Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Το μέγεθος των εξωνίων του γονιδίου της αιμοσφαιρίνης στον άνθρωπο υπολογίζεται ότι αποτελείται από 450 ζ.β..Ποιός θα είναι ο αριθμός των αμινοξέων της πρωτεϊνης που παράγεται;Το μήκος της 5ʼ και 3ʼ αμετάφραστης περιοχης είναι συνολικά 24 βάσεις.
Λοιπόν,προφανώς διαιρούμε τον αριθμό των εξωνίων με το 3 για να βρούμε τα κωδικόνια.Mετά αφαιρούμε ένα κωδικόνιο,το οποίο είναι το κωδικόνιο λήξης και έχουμε τον αριθμό των αμινοξέων.
Ποιός ο λόγος να μας δώσει το μήκος των αμετάφραστων περιοχών τότε;Σκέφτηκα μήπως θεωρούνται εξώνια και πρέπει αρχικά να τα αφαιρέσουμε απο το 450.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
confusius
Δραστήριο μέλος
Δηλαδή αν σου λέει ότι οι αμετάφραστες περιοχές αποτελούνται απο 24 βάσεις,μιλάμε για 12 ζεύγη βάσεων.
Άρα 450-12= 438 ζ.β.
Μεταφράζεται μόνο η μία κωδική αλυσίδα άρα μιλάμε για 438/2= 219 βάσεις.
Διαιρούμε με το 3 για να βρούμε πόσες τριπλέτες έχουμε:
219/3 = 73
Η αλληλουχία λήξης δεν κωδικοποιεί αμινοξύ, συνεπώς τα συνολικά αμινοξέα πρέπει να είναι 73-1=72.
Έτσι το βλέπω εγώ,δεν ξέρω αν είναι λάθος!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος
adrianosst
Νεοφερμένος
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν δεν ξέρω πού σχηματιίζεται και ο 3-5, ε ενταξει τότε, καλύτερα να μην πάω να δώσω καθόλου...
Zorc
Νεοφερμένος
2-5 φωσφοδιεστερικο δεσμο δεν εχω ξαναακουσει και ειμαι σιγουρος πως δεν υπαρχει στα πλαισια του βιβλιου.
3-5 υπαρχει και το βιβλιο εξηγει πολυ ωραια το πως και το γιατι.
Που το ειδες?
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος
Ψάχνω στο ίντερνετ και δε βρίσκω τίποτα...
--------------
Α, το βρήκα τελικά... Υπάρχει...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2225383/
Zorc
Νεοφερμένος
Καλα θα κανει ο καθηγητης σας να μην σας μπερδευει.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος
Και γιατί να μη γνωρίζουμε δηλαδή κάτι παραπάνω και να μένουμε μόνο σ'αυτά του βιβλίου? Πού είναι το κακό? Πανελλήνιες πανελλήνιες, εντάξει, αλλά και η γνώση γνώση. Να, ορίστε τώρα έμαθα κάτι που δεν ήξερα, για τον 2'-5' φωσφοδιεστερικό.
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατι είδες εγώ να αναφέρθηκα πουθενά μόνο για τον άνθρωπο?
Και γιατί να μη γνωρίζουμε δηλαδή κάτι παραπάνω και να μένουμε μόνο σ'αυτά του βιβλίου? Πού είναι το κακό? Πανελλήνιες πανελλήνιες, εντάξει, αλλά και η γνώση γνώση. Να, ορίστε τώρα έμαθα κάτι που δεν ήξερα, για τον 2'-5' φωσφοδιεστερικό.
:no1:καλο
Zorc
Νεοφερμένος
all starina!
Νεοφερμένος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
confusius
Δραστήριο μέλος
all starina!
Νεοφερμένος
fenaki15
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
ASKLIPIE: αν δεν μπορείς να τα αποστηθίσεις προσπαθησε να τα μετατρέψεις τα δύσκολα σημεία σε παιχνίδι..
