Αργώ πάντα να κοιμηθώ. Ποτέ δεν με έχει πάρει ο ύπνος κατευθείαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
JoJoanna
Νεοφερμένος
Kαι το χειρότερο είναι ότι χρειάζομαι πολλές ώρες για να νιώσω καλά.
Devina
Τιμώμενο Μέλος
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
Εμενα συνηθως 1-2 ωρες κυριως αν δεν ειμαι κουρασμενη. Δεν ημουν ποτε του υπνου παντα ειχα αυπνιες!
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Το έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα.Συχνά δεν μπορώ να κοιμηθώ ή κοιμάμαι ανήσυχα.
Ιδιαίτερα τώρα τελευταία,μου συμβαίνει πάρα πολύ συχνά να προσπαθώ πόσες ώρες να κοιμηθώ και να μην μπορώ να κλείσω μάτι.
Τώρα όσο αφορά τις ώρες γενικότερα,δεν χρειάζομαι ιδιαίτερα πολλές. Και με 5-6 νιώθω ξεκούραστη.. =/
ΕDIT:
Με συστηματικό ημερήσιο ύπνο 5-6 ώρες, ασχέτως του μεσημεριανού ύπνου, εμφανίζεται μεγάλη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιακή συγκοπή στις μετέπειτα ηλικίες. Έτσι έλεγαν κάποιες ιατρικές έρευνες από τις ΗΠΑ...
nPb
Επιφανές μέλος
Τώρα όσο αφορά τις ώρες γενικότερα,δεν χρειάζομαι ιδιαίτερα πολλές. Και με 5-6 νιώθω ξεκούραστη.. =/
Με συστηματικό ημερήσιο ύπνο 5-6 ώρες, ασχέτως του μεσημεριανού ύπνου, εμφανίζεται μεγάλη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιακή συγκοπή στις μετέπειτα ηλικίες. Έτσι έλεγαν κάποιες ιατρικές έρευνες από τις ΗΠΑ...
Βασικά Έλενα και άλλες-άλλοι εδώ μέσα που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και είστε παιδιά σε ανάπτυξη με πολλές ημερήσιες δραστηριότητες, καλό είναι να ελαττώσετε την χρήση του pc και να κοιμώστε με...το ζόρι ώστε ο οργανισμός να αναπροσαρμοστεί στον βραδυνό ύπνο (10 ώρες). Αν δεις, κοιμάσαι τις μισές ώρες περίπου. Πώς περιμένεις να έχεις υγιεινή και φυσιολογική μετέπειτα ζωή; Πώς περιμένεις να αποδώσεις ως φοιτήτρια; Σε περιμένει πολλή δουλειά. Οι σπουδές θέλουν γερά νεύρα και αντοχές. Δεν είμαι μόνο νυχτερινή ζωή σε ρεμπετάδικο. Ότι σπείρεις νέος θερίζεις μεγάλος. Σπέρνεις καταχρήσεις και καταπονήσεις του οργανισμού, θερίζεις σοβαρές παθήσεις ή και πρόωρο καρδιακό θάνατο. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα μηχάνημα και τίποτε περισσότερο. Ας το απομυθοποιήσουμε. Μην ζούμε υπεράνθρωπα. Συνεπώς χρειάζεται πολλή ξεκούραση σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως για να μην «αρπάξει» και «καεί» από την υπερλειτουργία.
Σου μιλάω τελείως φιλικά.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Είπα απλά πως και με λίγες ώρες ύπνο,εγώ προσωπικά νιώθω ξεκούραστη. =/Βασικά Έλενα και άλλες-άλλοι εδώ μέσα που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και είστε παιδιά σε ανάπτυξη με πολλές ημερήσιες δραστηριότητες, καλό είναι να ελαττώσετε την χρήση του pc και να κοιμώστε με...το ζόρι ώστε ο οργανισμός να αναπροσαρμοστεί στον βραδυνό ύπνο (10 ώρες). Αν δεις, κοιμάσαι τις μισές ώρες περίπου. Πώς περιμένεις να έχεις υγιεινή και φυσιολογική μετέπειτα ζωή; Ότι σπείρεις νέος θερίζεις μεγάλος. Σπέρνεις καταχρήσεις και καταπονήσεις του οργανισμού, θερίζεις παθήσεις ή και πρόωρο καρδιακό θάνατο.
Σου μιλάω τελείως φιλικά.
Σε όλα όσα λές δεν διαφωνώ,απλά θεωρώ πως έχει να κάνει και με την ποιότητα του ύπνου αρκετά.
Δηλαδή και 10 ώρες να κοιμάται κάποιος,αν ξυπνάει 5-6 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας,δεν θα είναι ξεκούραστος.
Εγώ π.χ. αντιμετωπίζω πρόβλημα και όσο αφορά την ποιότητα του ύπνου και την "ποσότητα" () των ωρών.
Και το να πέσω στο κρεβάτι και να προσπαθώ να κοιμηθώ μπας και "αναπροσαρμοστεί" ο οργανισμός μου,το έχω κάνει πολλές φορές και δεν είδα αποτέλεσμα. Οπότε με μένα γίνεται πιο "περίπλοκο" το θέμα.
