ribo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
Και μετα εκλασεςΒασικά έγινα αποδεχτός απο το Harvard για master στο
Human Development and Psychology.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είδα ούτε έναν Ελληνα...
τι έγινε ρε παιδιά, δεν διαβάζει κανεις πια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Ε ναι αλλά πως θα πάρεις απολυτήριο αν δεν δώσεις πανελλήνιες?
Εκτος έχεις πολύ μεγάλους βαθμούς στα τετράμηνα και το βγάλεις με κανα 11 τελικά.
Αλλά τότε θα σε δεχτούν στο εξωτερικό?
Αν δεν δώσεις Πανελλήνιες είτε δίνεις ΟΛΑ τα μαθήματα ενδοσχολικά, είτε δεν μπαίνει γραπτός βαθμός, κάτι από τα δύο, δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον το πρώτο. Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτό που λες. Σαφώς και δεν είναι υποχρεωτικό να δώσεις Πανελλήνιες.
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό από πότε? Δώσε ένα λινκ γι αυτό.
Εγω το μόνο που ξέρω είναι πως αν δεν παρουσιαστείς σε όλα τα μθμ χωρίς χαρτί γιατρού μετράται σαν 0 οπότε ρίχνει τον ΓΜΟ. Αν έχεις υψηλούς βαθμούς στα τετράμηνα άρα ο ΓΜΟ ειναι > 9.5 παίρνεις απολυτήριο. διαφορετικά όχι.
Πέρσι έδωσα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, πάντως συμμαθητές μου που ήθελαν απλώς απολυτήριο έδωσαν κανονικά εξετάσεις. Αν μπορούσαν ν απαλλαχθούν νομίζω θα το έκαναν.
miv
Επιφανές μέλος
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν δε γουστάρεις να δώσεις, τί να κάνουμε; Μην πας
miv
Επιφανές μέλος
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος
sotilama
Νεοφερμένος
Εσάς που σας δέχτηκαν στο Harvard και στο MIT (ή όποιος άλλος γνωρίζει). Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε πόσο περίπου είναι τα δίδακτρα για μια τέτοια σχολή? (αν και δεν γνωρίζω αν σας δέχτηκαν με υποτροφία ή πληρώνετε κανονικά). Αλλά φαντάζομαι πως θα γνωρίζετε..
Ευχαριστώ.
AgreSor
Νεοφερμένος
Καταρχάς καλησπέρα,
Εσάς που σας δέχτηκαν στο Harvard και στο MIT (ή όποιος άλλος γνωρίζει). Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε πόσο περίπου είναι τα δίδακτρα για μια τέτοια σχολή? (αν και δεν γνωρίζω αν σας δέχτηκαν με υποτροφία ή πληρώνετε κανονικά). Αλλά φαντάζομαι πως θα γνωρίζετε..
Ευχαριστώ.
Εγώ έκανα αίτηση σε 5 πολύ καλά πανεπιστήμια όχι βέβαια κλάσης Harvard και MIT με δίδακτρα γύρω στις 3.145-3.250 λίρες Αγγλίας δηλαδή +/-
4 χιλλιάρικα το χρόνο, πλήν τα καθημερινά έξοδα, ενοίκια λογαριασμοί κλπ...
ribo
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ποια πανεπιστημια εκανες προταση ,τι θελεις να σπουδασεις καιΕγώ έκανα αίτηση σε 5 πολύ καλά πανεπιστήμια όχι βέβαια κλάσης Harvard και MIT με δίδακτρα γύρω στις 3.145-3.250 λίρες Αγγλίας δηλαδή +/-
ποσο εβγαλες την β'λυκειου?
miv
Επιφανές μέλος
sotilama
Νεοφερμένος
Εγώ έκανα αίτηση σε 5 πολύ καλά πανεπιστήμια όχι βέβαια κλάσης Harvard και MIT με δίδακτρα γύρω στις 3.145-3.250 λίρες Αγγλίας δηλαδή +/-
Εγώ άκουσα για Harvard και MIT οτι τα δίδακτρα είναι γύρω στα 40.000 τον χρόνο!
george_k214
Εκκολαπτόμενο μέλος
henry
Νεοφερμένος
alexgreen
Νεοφερμένος
Έχω ακούσει πως στα πανεπιστήμια του εξωτερικού γίνεται πολύ καλύτερη και σοβαρότερη δουλειά απ' ότι στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο ποιότητας μαθήματος (καθηγητές, εγκαταστάσεις κτλ.), όσο και σε επίπεδο οργάνωσης (π.χ. καμία σχέση με τις μακροχρόνιες και συνεχείς καταλήψεις της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης).
Προσωπικά με ενδιαφέρουν αντικείμενα σπουδών που έχουν σχέση με Ιατρική (τόσο κληνική όσο και ερευνητική) και γενικότερα με Βιολογία και Χημεία, χωρίς βέβαια να αποκλείω τα Μαθηματικά...
