Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα*22
Νεοφερμένος
Σου απαντησαν στις ερωτήσεις σου οποτε θα ερθω να σου θέσω ενα άλλο θέμα...μια φίλη μου αποφάσιζε να παει σε επαλ (από την πρώτη λυκειου εκείνη ) και την συναντάω στο δρόμο και την ρωτάω πως τα παει. ..μου ειπε οτι στο επαλ ειχε πάει με ορεξη να διαβασει αλλα τα υπόλοιπα παιδια ειχαν παει εκει μονο και μόνο για να περνάνε την ωρα τους. ..μου ειπε επισης (και προσωπικά το θεωρώ το σημαντικοτερο ) οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πας επαλ και να μην παρασυρθείς. ..μου λεει οτι λιγες εβδομάδες αφού πάτησε το πόδι της εκεί ξέχασε τον λογο που πήγε επαλ και έγίνε ενα με τα παιδια εκει. .. (σου μεταφερω ακριβώς τα λογια της, χωρίς να ξερω αν ισχύουν 100%απο κει και πέρα αν έχεις μεγάλη θέλησή και δυνατες αντιστασεις και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου go for it ,αν και έτσι οπως σε ακουω εχω την εντύπωση οτι εισαι ενας μαθητής που έχει την δυνατότητά και για γενικό )Γεια σας,Καταρχήν είμαι 15 ετών και στο σχολικό έτος που μας έρχεται θα πάω στο γενικό λύκειο.Διάβασα κάποια πράγματα για το ΕΠΑ.Λ και ενδιαφέρομαι να φοιτήσω εκεί από την δευτέρα λυκείου.Αφού διάβασα,ρώτησα καθηγητές και σχετικούς δεν πήρα μια ξεκάθαρη απάντηση..Ο ένας μου είπε πως το χειρότερο ΓΕΛ είναι 10 φορές καλύτερο από το καλύτερο ΕΠΑΛ..Ο άλλος μου είπε πως είναι πολύ καλό σχολείο..Τέλος πάντων..Εγώ θα σας πω τις απορίες μου και εσείς εάν ξέρετε απαντήστε μου.(Μπορεί να υπάρχει σχετικό topic σαν αυτό που φτιάχνω τώρα αλλά βαριέμαι να ψάχνω).ΛΟΙΠΟΝΝ..
Απορία νούμερο 1: Το απολυτήριο του ΕΠΑ.Λ είναι ισότιμο με του γενικού;
Απορία νούμερο 2: Τα μαθήματα γενικής παιδείας που διδάσκονται στο ΕΠΑ.Λ δίνουν επαρκή γνώση στα μαθήματα αυτά όπως στο γενικό;
Απορία νούμερο 3: Μπορώ να εισαχθώ στο Πολυτεχνείο και γενικά σε Πολυτεχνικές σχολές μέσο ΕΠΑ.Λ ;
Απορία νούμερο 4: Έχω ακούσει πως στην ώρα του μαθήματος γίνεται του "Κουτρούλη ο γάμος" μέσα στην τάξη,εγώ που θέλω να δουλέψω,να διαβάσω και να μάθω δεν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω και να αποδώσω;
Αυτά για αρχή,ελπίζω να μη σας κούρασα!!
Φιλικα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sorry αν η απάντηση μου ηταν λίγο offtopic.Να ξέρεις οτι διάβασα όλη την απάντηση σου.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
jucticeee
Νεοφερμένος
(αν και γενικα δε νομιζω..)
Chris1993
Περιβόητο μέλος
ασχετο παιδια αλλα εχω βαλει στοιχημα (χαχαχα)
θα ηθελα να ρωτησω αν απο επαλ νοσηλευτηκης .... μπορω να δωσω πανεπιστιμιο απο την β ομαδα πχ παιδαγωγικο ?????
