Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ ήμουν fan του Ping pong 1,2.Στο 3ο χάλασε το πράμα.Πάντως το themen δεν με βοήθησε ιδιαίτερα στο Β1.
Από τα τραγουδάκια του πρώτου στη δύσκολη ύλη του δευτέρου και στη χαλαρότητα του τρίτου.
Αν συγκρίνουμε τα βιβλία Αγγλικών και Γερμανικών η διαφορά είναι τεράαααααααααστια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
Γενικα ομως συνεχιζω να πιστευω οτι το themen κανει εξισου καλη-ουσιαστικη δουλεια.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
εγώ από τις αρχές της β γυμνασίου ως το νοέμβρη της γ τα γερμανικά τα χα χεσμένα.Από 19/12(σα τώρα το θυμάμαι είχα φάει γκούντις μετά το μάθημα) που άρχισα να κάνω συστηματικά τεστ μέχρι και 15/1 2 μέρες πριν δώσω έκανα ότι μας έβαζε(εκτός από τις εκθέσεις) και έτσι πιστεύω ότι τα κατάφερα.
hantzos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό βιβλίο, απλά όπως και το Themen 1 είναι θα 'λεγα "πυκνογραμμένα" οπότε πιστεύω πως ενδείκνυται πιο πολύ για ενήλικες ή μαθητές άνω των 16.
hantzos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
hantzos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Arzt
Νεοφερμένος
ΥΓ: Προσπάθησα να στείλω ένα αναλυτικότερο και πιο κατατοπιστικό pm, αλλά δεν τα κατάφερα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Jenny θα ήθελα να μου προτείνεις ένα έγκυρο γερμανοελληνικό-ελληνογερμανικό λεξικό κι ένα αξιόπιστο βιβλίο γραμματικής-συντακτικού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΥΓ: Προσπάθησα να στείλω ένα αναλυτικότερο και πιο κατατοπιστικό pm, αλλά δεν τα κατάφερα
Γεια σου! Ναι, έχω απενεργοποιήσει για ένα διάστημα τα πμ μου.
Λοιπόν, για λεξικό προτείνω το PONS. (είναι πράσινο)
Για Γραμματική-Συντακτικό προτείνω του Κουκίδη (εκδόσεις Praxis -Κουκίδη). Είναι πλήρες αυτό το βιβλίο και είναι στα ελληνικά οπότε θα είναι πολύ κατανοητό. Ξεχωριστά πουλιέται το βιβλίο ασκήσεων αυτής της Γραμματικής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Jenny ηθελα να σε ρωτησω αν υπάρχει κάποιο βιβλίο ενηλίκων..
Εννοείς όμως να ξεκινάει για 1η φορά γερμανικά;
maraki love
Διάσημο μέλος
Εννοείς όμως να ξεκινάει για 1η φορά γερμανικά;
ναι αρχη αρχη απο το αλφαβητο
Arzt
Νεοφερμένος
Γεια σου! Ναι, έχω απενεργοποιήσει για ένα διάστημα τα πμ μου.
Λοιπόν, για λεξικό προτείνω το PONS. (είναι πράσινο)
Για Γραμματική-Συντακτικό προτείνω του Κουκίδη (εκδόσεις Praxis -Κουκίδη). Είναι πλήρες αυτό το βιβλίο και είναι στα ελληνικά οπότε θα είναι πολύ κατανοητό. Ξεχωριστά πουλιέται το βιβλίο ασκήσεων αυτής της Γραμματικής.
Vielen Dank!
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι αρχη αρχη απο το αλφαβητο
Μια πολύ καλή σειρά είναι το Lagune (εκδόσεις Hueber). Έχει 3 τόμους, αλλά ο τελευταίος μπορεί να γίνει πιο συνοπτικά, τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω διδάξει! Εννοείται πως συνοδεύεται κι από το βιβλίο ασκήσεων.
Μια άλλη καλή σειρά είναι το Themen aktuell (εκδόσεις Hueber). Είναι κι αυτή 3 τόμοι, είναι όμως πιο πυκνογραμμένο βιβλίο και δεν το προτιμώ, αν και πολλοί συνάδελφοι το διδάσκουν. Κι αυτό συνοδεύεται από βιβλίο ασκήσεων.
Υπάρχει κι άλλη μια σειρά, η Delfin των ίδιων συγγραφέων με τα απο πάνω. Αλλά επειδή δεν την έχω διδάξει και δεν υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου αυτή τη στιγμή δε γνωρίζω να σου πω.
Πάντως και τα 3 που σου ανέφερα, κάποιοι από τους συγγραφείς τους είναι κοινοί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.