Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα σε σχέση με το βυσματικό ή μη χαρακτήρα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, η αλήθεια είναι πως έχουν ακουστεί πράγματι διάφορα, όμως αν δεν έχεις ιδία πείρα πώς να είσαι σίγουρος ότι πράγματι ισχύει και δεν πρόκειται απλά για έναν αστικό μύθο που συντηρείται; Το ρητό "στην Ελλάδα βρισκόματε" βρίσκει εφαρμογή και εδώ, όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλες οι θέσεις δίνονται κληρονομικώ δικαιώματι.
Το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι ό,τι γνωρίζω από φίλη που μπήκε πριν από λίγα χρόνια. Λοιπόν, η κοπέλα αυτή ήταν απόφοιτη Νομικής, πάντα αστέρι που ξεχώριζε και είτε το πιστεύετε είτε όχι, πέτυχε με την 1η φορά χωρίς να διαθέτει το παραμικρό μέσο. Οι γονείς της μάλιστα δεν ήταν καν μορφωμένοι. Απλά εκείνη ήθελε ανέκαθεν να κάνει αυτό το επάγγελμα, ούτε οικογένεια, ούτε τίποτα. Γούσταρε να είναι "όπου γη και πατρίς". Διάβασμα, αυταπάρνηση, υπευθυνότητα και πάνω απ' όλα πολλές θυσίες σε προσωπικό επίπεδο παιδιά χρειάζεται, εδώ μιλάμε για έναν από τους διαγωνισμούς που αφορά θέσεις-φιλέτα του Δημοσίου. Για αυτό το λόγο δεν είναι για τα δόντια του οποιουδήποτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω βρει τη βιβλιογραφία του υπουργείου εξωτερικών για τις εν λόγω εξετάσεις αλλά δεν μπορώ να βρω τα βιβλία πουθενά στην Αθήνα... Ρώτησα στις εκδόσεις Σακουλλα στην οδό Ασκληπιού που ειδικεύεται στα νομικά αλλά ούτε εκεί ήξεραν να με κατατοπίσουν... Αν έχει κανείς υπόψη που θα μπορούσα να τα βρω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω βρει τη βιβλιογραφία του υπουργείου εξωτερικών για τις εν λόγω εξετάσεις αλλά δεν μπορώ να βρω τα βιβλία πουθενά στην Αθήνα... Ρώτησα στις εκδόσεις Σακουλλα στην οδό Ασκληπιού που ειδικεύεται στα νομικά αλλά ούτε εκεί ήξεραν να με κατατοπίσουν... Αν έχει κανείς υπόψη που θα μπορούσα να τα βρω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πως ετσι? Κανα δυο απο αυτα τα εχει παρει το ματι μου μεχρι και στην κεντρικη βιβλιοθηκη (θεσσαλονικη), θελω να πω δεν ειναι και τιποτα σπανια.
Παντως θα προσεξες οτι η βιβλιογραφια ειναι αχανης ε? Αυτο μου αρεσει. Γιατι ουσιαστικα δεν υπαρχει υλη. Πρεπει να βαλεις την προσωπικη σου κριση μεσα και να δεις τι σε καλυπτει. Λεγεται το μαθημα πχ "στοιχεια βυζαντινου πολιτισμου", συρε και μαθε ο,τι μπορεις για το βυζαντινο πολιτισμο, χωρις περιορισμους.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι εννοείται ότι είναι αχανής, μπορείς να διαβάσεις ότι θέλεις, εξάλλου η βιβλιογραφία είναι ενδεικτική. Κανείς δεν σου εγγυάται αν θα πέσει κάτι από αυτά ή κάτι άσχετο. Πάντως τα βιβλία δεν τα χω βρει πουθενά, μέχρι και στην Αγγλία όταν ήμουνα έψαξα κάποια αγγλικά και δεν τα βρήκα...Μόνο στο ιντερνετ έχει κάποια αλλά δεν έχω καν πιστωτική κάρταΠως ετσι? Κανα δυο απο αυτα τα εχει παρει το ματι μου μεχρι και στην κεντρικη βιβλιοθηκη (θεσσαλονικη), θελω να πω δεν ειναι και τιποτα σπανια.
