτερικο ως λυση ωστε να εχω μια βοηθεια απο τον πατερα μου.Aρχικα σκεφτηκα Γερμανια αλλα δεν εχω καλο απολυτηριο.Aξιζει να σπουδασω ιατρικη στα βαλκανια και κατα ποσο μπορω να βγω ολοκληρωμενος ιατρος μεσα απο καλη προσωπικη προσπαθεια?
Το πτυχίο θα το πάρεις. Ούτε ο πρώτος θα είσαι, ούτε ο τελευταίος που σπούδασε στα Βαλακάνια.
Θα μαθητεύσεις δίπλα στον πατέρα σου, οπότε τυχόν κενά θα τα καλύψεις. Επίσης ετοιμο ιατρείο με πελατεία στα συν.
Καλή επιτυχία.
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος
Και βεβαια αξιζει εφοσον ειναι αυτο που σου αρεσει κ εισαι ετοιμος να αγωνισθεις σκληρα. Καλη σου επιτυχια!Περασα μηχανικος υπολογιστων στον βολο αλλα δεν ηταν η επιλογη μου και ερχομενος απο την θετικη κατευθηνση πιστευω οτι θα αντιμετωπισω σημαντικα προβληματα.O πατερας μου ειναι γιατρος και ετσι σκεφτομαι σοβαρα την προοπτικη των σπουδων ιατρικης στο εξωτερικο ως λυση ωστε να εχω μια βοηθεια απο τον πατερα μου.Aρχικα σκεφτηκα Γερμανια αλλα δεν εχω καλο απολυτηριο.Aξιζει να σπουδασω ιατρικη στα βαλκανια και κατα ποσο μπορω να βγω ολοκληρωμενος ιατρος μεσα απο καλη προσωπικη προσπαθεια?
fockos
Επιφανές μέλος
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Καλά, μπορούμε να έχουμε κι αλλιώς πρόσβαση στην γνώση focko.
Αναφέρομαι στον μέσο φοιτητή. Κάποιος φυσικά μπορεί να΄έχει πρόσβαση στην γνώση ανεξάρτητα σε ποιο πανεπιστήμιο φοιτεί και τα βιβλία που του δίνονται. Αν όμως σε μια σχολή κόβονται τόσα βιβλία είναι αναμενόμενο ο μέσος όρος να πέσει.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Έτσι που κάνανε την ιατρική στην Ελλάδα και τα κοψίματα των βιβλίων που έγιναν αμφιβάλλω αν οι ιατροί που βγαίνουν από τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν από τις λοιπές σχολές των βαλκανίων. + ότι τα τελευταά χρόνια τα βαλκανικά πανεπιστήμια έχουν αναβαθμιστεί πάρα πολύ σε αντίθεση με τα ελληνικά που είναι στάσιμα με φθίνουσα πορεία.
Eχεις ακουσει συγκεκριμενα πανεπιστημια που αναβαθμιστηκαν η αναβαθμιζονται και εχεις να μου προτεινεις καποιο?
fockos
Επιφανές μέλος
Έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό το πανεπιστήμιο Brno στημ Τσεχία, επίσης καλό ειναι και το Commenius (καπως ετσι) στην Σλαβακία. Δε μπορώ να σου δώσω λεπτομέρειες γιατί αυτά δεν είναι από προσωπική εμπειρία αλλά από λογια αναζήτησε φοιτητές των εν λόγω σχολών για να μαθεις από πρώτο χέρι .Eχεις ακουσει συγκεκριμενα πανεπιστημια που αναβαθμιστηκαν η αναβαθμιζονται και εχεις να μου προτεινεις καποιο?
nPb
Επιφανές μέλος
Gina54
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eχεις ακουσει συγκεκριμενα πανεπιστημια που αναβαθμιστηκαν η αναβαθμιζονται και εχεις να μου προτεινεις καποιο?
