BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είναι θέμα διαβάσματος. Εξάλλου εύκολη γλώσσα είναι. Όποιος είναι γαλλοτραφής, δεν αξίζει να ασχοληθεί με τα Γερμανικά. Τα βλέπει ως αγγαρεία και στο τέλος τα παρατάει.
Αυτό ίσως έχει βάση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Δεν είναι θέμα διαβάσματος. Εξάλλου εύκολη γλώσσα είναι. Όποιος είναι γαλλοτραφής, δεν αξίζει να ασχοληθεί με τα Γερμανικά. Τα βλέπει ως αγγαρεία και στο τέλος τα παρατάει.
Σορρυ ρε συ... Η Λυσιστρατη θελι να ξεκινησε γερμανικα δε το καταλαβαινεις πως με αυτα που της λες την κανεις να αλλαξει γνωμη; και δτο κατω κατω γιατι δεν αξιζει; τι παραπανω εχουν τα γαλλικα; αν το πας ετσι και ολοι οι γερμανοφιλοι δεν πρεπει να μαθουν γαλλικα γιατι ειναι αχρηστα... ( ολα αυτα βασει τα δικα σου λεγομενα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
istudent
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα γαλλικά έχουν πολύ πιο απλή γραμματική, είναι πολύ πιο κατανοητά και δεν θέλουν πολύ διάβασμα (αν και δεν ξέρω γαλλικά έκανα ιταλικά όμως και νομίζω είναι παρόμοια).
Τα γερμανικά έχουν μια ιδιαίτερη λογική και '΄φιλοσοφία' που πρέπει να είναι κανείς κολλημένος για να τα μάθει!
Για να μπορεί να ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ)
Χρειάζονται πολύ διάβασμα και πολύ μα πολύ εξάσκηση
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις θα τα μάθεις και θα πορωθείς κιόλας,,, όμως κάπου κάπου σου τη σπάνε γιατί έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες και τεράστιο λεξιλόγιο (μπορώ να πως πώς φτάνει ίσως και το ελληνικό!)... έχουν όμως ένα ενδιαφέρον,,, μοιάζουν πολύ με τα αρχαία,,, και το να τα μιλάς είναι σαν να κάνεις μαθηματικές πράξεις στο μυαλό σου! (καθαρά προσωπική άποψη αυτό)...
Αν δεν ήθελα να σπουδάσω γερμανία δεν θα έμπενα στη διαδικασία να μάθω!
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
μην τρελαινεστε! ας μαθει κανεις και τις 2 γλωσσες, αν βρισκεται σε διλλημα... σιγα!
Ρε συ... Διαβασε το μηνυμα μου πανω και πες μου..
Ι στουντεντ μου αρεσε που χρησιμοποιησες το σωστο ρημα ΠΟΡΩΘΕΙΣ
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Σορρυ ρε συ... Η Λυσιστρατη θελι να ξεκινησε γερμανικα δε το καταλαβαινεις πως με αυτα που της λες την κανεις να αλλαξει γνωμη; και δτο κατω κατω γιατι δεν αξιζει; τι παραπανω εχουν τα γαλλικα; αν το πας ετσι και ολοι οι γερμανοφιλοι δεν πρεπει να μαθουν γαλλικα γιατι ειναι αχρηστα... ( ολα αυτα βασει τα δικα σου λεγομενα)
Σ' ευχαριστώ φιλενάδα για την ενθάρρυνση!
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Σ' ευχαριστώ φιλενάδα για την ενθάρρυνση!
Παρακαλω δεν κανει τιποτα ε μα μου φαινετε σε αυτο το τοπικ γραφουν χωρις να σκεφτονται
A propos
Διάσημο μέλος
Παρακαλω δεν κανει τιποτα ε μα μου φαινετε σε αυτο το τοπικ γραφουν χωρις να σκεφτονται
Φαίνεται
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Φαίνεται
Τεσπα δεν σκέφτονται!
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Για χόμπυ και ευχαρίστηση τα γαλλικά για επαγγελμτική χρήση τα γερμανικά....
τα γαλλικά έχουν πολύ πιο απλή γραμματική, είναι πολύ πιο κατανοητά και δεν θέλουν πολύ διάβασμα (αν και δεν ξέρω γαλλικά έκανα ιταλικά όμως και νομίζω είναι παρόμοια).
Τα γερμανικά έχουν μια ιδιαίτερη λογική και '΄φιλοσοφία' που πρέπει να είναι κανείς κολλημένος για να τα μάθει!
Για να μπορεί να ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ)
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις θα τα μάθεις και θα πορωθείς κιόλας,,, όμως κάπου κάπου σου τη σπάνε γιατί έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες και τεράστιο λεξιλόγιο (μπορώ να πως πώς φτάνει ίσως και το ελληνικό!)... έχουν όμως ένα ενδιαφέρον,,, μοιάζουν πολύ με τα αρχαία,,, και το να τα μιλάς είναι σαν να κάνεις μαθηματικές πράξεις στο μυαλό σου! (καθαρά προσωπική άποψη αυτό)...
Πιστεύω ότι θέλουν μυαλό που να κόβει και να'χει και σωστές βάσεις. Αν τα έχεις μη φοβάσαι τίποτα.
Πι.Ες: Και΄γω όταν τα ξεκίνησα τα μισούσα και τα θεωρούσα δύσκολα,πλέον αν δεν κάτσω για 10 λεπτά να ασχοληθώ με αυτά κάθε μέρα παθαίνω στέρηση
Καλή σου Επιτυχία στα μελλοντικά σου σχέδια
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
reversed psychology... nice one
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
A propos
Διάσημο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ο καθένας με τα δικά του
Γι αυτο βλεπω τι απαντησεις και μου πεφτουν τα μαλλια!
