Crookshanks
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alessandra
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος

Η σχολή των χημικών μηχανικών έχει ανεργία. Ίσως είναι καλύτερη η ηλεκτρολόγων μηχανικών. Σκέψου το.![]()
Η χημικών μηχανικών έχει πολύ καλή αποκατάσταση.:nono:
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος

Alessandra
Διάσημο μέλος

Marilenaki!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αχ πειτε λιγο σιγουρα για τη Χημικων Μηχανικων γιατι θελει να τη δηλωσει η κολλητη μου!!
δεν ξέρω τι ισχύει τελικά!!
εμένα στο φροντηστήριο μου την έχουν για top βασικά..:xixi:
και δεν έχω ακούσει κακά λόγια από άλλους είναι η αλήθεια......
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

Α, και Χριστίνα.. πέρασα πέρσι στους χημικούς και ξαναέδωσα φέτος για πολιτικους(περνάω)!
Sadie Moody
Νεοφερμένος

Παιδιά θα ήθελα να μοιραστώ ένα θέμα το οποίο με αποσχολεί ιδιαίτερα όσο πλησιάζω προς το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...
Έχω ακούσει πως στα πανεπιστήμια του εξωτερικού γίνεται πολύ καλύτερη και σοβαρότερη δουλειά απ' ότι στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο ποιότητας μαθήματος (καθηγητές, εγκαταστάσεις κτλ.), όσο και σε επίπεδο οργάνωσης (π.χ. καμία σχέση με τις μακροχρόνιες και συνεχείς καταλήψεις της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης).
Προσωπικά με ενδιαφέρουν αντικείμενα σπουδών που έχουν σχέση με Ιατρική (τόσο κληνική όσο και ερευνητική) και γενικότερα με Βιολογία και Χημεία, χωρίς βέβαια να αποκλείω τα Μαθηματικά...
Έχετε παρόμοιο προβληματισματισμό ή αποψη επί του θέματος???
Αν υπάρχει κάποιος φοιτητής του εξωτερικού ας δώσει παρακαλώ μια ακριβή εικόνα του όλου θέματος.
Ευχαριστώ και περιμένω σχόλια σας...:thanks:
Κι εγώ ενδιαφέρομαι για τις επιστήμες υγείας (χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς θα επιλέξω να ακολουθήσω στη ζωή μου) και έχω κάνει μία έρευνα μέσω του σχολείου μου αλλά και μόνη σχετικά με τα πανεπιστήμια τέτοιου επιστημονικού ενδιαφέροντος στην Αγγλία.
