Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Προς το δημιουργό του θέματος:Tι ακριβώς κάνετε τώρα στη χημεία(όχι δεν είμαι οφ)
Στα μειγματα ειμαστε...και καναμε μια εισαγωγη στα διαλυματα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Στα μειγματα ειμαστε...και καναμε μια εισαγωγη στα διαλυματα...
Ναι θέλω να πω μιλάτε για απλές ουσίες οπότε λογικά μιλάμε για καθαρό νερό.(Άσχετο αν παραπάνω θα δείτε άλλα)
Shadowfax
Διάσημο μέλος
διευκρινισε λιγο το ''να ερθει εδω''
Πού κόλλησες κι εσύ; Καθαρά μεταφορικά μιλούσα. Με λίγα λόγια, ας μην κάνει τον έξυπνο σε παιδιά που πρακτικά τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν Χημεία.
Ήσουν μήπως βλάκας που δε σκέφτηκες εξαρχής την καθαρότητα; Ή μήπως έμεινες στην ουσία της ερώτησης αυτή καθαυτή; Γενικά όλοι όσοι απάντησαν ''δεν είναι μίγμα'' και δεν ανέφεραν τον παράγοντα των προσμίξεων, είναι χαζοί; Μάλλον όχι, έτσι;
Είναι αυτό που είπα στην αρχή, διαχωρίζουμε τους δέκτες των απαντήσεών μας. Όταν θα με ρωτήσεις εσύ κάτι ανάλογο, ο καθηγητής μου, ένα παιδί μεγαλύτερο ή της ηλικίας μου, θα σκεφτώ και την περίπτωση της φθοράς του δοχείου για να απαντήσω. Όταν θα με ρωτήσει ένα παιδί της Β Γυμνασίου όμως, πρώτα θα του δώσω να καταλάβει γιατί το καθαρό νερό με πάγο δεν είναι μίγμα, και ύστερα, αν δω πως κατανοεί ό,τι του λέω, θα πάω και στις υποπεριπτώσεις.
Τέλος πάντων, αμφιβάλλω αν θα καταλάβει τελικά το παιδί που ρώτησε. Εδώ κοντεύω να τα παρατήσω εγώ, αφού βλέπω πως από αλλού ξεκινάμε και αλλού καταλήγουμε.
Άλλωστε, μάλλον δεν το 'πα τυχαία αυτό στο πρώτο μου μήνυμα. Και να σκεφτείς πως είχα στο μυαλό μου πως μιλούσα με παιδί της Α Λυκείου. Πόσο μάλλον λοιπόν για Β Γυμνασίου!
Δεν έχει νόημα να πάμε και σε ενέργειες, αρκεί η αιτιολόγηση ως έχει (για την Α).
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Orestes
Δραστήριο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
(Φιλοσοφικές ερώτησεις)
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Aς ξεκαθαρίσω και εγώ τη θέση μου, μη "βγω" ο κακός που θέλω να σας μπερδέψω.
Το καθαρό νερό αποτελείται ως γνωστόν από μόρια Η2Ο.
Ερώτηση; Όταν πάρετε κάτι καθαρό και το βγάλετε στο περιβάλλον, παραμένει καθαρό; Προφανώς όχι. Ξεκινάμε από το πιο απλό πράγμα που μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Μικρόβια. Γεμίζει μικρόβια. Οπότε ουσιαστικά οτιδήποτε "καθαρό" υπάρχει στο εργαστήριο και μόνο.
Ας έρθουμε στο νερό τώρα. Προφανώς δεν πίνουμε μικρόβια, μην πανικοβάλλεστε,το νερό περνάει από διαδικασία καθαρισμού που το κάνει και πόσιμο :p
Το θέμα είναι ότι περιέχει και άλλες ουσίες.
Ερώτηση 2: Από που προέρχεται το νερό;
Απάντηση: Από τις λίμνες, τα ποτάμια κτλ.
Λογικό συμπέρασμα: Δεν είναι καθαρό, έχει και άλλες προσμίξεις μέσα, οι οποίες στην παρούσα φάση δε μας ενδιαφέρουν.
Άρα έχουμε δύο περιπτώσεις.
Έστω ότι ανακατεύουμε υγρό και στερεό καθαρό νέρο (απεσταγμένο) μέσα στο εργαστήριο.
Αποτέλεσμα: Σίγουρα όχι μίγμα, αφού περιέχει ίδιο είδος μορίων
Έστω τώρα ότι ανακατεύουμε νερό της βρύσης με ένα πάγακι.
Απότελεσμα: Νερό (υγρό και στέρεο) και κάτι χιλιάδες άλλες ενώσεις.
Άρα: Μίγμα και μάλιστα ετερογενές. Μ' ένα μικροσκόπιο θα πιάσουμε καμιά αμοιβάδα.