A propos
Διάσημο μέλος
helion
Νεοφερμένος
Χα. Δεν ξέρω αν αυτά που ανέφερες για τα γαλλικά ισχύουν πάντως όσον αφορά στα γερμανικά με εκφράζεις απόλυτα. είναι μαθηματική γλώσσα, δυστυχώς όμως παραμένει γλώσσα και άρα όχι τόσο λογική όσο θα θέλαμε ...Για χόμπυ και ευχαρίστηση τα γαλλικά για επαγγελμτική χρήση τα γερμανικά....
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις θα τα μάθεις και θα πορωθείς κιόλας,,,!
Ας πάρω πρώτα ένα Β2 κι ας μου λείπει η πώρωση.... Μακάρι -βέβαια- να πωρωθώ και με τα Γερμανικά΄-όταν επιτέλους τα ξεκινήσω-όπως και με τα γαλλικά. Αυτό θα είναι θαύμα.
Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος
Χα. Δεν ξέρω αν αυτά που ανέφερες για τα γαλλικά ισχύουν πάντως όσον αφορά στα γερμανικά με εκφράζεις απόλυτα. είναι μαθηματική γλώσσα, δυστυχώς όμως παραμένει γλώσσα και άρα όχι τόσο λογική όσο θα θέλαμε ...
Αυτο με τη λογική το συνειδητοποίησα με τη λέξη gleich! Οταν λέμε π.χ gleich zwei ,για την ωρα ,εννοούμε περίπου 2! Στην πράξη όμως 1+1=2 ,τότε το gleich σημαινει ίσον ! Πράγμα που όντως δεν εχει και πολλή λογική!
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Μάθε λοιπόν πως όσοι συνεχίζουν για Β2 και διπλώματα ανώτερα απ'αυτό σίγουρα δεν είναι επειδή το λέει η μαμά και ο μπαμπάς. Είναι επειδή γουστάρουν αυτό που κάνουν και έχουνε τα κότσια να το κάνουν. Δεν είναι τυχαίο πως είναι ελάχιστοι αυτοί που πάνε για C1 και όσοι πάνε είναι στην πλειοψηφία τους Ελληνογερμανοί που χρειάζονται το πτυχίο για σπουδές κλπ κλπ. Μιλάω εκ πείρας που έχω που μόλις ξεκίνησα το Β2. Πτυχία Β2 και πάνω είναι σημαίνουν ότι το άτομο είναι πορωμένο. Στάνταρ πράγματα. Ρώτα και την Deutsch Lover,εμένα και όποιον άλλο πορωμένο ξέρεις από εδώ το ίδιο θα σου πούμεΑς πάρω πρώτα ένα Β2 κι ας μου λείπει η πώρωση.... Μακάρι -βέβαια- να πωρωθώ και με τα Γερμανικά΄-όταν επιτέλους τα ξεκινήσω-όπως και με τα γαλλικά. Αυτό θα είναι θαύμα.
Αυτο με τη λογική το συνειδητοποίησα με τη λέξη gleich! Οταν λέμε π.χ gleich zwei ,για την ωρα ,εννοούμε περίπου 2! Στην πράξη όμως 1+1=2 ,τότε το gleich σημαινει ίσον ! Πράγμα που όντως δεν εχει και πολλή λογική!
Όντως το΄χω δει και΄γω αυτό. Όμως καθαρά από μετάφραση δεν βγάζεις τη σημασία του gleich αν το θες ως περίπου ή ίσον.
Τώρα που μου'ρθε πιο συχνό πλέον είναι το machen αν θες να πεις ίσον
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάθε λοιπόν πως όσοι συνεχίζουν για Β2 και διπλώματα ανώτερα απ'αυτό σίγουρα δεν είναι επειδή το λέει η μαμά και ο μπαμπάς. Είναι επειδή γουστάρουν αυτό που κάνουν και έχουνε τα κότσια να το κάνουν. Δεν είναι τυχαίο πως είναι ελάχιστοι αυτοί που πάνε για C1 και όσοι πάνε είναι στην πλειοψηφία τους Ελληνογερμανοί που χρειάζονται το πτυχίο για σπουδές κλπ κλπ. Μιλάω εκ πείρας που έχω που μόλις ξεκίνησα το Β2. Πτυχία Β2 και πάνω είναι σημαίνουν ότι το άτομο είναι πορωμένο. Στάνταρ πράγματα. Ρώτα και την Deutsch Lover,εμένα και όποιον άλλο πορωμένο ξέρεις από εδώ το ίδιο θα σου πούμε
Συμφωνώ απόλυτα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 100 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- BillyTheKid
- bbb
- iiTzArismaltor_
- Billprs
- Μιχαήλ
- Vicky13
- panaman
- nicole1982
- Τρελας123
- Fanimaid123
- mermaid89
- Schlimazel
- oups
- MIT_fan
- Samuel
- Kostas568
- Georgekk
- Meow
- New member
- Nala
- PanMoonlight
- KingOfPop
- ggl
- GeorgePap2003
- giannhs2001
- Tribbiani
- allall1
- ag97
- snowy
- angies
- augustine
- Memetchi
- charmander
- ougka pougka
- George.S
- Joji
- Arvacon
- P.Dam.
- Marple
- Don25
- ΘανάσοςG4
- Αναστασία197
- ioannites
- Fara
- george777
- alexd99
- Mammy Nun
- Magigi
- katia.m
- Coraline31
- Soleil
- Sense
- Libertus
- Alexandros36k
- Ifigenia
- jj!
- Fanimaid
- uni77
- Power-13
- Alma Libre
- Viedo
- Άνιελ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.