π.χ. στν χημεια:για παραδειγμα για να σ δωσω να καταλαβεις ποσο ευκολα η ποσο δυσκολα δινει ηλεκτρονια ενα στοιχειο:..ειναι μια κοπελα της εκκλησιας και μια του δρομου..ποια θα σου κατσει πιο ευκολα? αυτο θα ειναι και το πιο ευκολο στοιχειο που βρίσκεται κατω αριστερα και ειναι το Fr και αυτο που ειναι το πιο δυσκολο στοιχειο δηλαδη η κοπελα τς εκκλησιας που θα κατσει πολυυυυ δυσκολα είναι το He... τι λες??
confusius
Δραστήριο μέλος
έχω κολλήσει σε ένα πολλαπλής εδώ και ώρα,και αναρωτιέμαι τελικά αν εγώ είμαι λάθος ή αυτό..
Λέει: -Το ωάριο ενός ποντικού έχει 20 μόρια DNA. Ο καρυότυπος ενός φυσιολογικού ποντικού αποτελείται απο:
α. 20 χρωμοσώματα
β. 40 χρωμοσώματα
γ. 20 μόρια DNA
δ. 40 μόρια DNA
Σκέφτομαι ότι αφού το ωάριο δλδ ο γαμέτης έχει 20 μόρια (δλδ 20 χρωμοσώματα), ο καρυότυπος θα έχει τα διπλά,δλδ 40 χρωμοσώματα και 40 μόρια DNA. Όμως στην εκφώνηση της άσκησης λέει "να επιλέξετε τη σωστή απάντηση", δλδ μία απάντηση κι όχι 2 που μου ταιριάζουν εμένα. Ωιμέ, κάτι κάνω λάθος
y33p33
Νεοφερμένος
Kαλησπέρα!
έχω κολλήσει σε ένα πολλαπλής εδώ και ώρα,και αναρωτιέμαι τελικά αν εγώ είμαι λάθος ή αυτό..
Λέει: -Το ωάριο ενός ποντικού έχει 20 μόρια DNA. Ο καρυότυπος ενός φυσιολογικού ποντικού αποτελείται απο:
α. 20 χρωμοσώματα
β. 40 χρωμοσώματα
γ. 20 μόρια DNA
δ. 40 μόρια DNA
Σκέφτομαι ότι αφού το ωάριο δλδ ο γαμέτης έχει 20 μόρια (δλδ 20 χρωμοσώματα), ο καρυότυπος θα έχει τα διπλά,δλδ 40 χρωμοσώματα και 40 μόρια DNA. Όμως στην εκφώνηση της άσκησης λέει "να επιλέξετε τη σωστή απάντηση", δλδ μία απάντηση κι όχι 2 που μου ταιριάζουν εμένα. Ωιμέ, κάτι κάνω λάθος
Ο καρυότυπος παρασκευάζεται με μεταφασικά χρωμοσώματα. Δηλαδή έχει προηγηθεί ο διπλασιασμός του DNA. Αν ο γαμέτης έχει 20 μόρια DNA, το σωματικό κύτταρο πριν τον διπλασιασμό θα έχει 40 και μετά τον διπλασιασμό θα έχει 80 μόρια DNA. Άρα όπως το βλέπω εγώ το σωστό είναι το β.
Διορθώστε με εαν κάνω λάθος.
confusius
Δραστήριο μέλος
Ο καρυότυπος παρασκευάζεται με μεταφασικά χρωμοσώματα. Δηλαδή έχει προηγηθεί ο διπλασιασμός του DNA. Αν ο γαμέτης έχει 20 μόρια DNA, το σωματικό κύτταρο πριν τον διπλασιασμό θα έχει 40 και μετά τον διπλασιασμό θα έχει 80 μόρια DNA. Άρα όπως το βλέπω εγώ το σωστό είναι το β.
Διορθώστε με εαν κάνω λάθος.
