methexys
Τιμώμενο Μέλος
Ναι αλλά τα μαθήματα της τεχνολογικής δεν είναι ποιο σίγουρα;; εσείς τι κατεύθυνση είστε και που θέλετε;;;
Εγω πιστεύω οτι η θετική ειναι αποκλειστικά αν θες τρίτο πεδίο. Καμια σχέση η ύλη του ΑΟΔΕ και του ΑΕΠΠ με χημεία και βιολογια. Αν διαβάζεις συστηματικά, γράφεις 20 στο ΑΟΔΕ χωρίς φροντιστηριο και βοηθηματα και αν ασχοληθείς με το ΑΕΠΠ, μπορείς και εκει να γράψεις καλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Βάσια, αν και Χημεία-Βιολογία είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα μαθήματα. Εγώ σου είπα να παραμείνεις θετική μη-γνωρίζοντας πόσο έχεις προχωρήσει στην ύλη. Πού έχεις φτάσει Χημεία και πού Βιολογία; Διότι αν έχεις καλύψει το 1/3 της ύλης δεν αξίζει να αλλάξεις, θα αποπροσανατολιστείς κάπως, ενώ τώρα έχεις μπεί σε μια σειρά...
Εχεις δίκιο για την ύλη. Παντως αν αποφασίσει να αλλάξει και αρχίσει τωρα ΑΟΔΕ και ΑΕΠΠ, θα την βγάλει άνετα την ύλη,δεν θα εχει προβλημα. Συμφωνώ οτι ειναι ενδιαφέροντα αλλα μιλάμε για Πανελλαδικές, καλο βαθμό θελουμε και επιλέγουμε οτι μας βοηθάει περισσότερο Ο προγραμματισμός εχει ενδιαφέρον παντως.
dimitra1997
Νεοφερμένος
maraki.........
Νεοφερμένος
Είμαι μαθήτρια της γ λυκειου τεχνολογική
Δεν μ αρέσει κανένα επαγγελμα απ 2ο 4ο πεδίο
Αλλά από τ 1ο πεδιο.νιώθω ότι τζάμπα διαβάζω...τ να κάνω??
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
steve391242
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οποτε κλασσικα σου προτινω να δωσεις τον καλυτερο σου εαυτο απο την κατευθυνση που εισαι τωρα,και οποτε εχεις ευκαιριες μπαινε στις ιστοσελιδες σχολων του 2/4 πεδιου να δεις τα προγραμματα σπουδων ( και επαγγελματικα δικαιωματα σε 2η φαση ). Θεωρω λιγο απιθανο να μην σου αρεσει καμια σχολη, ειδικα αυτα τα 2 πεδια συγκεντωνουν τις περισσοτερες.
Και εγω προσωπικα τα χριστουγεννα της 2ας λυκειου ημουν στο τσακ πραγματικα να αλλαξω απο θετικη σε θεωρητικη, τελικα δεν το εκανα, και στην 3η παλι ημουν στο τσακ να δηλωσω ιστορια γενικης για να ανοιξω 1ο πεδιο. ( λατρευω νομικη και πολιτικες επιστημες ) Εν τελη δεν το εκανα, και στην τελικη ισως και καλυτερα. Η σχολη που ειμαι τωρα μου αρεσει παρα πολυ, και αν μπορουσα να αλλαξω αυριο κιολας στη νομικη που ηταν το ονειρο μου στο σχολειο πιθανον και να μην το εκανα.
Εε στην χειροτερη αν δεν βρεις κατι που να σου αρεσει η αν περασεις καπου που δεν σου αρεσει το βλεπεις μηπως ξαναδωσεις απο αλλη κατευθυνση του χρονου.
Αυτο με την ιστορια γενικης να το κανεις μονο αν οι σχολες του 1ου που σε ενδιαφερουν δεν ειναι υψηλοβαθμες, γιατι ειναι υπερβολικα δυσκολο να πιασεις πολλα μορια. ( πχ νομικη κ ψυχολογια πιστευω και τελεια να τα πας,ετσι οπως ειναι το συστημα το πιθανοτερο να μην πιανεις)
maraki.........
Νεοφερμένος
ευχαριστω για τις απαντησεις
θα μου αρεζε να σπουδασω αγγλικη φιλολογια η δημοσιογραφια
ο λογος που επελεξα την τεχνολογικη ηταν επειδη απο παντα εδινε μεγαλυτερη βαρυτητα στα μαθηματικα κ τη φυσικη(ισως επηρεασμενη απ τον αδερφο μου)κ μ ελεγαν οτι αφου σ αρεσουν αυτα τα μαθηματα θα σ αρεσουν κ οι σχολες απ 2ο κ 4ο
Metal Hammer
Εκκολαπτόμενο μέλος
maraki.........
Νεοφερμένος
Η προφισενσι
steve391242
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε μια ιδανικη περιπτωση ( που δεν θα εχεις οικονομικο θεμα ) τις κατατακτηριες τις θεωρω πολυ ωραιο "θεσμο".
maraki.........
Νεοφερμένος
Προς το παρόν θα συνεχίσω την προσπάθεια μου!