Δεν ξερω γενικα τι γινεται αλλα μπορω να απαντησω για το πανεπιστημιο που πηγαινω εγω!Τα τελευταια χρονια εχει αναβαθμιστει αρκετα και έχει ανεβει αρκετες θεσεις στη λιστα με τα καλυτερα πανεπιστημια.Πλέον οι καθηγητες εχουν ανεβασει πιο ψηλα τον πηχη και ειναι ιδιαιτερα αυστηροι,κόβουν μαθητες αβέρτα,εδιωξαν καθηγητη που τον επιασαν να χρηματιζεται,εχουν αγορασει καινουργιο εξοπλισμό και γενικά εχουν βαλει στοχο να ανεβασουν το πανεπιστημιο κιαλλες θεσεις! Τωρα βαλτε οσα μειον θελετε εγω λέω αυτα που βλέπω στο πανεπιστημιο και οι πιο παλιοι φοιτητες καταλαβαινουν πιο εντονα τις αλλαγες...
nPb
Επιφανές μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
____
Στην Κύπρο έχει ανοίξει ένα τετραετές τμήμα ιατρικής για 'όσους έχουν ήδη πτυχιό. Δεδομένο ότι οι κατακτήριοι δε θα δικαιούνται πια βιβλία πιστεύω αξίζει κάποιος να σκεφτεί την Κύπρο (με 4 χρόνια γίνεσαι ιατρός)
yoooo!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μιλάμε για ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, έτσι; Με δίδακτρα...[...]Στην Κύπρο έχει ανοίξει ένα τετραετές τμήμα ιατρικής για 'όσους έχουν ήδη πτυχιό. Δεδομένο ότι οι κατακτήριοι δε θα δικαιούνται πια βιβλία πιστεύω αξίζει κάποιος να σκεφτεί την Κύπρο (με 4 χρόνια γίνεσαι ιατρός)
Είναι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για όποιον ενδιαφέρεται.
Δεν μου αρέσει η σύνταξη της πρότασης "με 4 χρόνια γίνεσαι ιατρός", αλλά δεν θα το σχολιάσω... (Πάντως, η κλινική άσκηση θα γίνεται αναγκαστικά στο εξωτερικό).
Υ.Γ.: Με Πτυχίο Ιατρικής θα ακολουθήσει και το ιδιωτικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ αναμένεται από το 2013 και στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
fockos
Επιφανές μέλος
Ναι με διδκατρα (και στα Βαλκανια με διδακτρα είναι ) καλύτερα να δίνουμε λεφτά σε μια οικονομια που στηρίζει την ελληνική παρά σε μία αλλη.
Η Κύπρος δέχεται απόφοιτους τριτοβάθμιας όχι λυκείου και πιστεύω ότι έχει αρκετά καλά στάνταρς. Κλινική άσκηση δε δέχεται στην Κύπρο αλλά αυτό δεν είναι κακό αφού σου ανοίγει ορίζοντας και μην ξεχνάμε ότι είναι θηγατρικό του st George.
Joaquín
Διάσημο μέλος
Δεν είσαι offtopic αφού μιλάμε για ιατρική στο εξωτερικό. -
Ναι με διδκατρα (και στα Βαλκανια με διδακτρα είναι ) καλύτερα να δίνουμε λεφτά σε μια οικονομια που στηρίζει την ελληνική παρά σε μία αλλη.
Η Κύπρος δέχεται απόφοιτους τριτοβάθμιας όχι λυκείου και πιστεύω ότι έχει αρκετά καλά στάνταρς. Κλινική άσκηση δε δέχεται στην Κύπρο αλλά αυτό δεν είναι κακό αφού σου ανοίγει ορίζοντας και μην ξεχνάμε ότι είναι θηγατρικό του st George.
Στην Κύπρο, αν δεν κάνω λάθος, τα δίδακτρα είναι στο ύψος των 8-10 χιλιάδων ή κάτι τέτοιο.Και βέβαια το κόστος ζωής είναι μεγάλο.
fockos
Επιφανές μέλος
Στην Κύπρο, αν δεν κάνω λάθος, τα δίδακτρα είναι στο ύψος των 8-10 χιλιάδων ή κάτι τέτοιο.Και βέβαια το κόστος ζωής είναι μεγάλο.
ναι αλλα ειναι μολις 4 χρόνια. 2 λιγότερα από τις αλλες το τελικό κόστος δε θα διαφέρει αρκετά
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 39 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Macyk
- bboys
- sanem
- nefoumpios
- YMAT
- kalhkardia
- kwstasloul
- Χρήστος2006
- Dion G.
- User2350
- evaggelia anna
- ~Sonne~
- Joji
- Peter Pan13
- P.Dam.
- Otinannai
- Than003
- Ryuzaki
- Drglitterstar
- Ρίνα
- redarrow
- NasosJet
- BoredPanda
- Maria.aikaterini
- Καλλι
- X. K.
- Clary
- Petraland
- Mendel2003
- Xx-Giota-xX
- Jimmy20
- MarcoReus
- olgakiks
- Αλκης Κ.
- cel123
- Johnnnn
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.