Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Νομίζω όλα τα ανωτέρω εμπεριέχονται στον όρο χαμαλοδουλειές. Εξηγείς λίγο το τρίτο που λες, για την πτυχιακή;
Ε, εντάξει, τα ερευνητικά δεν είναι και τόσο δυσάρεστα πλέον!!!
Σχετικά με την πτυχιακή..Αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο (λογικά στα τελευταία έτη έχει κατασταλλάξει κάποιος) και θέλει να χωθεί στο πανεπιστήμιο μία πόρτα ανοίγεται μέσω των πτυχιακών. Δεν είναι πάντα υποχρεωτικές αλλά αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερο συν. Κάνοντας μια πτυχιακή, δείχνεις στον επιβλέποντα καθηγητή ότι ενδιαφέρεσαι για το θέμα (άρα και για το πεδίο που εκπροσωπεί ο ίδιος). Αν είσαι καλός , θα δείξεις την αξία σου πολύ πιο εύκολα, θα δημιουργήσεις πιο στενή επαφή με τον καθηγητή και θα δημιουργήσεις και μια πολύ καλή βάση για να στηριχτείς όταν κάνεις την πρόταση για το διδακτορικό. Επίσης, μέσω τις πτυχιακής μπορείς να κάνεις και δημοσιεύσεις επιστημονικές, το οποίο είναι συν και για μελλοντικό μεταπτυχιακό αλλά και ακαδημαϊκό βιογραφικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Μην το λες. Εξαρτάται.Ε, εντάξει, τα ερευνητικά δεν είναι και τόσο δυσάρεστα πλέον!!!
Ευχαριστώ. Υπ' όψιν αρκετά τμήματα δεν έχουν πτυχιακή, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Υποθέτω είτε εργασίες σε επιλεγόμενα, είτε στο μεταπτυχιακό.Σχετικά με την πτυχιακή..Αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο (λογικά στα τελευταία έτη έχει κατασταλλάξει κάποιος) και θέλει να χωθεί στο πανεπιστήμιο μία πόρτα ανοίγεται μέσω των πτυχιακών. Δεν είναι πάντα υποχρεωτικές αλλά αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερο συν. Κάνοντας μια πτυχιακή, δείχνεις στον επιβλέποντα καθηγητή ότι ενδιαφέρεσαι για το θέμα (άρα και για το πεδίο που εκπροσωπεί ο ίδιος). Αν είσαι καλός , θα δείξεις την αξία σου πολύ πιο εύκολα, θα δημιουργήσεις πιο στενή επαφή με τον καθηγητή και θα δημιουργήσεις και μια πολύ καλή βάση για να στηριχτείς όταν κάνεις την πρόταση για το διδακτορικό. Επίσης, μέσω τις πτυχιακής μπορείς να κάνεις και δημοσιεύσεις επιστημονικές, το οποίο είναι συν και για μελλοντικό μεταπτυχιακό αλλά και ακαδημαϊκό βιογραφικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ. Υπ' όψιν αρκετά τμήματα δεν έχουν πτυχιακή, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Υποθέτω είτε εργασίες σε επιλεγόμενα, είτε στο μεταπτυχιακό.
Ακριβώς! Γενικά, αν σας αρέσει κάποιο πεδίο πολύ και ξέρετε που να πάτε (σε καθηγητή εννοώ) είναι χρήσιμο να δείξετε το ενδιαφέρον σας από την αρχή. Θα εκτιμηθεί!
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε από το θέμα "Φιλολογία ή Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης;".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Στο εξωτερικό;με μεταπτυχιακό σε κάτι συναφές με παιδαγωγική επιστήμη (education) μπορώ να διδάξω και σε δημοτικό
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Δεν είναι λίγο παράλογο; Με ένα μεταπτυχιακό να αποκτάς τα δικαιώματα ενός αποφοίτου ΠΤΔΕ; (εκτός κι αν κατάλαβα λάθος )
Λάθος τα λέει. Δε γίνεται.