Νομίζω πως είσαι σωστή!
Δεν σκέφτηκα καθόλου ότι ο καρυότυπος γίνεται με μεταφασικά χρωμοσώματα! ευχαριστώ πολύ!
y33p33
Νεοφερμένος
Νομίζω πως είσαι σωστή!
Δεν σκέφτηκα καθόλου ότι ο καρυότυπος γίνεται με μεταφασικά χρωμοσώματα! ευχαριστώ πολύ!
Τίποτα βρε.
Και εγώ αυτά διαβάζω τώρα, γράφω διαγώνισμα αύριο στο φροντιστήριο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 237 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- lyfestyle.123
- suaimhneas
- Corfu kitty
- F1L1PAS
- BatGuin
- nearos
- Μήτσος10
- Reader
- Hased Babis
- jYanniss
- Nala
- ch2006
- Kate1914
- Ryuzaki
- Than003
- bboys
- Joji
- Helen06
- ειδήμων
- Mariahj
- panosT436
- Maynard
- sofia07
- georgetherrr
- Panatha mono
- Αντωνία
- pnf292
- Magigi
- GiannisM
- STRATOSZAX
- fmarulezkd
- MrDna
- kalhkardia
- despoina13
- marikakitsou16
- ioanna2007
- thepigod762
- donut_daddy
- GV221
- ikigai
- Indecisive2
- DetectiveAgg
- Enhypen
- kiyoshi
- BiteTheDust
- Marianna.diamanti
- gzois
- math2arch
- Kostas4719
- Basiliki.kiki
- kostasst
- Sotiris.Y
- neurogirl
- Angelikavatzo
- phleidhs
- Giorgkalo
- Startx0
- dsmir
- BillyTheKid
- Scandal
- Χρήστος2006
- bill11
- Γιώργος μεγ
- carnage
- Sofos Gerontas
- Μιχαήλ
- sophiaa
- Human being
- eukleidhs1821
- Xara
- Lifelong Learner
- elenitren
- asia
- evaggelia anna
- penelopenick
- ev26
- spring day
- Ness
- beckyy
- user-2
- Lia 2006
- denjerwtithelwhelp
- Aristides Pap
- KOSTASSSSSSSSSSSSSSS
- xrisamikol
- xristosgkm
- Olakalamallon
- Abiogenesis
- Pharmacist01
- Billprs
- koukdespoina2004
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Damienollo
- indig0
- ioanna06
- menual
- Unboxholics
- PanosBat
- oups
- mermaid89
- Nic Papalitsas
- nucomer
- marioushi
- constansn
- Santra_
- P.Dam.
- Sherlockina
- Drglitterstar
- Eirinakiii8
- Peter Pan13
- tapeinoxamomilaki
- margik
- Georgek7
- anakiriak@yahoo
- J.Cameron
- cinnamongirl
- Marple
- francies_nolan
- Ioanna98
- kost28
- georgios03
- ladybookworm
- SlimShady
- KingPoul
- effiee
- Markos
- Nikoleta_Giann
- george777
- 2005
- Kitana
- Mammy Nun
- Citylights
- Miranda32
- elena16
- theodoraooo
- Katsir
- KaterinaL
- augustine
- SKG
- nimbus
- Anonymous0
- alpha.kappa
- Dion G.
- Πα.Κ
- Nikoletaant
- Gxatzis
- Ameliak
- bruh_234
- Johnman97
- adonman
- emilyfan85
- angeloskar
- Johanna Mark
- Alexandraaaaa
- Mariaathens
- T C
- fockos
- _Aggelos123
- Theodora03
- BioChemical
- calliope
- Nefh_
- Anxious
- Idontknoww
- Georgekk
- Hera167
- Alexandros36k
- Sarantis_Ts
- StudyFreak04
- Dimitris9
- igeorgeoikonomo
- sofiannam
- Cortes
- βάτραχος
- Keeell
- totiloz
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.