Αντιπροτείνετε βιβλία και συγγραφείς!

fly

Δραστήριο μέλος

Η Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 441 μηνύματα.
επισης μην μπερδευετε το γεγονος οτι δεν μπορειτε να καταλαβετε ενα βιβλιο με το οτι ειναι αθλιο!γιατι καποιοι το ανεφεραν και αυτο.μπορει να μην ειστε στην καταλληλη φαση για να το διαβασετε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kritikaros

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 367 μηνύματα.
θα συμφωνίσω με το ότι ο κοέλιο δεν την ""πολυπαλεύει"" σαν γραφή δεν είναι άσχημη αλλά δεν έχει να πει κάτι το ξεχωριστό και το ενδιαφέρον ούτε σε προχωράει ένα βήμα παραπάνω είτε σαν γνώση είτε σαν βάση για να μπεις μόνος σου στην διαδικασία να προβληματιστείς πάνω σε κάποια θέματα,φυσικά όλα τα παραπάνω για κάποιον που αυτό ψάχνει από την ανάγνωση κάποιου βιβλίου.
αν θες απλά να περνάς την ώρα σου τότε ο κοέλιο φαντάζει πλάτωνας αλλά δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας,η σκιά του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του ύψους του,χωρίς φυσικά να λέω αν φταίει αυτός.
μπορεί απλά να τον έχουν χρησημοποιήσει και τα ΜΜΕ με την τόση προβολή που δέχεται.

αν θέλετε να διαβάσετε κάτι σε αυτό το είδος διαβάστε το "όταν έκλαψε ο νίτσε" του γιαλομ που αν και best-seller(γενικώς τα απορρίπτω από τις επιλογές μου) όταν το διάβασα πραγματικά εντυπωσιάστηκα,είναι βέβαια αρκετά δύσκολο βιβλίο για να το κατανοήσεις σε βάθος γιατί πραγματεύεται πολλά φιλοσοφικά ζητήματα,αλλά αξίζει τον κόπο.

αλλιώς διαβάστε καζαντζάκη,οτιδήποτε,ακόμα και λίστα του για τα ψώνια στον μπακάλη να πέσει στα χέρια σας αν την διαβάσετε θα γίνεται σοφότεροι.
πιστεύω ο κορυφαίος έλληνας συγγραφέας,απίστευτη γραφή,απίστευτα θέματα και υπέροχες εικόνες.....

ανεπανάληπτος...................
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,200 μηνύματα.
Το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" το έχω διαβάσει κι εγώ,είναι πολύ καλό όντως.

Θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι είναι αρκετά δύσκολο,χρειάζεται αρκετές αναγνώσεις για να κατανοήσεις τα όσα θέλει να σου "πεί" ο Yalom.

Ο Καζαντζάκης είναι υπέροχος,προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikolas365

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 170 μηνύματα.
Kαλά άμα έχεις διαβάσει και κάποια πράγματα παραπάνω θα καταλάβεις πως και ο Coelho "ελαφρύς" θεωρείται.

Παίζει πολύ η επανάληψη στα έργα του,δηλαδή όλο τα ίδια και τα ίδια.Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του αλλά ok πλέον δεν έχει να μου προσφέρει κάτι ως συγγραφέας.
Χώρια που δεν μου αρέσει η τρελή εμπορευματοποίηση.
Δηλαδή ο άνθρωπος έχει βγάλει ημερολόγια,μπλουζάκια κλπ κλπ.

Kαι εντάξει το γνωστό πλέον σε όλους "όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το Σύμπαν συνομωτεί για να το αποκτήσεις" το είχε πεί πριν χρόνια ο Ν. Καζαντζάκης. "Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά."

Πιστεύω πως όσο μεγαλώνετε,θα διαβάσετε και διαφορετικούς συγγραφείς,θα ωριμάζει και η σκέψη σας περισσότερο και θεωρώ μεγάλη την πιθανότητα του να αλλάξετε γνώμη.
Αλλά όπως και να έχει το τι αρέσει και τι όχι σε κάποιον είναι πολύ υποκειμενικό,οπότε...

