Βαρεμάρα vs Διάβασμα

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Χημείας Ιωαννίνων και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3,011 μηνύματα.
Λοιπόν καλησπέρα είμαι μαθητής Γ Λυκείου !Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εγώ έχω βάλει ως στόχο την σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας και την Σημαιοφόρων του Λιμενικού όμως το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω καθόλου όρεξη για διάβασμα δηλαδή ξεκινάω να διαβάζω και μετά από λίγο τα παρατάω και κάθομαι στο insta και στο til tok ! Πάντα σε όλα τα χρόνια από το γυμνάσιο μέχρι και την β λυκείου ημουν μαθητής του 19,5 και πάνω .Εχω βάλει στόχο , είμαι στην Οικονομική Κατεύθυνση , να γραψω ΑΟΘ και ΑΕΠΠ πάνω από 19 και Μαθηματικά πάνω από 15 όμως το διάβασμα μου δεν είναι γι αυτούς τους βαθμούς και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να αρχίσω να διαβάζω για Γ Λυκείου .Ηδη έκανα ένα χρόνο φροντιστήρια (από την Β Λυκείου ) + καλοκαιρινά και έχω αφήσει κενά στο ΑΟΘ την θεωρία τον κεφαλαίων 3,4 ! Δεν ξέρω τι να κάνω ; Εσείς τι θα με συμβουλεύατε ;;
Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ είναι οτι ο καθένας μας έχει ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος τον βοηθάει να συγκεντρώνεται και να κάνει το μυαλό του να μη κάνει πουλάκια.Πολλοί αναφέρουν οτι το να σκέφτονται τον στόχο τους κατά τη διάρκεια της μελέτης,όχι μόνο τους δίνει κίνητρο αλλά τους βοηθάει να συγκεντρωθούν καλύτερα.Σκέψου τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια στη θέση του αξιωματικού και δες πως θα νιώσεις.Όσον αφορά για το insta και το tik tok μπορείς να θέτεις μικρούς στόχους,σε φάση,θα διαβάσω τόσες σελίδες και μετά θα ανοίξω να δω τα στόρυ ή τα νέα κριντζ βιντεάκια στο tik tok.Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα και με ψιλοβοήθησε.
Υπάρχουν και άλλα πράγματα βέβαια που μπορούν να σε κάνουν να συγκεντρωθείς,όπως να ακούσεις μουσική λίγο πριν διαβάσεις(όχι τίποτα αργό να σε πάρει και ο ύπνος ε :lol: ),να μιλήσεις με άτομα που σε χαλαρώνουν(τους γονείς σου,την παρέα σου,την κοπέλα σου ξέρω γω),να κάνεις γυμναστική κτλ.Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι τρόποι που είναι ικανοί να σε βοηθήσουν σε όλο αυτό,εγώ σου λέω τους επικρατέστερους.Προσωπικά κάτι που με βοηθούσε να συγκεντρωθώ ήταν να ακούω μουσική καθ'όλη τη διάρκεια που έλυνα ασκήσεις,και όχι τίποτα κλασικές και χαλαρές μουσικές,πήγαινα από ελληνική ραπ σε τρασ κομμάτια,και μετά στο καπάκι σε ξένη ραπ-ποπ.Μπορεί να το γυρνούσα και στο ελαφρολαϊκό.Και όχι δε τρολλάρω.Αλλά είναι κάτι που δεν προτείνω με τίποτα χαχαχαχα.Για αυτό σου είπα και στην αρχή ο καθένας μας έχει και κάτι διαφορετικό που του δίνει βοήθεια,το οποίο διαφορετικό μπορεί για τους άλλους να είναι απεναντίας καταστροφικό
Κάτι άλλο που ξέχασα να σου πω,είναι να προσπαθήσεις να κοιμάσαι πολλές ώρες(μη κοιμάσαι στις 3-4 και πηγαίνεις ράκος σε σχολείο και φροντιστήριο,τώρα που ανοίγουν ειδικά),να προσπαθείς να τρως ελαφριά(αν και αυτό δεν πάει πακέτο με τις πανελλήνιες),να προσπαθείς όσο μπορείς να ξεσπάς κάπου τα νεύρα σου και το άγχος σου,χωρίς αυτό να σημαίνει φωνές κτλ..Εμ αυτά,σου έδωσα και αναλυτικό οδηγό:lol:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Drglitterstar

Δραστήριο μέλος

Η Drglitterstar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 499 μηνύματα.
Αυτόν τον καιρό και γενικά όποτε πάω να διαβάσω με κυριεύει η βαρεμάρα. Εξ αιτίας αυτού δεν διαβάζω όσο θα έπρεπε και έτσι τα μαθήματα μένουν πίσω, επόμενο είναι. Ούτε να συγκεντρωθώ μπορώ ούτε να κάτσω και να τα μάθω. Πως θα μπορούσα να καταφέρω να διαβάζω και να μην με απασχολεί κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή; Γενικότερα τρόπους ώστε να μην βαριέμαι τόσο πολύ όταν ετοιμάζομαι να αρχίσω το διάβασμα. Ας με διαφωτίσει κάποιος. :confused:
Δοκίμασε την πομοντορο τεχνική!
 

