Διδακτορικό και παράλληλες (προπτυχιακές) σπουδές

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Εξ όσων γνωρίζω το διδακτορικό είναι μια συμβολή στην επιστήμη, γι' αυτό το λόγο απαιτείται να είναι πρωτότυπο το θέμα. Σαφώς και απαιτεί ψάξιμο αλλά:
Έστω ένας Πολιτικός Μηχανικός που αναλαμβάνει θέμα με την αντοχή ενός πρωτοποριακού υλικού που μόλις ανακαλύφθηκε. Θα μελετήσει μεν την προγενέστερη βιβλιογραφία πάνω στο θέμα του όμως στη συνέχεια θα εκπονήσει πειράματα. Ουσιαστικά η διατριβή του θα είναι τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών.
Έστω ένας φιλόλογος που αναλαμβάνει θέμα για τη Γραμμική γραφή. Τι πείραμα θα κάνει; Η βιβλιογραφική έρευνα είναι μονόδρομος προκειμένου να διατυπώσει μια πρωτοποριακή άποψη για το θέμα του.

Η δική σου επιστήμη είναι μεικτής φύσης και προσφέρεται για πειράματα.

Όσο για το άλλο που αναφέρεις, τίποτα δε γίνεται για πλάκα. Αποκλείεται κάποιος να αγαπά την έρευνα και να θέλει να το κάνει για την προσωπική του ευχαρίστηση; Επίσης κακά τα ψέματα, πάντα εκτιμάται ο κάτοχος διδακτορικού τίτλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Η βιβλιογραφική έρευνα σου δίνει την εικόνα του παρελθόντος. Εσύ (ο ερευνητής) πρέπει να βρει το κενό στη βιβλιογραφία και να βρει τη λύση. Πλέον είναι ελάχιστα αυτά τα διδακτορικά, γιατί πολύ απλά έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα. Γι αυτό ένας φιλόλοφος θα διαλέξει να κάνει κάτι με διδακτική (π.χ.) και υπολογιστές. Άρα θα πρέπει να κάνει πειράματα σε τάξεις κλπ κλπ κλπ. Δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία, αλλά πλέον παίρνουν 1% για θεωρητικά διδακτορικά και αυτό αν προτείνεις κάτι εξωπραγματικό!!!

Ίσως το άλλο δεν το διατύπωσα σωστά!!
Φυσικά και γίνεται να το κάνεις για την προσωπική σου ευχαρίστηση!!Απλά, στα μάτια μου και με την εμπειρία μου μέχρι τώρα και από άλλους, χρειάζεται κάποιος με ένα πορτοφόλι από πίσω σου να σου "χορηγεί" την ευχαρίστηση....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top