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι με διδακτορικό (ακόμα και σε άσχετη επιστήμη, πχ σε οικονομικά) θα θεωρούμαι οικονομολόγος
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
οικονομολόγος
οικονομολόγος
Το έχω ξανακούσει αυτό. Nόμιζα πως ήταν μύθος.οικονομολόγος
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Οχι, σωστά κατάλαβες Το συγκεκριμένο δεν το έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια, γιατί δε με ενδιαφέρει κιόλας. Απλώς έγραψα αυτό μου είπαν.
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι με διδακτορικό (ακόμα και σε άσχετη επιστήμη, πχ σε οικονομικά) θα θεωρούμαι οικονομολόγος
Sorry guys, αλλά γιατί να πας φιλολογία αν γουστάρεις οικονομικά πχ; Μιλάμε για μια εντελώς άσχετη επιστήμη. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνεις δεκτός. Ακόμη και φυσικό να τελειώσεις για να κάνεις μεταπτυχιακό/διδακτορικό στα οικονομικά θα πρέπει στα μαθηματικά και ιδιαίτερα στατιστική/πιθανότητες να έχεις 7+ και πολλές συστατικές επιστολές.Ένιγουει, θεωρώ ότι είναι βλακεία. Αν θες να διδάσκεις σε δημοτικό πας δάσκαλος, αν θες γυμνάσιο/λύκειο πάνε φιλόλογος, θα πρότεινα να αφήσετε τα οικονομικά γι'αυτούς που μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Λαλαουνης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι επιχειρησεις στο Ελλαντα ειναι κυριως οικογενειακες μικρες κομμωτηρια ,γυραδικα,ταβερνακια , ασφαλιστες,μεσιτες κλπ
Τι να τα κανεις τα οικονομικα;
Εχω σπουδασει Λογιστικη και Μαρκετιγκ και εχω να πω , οτι οικονομικα στην Ελλαδα = Λογιστικη και βασικα τιμολογηση
μισθοδοσιες κλπ
Πολλα χρονια παιδεμα τσαμπα δουλεια σε λογιστηρια και στο τελος χαμαλοδουλεια για 500 ευρω το μηνα και ΑΝ ΒΡΕΙΣ.
Σχεδον οσους αποφοιτους ξερω ειναι ειτε εξαθλιωμενοι ανεργοι-κακοπληρωμενοι , ειτε πωλητες των 400 ευρω και βγαλε
ειτε στην καλυτερη τιμολογοι με 10 ωρες δουλεια για 500 ευρω το μηνα.
Από τότε που πήγαινα δευτέρα γυμνασίου (τώρα είμαι δευτέρα λυκείου) ήθελα να σπουδάσω παιδαγωγικά. Όμως τελευταία αναρωτιέμαι άμα πραγματικά αξίζει. Κανένας δάσκαλος δεν ξέρει πότε ( και αν ) θα διοριστεί και οι μισθοί έχουν πάρει τον κατήφορο. Σκέφτομαι για ειδική αγωγή στον Βόλο.
Ιδέες/συμβουλές κανείς;;
cha0s
Περιβόητο μέλος
Καλημέρα!
Από τότε που πήγαινα δευτέρα γυμνασίου (τώρα είμαι δευτέρα λυκείου) ήθελα να σπουδάσω παιδαγωγικά. Όμως τελευταία αναρωτιέμαι άμα πραγματικά αξίζει. Κανένας δάσκαλος δεν ξέρει πότε ( και αν ) θα διοριστεί και οι μισθοί έχουν πάρει τον κατήφορο. Σκέφτομαι για ειδική αγωγή στον Βόλο.
Ιδέες/συμβουλές κανείς;;
Πάνε παιδαγωγικό.... Το σουβλατζίδικο στη γειτονιά μου ψάχνει deliverαδες. Αν έχεις και πτυχίο, θα σε πάρουν σίγουρα.
Lefteris278
Νεοφερμένος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.