παναγιωτης_21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ποτε κιολας μπηκατε στα Πολιτικα γιατι εμεις ειμαστε Νικομαχεια στην 7 ενοτητα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
p0p@k!
Νεοφερμένος
το κείμενο είναι αυτό: https://laventer.blogspot.com/2009/09/blog-post_5049.html
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος
ευχαριστω εκ των προτερων.
Λολ, γενική και κατεύθυνση μαζί.στο περικλεους επιταφιος στο κεφαλαιο 36 εχει τη λεξη ''αυταρκεστατην''. Μηπως ξερετε τι δηλωνει αυτη τη λεξη, δηλαδη τα σχολια ? Θα μας το βαλει ερωτηση στο διαγωνισμα αυριο και δεν το ξερω.
ευχαριστω εκ των προτερων.
Δες εδώ https://www.ekivolos.gr/epitafios-analisi.pdf και εδώ View attachment 35408
p0p@k!
Νεοφερμένος
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Λέει : ελλειπτικές προτάσεις σχηματίστηκαν με την παράληψη των τύπων εστί και ήν (με περισπωμένη και δασεία), με τις αναφορικές αντωνυμίες ος και όστις και τα αναφορικά επιρρήματα. Ισοδυναμούν με αοριστολογική αντωνυμία ή επίρρημα.
Αναφέρει και μερικές όπως το έστι δέ όσ , έστιν όστις, έστιν ότε, έστιν ου
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι , αν αυτές οι εκφράσεις εισάγουν πρόταση , δηλαδή αν εγώ δω στο άγνωστο ένα έστι όστις τι θα πω ότι είναι ?
ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων! αύριο γράφω και είμαι πολύ αγχωμένη !
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
Αύριο γράφω διαγώνισμα αρχαία κατεύθυνση και σήμερα μας έδωσε μια φωτοτυπία με αναφορικές παραβολικές και ελλειπτικές εκφράσεις. Δεν εξήγησε όμως τίποτα με αποτέλεσμα να έχω μπερδευτεί εντελώς!
Λέει : ελλειπτικές προτάσεις σχηματίστηκαν με την παράληψη των τύπων εστί και ήν (με περισπωμένη και δασεία), με τις αναφορικές αντωνυμίες ος και όστις και τα αναφορικά επιρρήματα. Ισοδυναμούν με αοριστολογική αντωνυμία ή επίρρημα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι , αν αυτές οι εκφράσεις εισάγουν πρόταση , δηλαδή αν εγώ δω στο άγνωστο ένα έστι όστις τι θα πω ότι είναι ?
για ρίξε μια μικρή ματιά εδώ--> https://www.google.gr/url?sa=t&sourc...mczmAg&usg=AFQjCNGJn2Z5onRH-qsqNoNJ0huk2HLa8A
ελπίζω να βοήθησα κάπως! αα!! και καλή επιτυχία για αύριο!!
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Αύριο γράφω διαγώνισμα αρχαία κατεύθυνση και σήμερα μας έδωσε μια φωτοτυπία με αναφορικές παραβολικές και ελλειπτικές εκφράσεις. Δεν εξήγησε όμως τίποτα με αποτέλεσμα να έχω μπερδευτεί εντελώς!
To είχα συναντήσει αυτό σ' ένα άγνωστο, καλά το θυμόμουν. Για να μην πω βλακεία το βρήκα και στο συντακτικό και αντιγράφω:
Οι αναφορικές αντωνυμίες ος, όστις και πολλά αναφορικά επιρρήματα με το εστί και το ην αποτελλούν ελλειπτικές αναφορικές εκφράσεις που λειτουργούν ως αόριστες αντωνυμίες ή επιρρήματα και επομένως δεν εισάγουν αναφορικές προτάσεις.
ΝΙΚΟΛΕΤΑ~
Νεοφερμένος
Είχα βρει ένα site που είχε μεταφράσεις αρχαίων κειμένων αλλά την συγκεκριμένη δεν την έχει.
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Dalian
Περιβόητο μέλος
Πάει ως εξής:
Ενεστώτας - πραττεσθαι
Μέλλοντας - πραξεσθαι κ' πραχθησεσθαι
Αορ. - πραξασθαι κ' πραχθηναι
Πρκ. πεπραχθαι.
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Mr strange
Δραστήριο μέλος
Dalian
Περιβόητο μέλος
Παράγωγα στη Νέα Ελληνική "ειμι" και "ιημι"? Πως μπορώ να τα ξεχωρίζω??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Βασικά ποιο ρήμα λες; Το ειμί (=είμαι, υπάρχω) ή το είμι, που περισπάται (=έρχομαι); Επειδή λες "ξεχωρίζω", εννοείς αν σου δώσουν πχ. το ιταμός να βρεις από ποιο από τα 2 είναι; Τα παραμπέρδεψα;
Τα παράγωγα τα βρίσκουμε πάντως από τους αρχικούς χρόνους. Εγώ στο ειμί συνήθως προτιμώ τα ουσία/παρουσία/παρόν, που είναι απόρροια των μετοχών. Από το ίημι κάτι κάθετος, εφέτης κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Πού είστε στην ύλη; (Όλοι, ανεξαιρέτως οι θεωρητικοί του φόρουμ )
Dalian
Περιβόητο μέλος
Στο σχολείο? Πλάκα πλάκα, είμαστε πολύ μπροστά... σε 2-3 μαθήματα θα έχουμε τελειώσει την ύλη σε όλα Στο φροντ., φυσικά, τώρα κάνουμε την πρώτη επανάληψη ακόμα.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
ερχ- (<ερχομός)
ηλθ- (<παρελθόν)
εληλυθ (<έλευση, προσηλυτισμός)
ι- (<ισθμός, ιταμός).
Να προσέχετε πάντα μα πάντα αν σας ζητάνε ομόρριζα ή παράγωγα.
NemesisDivina
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- E.Z
- Gogosps
- Praxis
- jj!
- Γιώργος Ζ
- Cherrylawschoolgirl
- Philologist
- athinoula
- iron deficiency
- francies_nolan
- Hased Babis
- Anhelika
- xakounaamatata
- jims
- SlimShady
- Schlimazel
- margik
- n1ki20
- augustine
- constansn
- Scandal
- Mammy Nun
- nicole1982
- Joji
- ggl
- Scholar
- Maynard
- xrisamikol
- odmeridis
- Nefeloula
- Petros.21
- katiasalonica
- Darkking
- Natassa02
- Gio
- Leukosrinokeros
- ...Αλεξάνδρα...
- Αριάνα123
- louminis
- Κλημεντίνη
- ΘανάσοςG4
- Steffie88
- Άρτεμις Α.
- hirasawayui
- Libertus
- valantis21
- Zetakallipidou
- Έμμα
- uni77
- Jocaste
- eukleidhs1821
- tymvorixos
- tsiobieman
- panagiotis23
- aggelikiT
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.