agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
Ο agiostimotheos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 562 μηνύματα.
27-03-09
23:39
δηλαδη το οτι ειναι μογγολικης καταγωγης ουτε που τους περναει απο το μυαλο!
Oι Μογγόλοι τους σπρώξαν προς τα δυτικά δεν κατάγωνται από αυτούς.
Όσον αφορά την προπαγάνδα τους δεν έχει καμία ουσιστική αξία από την στιγμή που δεν είναι συμβατή με την διεθνή ιστορική καταγραφή των γεγονότων.
Είμαστε πολύ μακριά από την ωριμότητα να καταφέρουμε να συντάξουμε αντικειμενικά την ιστορία μας. Γάλλοι και Γερμανοί μόλις πρόσφατα έφτασαν σε συμφωνία να γράψουν από κοινού την ιστορία των χωρών τους στον δεύτερο παγκ. πόλεμο. Οπότε εμείς και οι γείτονες μας ίσως προβούμε σε ανάλογες δράσεις μετά από 80 χρόνια.
Όση οργή νιώθουμε εμείς όταν διαβάζουμε τα βιβλία τους τόση νιώθουν και αυτοί όταν διαβάζουν τα δικά μας.
Για παράδειγμα σε όλα τα βιβλία ιστορίας που μας διδάσκουν δίνεται μεγάλη έμφαση στα βασανιστήρια και δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες απο τους Τούρκους Λατίνους κλπ και αποσιοπούνται τα βασανηστήρια και οι κτηνωδίες που προκαλέσαμε εμεις οι Έλληνες όταν ανακαταλάβαμε τα εδάφη μας.
Οι αναθεωρήσεις που έγιναν στα βιβλία μας είχαν στόχο να περιορίσουν της εκτενείς περιγραφές των βιαιοτήτων που υπέστησαν οι Έλληνες με σκοπό να αποφεύγεται ο φανατισμός των νέων στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Σε καμία περίπτωση δεν έκανε το ίδιο και η άλλη πλευρά.
Πολλές φορές χαρακτηρίζονται ως παρακράτος οι στρατιωτικοί ηγεμόνες της γείτονος όμως στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι αυτή που βρίσκεται στο περιθώριο. Η Τουρκία είναι μια χώρα διχασμένη. Στο δυτικό κομμάτη της κατοικούν κυρίως άνθρωποι μορφωμένοι ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί που μπορούν να χαρακτηριστούν ευρωπαιοι. Όσο πιο ανατολικά όμως μετακινούμαστε το μορφωτικό επίπεδο όπως και οι συνθήκες διαβίωσης μειώνονται ραγδαία και οι πλυθισμοί είναι ευάλωτοι σε θρησκευτικούς και στρατιωτικούς δημαγωγούς.
Αυτή η αστάθεια της γείτονος την κάνει επικίνδυνη και απρόβλεπτη. Εάν η Ελλάδα απαντούσα "δυναμικά και βιαία σε κάθε πρόκληση η ειρήνη θα είχε χαθεί προ πολού και θα γίνονταν ακόμη πιο πλούσιες οι βιομηχανίες όπλων ενώ θα βυθίζονταν οι 2 χώρες στο χάος. Αυτό που ωφείλουμε να κάνουμε σαν χώρα είναι να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία πιθανή επιθετική κίνηση η αμφισβήτηση των κυριαρχων δικαιωμάτων μας υπακούντας στις συμβουλές των "συμμάχων" μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.