Αρχικά, αν ενδιαφέρεσαι για σπουδές στην Αγγλία, θα σε παραπέμψω στο site το οποίο βοήθησε και εμένα πάρα πολύ να διαμορφώσω μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα του θέματος, το www.ucas.com (site του οργανισμού διαχείρισης αιτήσεων των πανεπιστημίων της Αγγλίας). Σε αυτό θα βρεις πληροφορίες σχετικά με το σε ποια πανεπιστήμια υπάρχει ο κύκλος σπουδών (course) που θέλεις να ακολουθήσεις, μία γενική ιδέα του αντικειμένου αυτού που έχεις επιλέξει, γενικές πληροφορίες σχετικά με τα πανεπιστήμια και στοιχεία επικοινωνίας με αυτά, πρόγραμμα ανά εξάμηνο του πανεπιστημίου που επέλεξες και πληροφορίες σχετικά με πρακτικές στο τέλος της φοίτησής σου, δίδακτρα ανά έτος, επιλογές διαμονής και άλλα πολλά.
Βέβαια, θα πρέπει να σου πω ότι συνήθως το κόστος των σπουδών στην Αγγλία είναι ιδιαιτέρως υψηλό στα διακεκριμένα πανεπιστήμια (π.χ. Cambridge, Manchester, Bath κ.ά.), ιδίως διότι τα έτη φοίτησης στις επιστήμες υγείας είναι πολλά (κυμαίνονται από 3 έως 6 έτη, ανάλογα με τι course θα διαλέξεις τελικά) και το κόστος διαμονής και στις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων αλλά ιδιαίτερα το νοίκι εκτός campus είναι πολύ ακριβό (όπως και γενικότερα ισχύει στην Αγγλία). Φυσικά, έχεις δυνατότητα μέσω της σχετικής υπηρεσίας των πανεπιστημίων να ζητήσεις να σου βρουν κάποια ημιαπασχόληση η οποία θα συμβαδίζει με τον κύκλο σπουδών σου.
Τέλος, προσωπικά θα προσπαθήσω να αποσπάσω κάποια θέση σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, συγκεκριμένα σε Αγγλία και Αμερική. Θεωρώ ότι εάν η οικογένειά σου μπορεί να το υποστηρίξει οικονομικά ή αποσπάσεις υποτροφίες από το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτάς (εφόσον τις παρέχει) ή/και τον κρατικό οργανισμό υποτροφιών θα αποτελέσει μία εμπειρία ζωής για εσένα (καθώς θα ανεξαρτητοποιηθείς ευκολότερα αργότερα) αφ' ενός, αφ' ετέρου θα εξασφαλίσεις ένα υψηλό επίπεδο φοίτησης και κατάρτισης στο αντικείμενό σου, ποιότητας σπουδών και μία καλή, αν όχι άριστη, επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον. Ειδικά εφ' όσον λες ότι σε αφορούν οι επιστήμες υγείας (και με αυτό τον όρο εννοώ Βιολογία - Βιοχημεία - Ιατρική - Φαρμακευτική και τα παρακλάδια τους), θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, και ιδιαίτερα της Αμερικής, θα σου ανοίξουν πολλές πόρτες για μελλοντική ενασχόληση με την έρευνα (αν σε ενδιαφέρει) και καταξίωση.
Ελπίζω να σε βοήθησα - και όποιον άλλο έψαχνε πληροφορίες σε σχέση με αυτά στα οποία αναφέρθηκα

