johny15
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει αυτή η σελίδα https://www.vlioras.gr/Philologia/Composition/Moda.htm ..κι εγώ σ'αυτή βασίστηκα όταν γράψαμε έκθεση με θέμα τη μόδα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Just a sweetie!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχει πάρει κανείς ύλη για την έκθεση??Γιατί εμασ μας είπε όλα,δεν αφαιρείται τιποτα και μπορει λεει να μασ βαλει οτιδηποτε,ακομα κ ασχετο...... Τί να διαβασω δλδ??????????
Libertus
Συντονιστής
Δες τα θέματα που έχετε ασχοληθεί για την έκθεση γιατί κάποιο απ' αυτά θα πέσει.
Έπειτα πρόσεξε τους τρόπους ανάπτυξης μια παραγράφου γιατί μπορεί να σας ζητήσει να αναπτύξετε μία.
Τσέκαρε κι αυτά : Παραγωγικός , Επαγωγικός και Αναλογικός συλλογισμός ,
Αυτά πάνω κάτω.
Μετά θα σας ζητάει ξέρωγω συνώνυμα-αντώνυμα , περίληψη του κειμένου που θα σας δίνεται , ερώτηση κατανόησης.κλπ
Ελπίζω να βοήθησα
Οι ασκήσεις θα είναι όμοιες με αυτές που κάνατε μέσα στη χρονιά.
Just a sweetie!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Just a sweetie!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προεδρικό Διάταγμα 86/2001 (ΦΕΚ 73 τ.Α')
Νεοελληνική Γλώσσα - Τρόπος εξέτασης
Για την εξέταση στη Νεοελληνική Γλώσσα δίνεται στους μαθητές σε φωτοαντίγραφο απόσπασμα κειμένου (δοκιμιακού, λογοτεχνικού, άρθρου κτλ.) μιας έως δύο σελίδων από βιβλίο, εφημερίδα ή περιοδικό (ή κατασκευασμένο για το σκοπό της αξιολόγησης) που αναφέρεται σε κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, επιστημονικά ή άλλα θέματα της καθημερινής ζωής και έχει νοηματική πληρότητα. Tο κείμενο αυτό ανταποκρίνεται στην αντιληπτική ικανότητα των μαθητών και σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με θεματικούς κύκλους οικείους στους μαθητές από τη σχολική διδασκαλία. Οι μαθητές καλούνται:
1. Να δώσουν μια σύντομη περίληψη του κειμένου αυτού, της οποίας η έκταση καθορίζεται ανάλογα με την έκταση και το νόημα του κειμένου.
2. Να απαντήσουν σε ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχονται:
α) η κατανόηση του κειμένου (ιδεολογικά σημεία του κειμένου, επιχειρήματα συγγραφέα, προβλήματα που θέτει, κτλ.)
β) η οργάνωση του λόγου (διάρθρωση, δομή διαίρεση και τιτλοφόρηση ενοτήτων, συνοχή, ενότητα, συλλογιστική, κτλ.)
γ) τα σημασιολογικά στοιχεία (σημασία λέξεων, συνώνυμα-αντώνυμα, κατασκευή φράσεων ή παραγράφων με ορισμένες λέξεις, αντικατάσταση λέξεων ή φράσεων κτλ.).
δ) η ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τη λειτουργία των μορφοσυντακτικών δομών, καθώς και να χειρίζονται αυτές τις δομές, ανάλογα με τους επικοινωνιακούς στόχους του κειμένου.
3. Να συντάξουν ένα κείμενο, ενταγμένο σε επικοινωνιακό πλαίσιο, με το οποίο κρίνουν ή σχολιάζουν κάποια σημεία του κειμένου ή αναπτύσσουν προσωπικές απόψεις, παίρνοντας αφορμή από το κείμενο. Η έκταση της ανάπτυξης αυτής καθορίζεται κατά προσέγγιση, χωρίς να υπερβαίνει τις 600 λέξεις.
Το πρώτο και δεύτερο θέμα βαθμολογούνται με 25 μονάδες, οι οποίες κατανέμονται αντίστοιχα στις επιμέρους ερωτήσεις, ενώ η τρίτη άσκηση βαθμολογείται με 50 μονάδες. Κατά τη βαθμολόγηση όλων των θεμάτων λαμβάνεται υπόψη η ορθογραφία, η δομή του κειμένου, ο λεξιλογικός πλούτος, η ακρίβεια και η ορθότητα της διατύπωσης καθώς και το περιεχόμενο.
Just a sweetie!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
akis95
Δραστήριο μέλος
*GetinMeCrazy*
Νεοφερμένος
μου κανει αναγκη να μου απαντησετε αμεσα αν μπορειτε στην παρακατω ερώτηση:
Η γλώσσα της εξουσίας: τι φθειρει και τι διαφθειρει?
Prokopis22
Εκκολαπτόμενο μέλος
- βγάζω γλώσσα
- βγάζω τη γλώσσα μου
- δαγκώνω τη γλώσσα μου
- δε βγάζει γλώσσα μέσα του
- δεν μπορεί να κρατήσει τη γλώσσα του
- έγινε η γλώσσα μου παπούτσι, έγινε η γλώσσα μου τσαρούχι
- έχω μακριά γλώσσα, έχω μια γλώσσα!
- η γλώσσα του βγάζει μέλι
- η γλώσσα των αγγέλων
- κακοποιώ τη γλώσσα
- κατάπια τη γλώσσα μου
- λύθηκε η γλώσσα του
- μάλλιασε η γλώσσα μου
- μου βγαίνει η γλώσσα
- ροδάνι πάει η γλώσσα του
- το έχω στην άκρη της γλώσσας μου
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Εκφράσεις
δε βγάζει γλώσσα μέσα του
Δεν βάζει γλώσσα μέσα δεν είναι ;
Όπως το λες το ξέρω.
Εξάλλου έκανα copy-paste, δεν ξέρω αν ταιριάζουν όλα.
DoraXX
Πολύ δραστήριο μέλος
Η καθηγήτρια μας, μας έβαλε να γράψουμε μια παράγραφο για την ωφελιμοτητα και την βλαπτικοτητα των ιδιωματων. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να γράψω.
Καμία ιδεα?? Please.
DoraXX
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστώ πολυυ!!
με σώζεις!
SteliosIoa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.