Διάβασμα μαθητών και ιδιαίτερα από φοιτητές διαφορετικού αντικειμένου

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Guest 909602

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν σας να με προσβάλει. Σας ανακαλώ στην πολιτική ορθότητα.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Συνημμένα

  • AE42D2B6-AFE6-4FAB-8C50-590621108C55.jpeg
    AE42D2B6-AFE6-4FAB-8C50-590621108C55.jpeg
    30.7 KB · Εμφανίσεις: 87

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Έχεις δει σε κανένα ΦΕΚ έστω και την πρόταση "το ΠΕ του Πανεπιστημίου επιβάλλεται και στην ιδιωτική εκπαίδευση"; Ναι ή όχι; Μόνο εκεί λήγει η κουβέντα.
Δεν ξέρω για ΦΕΚ, ξέρω όμως ότι οι οδηγοί σπουδών που εκδίδουν τα τμήματα και οι οποίοι είναι δημόσια έγγραφα, αναγράφουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του εκάστοτε τμήματος. Για παράδειγμα στη γαλλική φιλολογια αναγράφεται ότι οι αποφοιτοι μπορούν να διδάξουν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητές Γαλλικών. Πουθενά δεν αναγράφεται ότι οι αποφοιτοι γαλλικης μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές μαθηματικών.

Μπορείς εσυ να μου δείξεις ένα έγγραφο που να αναφέρει ότι ο μαθηματικός μπορεί να προσληφθεί ως καθηγητής φιλολογικών σε φροντιστήριο;

Επίσης, τα ιδιωτικά σχολεία ανήκουν στο υπουργείο παιδείας και ακολουθούν τους ίδιους νόμους με τα δημόσια. Τα ΠΕ των δημοσίων ισχύουν και για τα ιδιωτικά. Το ΦΕΚ με τις ΠΕ είναι το ίδιο ακριβώς.

Όσο για τα…φροντιστήρια…θα σου ξανα γράψω ότι εαν υπάρχει οικογενειοκρατία και μέσο, ναι, μπορεί να προσλάβουν έναν πχ θεολόγο να διδάξει αρχαία, αλλά όχι και εναν θεολόγο να διδάξει μαθηματικά. Μπορούν να προσλάβουν εναν μαθηματικό να διδάξει φυσική, αλλά όχι εναν μαθηματικό να διδάξει Λατινικά.Εκτός κι αν θέλουν να φάνε φούντο.

Επισης, τα φροντιστήρια πολλές φορές προσλαμβάνουν καθηγητές και τους δηλώνουν ως διοικητικό προσωπικό ή διοικητικο προσωπικό στο οποιο αναθέτουν και μερικές ώρες διδασκαλια, έτσι για να πληρώνουν 2 σε 1.Ποιος σου είπε ότι αυτή η πρακτική είναι νόμιμη. Προσωπικά, αν ηξερα φροντιστήριο στο οποίο γνώριζα ότι έχουν προσλάβει πχ φυσικό να διδασκει φιλολογικά χωρίς να έχει το αντίστοιχο πτυχίο ή το αντίθετο θα έτρωγε καταγγελία.

Πάντως, ευχαριστώ πολύ γιατί μου έδωσες πολλές επαγγελματικές εναλλακτικές, μιας και οι φιλόλογοι έχουμε μαζευτεί 32000.20 χρόνια απόφοιτος, αυτές τις επαγγελματικές προοπτικές δεν τις γνώριζα. Από αύριο πάω να εργαστώ σε φροντιστήριο και να διδάξω μαθηματικά, φυσική, βιολογία, χημεία.
Λέω να πάω και στη γραμματεία του τμήματός μου και να τους προτείνω να αλλάξουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Να προσθέσουν ότι μπορούμε να διδάσκουμε και μαθηματικά και τις υπόλοιπες θετικές επιστήμες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,902 μηνύματα.
Ρε παιδιά γιατί το κουράζουμε ; Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ θετικό να διδάσκει μαθήματα θεωρητικού.Προφανώς είναι λάθος οποίος το κάνει, εκτός πια εάν είναι τόσο σίγουρος ο,τι είναι ικανός...μιλάμε για εξαιρέσεις λοιπόν και μάλιστα πολύ ιδιαίτερες. Σίγουρα δεν κάνουν τον κανόνα.


Το πιο ακραίο που έχω ακούσει είναι μαθηματικό να διδάσκει βιολογια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Ιωαννίνων και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,907 μηνύματα.
Θα σας πρότεινα να σταματήσετε να εκφέρετε άποψη, για τον τρόπο διαβάσματος της ύλης κ.λ.π. των σχολικών μαθημάτων, από την στιγμή που δεν σπουδάζετε ή δεν έχετε αποφοιτήσει από μία καθηγητική σχολή. Δεν είναι δυνατόν φοιτητές νομικής να εκφέρουν άποψη για τα φιλολογικά μαθήματα ή μάλλον είναι παράνομο να παραδίδουν ιδιαίτερα φοιτητές νομικής στα φιλολογικά αντί των φιλολόγων. Αντίστοιχα, δεν είναι λογικό, να συμβουλεύεστε για τα μαθηματικά, φυσική κ.λ.π. φοιτητές που δεν έχουν φοιτήσει στις αντίστοιχες καθηγητικές σχολές. Τώρα γιατί επιμένετε να το κάνετε, δεν ξέρω.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top