Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Όχι δεν κάνω καθόλου πλάκα :nono: ήξερα ότι βαφτίστηκε κάποιος από τους δύο΄αλλά δεν ήξερα ποιός. ε στον δωδεκαθεισμό δεν έχουν βαφτήσια, που θες να θυμάμαι ποιον βαφτίσανε στον χριστιανισμο;
βασικα για ποιον δωδεκαθεισμο μιλαμε; οι Ιουδαιοι ηταν μονοθειστες
λοιπον το παιρνω πισω, δεν ειχα διαβασει την προηγουμενη σελιδα:zilia:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gogokostaki
Νεοφερμένος
Να ανοίξω θεματάκι;;; Δεν ξέρω, υπάρχει κάποια σχετική κατηγορία;Δεν έχω ξαναμιλήσει δια ζώσης με δωδεκαθεϊστή. Θα ήταν ενδιαφέρον να πεις πώς συμβαίνει αυτό σε μια χριστιανική κοινωνία, τι διαφορές εντοπίζεις μεταξύ χριστιανισμού-δωδεκαθέου, πώς αντιλαμβάνεσαι τη θεότητα, το Δία για παράδειγμα. Θα ήθελα να ακούσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alessandra
Διάσημο μέλος
Να ανοίξω θεματάκι;;; Δεν ξέρω, υπάρχει κάποια σχετική κατηγορία;
Νομίζω πως δεν υπάρχει παρόμοιο θέμα. Στο γενικά και αόριστα θα πας. Για μένα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Dias
Επιφανές μέλος
Δεν εννοείς εμένα φαντάζομαι!!! Εγώ δεν είμαι θεός (ακόμα). Πρόκειται για απλή συνωνυμία. Και δεν είμαι 12θειστής αλλά απλά άθρησκος., πώς αντιλαμβάνεσαι τη θεότητα, το Δία για παράδειγμα..
Alessandra
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω μήπως το θέμα θεωρηθεί προσηλυτισμός..
gogokostaki
Νεοφερμένος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Σύμφωνα με την wikipedia, στην ανατολή (σε εμάς δηλαδή), τα Χριστούγεννα γιορταζόταν σαν μέρος των θεοφανείων. Η γιορτή σαν αυτόνομη γιορτή καθιερώθηκε το
379 στην Κωσταντινούπολη ακολουθόντας την Ρώμη, που καθιερώσαν την γιορτή το 350.
https://en.wikipedia.org/wiki/Christmas#Feast_established
Αλλα παρ'όλα αυτά, στις 25 Δεκεμβρίου γιορταζόταν ο Θεός ήλιος οπότε ξέρω γω, πιο θεολογική δεν ξέρω, απλά μου φαίνεται λιγότερο ειδωλολατρική.
Έτσι και αλλιώς όπως έλεγε και ο Sheldon, ο Ι.Χ γεννήθηκε κάπου το καλοκαίρι. Στις 25 Δεκεμβρίου του 1967 (παλιά ημερομηνία) γεννήθηκε ο Σερ. Ισαάκ Νεύτων.
vaggos7
Νεοφερμένος
*Πάντως ανοίγω κάτι θέματα, άντε την επόμενη βδομάδα κάτι θα ρωτήσω για τη γυμναστική.... χεχε
Πάντως με εντυπωσιάζει (θετικά), που ασχοληθήκατε πολύ γρήγορα με αυτό το θρησκευτικό ζήτημα τόσα άτομα...
alex92
Νεοφερμένος
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ka8armataki
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.oedb.gr:8080/oedvLibrary/user/results.zul?type=1&category=3
Εδω τα υπολοιπα βιβλια
https://www.free-ebooks.gr/gr/downloads.php?x=16&y=2&z=4&page=1
https://www.pi-schools.gr/
ka8armataki
Νεοφερμένος
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
roilCall
Νεοφερμένος
Μπορεί κάποιος να κάνει upload και να μου στείλει σε pm ή email τα εξής κεφάλαια;;;
Χίλια ευχαριστώ!!!
1. Ηθικός προβληματισμός (ηθικός προβληματισμός - ηθική και ανθρωπολογία)
2. Εντολές και δόγματα (πνευματικός άνθρωπος)
3. Ηθική συνείδηση (αυτογνωσία και υποσυνείδητο)
4. Κίνητρα πράξεων ( βαθμίδες ηθικής ωριμότητας)
6. (σελ. 55-56)
10. Ανθρώπινο σώμα (έκπτωση σε "σάρκα")
12. Οικογένεια (οικογένεια και πείραμα)
14. Βίος αβίωτος
15. Φόνος, νόμιμη άμυνα, δίκαιος πόλεμος
16. Αυτοκτονία, αυτοθυσία
Αν ναι μπορείς να μου το στήλει???
Γράφω αύριο.
γενικά θέλω το βιβλίο Θρησκευτικών της Γ Λυκείου.
λογικά εσύ έχεις της Β λυκείου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
malbouffe
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
malbouffe
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.