Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα!
Αρχάριος , πες μου με ταχύρυθμα και χωρίς ταχύρυθμα πόσο καιρό χρειάζεται.
Θα ελεγα με ταχυρηθμα γυρω στα 2.5 χρονια αλλιως 3.5-4 νομιζω ειναι καλα... Βεβαια εξαρταται και απο το προσωπικο διαβασμα... Οπως και απο το αν επιλεξεις ιδιαιτερο ή φροντιστηριο
Τροπος για να μαθεις αρθρα εκτος αυτες τις στανταρ καταληξεις που μονος σου ανεφερες δεν υπαρχει . Μπορεις να μαθαινεις απλα το αρθο πακετακι με την λεξη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Διαφωνώ για τα 2.5 χρόνια. Γενικά δε θεωρώ ότι υφίσταται σωστή,καλή και βασική γνώση της γλώσσας κάτω από 3.5 χρόνια.Εκτός και αν στοχεύεις σε Α2,φυσικά.
Θα ελεγα με ταχυρηθμα γυρω στα 2.5 χρονια αλλιως 3.5-4 νομιζω ειναι καλα... Βεβαια εξαρταται και απο το προσωπικο διαβασμα... Οπως και απο το αν επιλεξεις ιδιαιτερο ή φροντιστηριο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Διαφωνώ για τα 2.5 χρόνια. Γενικά δε θεωρώ ότι υφίσταται σωστή,καλή και βασική γνώση της γλώσσας κάτω από 3.5 χρόνια.Εκτός και αν στοχεύεις σε Α2,φυσικά.
Έδωσα για Β2 με 2.5 χρόνια εντατικής προετοιμασίας. Όπως είπα και πιο πάνω, εξαρτάται φυσικά και ο χρόνος που μπορεί κάποιος να διαθέσει τόσο για το μάθημα όπως και για το προσωπικό διάβασμα.
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Πόσος καιρός χρειάζεται για να πάρει κάποιος το Β2 στα γερμανικά με εντατικά μαθήματα?
Διάβασε την παραπάνω συζήτηση. Ήταν νομίζω ακριβώς η ίδια ερώτηση.
2.5-3 αν διαβάσεις.
Φετος θα δωσω εξεταση για το Goethe Zertifikat C2 και εχω κανει προετοιμασια μονη μου χρησιμοποιοντας διαφορα βιβλια,οπως Endstation C2,Progress C2,Wegbereiter και DaF-Begleiter C2 Übungsbuch Schriftlicher Ausdruck - Stellungnahme - .
Αυτο που δεν εχω ξεκαθαρο ,ειναι το πως ακριβως πρεπει να γραψω το θεμα της εκθεσης: καταλαβαινω πως ειναι γραμμα,αλλα βλεποντας τα λυμενα θεματα στο Wegbereiter και στο Modeltest που παρεχει online το Goethe,παρατηρησα πως δεν εχει καθολου τα
"Athen,den..." "Sehr geehrte Damen und Herren" και "Mit freundlichen Grüßen", και περναει κατευθειαν στην εκθεση.
Ομως σε κατι ασκησεις στο DaF-Begleiter C2 Übungsbuch Schriftlicher Ausdruck,οι εκθεσεις εχουν τα παντα,και τις επιφωνησεις...
Γι' αυτο,θα ημουν πολυ ευγνωμων σε οποιον/α (καθηγητης/τρια ,ατομα που εχουν δωσει το πτυχιο ή προετοιμαζονται να το δωσουν) μου εξηγησει λιγο τι ακριβως πρεπει να κανω,για να θεωρηθει η εκθεση πληρης και σωστη απο τους βαθμολογητες.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Νικο,εσυ το εχεις δωσει το C2; Αν ναι,ετσι εγραψες την εκθεση;
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα σε ολες και ολους!
Φετος θα δωσω εξεταση για το Goethe Zertifikat C2 και εχω κανει προετοιμασια μονη μου χρησιμοποιοντας διαφορα βιβλια,οπως Endstation C2,Progress C2,Wegbereiter και DaF-Begleiter C2 Übungsbuch Schriftlicher Ausdruck - Stellungnahme - .
Αυτο που δεν εχω ξεκαθαρο ,ειναι το πως ακριβως πρεπει να γραψω το θεμα της εκθεσης: καταλαβαινω πως ειναι γραμμα,αλλα βλεποντας τα λυμενα θεματα στο Wegbereiter και στο Modeltest που παρεχει online το Goethe,παρατηρησα πως δεν εχει καθολου τα
"Athen,den..." "Sehr geehrte Damen und Herren" και "Mit freundlichen Grüßen", και περναει κατευθειαν στην εκθεση.
Ομως σε κατι ασκησεις στο DaF-Begleiter C2 Übungsbuch Schriftlicher Ausdruck,οι εκθεσεις εχουν τα παντα,και τις επιφωνησεις...