Πάω δευτέρα λυκείου και είμαι θετική. Εξ' αρχής το ήξερα ότι θα δυσκολευτώ με την κατεύθυνση που επέλεξα και δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου. Πιστεύω πως η αποτυχία μου οφείλεται σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες π.χ έλλειψη συμμετοχής στην τάξη αλλά και στην αδυναμία απόδοσης στα γραπτά παρόλο που πάω φροντιστήριο. Ενδιαφέρομαι για τις οικονομικές σχολές που είναι προσβάσιμες από όλα τα πεδία. Από τη στιγμή που πήρα τους βαθμούς του τετραμήνου απογοητεύτηκα αφού ήταν αρκετά χαμηλοί αν αναλογιστεί κανείς τις ώρες που κάνω μάθημα. Για τον λόγο αυτό σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή κατεύθυνσης σε θεωρητική που γενικότερα δεν αντιμετωπίζω δυσκολία σε μαθήματα όπως η ιστορία ή η λογοτεχνία αν και δεν έχω ιδέα από αρχαία παρά μόνο ερμηνευτικά και λεξιλογικά...για την ακρίβεια δεν μπορώ να κλίσω ρήμα και δεν έχω στοιχειώδεις γνώσεις γραμματικής. Συνεπώς και αυτή η αλλαγή με φοβίζει και οι οικονομικές σχολές έχουν μεγάλη ζήτηση. Aνεξαρτήτως συστήματος να αλλάξω:::
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
1) Αν εννοείς αλλαγή κατεύθυνσης στη μέση της χρονιάς, αυτό ΔΕΝ επιτρέπεται. Την επόμενη χρονιά μπορείς.Πάω δευτέρα λυκείου και είμαι θετική. Εξ' αρχής το ήξερα ότι θα δυσκολευτώ με την κατεύθυνση που επέλεξα και δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου.....Από τη στιγμή που πήρα τους βαθμούς του τετραμήνου απογοητεύτηκα αφού ήταν αρκετά χαμηλοί αν αναλογιστεί κανείς τις ώρες που κάνω μάθημα. Για τον λόγο αυτό σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή κατεύθυνσης σε θεωρητική ....... δεν έχω ιδέα από αρχαία παρά μόνο ερμηνευτικά και λεξιλογικά...για την ακρίβεια δεν μπορώ να κλίσω ρήμα και δεν έχω στοιχειώδεις γνώσεις γραμματικής. Συνεπώς και αυτή η αλλαγή με φοβίζει και οι οικονομικές σχολές έχουν μεγάλη ζήτηση. Aνεξαρτήτως συστήματος να αλλάξω:::
2) Το ότι πας φροντιστήριο ή το πόσες ώρες κάνεις μάθημα δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το ζήτημα είναι το πόσο μελετάς μετά μόνη σου.
3) Με αυτά που γράφεις για τα αρχαία και στη θεωρητική τα ίδια πάλι προβλήματα θα έχεις.
4) Είτε αλλάξεις κατεύθυνση είτε όχι, χωρίς σκληρή ατομική δουλειά μην περιμένεις καλά αποτελέσματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας!!!
Πάω δευτέρα λυκείου και είμαι θετική. Εξ' αρχής το ήξερα ότι θα δυσκολευτώ με την κατεύθυνση που επέλεξα και δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου. Πιστεύω πως η αποτυχία μου οφείλεται σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες π.χ έλλειψη συμμετοχής στην τάξη αλλά και στην αδυναμία απόδοσης στα γραπτά παρόλο που πάω φροντιστήριο. Ενδιαφέρομαι για τις οικονομικές σχολές που είναι προσβάσιμες από όλα τα πεδία. Από τη στιγμή που πήρα τους βαθμούς του τετραμήνου απογοητεύτηκα αφού ήταν αρκετά χαμηλοί αν αναλογιστεί κανείς τις ώρες που κάνω μάθημα. Για τον λόγο αυτό σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή κατεύθυνσης σε θεωρητική που γενικότερα δεν αντιμετωπίζω δυσκολία σε μαθήματα όπως η ιστορία ή η λογοτεχνία αν και δεν έχω ιδέα από αρχαία παρά μόνο ερμηνευτικά και λεξιλογικά...για την ακρίβεια δεν μπορώ να κλίσω ρήμα και δεν έχω στοιχειώδεις γνώσεις γραμματικής. Συνεπώς και αυτή η αλλαγή με φοβίζει και οι οικονομικές σχολές έχουν μεγάλη ζήτηση. Aνεξαρτήτως συστήματος να αλλάξω:::
Γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις την κατεύθυνση των οικονομικών. Από την στιγμή που σε ενδιαφέρουν οι οικονομικές σχολές, καλό είναι να ακολουθήσεις αυτή την κατεύθυνση. Εάν ακολουθήσεις θεωρητική το πιο πιθανό είναι να εισαχθείς σε σχολή η οποία πιθανόν να μην σου είναι αρεστή (εκτός εάν υπάρχει κάποια σχολή που όντως σε ενδιαφέρει από αυτή την κατεύθυνση). Οπότε σουλούπωσε όσα κενά μπορείς στα μαθηματικά (κυρίως στην άλγεβρα). Σε περίπτωση βέβαια που θελήσεις να ακολουθήσεις θεωρητική, πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις αμέσως μαθήματα αρχαίων σε άγνωστο, γραμματική και συντακτικό.
Panagiotis09
Εκκολαπτόμενο μέλος
Johnman97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλα το σημαντικο ειναι να κανεις αυτο που γουσταρεις εσυ.. Αλλα σκεψου οτι χωρις βιολογια και χημεια και στις παρα ιατρικες σχολες να πας,θα τις βρεις μπροστα σου.
Panagiotis09
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 699855
Επισκέπτης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.