Παντως θα προσεξες οτι η βιβλιογραφια ειναι αχανης ε? Αυτο μου αρεσει. Γιατι ουσιαστικα δεν υπαρχει υλη. Πρεπει να βαλεις την προσωπικη σου κριση μεσα και να δεις τι σε καλυπτει. Λεγεται το μαθημα πχ "στοιχεια βυζαντινου πολιτισμου", συρε και μαθε ο,τι μπορεις για το βυζαντινο πολιτισμο, χωρις περιορισμους.
Πραγματικά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ... Εσύ διαβάζεις για να δώσεις??
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
εεε, οχι ακριβως... Κοιτα κατω απο το avatar μου και θα δεις οτι μολις τωρα τελειωνω την Γ λυκειου. Απλα μεχρι στιγμης ειναι το μακρινο μου ονειρο η Ακαδημια και εχω ψαξει λιγο τι χρειαζεται.Εσύ διαβάζεις για να δώσεις??
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Δύσκολοι καιροί για όλους, ας ελπίσουμε ότι ο επόμενος διαγωνισμός δεν θ' αργήσει να έρθει. Τί να σου κάνουν και οι καημένοι οι Διπλωμάτες μας. Και λίγοι είναι, και κακοπληρωμένοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους (για τους Αμερικανούς δεν το συζητάμε καν!), πώς να περιμένουμε αποτελέσματα από την διπλωματία μας (εδώ πέφτει γέλιο).
Υ.Γ. Τα βιβλία θεωρώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα σπάνια, αν δεν τα βρίσκεις στο Σάκκουλα στην Ασκληπιού,πήγαινε σε άλλο κατάστημα στην Αθήνα. Στη χειρότερη περίπτωση, πήγαινε στο Σπουδαστήριο του Τομέα του Διεθνούς (κρατάω μια επιφύλαξη αν δεν είσαι φοιτήτρια Νομικής αν μπορείς να φωτοτυπήσεις), ή αλλιώς μπες σε ένα site με φοιτητές Νομικής και στο section των αγγελιών ζήτα να σου δανείσει ή πουλήσει κάποιος τα βιβλία που χρειάζεσαι. Καλή επιτυχία.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
evagreek
Νεοφερμένος
για διπλωματικο σωμα ολα λειτουργουν με βυσμα..αν δεν εχεις δυσκολα..
γιατι ενας διπλωματης απο οτι ξερετε πιστευω κολυμπαει στα χρημα
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω παλι ακουω οτι στην αρχη εισαι στην πεινα. Οκ, φανταζομαι οτι οι υψηλοβαθμοι οντως παιρνουν γερα λεφτα.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι υπάρχει αξιοκρατία πλέον. Εξάλλου η προφορική συνέντευξη γίνεται στο τέλος και για να φτάσεις ως εκεί πρέπει να έχεις περάσει προηγουμένως τα γραπτά. Σίγουρα υπάρχει και ένα ποσοστό που περνάει χωρίς κανένα απολύτως μέσο. Και όσο για το χρήμα πιστεύω ότι είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέφτεται ένας υποψήφιος γιατί θέλει πολύ γερό στομάχι να επιβιώσεις στη δουλειά και αυτά που καλείσαι να κάνεις (πχ να μετακινείσαι συνεχώς) πιστεύω δεν αγοράζονται με χρήματα, όσα και αν είναι αυτα. Απλά πρέπει να γουστάρεις τη δουλειά και τα λεφτά αν έρ8ουν, καλώς να έρθουν.η αδερφη μου φετος τελιωσε νομικη..
για διπλωματικο σωμα ολα λειτουργουν με βυσμα..αν δεν εχεις δυσκολα..
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Μιλάμε για 1000 ευρώπουλα μόλις, Τα επιδόματα όντως καλυτερεύουν λίγο την κατάσταση, όμως και πάλι δεν "κολυμπάνε στο χρήμα" οι ακόλουθοι σε καμία περίπτωση.
