RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρκ
Εκκολαπτόμενο μέλος
SuXu-MuXu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Ποτε ομως δεν εκατσα να τη μαθω παπαγαλια, εκτος απο χρονολογιες και τετοια. Τα υπολοιπα τα μαθαινα με δικα μου λογια, χωρις ομως να αλλοιωνω τη σημασια.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Την καθηγήτρια μας έπρεπε να έχες.Στις εξετασεις εγραφα παντα στην Ιστορια πανω απο 19. Στο Γυμνασιο και στη Γ' Λυκειου μαλιστα 20. Αρκετα περιαυτολογησα, αλλα θελω να πω πως παντα με πορωνε αυτο το μαθημα. Νταξ, της Α' Λυκειου ηταν οντως μια μπουρδα και μιση, αλλα και σ' αυτη την παλεψα τελικα. Ειδικα τις χρονιες που καναμε νεοτερη ιστορια ηταν η καλυτερη μου να τη διαβαζω.
Ποτε ομως δεν εκατσα να τη μαθω παπαγαλια, εκτος απο χρονολογιες και τετοια. Τα υπολοιπα τα μαθαινα με δικα μου λογια, χωρις ομως να αλλοιωνω τη σημασια.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο θέμα μας τώρα..
Να διαβάζει όλη τη χρονιά χωρίς φόρτωμα στον κόκορα.
Να διαβάζεις παράγραφο-παράγραφο, υπογραμμίζοντας τα σημαντικότερα..
Να ακούς πότε ο καθηγητής λέει -αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό/ προσοχή σε αυτό το σημείο/ κτλ.
Να γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί αυτά που έχεις υπογραμμίσει και να τα κάνεις ένα πράγμα σαν σχεδιάγραμμα..
Εγώ δεν αντέχω την παπαγαλία που προανέφεραν τα παιδιά, αν και έχουν δίκαιο, γιαυτό είμαι 15 στην *****ία..
Ειρηνάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Giorgos127
Εκκολαπτόμενο μέλος
kotsis1
Δραστήριο μέλος
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Εξάλλουν δεν είναι και κατι τρομερό να τυπώσεις καταλέξη την Ιστορία.Ακόμα ένας καλός τρόπος είναι να κάνεις ένα τεστάκι.Π.χ όταν εγώ είχα να μάθω την φιληκή εταιρία έλεγα ιδρύθηκε στην οδησσό της Ρωσίας το 1814 σκοπός της ήταν η ανεξαρτησία των ελλήνων.Πρωτεργάτες ήταν ο Εμμανουήλ Ξάνθος,Ο Νικόλαος Σκουφάς,Ο Αθανάσιος Τσακάλωφ και ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος.Τι το ποιο εύκολο;
'Ετσι σου είπανε να λες;
Αν μαθαίνεις κάτι κατά λέξη,την έχεις βάψει.
Παράδειγμα από την φετινή ιστορία
"Οι επιδιώξεις αυτές αν και αποτέλεσαν τροχοπέδη για την ένωση των Ελλήνων, εν τούτοις ήταν η γεννεσιουργός δύναμη που οδήγησε στην πολιτιστική τους εξέλιξη"
Αν κάποιος το μάθει αυτό χωρίς να το καταλάβει, εγώ θα κάνω τατουάζ στον αφαλό.
chris_90
Διάσημο μέλος
Αυτη τη φραση ακριβως ετσι, την ειχα γραψει σε ενα διαγωνισμα ιστοριας. Δεν θυμαμαι ουτε ταξη ουτε κεφαλαιο, απλα μου ηρθε η αναλαμπη."Οι επιδιώξεις αυτές αν και αποτέλεσαν τροχοπέδη για την ένωση των Ελλήνων, εν τούτοις ήταν η γεννεσιουργός δύναμη που οδήγησε στην πολιτιστική τους εξέλιξη"
maraki
Δραστήριο μέλος
Αυτη τη φραση ακριβως ετσι, την ειχα γραψει σε ενα διαγωνισμα ιστοριας. Δεν θυμαμαι ουτε ταξη ουτε κεφαλαιο, απλα μου ηρθε η αναλαμπη.
Ιστορία Α Λυκείου.Εκεί που λέει για την πόλη-κράτος.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
'Ετσι σου είπανε να λες;
"Οι επιδιώξεις αυτές αν και αποτέλεσαν τροχοπέδη για την ένωση των Ελλήνων, εν τούτοις ήταν η γεννεσιουργός δύναμη που οδήγησε στην πολιτιστική τους εξέλιξη"
Χαχαχα! Good point. Τη θυμάμαι κι εγώ αυτή τη φράση κυρίως γιατί όταν την πρωτοσυναντήσαμε στην τάξη νόμιζα πως το «τροχοπέδη» ήταν λάθος γραμμένο.
Γενικά επανερχόμαστε στην πρώτη συζήτηση που είχαμε κάνει όλοι όσοι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο θέμα (νομίζω έλειπε ο chris :xixi και ιδιαίτερα σε κάτι που είχα τονίσει κυρίως για τη Ραφαέλα η οποία και σαφώς δε με άκουσε: το μάθημα της Ιστορίας στα ελληνικά σχολεία δεν έχει τίποτα κοινό με την επιστήμη, εκτός από το ότι μοιράζονται το ίδιο όνομα. Η Ιστορία δεν μελετάται «κατα λέξη» όπως μερικοί που τη «λατρεύουν» προτείνουν, απ' ό,τι είδα.
Τέλος πάντων, εγώ πάντα την ιστορία τη διάβαζα σαν σύνολο. Ποτέ δεν μπόρεσα το «παράγραφος-παράγραφος» εκτός από σημεία εξαιρετικά δύσκολα. Έχει βέβαια να κάνει και με το πόσο σε ενδιαφέρει το μάθημα. Π.χ. τη φετινή είδα κι έπαθα να τη μάθω σε μερικά σημεία. Στην περυσινή όμως, τη Νεότερη, θυμάμαι έφευγα και σε wikipedies κ.λπ. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο λοιπόν, κυρίως. :iagree:
djimmakos
Διάσημο μέλος
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Eγώ τη φετινή την έμαθα σε μεγάλα κομμάτια, πχ την κλασσική εποχή την έβγαλα όλη μαζί γιατί αλλιώς μπέρδευα την πολιτική, κοινωνική συγκρότηση και δεν ήξερα σε ποια εποχή πάει η κάθε μια.:p
Και εγώ αυτό έκανα,βοηθάει πολύ.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Σιγά το δύσκολο.Πώς κάνεις έτσι;'Ετσι σου είπανε να λες;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.