Έχετε παρόμοιο προβληματισματισμό ή αποψη επί του θέματος???
Αν υπάρχει κάποιος φοιτητής του εξωτερικού ας δώσει παρακαλώ μια ακριβή εικόνα του όλου θέματος.
Ευχαριστώ και περιμένω σχόλια σας...:thanks:
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
fuela
Νεοφερμένος
Λογικά και μόνο στα πανεπιστήμια του εξωτερικού γίνεται πολύ καλύτερη δουλειά. Εδώ όσο και να μας απογόητεύει σωστή και ποιοτική δουλειά δν γίνεται. Μια ψωροβάση έχουμε και αυτή θέλουν να την καταργήσουν. Έξω έχουν πρόγραμμα,δεν είναι άιντε το μάθημα,αν δεν εμφανιστείς πχ στα μαθήματα κάποιες φορές σε έχουν διώξει χωρίς συζήτηση. Καταλήψεις ούτε για αστείο. Γιατί να κάνουν να μου πεις? Δεν μιλάμε για το επαγγελματικό σου μέλλον,θα είναι πολυ πιο εύκολο και σίγουρο αν έχεις τελειώσει κάποιο μεγάλο παν/στήμιο. Χωρίς να θέλωνα θίξω τα δικά μας αλλά αν έχεις οικονομική δυνατότητα καλύτερα να πας έξω.
Σωστήηηη...Εξάλλου αν υπάρχουν σπουδές στο εξωτερικό υπαρχουν για τον καθένα και πολύ περισσότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Εξάλλου τόσοι και τόσοι που παίρνουν πτυχία σε ελληνικά πανεπιστήμια μένουν άνεργοι...
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
-----------------------------------------
διαθέσει*
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 221 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- Joji
- Φινεύς
- hyyh4ever
- ~Sonne~
- constansn
- Τρελας123
- mermaid89
- augustine
- Gus Roger10
- NasosJet
- brizoulis
- anastasis06
- ladybookworm
- Fanimaid123
- Kitana
- Ria99
- Georgekk
- Nikos05
- Mendem
- George_dr
- Meow
- MarcoReus
- tsiobieman
- Pharmacist01
- lnesb
- Nala
- Kostakis45
- Annu
- Devid
- korlef
- Nandia 20103
- ggl
- physicscrazy
- Unboxholics
- george777
- Steliosgkougkou
- AlexTselikas
- Specon
- Revekka
- charmander
- Clary
- Paul33.gr
- hlianaser
- X. K.
- VouDou
- fmarulezkd
- Thanos_D
- mihalis341
- Greg1900
- jimis2001
- clevercat
- No name
- eukleidhs1821
- Athens2002
- leo41
- penelopet
- Paragontas7000
- AK-92
- digitaleducation
- Memetchi
- nucomer
- nicole1982
- Mary Jane
- calliope
- TonyMontanaEse
- neurogirl
- pacheiko
- Scott
- iminspain
- T C
- igeorgeoikonomo
- Theoritiki 2021
- angies
- Necropolis
- Viedo
- Satan Claus
- imyrcarn
- SlimShady
- FaidraEuler
- SofiaBrt
- ag97
- stefan
- KingOfPop
- Tribbiani
- Trolling Stones
- thecrazycretan
- taketrance
- gregory nub
- Drglitterstar
- johnsala
- Mariliaaa
- Δημήτρης Ρ
- το κοριτσι του μαη
- Κλημεντίνη
- sweater weather
- jj!
- Chemwizard
- fockos
- Αλκης Κ.
- Libertus
- Just myself
- Jimmy20
- Alexandros36k
- Nikoleta_Giann
- mariana.kpt
- kostas1233
- New member
- Thoba19
- Pepega'
- kiyoshi
- Mukumbura
- Μάρκος Βασίλης
- Slytherin
- tasost
- giorgosp97
- Monster Hunter
- J.Cameron
- andoc
- Στεφανος56
- B747
- kaaaaate
- olga123
- Prak
- Rene2004
- Bgpanos
- luisnazariodelima
- fay01
- jim2015
- Κορώνα
- Depi1996
- hirasawayui
- Vasilis2000kak
- giannhs2001
- Belle26
- jul25
- Lab13
- Wrong
- Σπυρακος (^^)
- Catherine3
- ΓιωργοςM
- Panos_02
- efi25
- Έμμα
- tslef8
- Άρτεμις Α.
- Unseen skygge
- panagiotis econ
- tymvorixos
- Neos167
- DonaeB
- Johnny15
- Panagiotis849
- ΘανάσοςG4
- don_vito
- JohnGreek
- Stathis2001a
- Ryuzaki
- χημεια4λαιφ
- ConfusedSalami
- Elenii01
- PanosCh002
- Jocaste
- lamp21
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.