Μα αυτό ακριβώς είπα και εγώ ότι άλλοι θέλουν κάτι πιο ελαφρύ (και εννοούσα τον Κοέλο) ενώ άλλοι κάτι που να είναι πιο "ψαγμένο". Σε κάποια βιβλία του όντως έχει επαναλήψεις, όπως και κάποια πράγματα σε κάποια βιβλία μας τα λέει σε ένα κεφάλαιο και 7-8 κεφάλαια παρακάτω ξανά τα ίδια. Τα ημερολόγια και τα μπλουζάκια δεν τα έχω δει και ούτε τα έχω ψάξει, γιατί δεν με πολύ ενδιαφέρει να τα έχω. Είπαμε διαβάζουμε τα βιβλία του, δεχόμαστε τις απόψεις του, κάποιες τις ενστερνιζόμαστε κιόλας πιστεύοντας ότι είναι σωστές ή επειδή μας αντιπροσωπεύουν.(αυτό ισχύει για όλους τους συγγραφείς). Αλλά εντάξει μέχρι εκεί, όχι και να αγοράσω ημερολόγιο ή μπλούζα, όχι για θέμα οικονομικό αλλά κυρίως επειδή δεν μου αρέσει και εμένα αυτή η εμπορευματοποίηση και η Θεοποίηση αυτών των ανθρώπων. Πάντως έχω παρατηρήσει ότι τα πρώτα του βιβλία είναι πιο καλά από τα τελευταία. Τα τελευταία του τα έκανε λίγο πιο εμπορικά. Φυσικά και διαβάζουμε κι άλλους συγγραφείς, τουλάχιστον εγώ, και δεν κολλάμε μόνο σε έναν, άλλωστε το να διαβάζει κάποιος πολλά βιβλία και όχι από ένα συγγραφέα, ο οποίος έχει μία συγκεκριμένη άποψη, αποτελεί ένα είδος μόρφωσης και αυτό. Ιδιαίτερα σ' αυτή την ηλικία που βρισκόμαστε και σ' αυτούς τους καιρούς που ζούμε πρέπει να έχουμε κρίση για όλα τα θέματα γύρω μας και να είμαστε ανοιχτοί. Εννοώ να μην νομίζουμε ότι μόνο η άποψη μας είναι η σωστή αλλά να ακούμε και άλλες απόψεις.
Θα κλείσω όμως κρατώντας την τελευταία σου φράση: Αλλά όπως και να έχει το τι αρέσει και τι όχι σε κάποιον είναι πολύ υποκειμενικό, οπότε...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Imadlak

Τιμώμενο Μέλος

Η Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 6,231 μηνύματα.
Τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει ειναι τα βιβλια της Jennifer Donelly,''το τριανταφυλλακι'' και ''το τριανταφυλλο του χειμωνα''!!! Ειναι μια τριλογια βιβλιων με πολυ ενδιαφερον,αγωνια και τα συνδυαζει ολα!!! Το προτεινω ανεπιφυλακτα....;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Loukritia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Loukritia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 362 μηνύματα.
Paulo Coehlo (τα άπαντα). Εντελώς άθλιος :P
Κλαίω τα λεφτά που έδωσα για τα βιβλία του, και σκέφτομαι σοβαρά να τα κάνω δώρο σε κανέναν άτυχο για τα γενέθλιά του. Σατανικό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

toi_toi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο toi_toi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,051 μηνύματα.
Δημήτρης Μπουραντάς και τίποτα αλλο...Παρά τις προειδοποιήσεις της αδερφής μου που έδινε αοδέ φετος (δικό του βιβλίο που δεν βγαζει καθόλου νόημα απ'οτι έμαθα) έκανα το λάθος να διαβάσω άλλο ένα "αριστούργημά" του. Ολα σου τα'μαθα μα ξέχασα μια λέξη... τελικά ουτε εμαθα ποια ήταν η λεξη (για να μάθω τη λέξη το πήρα) και για δύο μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ...

:worship::worship:
ειχα την τυχη να το πιασω στα χερια μου κανενα μηνα πριν δωσω αοδε...και για πλακα λεω ας διαβασω λιγο να δω τι ρολο βαραει...μπας και ειναι καλος ο Μπουραντας αλλα ατύχησε με το αοδε...στις δεκα πρωτες σελιδες ειχα ηδη αρχισει να νιωθω σαν να κρατουσα την οργανωση :mad:...και ναι το βιβλιο ειναι χαλια! :mad: δεν το διαβασα ολο αλλα δεν νομιζω να αλλαζει και πολυ ο τροπος γραφης και το ολο σκηνικο στην συνεχεια! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top