kaaaaate

Νεοφερμένος

Η kaaaaate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
1)να σκέφτεσαι τον στόχο σου. εμένα τουλάχιστον με βοήθουσε και με ενέπνεε να διαβάσω, σκεπτόμενη ότι το κάνω για να μπορέσω να βρεθώ σε 1 χρόνο στη σχολή που ονειρεύομαι όπου θα περνάω καλά.
2)ειδικα το ινστα, αλλά φανταζομαι αντιστοιχα και το τικ τοκ, είναι εφαρμογή που σε τραβάει στο να περάσεις πολλήηηηη ώρα με αυτήν, χωρίς στην ουσία να κερδίζεις τίποτα-είναι κυριολεκτικά time killer. ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν σου προσφέρουν τίποτα, θα πρότεινα να τις κλείσεις-μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή γιατί είναι αρκετά εθιστικές, αλλά μετά από λίγες μέρες θα δεις ότι δεν τις χρειάζεσαι. άλλωστε υπάρχει και το μεσσεντζερ για επικοινωνία με τους φίλους σου. αν δεν μπορείς, πες στον εαυτό σου ότι πρώτα θα διαβάσεις και μετά θα ανοίξεις κινητό. μέχρι τότε κλειστό, γιατί οι ειδοποιήσεις αποσυντονίζουν. στη β λυκείου είχα πάρει και κινητό με κουμπάκια αντί για smartphone, και είχα δει ότι με είχε βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής μου (παρότι ήταν λίγο παράξενο αρχικά).
3)βρες πρότυπο. εγώ είχα έναν καθηγητή μου, εσύ μπορεί να έχεις έναν γνωστό σου, έναν φίλο σου, δεν ξέρω ποιον. παίζει πραγματικά πολύ μεγάλο ρόλο γιατί σκέφτεσαι ότι αν απλά διαβάσεις λίγο τώρα, θα γίνεις εξίσου γαμάτος με αυτόν που θαυμάζεις, θα τον πλησιάσεις λίγο παραπάνω, ή θα πάρεις την προσοχή/σεβασμό/επιβράβευσή του.
4)κάλυψε τα κενά που έχεις και ζήτησε την βοήθεια των καθηγητών σου για το πώς να το κάνεις αυτό. έτσι θα κλείσεις τις εκκρεμότητές σου και θα έχεις να ασχοληθείς αποκλειστικά με τα καινούργια που σας βάζουνε κάθε φορά, αλλά και θα φύγει το άγχος σου και θα αποκλείσεις την πιθανότητα να βρεθείς κάποια στιγμή σε μία χαοτική κατάσταση που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαβάσεις-αφού συνήθως η νέα γνώση πατάει (λιγότερο ή περισσότερο) στην παλιά, οπότε τα κενά πιθανόν να δημιουργήσουν κι άλλα κενά και μια γενικότερη απαισιοδοξία
5)πρόσεχε στην παράδοση. ήμουν θετική και ίσως έχει κάποιες διαφορές, αλλά προσωπικά σπάνια διάβαζα θεωρία (στην οποία αντιμετώπιζα προβλήματα συγκέντρωσης). συνήθως είχα καταλάβει την θεωρία από το μάθημα και δεν χρειαζόταν ιδιαίτερο παραπάνω διάβασμα.
6)προσπάθησε να διαβάζεις αυτά που σας βάζουν ακριβώς μετά το μάθημα. μην τα αφήνεις για μία μέρα ή και 1 ώρα πριν το επόμενο μάθημα. έτσι τα έχεις φρέσκα από την παράδοση και η κατανόηση της θεωρίας, και του κεφαλαίου γενικότερα, γίνεται ακόμα βαθύτερη/καλύτερη μέσα από τις ασκήσεις που λύνεις. αν τα αφήσεις για αργότερα ίσως να έχεις ξεχάσει την θεωρία και να πρέπει να την ξαναδιαβάσεις ή ίσως να μην προλάβεις να κάνεις κάποιες ασκήσεις οι οποίες μπορεί να είναι σημαντικές.
7)περιέβαλλε τον εαυτό σου με συμμαθητές σου που έχουν στόχους και εργατικότητα. το να βλέπεις συμμαθητές σου να αποδίδουν είναι πολύ πιθανό να σε παρακινήσει ώστε να γίνεις εξίσου καλός ή ακόμα καλύτερος από αυτούς. άλλωστε ιδανικά αυτό κάνουμε όλοι μας στις πανελλήνιες-καταβάλλουμε ισχυρές προσπάθειες ώστε να επιτύχουμε έναν στόχο μας, να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρό μας.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top