Chris1993
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resistance
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Να σαι καλα δινεις κουραγιο...
Ότι βοήθεια χρειαστείς μου λες!
Περιμένω λύση σου ε!
Resistance
Νεοφερμένος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Εννοώντας ότι ήταν αρκετά απλά και δεν χρειαζόταν να ασχοληθώ με 10 ασκήσεις για ενα διάβασμα, μια πράξη και μια εμφάνιση. Η μετά για μια απλή αν. Ή να κάνω 100 διαγράμματα ροής.
Εκεί που άρχισα να κάνω πολλές ασκήσεις ήταν:
Εμφωλευμένες αν, Επαναλήψεις, Σύνθετα διαγράμματα Ροής
Έχτισα δηλαδή καλές βάσεις
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Πίνακες (Μονοδιάστατους, δισδιάστατους).
Τα υποπρογράμματα θέλουν την προσοχή στις λεπτομέρειες πάντως.
Έφτασα να λύνω περίπου 50-60 ασκήσεις την εβδομάδα (βαρύ αν αναλογιστείς ότι είχα άλλα 6 μαθήματα να ασχοληθώ). + πόσες δεσμίδες θεμάτων που έλυνα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Γιατί εγώ, απλά μου έφερνε η καθηγήτρια υλικό και έλυνα.
Έφτασα να γνωρίζω ποιά εντολή πρέπει να χρησιμοποιήσω και για ποιό λόγο την χρησιμοποιώ. Και μου βγαίναν όλα τόσο αυτόματα. (Αφού και τις 2 φορές που έδωσα πανελλήνιες είχα τελειώσει πριν την 1 ώρα )
Κατ'εμέ το ΑΕΠΠ θέλει φαντασία, δημιουργικότητα, τσαχπινιά, εξυπνάδα, λογική.
Οι μεθοδολογίες θα σε πάνε στο 16 max.
Αν δεις ότι το έχεις μεθοδολογικά και έχεις χτίσει γερές βάσεις, άρχιζε να κάνεις πειράματα, να δοκιμάζεις και να αυτοσχεδιάζεις. Πάντα με προσοχή βέβαια για να μην τα κάνεις αρλούμπα στο κεφάλι σου!
Resistance
Νεοφερμένος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Είναι ακόμα νωρίς για να λύνεις παραπάνω. Μια χαρά είσαι. Απλά πρέπει να έχεις χτίσει Καλές βάσεις και να καταλαβαινεις την κάθε εντολή. Αν δεν μπεις επανάληψη, πίνακες δεν καταλαβαινεις ακόμα Προγραμματισμο. Όμως, είναι υποχρεωτικες οι πολύ καλές βάσεις. Είχα το βοήθημα του φροντιστηριου μου που είχε ΑΠΕΙΡΕΣ ασκήσεις. Βέβαια, το πληρώναμε όσο τα άλλα βοηθήματα χαχα.Εγώ 10-15 λύνω την εβδομάδα αλλά έχω πιστεύω καλές βάσεις και από Β' που ασχολούμουν αρκετά...Και τώρα βέβαια αλλά μέχρι τώρα μου είναι γνωστά(Δομή Ακολουθίας-Επιλογής) και δεν έχω αναγκαστεί να κάτσω να εμβαθύνω παραπάνω από τις ασκήσεις που μου βάζει ο καθηγητής μου...Να ανησυχώ ή είναι νωρίς ακόμα;Τι βοήθημα είχες(αν είχες);Έχω πάρει του Τσιωτάκη αξίζει κάποιο αλλό;
Resistance
Νεοφερμένος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αν και εκτός θέματος τα ίδια ισχύουν και ΑΟΘ να φανταστώ;Αλήθεια πότε περίπου τελείωσες την ύλη ΑΕΠΠ και ΑΟΘ(την 1η φορά);
ΑΕΠΠ και ΑΟΘ φαντάσου δεν έκανα καν καλοκαιρινά μαθήματα. Οπότε ξεκίνησα το Σεπτέμβρη. ΑΟΘ είχαμε τελειώσει τέλη Ιανουαρίου και ΑΕΠΠ τέλη Φεβρουαρίου.
Ναι, και το ΑΟΘ λόγω της μικρής του ύλης δεν γίνεται να σου βάλουν και κάτι τρομερά ιδιαίτερο αλλά ναι αν θέλουν μπορούν να το τσουξουν λίγο. Αν έχεις κατανοήσει την υλη και αν έχεις λύσει όλα τα είδη των ασκήσεων και συνδιαστικα που μπορούν να πέσουν (που έτσι θα γινει) είναι μάθημα που πας για να γράψεις 19+ όπως και το ΑΕΠΠ αλλά αρκετα πιο εύκολα. Εμένα το ΑΟΘ μου φαινόταν γελοίο. Μόνο από τη θεωρία έχασα και τις 2 χρονιές (ναι, δεν μπορώ τη θεωρία όπως βλεπεις) και πήρα την πρώτη 18,5 και την δεύτερη 19,5!
