Καλησπέρα σας
Έχω πολλά χρόνια να γράψω στο σάητ, από τις πανελλήνιες που ζητούσα μέρα νύχτα πληροφορίες. Λοιπόν, διαπίστωσα, ότι και να λένε, πως τελικά δεν είναι οι πανελλήνιες η δυσκολότερη περίοδος της ζωής μας αλλά
Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!
Αισθάνομαι πελαγωμένη γιατί δεν ξέρω και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω.
Αρχικά, να σας πω, πως έχω τελειώσει το τμήμα πολιτικής επιστήμης και ιστορίας του παντείου πανεπιστημίου με 8,7. Έχω proficiency αγγλικά και τώρα είμαι επίπεδο Α2 γαλλικά και α1 ρωσικά. Παράλληλα, κάνω πρακτική εκτός πανεπιστημίου, κάνω εθελοντισμό, αρθρογραφώ και συμμετέχω σε κάποια ερευνητικά προγράμματα. (τα αναφέρω όλα αυτά γιατί έχω σημασία για την πορεία)
Σκεφτόμουν, πως η επιλογή της εθνικής σχολής δημόσιας διοίκησης είναι μια πολύ καλή διέξοδος, καθώς θα μου άρεσε να εργάζομαι στο δημόσιο (με την έννοια να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο παρά σε κάποιον ιδιώτη) και είναι μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
Επειδή ο ανταγωνισμός, όμως, είναι πολύ μεγάλος, υπέθεσα πως εγώ, απλώς με ένα πτυχίο, θα έχω ανεπαρκείς γνώσεις. Γι αυτό και το άφησα στα πιο μακροπρόθεσμα σχέδιά μου.
Και τώρα προκύπτει το ερώτημα
, μεταπτυχιακό έξω ή εδώ;;;;

Το αντικείμενο που μου αρέσει και θα ήθελα να εστιάσω είναι η πολιτική φιλοσοφία και θεωρία κράτους/δικαίου.
Στην Ελλάδα, το μόνο σχετικό κάπως μεταπτυχιακό είναι του ΕΚΠΑ , στο πολιτικό της νομικής ''δημόσιο δίκαιο και δημόσια πολιτική'' (που συνδιάζει και την δημόσια διοίκηση).
Από την άλλη, θα ήθελα πολύ να σπουδάσω στο εξωτερικό.Οι λόγοι είναι δύο:
1) Αισθάνομαι πως θα χαραμίσω τον βαθμό μου αν κάνω μεταπτυχιακό εδώ
2) Καλύτερη ποιότητα σπουδών και μεγάλη γκάμα επιλογής μεταπτυχιακών.
Οικονομική δυνατότητα όμως δεν υπάρχει.
Μπορώ με τον βαθμό, και το βιογραφικό που έχω να πάρω υποτροφία;;

Υ.Γ. το πιο τρελό μου όνειρο είναι το
London school of economics, ή sorbonne στη Γαλλία, όπου σημειωτέον, έχω βρει ακριβώς αυτό το μεταπτυχιακό που θέλω.
Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη διότι είμαι πολύ μπερδεμένη και οι προσθεμίες λίγουν σε λίγο καιρό!!!!
Συγγνώμη για το μεγάλο post!!