cel
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπόν όσοι θέλουν να κάνουν εξάσκηση στα Μαθηματικά ας λύσουν το παρακάτω σύστημα:
3χ-4ψ=6
2χ-3ψ=5
Το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Ούτε κάποια παγίδα, ούτε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Είναι από τα πιο απλά συστήματα που έχω δει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

οκ τότε.Όντως είχε πέσει σε ένα διαγώνισμαΟχι τωρα θα παω 3 γυμνασιου
cel
Δραστήριο μέλος

papaki94
Εκκολαπτόμενο μέλος

αρα

ή

zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παιδια το ξερω οτι σας εχω πριξει αλλα μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε για αλλη μια φορα;
![]()
x=2 ή x=-1
papaki94, ξέχασες το αρνητικό πρόσημο στη δεύτερη λύση (x=-1).
cel
Δραστήριο μέλος

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αρα
![]()
ή
![]()
Που εισαι ρε φιλε;
Λοιπον ναι τωρα το θυμηθηκα.Απλα μπερδεψα τα προσημα
Στο 2ο χ ειναι -1 γαιτι 1-3=-2
papaki94
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τοειδα και το διορθωσα !!!!! Απλά μπερδευομαι με το LaTeX!!!!!Που εισαι ρε φιλε;
Λοιπον ναι τωρα το θυμηθηκα.Απλα μπερδεψα τα προσημα
Στο 2ο χ ειναι -1 γαιτι 1-3=-2

cel
Δραστήριο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Φίλε cel , οι έξυπνοι τεμπέληδες (και όχι οι "εξυπνοι") λύνουν αυτές τις δύο ασκήσεις ως εξής:Παιδια μηπως μπορειται να με βοηθησεται με αυτες τις εξισωσεις
ευχαριστω πολυ
α) διαφορά δύο τετραγώνων (3x-1+4)(3x-1-4)=0 => (3x+3)(3x-5)=0 => 3x+3=0 ή 3x-5=0 και x=-1 ή x=5/3
β) x(x-4)=-4 => x²-4x+4=0 => (ταυτότητα) (x-2)²=0 =>x=2
cel
Δραστήριο μέλος

Φίλε cel , οι έξυπνοι τεμπέληδες (και όχι οι "εξυπνοι") λύνουν αυτές τις δύο ασκήσεις ως εξής:
α) διαφορά δύο τετραγώνων (3x-1+4)(3x-1-4)=0 => (3x+3)(3x-5)=0 => 3x+3=0 ή 3x-5=0 και x=-1 ή x=5/3
β) x(x-4)=-4 => x²-4x+4=0 => (ταυτότητα) (x-2)²=0 =>x=2
Αυτο παει σε μενα;
ΥΓ:Αν με θεωρεις τεμπελη να ξερεις οτι τωρα τα κανω αυτα(τωρα θα παω 3η γυμνασιου) και χρειαζομαι λιγη βοηθεια
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

cel αν εχεις αποριες ριχτες

cel
Δραστήριο μέλος

Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

cel
Δραστήριο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν πάει σε σένα αλλά και ούτε σε κανέναν άλλο. Η έκφραση είναι: "έξυπνος τεμπέλης" που την χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο καθηγητής μαθηματικών μου στο πανεπιστήμιο.Αυτο παει σε μενα;
ΥΓ:Αν με θεωρεις τεμπελη να ξερεις οτι τωρα τα κανω αυτα(τωρα θα παω 3η γυμνασιου) και χρειαζομαι λιγη βοηθεια
Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί όταν πάει να σας δείξει κάποιος κάτι εκτός πεπατημένης, το παίρνετε στραβά; Σύγκρινε τους τρόπους των άλλων και τον δικό μου και βαθμολόγησέ μας. Τι έμαθες από τις λανθασμένες (όχι λανθασμένους τρόπους) λύσεις που σου πρότειναν; Να μάθετε να ξεχωρίζετε αυτούς που έχουν κάποια χρονάκια στη πλάτη τους και σας συμπονούν. Δεν μου κάνει καθόλου κόπο να σταματήσω να βοηθώ.
Τέλος, επειδή δείχνετε πολύ ευαίσθητοι, δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω και ούτε θα θίξω ποτέ κανέναν.
-----------------------------------------
Σωστότατα και ας'τους να λένε.
Σωστα;
cel
Δραστήριο μέλος

Δεν πάει σε σένα αλλά και ούτε σε κανένα άλλο. Η έκφραση είναι: "έξυπνος τεμπέλης" που την χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο καθηγητής μαθηματικών μου στο πανεπιστήμιο.
Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί όταν πάει να σας δείξει κάποιος κάτι εκτός πεπατημένης, το παίρνετε στραβά; Σύγκρινε τους τρόπους των άλλων και τον δικό μου και βαθμολόγησέ μας. Τι έμαθες από τις λανθασμένες (όχι λανθασμένους τρόπους) λύσεις που σου πρότειναν. Να μάθετε να ξεχωρίζετε αυτούς που έχουν κάποια χρονάκια στη πλάτη τους και σας συμπονούν. Δεν μου κάνει καθόλου κόπος να σταματήσω να βοηθώ.
Τέλος, επειδή δείχνετε πολύ ευαίσθητοι, δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω και ούτε θα θίξω ποτέ κανέναν.
-----------------------------------------
Σωστότατα και ας'τους να λένε.
Οκ...Και εννοιτε οτι σεβομαι την αποψη καποιου πιο εμπειρου και οποια βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη :thanks:
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Χρήστο,οι διακρίνουσες και τα συστήματα δεν είναι ακόμα για σενα.Θα τα κάνεις απο τον Σεπτέμβριο,αν θές να κάνεις εξάσκηση, στα Μαθηματικά μόνο της Β Γυμνασίου:iagree:
cel
Δραστήριο μέλος

Συνγχαρητήρια
Χρήστο,οι διακρίνουσες και τα συστήματα δεν είναι ακόμα για σενα.Θα τα κάνεις απο τον Σεπτέμβριο,αν θές να κάνεις εξάσκηση, στα Μαθηματικά μόνο της Β Γυμνασίου:iagree:
Δεν πειραζει.Τωρα ξεκινησα μεχρι το σεπτεμβρη θα εχω τελειωσει
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να μην τα παρατήσειςΔεν πειραζει.Τωρα ξεκινησα μεχρι το σεπτεμβρη θα εχω τελειωσει
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.