Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanosmylo
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος
Εγω στη δευτερα και στην τριτη στα διαγωνισματα εγραφα μεταξυ 85-90%. Στις πανελληνιες επειδη εγραψα αθλια περιληψη (κατα τη γνωμη μου), περιμενα στην καλυτερη 70 και τελικα μου εβαλαν 83 και 84. Ηταν η μονη ευχαριστη εκπληξη των φετινων πανελληνιων.
Παντως ειναι η εκθεση ειναι απο τη φυση της απροβλεπτο μαθημα βαθμολογικα. Μην αγχωνεσαι καθολου γι' αυτο και ξεκινα να αγχωνεσαι με αλλα μαθηματα πχ τα μαθηματικα (οπως εγω που ξαναδινω )
kavazis
Νεοφερμένος
Γτ οι φιλόλογοι είναι τόσο μυστήριοι μερικές φορές? Δεν είμαστε ακαδημαϊκοί...Δλδ όπως σκέφτονται αυτοί. Άμα δε σκέφτόμαστε όπως αυτοί στην έκθεση.
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Και συχνά θέλουν και τις απόψεις μας να ταυτίζονται με τις δικές τους.
Μην αγχωνεσαι καθολου γι' αυτο και ξεκινα να αγχωνεσαι με αλλα μαθηματα πχ τα μαθηματικα
Για τίποτα να μην αγχώνεστε ρε. Να τα παίρνετε σοβαρά και ζεστά αλλά όχι άγχος. Είναι άχρηστο, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Σ' αυτο συμφωνω! Εγω εκθεση διαβασα 4 μερες πριν τις πανελληνιες και εγραψα 16,7! Φαντασου να διαβαζα εστω και λιγο μεσα στη χρονια!
Κι εγώ έγραφα εκθέσεις και στο σχολείο και στο φρονιστήριο κι έπαιρνα 85 με 88 και τις δύο χρονιές και στο τέλος πήρα 65 -_-.
Seitjo90
Νεοφερμένος
Για την έκθεση θα σου πω τι έκανα εγώ. Επειδή δεν προλάβαινα να διαβάσω πολλά θέματα, επικεντρώθηκα κυρίως στις λεξιλογικές ασκήσεις. Είναι 50 μόρια από τα οποία εύκολα μπορείς να πάρεις τα 40 τουλάχιστον
chris_90
Διάσημο μέλος
Καλα εκθεσεις εγραφα το λιγοτερο 2 το μηνα στο φροντιστηριο συν τα διαγωνισματα του σχολειου. Κυμαινομουν κι εγω στο 85-90. Αλλα περα απ αυτο δεν διαβαζα κατι αλλο (θεωριες, σχεδιαγραμματα κλπ). Απλα προσεχα παντα στην παραδοση (σπασικλακι :p). Για τη θεωρια εκατσα 4 μερες ολοκληρες πριν δωσω και την εμαθα...Κι εγώ έγραφα εκθέσεις και στο σχολείο και στο φρονιστήριο κι έπαιρνα 85 με 88 και τις δύο χρονιές και στο τέλος πήρα 65 -_-.
Οι λεξιλογικες ειναι 25 μορια. Αλλα 25 η περιληψη και αλλα 50 η εκθεση...Επειδή δεν προλάβαινα να διαβάσω πολλά θέματα, επικεντρώθηκα κυρίως στις λεξιλογικές ασκήσεις. Είναι 50 μόρια από τα οποία εύκολα μπορείς να πάρεις τα 40 τουλάχιστον
thanosmylo
Δραστήριο μέλος
dimitris17
Νεοφερμένος
dimitris17
Νεοφερμένος
καλα ηρεμησε δεν ειναι και τοσο ευκολη η εκθεση στις πανελληνιες!!!το 80-85 στο σχολειο ισοδυναμει με το 45-50 των πανελληνιων σα συνολικο βαθμο!!!!!!!θελει φροντιστηριο...η αδερφη μου που περασε αγγλικη φιλολογια εγραψε 99 αλλα με φροντιστηριοΜιλάς σοβαρά? Δηλαδή εγώ που στη Δευτέρα στις εκθέσεις έπαιρνα 80-85% είμαι ΟΚ. Να στε καλά. Γιατί ήθελα να κάνω Μαθηματικά επανάληψη και είχα και την ανησυχία αυτών.ΟΚ... Σας ευχαριστώ. Μάλλον το θέμα των αγγλικών έπρεπε αν το βάλω σε άλλο φόρουμ ε? Μεγιά τα μυαλά...
chris_90
Διάσημο μέλος
Τα πραγματα στη βαθμολογια της Εκθεσης ειναι απολυτως ρευστα. Ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα. Για παραδειγμα μια συμμαθητρια μου που ηταν πολυ καλυτερη απο μενα στην εκθεση και εκανε και ιδιαιτερα, εγραψε 61 (και οι δυο βαθμολογητες το ιδιο). Διαβαζα συχνα τις εκθεσεις της και πραγματικα θεωρουσα οτι αυτη θα σκισει κι εγω θα πατωσω. Αλλα τελικα εγραψα καλυτερα...καλα ηρεμησε δεν ειναι και τοσο ευκολη η εκθεση στις πανελληνιες!!!το 80-85 στο σχολειο ισοδυναμει με το 45-50 των πανελληνιων σα συνολικο βαθμο!!!!!!!θελει φροντιστηριο...η αδερφη μου που περασε αγγλικη φιλολογια εγραψε 99 αλλα με φροντιστηριο
thanosmylo
Δραστήριο μέλος
kotsis1
Δραστήριο μέλος
Τελειο??????????????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από το 2010 και εφ' εξής αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση το μέρος της εξέτασης που αφορούσε τη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου στην ελληνική γλώσσα καταργείται. Αντί της μετάφρασης θα ζητείται από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε οκτώ-δέκα ερωτήσεις κλειστού τύπου με βάση ξενόγλωσσο κείμενο, με το οποίο θα διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου. Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται πιο αντικειμενική αξιολόγηση στο μάθημα της ξένης γλώσσας, ενώ σημειώνει ότι η μετάφραση δεν περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα της ξένης γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τελειο??????????????
πως θα ειναι πιο αντικειμενικη η βαθμολογια τωρα!!!???
kotsis1
Δραστήριο μέλος
-----------------------------------------
πως θα ειναι πιο αντικειμενικη η βαθμολογια τωρα!!!???
Απο την αποψη οτι η απαντηση θα ναι μια,θα ειναι δεδομενη.Στη μεταφραση μετριεται και ο τροπος που τα εκφραζεις.Δηλαδη μπορει να εκανες εκφραστικο λαθος ειτε νοηματικο.
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
kotsis1
Δραστήριο μέλος
edit:το κειμενο που παρεθεσα ειναι απο την εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Απο την αποψη οτι η απαντηση θα ναι μια,θα ειναι δεδομενη.Στη μεταφραση μετριεται και ο τροπος που τα εκφραζεις.Δηλαδη μπορει να εκανες εκφραστικο λαθος ειτε νοηματικο.
Και μπορει να επηρεασει το συνολο του κειμενου! Μια λεξη δηλαδη να ειναι το θεμα του κειμενου και να μην τη ξερεις, και να μη μπορεις να καταλαβεις και απο τα συμφραζομενα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.