Εδώ ο Πρέσβης (και για να γίνει κανείς Πρέσβης, πρέπει να περάσουν πολλάαα χρόνια) καταλήγει να παίρνει βασικό μισθό, 2000 ευρώ.
Ειδικά τώρα που μειώνονται μισθοί, καταλαβαίνετε....Δράμα η κατάσταση.
Αν στόχος κάποιου είναι το χρήμα (και δεν το λέω καταδικαστικά, ποιος δεν θα ήθελε μια άνετη ζωή) επάναλαμβάνω να ΜΗΝ στραφεί στο Διπλωματικό!
shark.0wNz
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγνώμη αν η συζήτηση είναι σε λάθος θέμα, είμαι καινούργιος!!
Θέλω αν γίνεται κάποιος να μας πει επιτέλους για τη διπλωματική σχολή αν ΟΝΤΩΣ χρειάζεται ΒΙΣΜΑ ή όχι!!
Έχω τρελαθεί ,παιδιά, με το επάγγελμα του πρέσβη, και είμαι διατεθειμένος να δώσω πολλές ώρες από τη ζώη μου για να μπώ στην ακαδημία.Διαβάζοντας τα πόστ όμως αποθαρρύνθηκα αφού πολλοί ισχυρίζονται ότι χρειάζεται μέσω για να μπέι κάποιος εκεί !!
Αν κάποιος είναι στην ακαδημία(ή είναι διπλωμάτης ακόμα καλύτερα), ή έχει φίλο συγγενή εκεί ας μου πει αν μπηκε με μέσω ή όχι !! Σας παρακαλώ μην μου πείτε ιστορίες με γνωστούς και λοιπά!!Θέλω να μπώ εκεί γνωρίζοντας για τους χαμηλούς μισθούς και κούραση, αλλά δν θα ανεχτώ να διαβάσω για τις εξετάσεις [ τις πιο δύσκολες σε πανελλαδικό επίπεδο], και να μην καταφέρω τίποτα!!
Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων!
σάρκ
abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος
shark.0wNz
Εκκολαπτόμενο μέλος
Wrong
Δραστήριο μέλος
θεωρώ ότι η καλύτερη σχολή που μπορεί να τελειώσει κάποιος για να μπει στο διπλωματικό σώμα είναι η νομική. έχω μερικές απορίες, όμως, σχετικά με το θέμα αυτό:
1. ποιοι είναι οι τομείς που μπορεί να επιλέξει κάποιος που σπουδάζει νομική στο 3ο έτος; υπάρχει κάποιος τομέας που να αφορά στις διεθνείς σχέσεις ή κάτι παρόμοιο;
2. τι επίπεδο γαλλικών πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος για το διπλωματικό σώμα;
3. θα βοηθούσε κάποιο μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες ή στην ψυχολογία της οικονομικοπολιτικής κατάστασης στην ευρώπη; στο εξωτερικό, πάντα.
ακούω απόψεις.
(δε σπουδάζω νομική, απλά μάλλον θα ξαναδώσω πανελλήνιες )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
1. Σίγουρα όλα τα μαθήματα του Τομέα Διεθνούς δικαίου και ίσως κάποια βασικά από το Δημόσιο.
2. Απαιτείται άριστη γνώση.
3. Για να εισαχθείς στην Διπλωματική Ακαδημία θα πρέπει να επιτύχεις στις εξετάσεις της που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και εξετάζουν μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων. Χοντρικά η ύλη αντιστοιχεί σε ορισμένα μαθήματα των εξής σχολών: Νομική, Πολιτικών Επιστημών, Φιλολογικό και Ιστορικό. Για να δώσεις πρέπει να έχεις πρώτα πτυχίο από οποιδήποτε ΑΕΙ.
Δες την ανακοίνωση της Διπλωματικής Ακαδημίας σχετικά με τα μαθήματα και τη διαδικασία των εξετάσεων. Θα σου λύσει όλες τις απορίες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wrong
Δραστήριο μέλος
ένα μεταπτυχιακό θα βοηθούσε το βιογραφικό του υποψηφίου;
σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες!
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.