Γι' αυτο,θα ημουν πολυ ευγνωμων σε οποιον/α (καθηγητης/τρια ,ατομα που εχουν δωσει το πτυχιο ή προετοιμαζονται να το δωσουν) μου εξηγησει λιγο τι ακριβως πρεπει να κανω,για να θεωρηθει η εκθεση πληρης και σωστη απο τους βαθμολογητες.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Η έκθεση δεν είναι πάντα γράμμα. Το λυμένο θέμα που έχει ανεβάσει το goethe συγκεκριμένα είναι άρθρο αν θυμάμαι καλά...
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
ε λογικα θα αναφερεται σε γραμμα, αλλιως δεν υπαρχει λογος να βαλεις προσφωνησηΗ έκθεση δεν είναι πάντα γράμμα. Το λυμένο θέμα που έχει ανεβάσει το goethe συγκεκριμένα είναι άρθρο αν θυμάμαι καλά...
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεί να μπερδεύτηκε γιατί στο Modelltest που έχει ανεβάσει το goethe και στο οποίο αναφέρθηκε το λέει πως είναι Artikel.ε λογικα θα αναφερεται σε γραμμα, αλλιως δεν υπαρχει λογος να βαλεις προσφωνηση
Δειτε,εδω: https://www.goethe.de/lrn/pro/c2-neu/C2_Modellsatz.pdf
Στη σελιδα 23 ειναι το θεμα της εκθεσης "...Sie schreiben einen ausführlichen Leserbrief (circa 350Wörter) an die Redaktion"
και στη σελ.49 η λυση της,οπου δεν υπαρχει προσφωνηση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 001921
Επισκέπτης
θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια online λίστα που να ξέρετε για ρήματα με εμπρόθετο αντικείμενο. Επίσης εάν γνωρίζετε κάποια Online γραμματική. Ευχαριστώ πολύ.
Βαγγέλης
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Για γραμματική: https://www.canoo.net/
Guest 001921
Επισκέπτης
istudent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Die Polizei war über den Tathergang aufs Genaueste informiert.
Der Fall ließ sich auf das Einfachste lösen.
και η ερωτηση μου είναι: Ποιά η διαφορά του υπερθετικού αυτού, με των γνωστο με το am και γιατί το επίθετο γράφεται με κεφαλαία;
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
leuki kataigida
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω μια απορία η οποία έχει να κάνει με αρκετά ψηλό επίπεδο στη γλωσσα,,,, μόλις διάβασα κάπου το εξής:
και η ερωτηση μου είναι: Ποιά η διαφορά του υπερθετικού αυτού, με των γνωστο με το am και γιατί το επίθετο γράφεται με κεφαλαία;
Δεν είμαι σίγουρη, μη σε πάρω στο λαιμό μου!
Ο υπερθετικός βαθμός σχηματίζεται με την πρόθεση am μπροστά και την κατάληξη -sten όταν το επίθετο μένει άκλιτο.
Όταν το επίθετο κλίνεται, όπως στην παραπάνω περίπτωση, χρησιμοποιούμε το πρόσφυμα -st.
Μερικές φορές τα επίθετα ουσιαστικοποιούνται, εξού και το κεφαλαίο γράμμα.
Ελπίζω να έβγαλες καμιά άκρη!
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατ' αρχάς είναι επίρρημα. Για την απορρία σου κοίτα το λινκ:Έχω μια απορία η οποία έχει να κάνει με αρκετά ψηλό επίπεδο στη γλωσσα,,,, μόλις διάβασα κάπου το εξής:
https://www.canoo.net/services/OnlineGrammar/Wort/Adverb/Komparation.html?MenuId=Word51
Δεν υπάρχει διαφορά, απλώς δεν μπορούν να σχηματίσουν όλα τα επιρήμματα υπερθετικό με aufs+ ...ste
Το επίρρημα μπορεί να γράφεται είτε με κεφαλαίο είτε με μικρό, όπως θες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- kost28
- nearos
- donis 13
- sofia07
- Vera
- giannhs2001
- Kate1914
- suaimhneas
- AggelikiGr
- Hased Babis
- charmander
- Praxis
- P.Dam.
- Basilis0
- Mara2004
- velentzakoss
- Claire05
- MarcoReus
- anna-maria1
- Angie15
- nicole1982
- estrela
- RGX
- PanMoonlight
- Magigi
- KingOfPop
- Joji
- Tribbiani
- angelita99
- Fanimaid123
- Fay95
- MIkeTr123
- Meow
- Astir83
- spring day
- iminspain
- SMK
- snowy
- Scandal
- Cat lady
- Giannarassss
- giannist_
- thecrazycretan
- Daydreamer
- Kostis-Palamas
- Vasilis2000kak
- KonstantinosNew
- reliazag
- SlimShady
- stefan
- igeorgeoikonomo
- Θάνος14
- !georgitsa!
- New member
- Άρτεμις Α.
- jucticeee
- GeoCommand
- Ace of Spades
- johnietraf
- Panos_02
- tymvorixos
- jimis2001
- American Economist
- Libertus
- ALARIXOS
- angelikitaraxia
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.