Μπορείς απλά πρέπει να δώσεις από ΕΠΑΛ Β ομάδα και συνεπώς να δώσεις :
Μαθηματικά Κατεύθυνσης
Φυσική Κατεύθυνσης
Έκθεση
Μαθηματικά Γενικής η Βιολογία Γενικής η Φυσική Γενικής η Ιστορία Γενικής Παιδείας
που τα θέματα θα είναι ίδια με των ΓΕΛ
+ τα 2 μαθήματα ειδικότητας της κατεύθυνσής σου στο ΕΠΑΛ
DimitraKapa
Νεοφερμένος
Πόσο σκατά τελικά είναι το σύστημα των ΕΠΑΛ? Θα σας δώσω ενα παράδειγμα. Λοιπόν,δίνει πανελλήνιες κάποιος απο τον τομέα μηχανολογίας για να περάσει μηχανολόγων μηχανικών τ.ε. Πως θα περάσει???? Αφού τα μαθηματικά που κανουν στην ομαδα α είναι ενα τίποτα μπροστά σε αυτά που κανουν εκεί?? Έλεος,σιγά μην πάω ΕΠΑΛ να γίνω εργάτης.
Ξέρεις υπάρχει και το γενικό, αν θες για μηχανολογία οπως λες και χρειάζεται μαθηματικά επιλέγεις τεχνολογική κατεύθυνση και περνάς από εκεί. Αλλά όχι επειδή είναι χαλια το σύστημα να μην προσπαθήσεις καν, πολύ εύκολα παρατάς τα όνειρα σου.
Τι να κάνω; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να διδαχτώ τα μαθηματικά και τη φυσική του γενικού λυκείου στο ΕΠΑΛ; Βοηθήστε με! :/
DimitraKapa
Νεοφερμένος
ΦροντιστήριοΠαιδιά,έχω αποφασίσει στη δευτέρα λυκείου να πάω σε ΕΠΑΛ αλλά είμαι πολύ προβληματισμένος..Θέλω να μάθω μια τέχνη και μετά να περάσω στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών τ.ε. Λοιπόν,πολλοί μου λένε να συνεχίσω γενικό επειδή η μηχανολογία προαπαιτεί καλές γνώσεις μαθηματικών και φυσικής,και εδώ είναι το πρόβλημα μου.Πολλοί καθηγητές μου λένε ότι στο ΕΠΑΛ δεν διδάσκονται τα μαθηματικά-φυσική που διδάσκονται στο γενικό και ύστερα άμα θα μπω στο ΤΕΙ θα δυσκολευτώ πάρα πολύ λόγω αυτών.
Τι να κάνω; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να διδαχτώ τα μαθηματικά και τη φυσική του γενικού λυκείου στο ΕΠΑΛ; Βοηθήστε με! :/
Αποφοιτος ΕΠΑΛ (υγιειας και προνοιας) , θελει να ξαναδωσει πανελληνιες για τμημα Πληροφορικης ΤΕΙ . Τι μαθηματα δινει ;
Ευχαριστω.
giorikas91
Νεοφερμένος
katerina_022
Νεοφερμένος
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 75 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Praxis
- ranger13
- Drglitterstar
- fabn
- Aporias
- Νικολινα
- Gewrgia!
- Irene06
- Alessandra Eliza
- Nikos_81
- Eliza23
- mermaid89
- Thanos_alertttt
- Scandal
- Kostas568
- Dion G.
- Ryuzaki
- niaou
- Μάρκος Βασίλης
- Mpthan
- roud
- jYanniss
- alexandrahere
- barkos
- spinalgr1990
- Arvacon
- ggl
- gpapas640
- xakounaamatata
- Pharmacist01
- Lady D.
- calliope
- Miranda32
- Ria99
- Jimmy20
- Matinela
- Alexecon1991
- ρενακι 13
- angies
- eukleidhs1821
- imyrcarn
- dokimos10
- Cortes
- BioChemical
- Eri0611
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- SlimShady
- korlef
- angelikitaraxia
- Anna10
- Stoyo
- Dr House
- Fanimaid
- Σταβι
- hirasawayui
- Vickyst
- Άρτεμις Α.
- elenia
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.