candygirl96
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία31454
Νεοφερμένος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lacta144
Πολύ δραστήριο μέλος

Bo0r3kaki_
Νεοφερμένος

aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

-eleana-
Νεοφερμένος

aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Gianmaria
Νεοφερμένος

εμείς τελειώσαμε πριν το πάσχα το 17ο κεφάλαιο...

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Gianmaria
Νεοφερμένος

κανετε λαθος..οι γονεις μου με βοηθουν οταν αντιμετωπιζω δσκολιες με αποτελεσμα να τις καταλαβαινω...μονη μου διαβαζω...

α καλα τωρα σωθηκες...δεν ω ιδεα γτ δεν το εχω συναντησει ποτε στη ζωη μου..sorry but..

ναι ακριβως αυτο...το εχουμε και στο βιβλιο μας εξάλλου...Έχετε (νομίζω) καινούργια βιβλία, εάν δεν έχουν αλλάξει, βρίσκεται στην σελ 38, στα γραμματικά.
Από ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ο μέλλοντας στην αρχαία ελληνική έχει τις ίδιες καταλήξεις με τον ενεστώτα, αλλά μπροστά από αυτές έχει τον χρονικό χαρακτήρα -σ-
"Υπενθυμίζουμε ότι στα συμφωνόληκτα, που έχουν άφωνο χαρακτήρα συμβαίνουν οι ακόλουθες μεταβολές:
κ,γ,χ + σ = ξ
π,β,φ + σ = ψ
τ,δ,θ + σ = σ"

καλαηρεμηστε καλε...διαβασμα και διαβασμα και ολα καλα θα πανε..ειμαι σιγουρη

t1n@ki!
Νεοφερμένος

Την α δεν την μπορώ καθόλου!!!η γ είναι πιο εύκολη γιατί μου θυμίζει τα νέα ελληνικά.μόνο η δοτική ειναι λιγο...λίγο!!
pckokos
Νεοφερμένος

Γειά σας συμμαθητές μου,
Αν δεν κάνω λάθος ο Μέλλοντας του είναι διδάξω, όμως δεν έχω καταλάβει γιατί. Σύμφωνα με τον κανόνα θα έπρεπε να είναι διδάσξω παρ'ολο που δεν ταιριάζει. Αν μπορείτε λοιπόν, θα ήθελα να μου πείτε σύμφωνα με ποιον κανόνα γίνεται έτσι και που βρίσκεται αυτός (στο βιβλίο της ά γυμνασίου).
Αυτή είναι η ερώτηση μου t1n@ki!. Όπως βλέπεις ξέρω ότι γίνεται διδάξω και ζητάω το γιατί. Πόσες ακόμα φορές πρέπει να το πω;
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτή είναι η ερώτηση μου t1n@ki!. Όπως βλέπεις ξέρω ότι γίνεται διδάξω και ζητάω το γιατί. Πόσες ακόμα φορές πρέπει να το πω;
κ,γ,χ + σ = ξ
pckokos
Νεοφερμένος

kosNtinos
Νεοφερμένος

Θέλω βοήθεια στις προτάσεις όπου πρέπει να κάνω συντακτική ανάλυση στα απαρέμφατα και στις μετοχές.
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος

Θα αναφερω μονο για το Απαρεμφατο! Για την μετοχη, μπορει να διαβασει τη σημασια της καθε κατηγοριας στην σελιδα 104!
ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΟΥ-αντικειμενο σε προσωπικα ρηματα
ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ
Ρημα προσωπικο + Απαρεμφατο = Υποκειμενο (ονομ.)
πχ. 1. Κυρος εβουλετο πολεμειν.
Υ+Υα Ρ Α (τελ. απφ.)
2. Ουτος εμαθεν ποιειν ταυτα.
Υ+Υα Ρ Α Αα
ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΩΠΙΑ
Ρημα προσωπικο + Απαρεμφατο
Υποκειμεν(ονομ.) Υποκειμενο(αιτιατ.)
πχ. 1. Κυρος εκελευσεν τους στρατιωτας πολεμειν.
Υ Ρ Υα Α (τελ)
2. Ουτος εδιδασκειν τους νεους ποιειν ταυτα.
Υ Ρ Υα Α Αα
Υ.Γ. Πιστευω να βοηθησα καπως!

Gianmaria
Νεοφερμένος

δηλ τι ακριβως?Έχω μια φίλη όπου πάει Α' Γυμνασίου και έχει το εξής πρόβλημα:
Θέλω βοήθεια στις προτάσεις όπου πρέπει να κάνω συντακτική ανάλυση στα απαρέμφατα και στις μετοχές.
akis50000
Νεοφερμένος

aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 57 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Gogosps
- xrisamikol
- Habiba Omar
- Schlimazel
- Joji
- spring day
- donsto27
- margik
- SlimShady
- constansn
- Alexecon1991
- Than003
- johnstamatis34
- Scandal
- Panagiotis849
- n1ki20
- Dreamer_SW
- Markiz
- Mapas26
- xakounaamatata
- Ameliak
- Marifei
- karamanly
- anastasis06
- Ermioni89
- το κοριτσι του μαη
- Lia 2006
- globglogabgalab
- angies
- nikolettari
- Σωτηρία
- Dimitris9
- krisd
- missari
- ssalex
- Gio
- Scholar
- mathenogr
- Libertus
- Κλημεντίνη
- Ziggy 1
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.