Όπως καταλαβαίνεις είναι κατεύθυνση που αν ασχοληθείς σοβαρά (χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα όπως στις άλλες κατευθύνσεις) έχεις το 15 στο τσεπακι. Αν γράψεις και καλά Μαθηματικά...είσαι άρχοντας.
Resistance
Νεοφερμένος
Διάβασε όνομα,χρόνος
Αν χρόνος <= 2 τότε
χ <--- χρόνος div 30
y <--- χρόνος mod 30
Αν y > 0 τότε
χ <--- χ+1
Τέλος_αν
χρέωση <--- χ * 0.05
αλλιώς
χρέωση <--- 4 * 0.05 + (χρόνος - 2) * 2 !Εδώ κόλλησα
Τέλος_αν
χρέωση <--- χρέωση + 0.18 * χρέωση
Εκτύπωσε χρέωση
Τέλος Κλιμακωτή_Χρέωση
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αλγόριθμος Κλιμακωτή_Χρέωση
Διάβασε όνομα,χρόνος
Αν χρόνος <= 2 τότε
χ <--- χρόνος div 30
y <--- χρόνος mod 30
Αν y > 0 τότε
χ <--- χ+1
Τέλος_αν
χρέωση <--- χ * 0.05
αλλιώς
χρέωση <--- 4 * 0.05 + (χρόνος - 2) * 2 !Εδώ κόλλησα
Τέλος_αν
χρέωση <--- χρέωση + 0.18 * χρέωση
Εκτύπωσε χρέωση
Τέλος Κλιμακωτή_Χρέωση
Τον χρόνο αναγκαστικά πρέπει να τον διαβάσεις σε δευτερόλεπτα. Επίσης, ο υπολογισμός των X, Y πρέπει να γίνει έξω από τις αν γιατί όπως τα έχεις βάλει υπολογιζονται μόνο εάν ο χρόνος είναι μικρότερος από 2 λεπτά. Επίσης, αν ο χρόνος είναι 2 και 1 δευτερόλεπτο θα μπει στο πρώτο σκέλος αν όπου θα ερωτηθεί αν το Y είναι θετικό οπότε θα δώσει στο X συν 1. Αλλά στη χρέωση δεν θα φανεί το 2€ χρέωσης για τα 30 Δευτέρα μετά των 2 λεπτών αλλά θα δείξει αποτέλεσμα 0,25 (5×0.05).
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να γραφει αλγριθμος που θα διαβαζει ενα θετικο ακεραιο αριθμο και στην περιπτωση που ειναι τριψηφιος να διερευνα αν το αθροισμα των τετραγωνων των ψηφιων του ειναι μεγαλυτερο ή ισο του 50. Σε ολες τις περιπτωσεις να εμφανιστει το καταλληλο μηνυμα
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Μετα για να παρεις το πρωτο ψηφιο του γραφεις:
x div 100
Κρατας τον αριθμο x = x mod 100 και γραφεις για το δευτερο ψηφιο: x div 10
Κρατας τον αριθμιο x = x mod 10(με x οτι προεκυψε στο προηγουμενο βημα) κι αυτο ειναι το τριτο ψηφιο.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις μια ΓΙΑ για οποιονδηποτε αριθμο.
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
panagiotis1998
Νεοφερμένος
καπως ετσι λυνεται
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
panagiotis1998
Νεοφερμένος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
https://prnt.sc/c79gmc
καπως ετσι λυνεται
Εχεις βαλει αναποδα τις εκχωρησεις για το 2ο & 3ο ψηφιο...
Επισης καλο ειναι να αποφευγεται η ασκοπη χρηση πολλων μεταβλητων.
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχεις βαλει αναποδα τις εκχωρησεις για το 2ο & 3ο ψηφιο...
Επισης καλο ειναι να αποφευγεται η ασκοπη χρηση πολλων μεταβλητων.
Δεν καταλαβα τι εννοεις ..... δηλαδη εκει οπου ειναι το 2ο ψηφιο βαζω το τριτο?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- john_55
- akis_95
- Marios2020
- Hased Babis
- Mara2004
- Mary06
- Valous
- Ilovemycats27
- katia.m
- Anna_kitty
- antonis97
- gewrgioyp
- Panagiotis849
- Σωτηρία
- marian
- ggl
- tsiobieman
- elenicar
- Scandal
- Δήμος56103
- eukleidhs1821
- calliope
- kwstaseL
- Eri0611
- liaiscool
- leo41
- Georgekk
- Athens2002
- Johnman97
- imkindalost
- panagiotis G
- Giovanni5
- marsenis
- thecrazycretan
- the purge
- eri548
- Ria99
- JohnGreek
- lostpfg
- Vold
- Λαμπρινηη
- SlimShady
- tasost
- Vasilina93
- kvstas92
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.