Γενικότερα πάντως συμφωνώ με όσα λες,έχεις δίκιο.
Η διατήρηση της καλής υγείας είναι μια συνεχής προσπάθεια και αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία.
Zed
Διάσημο μέλος
Υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει κάτι παρόμοιο και να έχει να δώσει κάποια συμβουλή για το πώς να το αντιμετωπίσω ή πού είναι καλό να απευθυνθώ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Προσωπικά εγώ ωφελήθηκα,όταν έκλεισα για τρεις-τέσσερις μέρες το ρούτερ.
Αυτό που σου συνιστώ κατ'αρχήν,να μην αφήνεις εκκρεμότητες,και να αντιμετωπίσεις αυτό που σε επηρεάζει.Ο εγκεφαλός σου μένει πιο απασχολημενος απο αυτο που θα τον βοηθουσε να χαλαρωσει,με κατι που εσυ ξερεις.Αν μπορεις,σβήσ'το.
Απο κεί και πέρα,είτε γίνεται αυτό,είτε όχι,κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο,και λίγο πριν την ώρα που πιστεύεις οτι πρέπει αλλα δε μπορείς να κοιμηθείς,φρόντισε να έχεις ξεθεώσει τον εαυτό σου τις πρωτες μερες.Σωματικά καλύτερα.Γυμναστική.Εκτος απο το οτι θα χρειαστεις ετσι κι αλλιως τον υπνο αν εισαι πτωμα,η γυμναστικη ειναι και αγχολιτική.
Δοκιμασμενο και πιανει.Θα δεις πως σιγα σιγά,το βιολογικο σου ρολόι θα αποκατασταθεί.(αν πεφτεις τις ωρες που πρεπει στο κρεβάτι)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zed
Διάσημο μέλος
Το θέμα είναι ότι γενικότερα κάπως το προσπαθώ τώρα να μην απασχολώ τον εγκέφαλό μου με αυτό. Αλλά με τον ύπνο δεν είναι στο χέρι μου. Δηλαδή, μακάρι να 'ξερα πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος κατά την διάρκεια του ύπνου ή λίγο πριν, αλλά υποθέτω ότι υποσυνείδητα το φέρνει ο εγκέφαλος σε πρώτο πλάνο, την ώρα που κοιμάμαι ή προσπαθώ τελοσπάντων να κοιμηθώ.
Δεν ξέρω, μήπως ωφελούν κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης προηγουμένως? Το να λες μην το σκέφτεσαι αυτό πριν δεν είναι εύκολο, τουλάχιστον όχι αν δεν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Φρόντισε να είσαι οκ στις υποχρεώσεις σου, αν είναι από άγχος.
Ακόμη θα μπορούσες να σταματήσεις την καφεΐνη για ένα διάστημα.
Ρίξτο στο διάβασμα, και θα κουραστείς πνευματικά και θα κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Από κει και πέρα σου είπα:Κανε 35.000 ασχετα πράγματα που θα σε ξεθεώνουν στην ώρα που πρέπει.Οταν έχεις λιώσει σωματικά,δε θα μπορείς να σκέφτεσαι ήδη.Ετσι,τις πρωτες μερες τουλαχιστον,θα αναγκάζεις τον εαυτο σου να κατεβάσει ρολά,αλλά με φυσικό τρόπο,χωρίς να παίρνεις υπνωτικά για παράδειγμα.
Zed
Διάσημο μέλος
Ακόμη θα μπορούσες να σταματήσεις την καφεΐνη για ένα διάστημα.
Την οποία δεν λαμβάνω ποτέ
Με τις υποχρεώσεις ας πούμε ότι το προσπαθώ. Τώρα δεν ξέρω, θα δείξει η εξεταστική. Περίμενα να τα πάω πολύ καλά αυτό το εξάμηνο, οπότε αν με ρίξει, δε θα με ρίξει τόσο πολύ πιστεύω.
Γενικά θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος είναι να είσαι όλη μέρα απασχολημένος ώστε να κουράζεσαι και θα έρθει η στιγμή που θα πέσεις ξερός και θα κοιμάσαι τόσο βαθιά που δε θα σκέφτεσαι.
Ένα άλλο τρικ είναι όταν πέφτεις για ύπνο να ονειροπολείς κάτι ευχάριστο.
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Anw, Zed ό,τι κι αν είναι μην το αφήνεις. Μπορεί να το ξεχνάς μέσα στη μέρα αλλά όταν θα θες να χαλαρώσεις -γιατί κάποτε θα χαλαρώσεις, άνθρωπος είσαι- δε θα σ' αφήνει. Δες το όπως μπορείς αλλά μην το ξεχνάς χωρίς να το σκεφτείς κάπως, το ότι θα 'σαι απασχολημένος δε θα σημαίνει πως θα 'χεις λύσει και το πρόβλημα.
Edit: Πόσο fail?! Τώρα είδα ότι εγώ είχα ανοίξει το θέμα. Καλά πάμε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.