~Sadie
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπόν οι Χημικοί μηχανικοί έχουν χαμηλή ανεργία αλλά αυτό οφείλεται στη μεγάλη ετεροαπασχόληση. Δηλαδή @@. Μόνο εξωτερικό αν σκέφτεσαι να δουλέψεις.
Α, και Χριστίνα.. πέρασα πέρσι στους χημικούς και ξαναέδωσα φέτος για πολιτικους(περνάω)!
συγχαρητηρια :no1::no1:
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σ'ευχαριστώ! :thanks:συγχαρητηρια :no1::no1:
nulispa
Νεοφερμένος

christos323
Νεοφερμένος

Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

'Οπως γράφω παραπάνω έχουν μικρή ανεργία, ωστόσο μεγάλη ετεροαπασχόληση, επομένως είναι παραπλανητικά τα στοιχεία. Τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει. Στο εξωτερικό είναι άλλη υπόθεση βέβαια.παιδια επειδη βλεπω να λετε για χημικους μηχανικους τελικα εχουν ή οχι ανεργια. γιατι ο καθενας λεει το δικο του
thanosmylo
Δραστήριο μέλος

https://195.251.20.34/ekswteriko/ekswteriko.htm
Dimitris_aerospace
Νεοφερμένος

_giwrgos
Νεοφερμένος

Λοιπόν,επειδή και εγώ θέλω να σπουδάσω στο εξωτερικό στην Αμερική και έχω επιλέξει το Harvard, το Princeton κ.α. το έχω ψάξει και μπορώ να σου πω 2-3 πράγματα.Πρώτον τα πανεπιστήμια αυτά της Αμερικής δεν δίνουν υποτροφίες. Δίνουν το λεγόμενο Financial Aid ή οικονομική βοήθεια, ανάλογα με το εισόδημα των γονέων σου.Τόσο πιο χαμηλό, τόσο πιο πολλά πληρώνει το πανεπιστήμιο για τις σπουδές σου.Όμως, πρέπει να δώσεις και κάποιες ειδικές εξετάσεις οι οποίες λέγονται SAT exams.Σε αυτές τις εξετάσεις δίνεις τα Reasoning Test και τα Subject Test. Στα Reasoning test δίνεις 3 μαθήματα:Critical Reading, Maths and Writing.Στα Subject test δίνεις Maths and Physics και ακόμα ένα Chemistry or MathsII.Το επίπεδο του Subject test είναι ανώτερο και τα μαθήματα αυτά περιέχουν ενότητες που δεν τις διδασκόμαστε στο λύκειο.Πρέπει να σου τονίσω ότι τα πανεπιστήμια αυτά δέχονται ορισμένο ποσοστό μαθητών κάθε χρόνο και πρέπει να γράψεις αρκετά καλά πάνω από ένα συγκεκριμένο βαθμό. Πληροφοριακά σου λέω ότι το Harvard δέχεται 9% από αυτούς που δήλώνουν κάθε χρόνο και το Princeton δέχεται μόνο 10%.Τα άλλα λίγο πιο πάνω..
Αααα να προσθέσω: Όντως η φοιτητική ζωή είναι δύσκολη και απαιτεί πάρα πολύ διάβασμα για να ανταπεξέλθεις.Ιδιώς εάν θες να μπεις με υποτροφία.Πρέπει να είσαι διατεθειμένος εάν μπορείς να μείνεις μόνος σου μακρυά από τους γονείς σου.Αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο
Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων:
www.princeton.edu
www.harvard.edu
Γεια σας Κρικέλη Μαρία,επειδή βλέπω οτι το έχετε ψάξει χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν και θα ήθελα αν μπορούσατε να με ενημερώσεται για καποια πράγματα οχι μόνο εσείς,μπορεί να μου πει την γνώμη του ο καθένας.Είμαι φοιτητής κ πρόκειται να φύγω και να εγκατασταθώ μόνιμα στην Αμερική (Βοστώνη) και να αρχίσω έκει τις σπουδές μου,ο κλάδος που θέλω να ακολουθήσω είναι αρχιτεκτονική.Παραμερίζω το οικονομικό κομμάτι και μπαίνω κατευθειαν στο θέμα.Ο βαθμός του απολυτηρίου παίζει μεγάλο ρόλο σε σύγκριση με τα S.A.T. tests,τα μαθηματικά και η φυσική τους δεν έχουν καμία σχέση με αυτα που διδαχτήκαμε στο Λύκειο,οι συγκεκριμένες εξετάσεις θεωρούνται κάτι σαν εισαγωγικές,το TOFLE τι επιπέδου είναι,χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εκτός απο αυτές τις εξετάσεις?Σε πσιλοτρέλανα ε:xixi:απλώς μ φαίνονται λίγο βούνο τα πράγματα,μπορεί να τα κρίνω λάθος.
Ευχαριστώ!
Letta
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θέλω να πω ποιο είναι για μεταπτυχιακό κτλ.
Flying Hellen
Νεοφερμένος

Μπήκα στο www.britishcouncil.gr που έχει πολλές πληροφορίες και τόχω σχεδόν αποφασίσει. Το θέμα είναι ότι θέλει και A-Levels μάλλον ( σαν το Sat) ή Foundation και δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω από τα δύο. Ξέρει κανείς τίποτε να με διαφωτίσει?? Βρήκα ένα φροντιστήριο το Network που τα προσφέρει τα δύο και είναι πολύ μέσα στα πράγματα. Τι να κάνω A-Levels ή Foundation? Ιδού η απορία
Drayton
Νεοφερμένος

