Δεν υπάρχει "γράφω αλγόριθμο σε μορφή προγράμματος". Υπάρχει "γράφω αλγόριθμο" (όπως ακριβώς ορίζεται στα κεφάλαια 2-3) και "γράφω πρόγραμμα" (όπως ακριβώς ορίζεται στα κεφάλαια 7-10). Εάν ζητηθούν υποπρογράμματα για θέμα 3-4 (που νομίζω δεν έχουν πέσει έως τώρα σε κανονική εξέταση) προφανώς και θα αναφέρει "να γραφεί πρόγραμμα".
Αυτό που εννοούσα ήταν να γράψεις με τις εντολές και την μεθοδολογία των προγραμμάτων(του στυλ γράψε και όχι εμφάνισε και λοιπά αντίστοιχα)... Μην βαράς
Anyway, δεν ξέρω πώς το βλέπει το βιβλίο(που για να μην το είχα κάνει προσάναμα πέρσυ, προφανώς δεν έλεγε κάτι διαφορετικό

) αλλά ένας αλγόριθμος είναι η γενική λύση ενός προβλήματος, ανεξάρτητα από τον τρόπο που κατασκευάζεται(με άλλα λόγια αλγόριθμος θα μπορούσε να ειναι ένα κείμενο που να λέει ότι κάνω αυτό, αυτό με οδηγεί σε εκείνο κτλ ή και οτιδήποτε άλλο, ενας πινακας ζωγραφικής ας πούμε

), όμως έχει καθιερωθεί να γράφεται με γενικότερο τρόπο σαν πρόγραμμα, ειναι ουσιαστικά ένα "χαλαρώτερο" πρόγραμμα(αυτά μας τα λένε και στο πανεπιστήμιο έτσι, είχα παραδώσει άσκηση για αλγόριθμο σε Java και δεν είχα πρόβλημα με την βαθμολόγηση)...
Πάντως μάλλον ο Γιώργος μιλάει περισσότερο για τις πανελλαδικές και λιγότερο για τον real life προγραμματισμό όπως εγώ, οπότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.