Τώρα η σωστή απάντηση είναι η εξής.
Σύμφωνα με τον ορισμό του μίγματος, δεν είναι μίγμα, αφού αυτό που προσπαθεί ο καθηγητής να πει είναι ότι στην ουσία έχουμε ένα διάλυσμα δύο ίδιων ενώσεων.
Σύμφωνα όμως με την πραγματικότητα, είναι μίγμα καραμπινάτο.
Κρίμα όμως που στο Γυμνάσιου και γενικά κάποια άτομα στην εκπαίδευση προτιμάνε το καθαρά θεωρητικό από το καθαρά πραγματικό.
Αυτά από εμένα.
απιονισμενο νερο. αν κανεις πειραματα, θα εισαι λιγο τουβλο να χρησιμοποιησεις νερο της βρυσης, για παραδειγμα
djimmakos
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω το σωστό ορισμό για το νερό που χρησιμοποιούμε στα πειράματα, αλλά με το απεσταγμένο εννοώ αυτό.
Μάλλον μπέρδεψα τους ορισμούς. :p
zinala
Νεοφερμένος
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Απεσταγμένο δε λέγεται το καθαρό νερό; Ή απεσταγμένο λέγεται το νερό της βρύσης; :p
Δεν ξέρω το σωστό ορισμό για το νερό που χρησιμοποιούμε στα πειράματα, αλλά με το απεσταγμένο εννοώ αυτό.
Μάλλον μπέρδεψα τους ορισμούς. :p
Είναι το ίδιο πράγμα.
Είτε αποσταγμένο είτε απιονισμένο (το έχω διαβάσει και απιοντισμένο) εννοείς το "καθαρό" νερό.
zinala
Νεοφερμένος
:no1::iagree:Είναι το ίδιο πράγμα.
Είτε αποσταγμένο είτε απιονισμένο (το έχω διαβάσει και απιοντισμένο) εννοείς το "καθαρό" νερό.
Orestes
Δραστήριο μέλος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατ'αρχας δεν νομιζω πως ενα παιδι αδυνατει να καταλαβει το γεγονος οτι το νερο της βρυσης εχει αλατα.Επιπλεον,νομιζω οτι το θεμα εχει ξεφυγει προ πολλου και εχουν λεχθει πραγματα εντελως ανεδαφικα.Και νομιζω καταλαβαινω ποιος η τι φταιει.
Μα δεν το διευκρινισε αν εννοει αποσταγμενο ή της βρυσης....αλλα εγω θα του πω τι θα γινοταν αν ηταν αποσταγμενο.
Thanks παντως για τις απαντησεις... Δεν χρειαζομαι αλλες, η Χημεια ειναι πολυ ενδιαφερουσα στη συνεχεια της, και ανυπομονω, αλλα δεν χρειαζεται να τα μαθουμε απο τωρα.... Εγω θα του πω συμφωνα με τις δικες μου γνωσεις...
Και παλι :thanks:
-----------------------------------------
Είναι το ίδιο πράγμα.
:iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree:
Ετσι ειναι, στα πειραματα χρησιμοποιειται αυτο, οχι το νερο της βρυσης...
tat (:
Νεοφερμένος
ΣΟΦΙΑ-ΦΑΙΗ εισαι απιθανη.. η εργασια με το λινκ που εδωσες με εκανε να κερδισω βαθμους για το τριμηνο. και παλι ευχαριστω πολυ. :thanks:
Pavl0s
Νεοφερμένος
μπορω να λυσω τα απλα οπως πχ "Σε 220 gr νερου υπαρχει αλατι 9% w/w. σε 100 gr ποσο?" αυτα ειανι ευκολα .. δυσκολευομαι πολυ ομως σε προβληματα σαν αυτα
"Ποσα gr διαλυματος αλατιου 20% πρεπει να προσθεσουμε σε 200 gr διαλυματος αλατιου 4% w/w . ωστε να προκυψει διαλυμα αλατιου περιεκτικοτητασ 10% w/w ? "
θα ηθελα να μου το εξηγησετε και να μου το λυσετε ωστε να το καταλαβω (αν θελετε φυσικα )...
ευχαρισω :thanks:
Papakis
Νεοφερμένος
Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά
Όταν σου λέει ότι έχει 4% διάλυμα αλατιού σε νερό αυτό σημαίνει ότι έχεις στα 100 gr αλατόνερου 4 gr αλατιού και 96 gr νερού όποτε στα 200 gr αλατόνερου θα έχεις το διπλάσιο 192 gr νερού και 8 gr αλατιού.
Ελπίζω να βοήθησα αν δεν κατάλαβες κάτι μου το λες
ΑNNA
Νεοφερμένος
Pavl0s
Νεοφερμένος
ΑNNA
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.