-----------------------------------------
Η περίτωση για σπουδές στην Αγγλία είναι ιδιαίτερα περίεργη απο πολλές απόψεις.
1] Επικρατεί τα τελευταία χρόνια μία αντίληψη ''εγλωβισμού'' των φοιτητών στα Πανεπιστήμια με την έννοια ότι το ίδιο το Πανεπιστήμιο δεν περνάει τους φοιτητές προσπαθώντας ουσιαστικά να αποτρέψει την συνέχεια φοίτησης. Και όλο αυτό γιατί και καλά οι αλλοδαποί φοιτητές ίσως εγκατασταθούν στην Αγγλία και πιάσουν θέσεις γηγενών στην αγορά εργασίας.
2] Τα περισσότερα Αγγλικά Πανεπιστήμια δεν επιτρέπουν μεταφορά μαθημάτων σε άλλο έτος. Και αν δε καταφέρεις να το περάσεις μέχρι και την τρίτη φορά το Πανεπιστήμιο (α) έχει -έχουν την δυνατότητα διακοπής της φοίτησης.
3] Για να μπείς χρειάζεσαι αρκετά εφόδια (IELTS ή TOEFL ήProficiency) με συγκεκριμένους και ιδιαίτερα υψηλούς βαθμούς ή στην χειρότερη περίπτωση απολυτήριο με υψηλό βαθμό και πάλι δεν είσαι σίγουρος-η.
Άρα εφόσον σου δίνεται η σίγουρη δυνατότητα για να σπουδάσεις αυτό που θέλεις γιατί να ριψοκινδυνέψεις το σίγουρο; Στην θέση σου θα επέλεγα με χίλα την Τσεχία απο πολλές απόψεις.
Όλα αυτά που σου είπα τα έχω βρεί απο ένα πρόσφατο περιοδικό ''Που και τι να σπουδάσω''. Το τελευταίο προσωπική άποψη. Ελπίζω να βοήθησα και να μην μπέρδεψα.
Billi
Νεοφερμένος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 222 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- NATURALLE
- Reader
- Joji
- Φινεύς
- hyyh4ever
- ~Sonne~
- constansn
- Τρελας123
- mermaid89
- augustine
- Gus Roger10
- NasosJet
- User2350
- anastasis06
- ladybookworm
- Fanimaid123
- Kitana
- Ria99
- Georgekk
- Nikos05
- Mendem
- George_dr
- Meow
- MarcoReus
- tsiobieman
- Pharmacist01
- lnesb
- Nala
- Kostakis45
- Annu
- Devid
- korlef
- Nandia 20103
- ggl
- physicscrazy
- Unboxholics
- george777
- Steliosgkougkou
- AlexTselikas
- Specon
- Revekka
- charmander
- Clary
- Paul33.gr
- hlianaser
- X. K.
- VouDou
- fmarulezkd
- Thanos_D
- mihalis341
- Greg1900
- jimis2001
- clevercat
- No name
- eukleidhs1821
- Athens2002
- leo41
- penelopet
- Paragontas7000
- AK-92
- digitaleducation
- Memetchi
- nucomer
- nicole1982
- Mary Jane
- calliope
- TonyMontanaEse
- neurogirl
- pacheiko
- Scott
- iminspain
- T C
- igeorgeoikonomo
- Theoritiki 2021
- angies
- Necropolis
- Viedo
- Satan Claus
- imyrcarn
- SlimShady
- FaidraEuler
- SofiaBrt
- ag97
- stefan
- KingOfPop
- Tribbiani
- Trolling Stones
- thecrazycretan
- taketrance
- gregory nub
- Dr. Gl. Luminous
- johnsala
- Mariliaaa
- Δημήτρης Ρ
- το κοριτσι του μαη
- Κλημεντίνη
- sweater weather
- jj!
- Chemwizard
- fockos
- Αλκης Κ.
- Libertus
- Just myself
- Jimmy20
- Alexandros36k
- Nikoleta_Giann
- mariana.kpt
- kostas1233
- New member
- Thoba19
- Pepega'
- kiyoshi
- Mukumbura
- Μάρκος Βασίλης
- Slytherin
- tasost
- giorgosp97
- Monster Hunter
- J.Cameron
- andoc
- Στεφανος56
- B747
- kaaaaate
- olga123
- Prak
- Rene2004
- Bgpanos
- luisnazariodelima
- fay01
- jim2015
- Κορώνα
- Depi1996
- hirasawayui
- Vasilis2000kak
- giannhs2001
- Belle26
- jul25
- Lab13
- Wrong
- Σπυρακος (^^)
- Catherine3
- ΓιωργοςM
- Panos_02
- efi25
- Έμμα
- tslef8
- Άρτεμις Α.
- Unseen skygge
- panagiotis econ
- tymvorixos
- Neos167
- DonaeB
- Johnny15
- Panagiotis849
- ΘανάσοςG4
- don_vito
- JohnGreek
- Stathis2001a
- Ryuzaki
- χημεια4λαιφ
- ConfusedSalami
- Elenii01
- PanosCh002
- Jocaste
- lamp21
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.