SonnY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο SonnY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 273 μηνύματα.
28-02-14
23:50
Γιατί δε λες ότι θα τα καταφέρναμε όλοι;
Είναι γνωστό ότι το ischool είναι μια σύναξη ιδιοφυών παιδιών, που εκτός των άλλων έχουν και (οι περισσότεροι) εκπληκτικές ικανότητες ψυχολόγου, χωρίς καν να σπουδάσουν αυτή την επιστήμη.
Το γεγονός πως το ischool είναι μια κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, αυτόματα κατατάσσει τα μέλη του σε μια άλλη κατηγορία ατόμων. Ακόμη αν κρίνουμε από τις επιδόσεις των ατόμων αυτών τόσο σε σχολικές, όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες, εύκολα διαπιστώνουμε πως πρόκειται για άτομα πιο ευφυή από τον μέσο Έλληνα μαθητή/φοιτητή. ( Δεν είναι απόλυτο, αλλά ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι πολύ ικανοί άνθρωποι.)
Η λέξη καταγγέλουμε έχει μεταφορική χρήση. Καταγγέλουμε το γεγονός πως ένα τέτοιο επίτευγμα δεν είναι τόσο αξιόλογο ώστε να γίνει άρθρο σε εφημερίδα, γιατί απλούστατα, δεδομένων των ευκαιριών που *πιθανόν* είχε το παιδί, μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων θα μπορούσε να το καταφέρει.
Το συμπέρασμα πως το παιδί δεν είναι φτωχό, βγαίνει από την εικόνα του. Εάν κοιτάξεις προσεκτικά, θα δεις ένα παιδί. Ένα παιδί κι όχι έναν "άντρα". Γνωρίζω πως το παιδί είναι 17 χρονών. Αλλά η εικόνα του δεν δείχνει έναν ώριμο "άνδρα". Δεν είχε κακουχίες στη ζωή. Μπορείς να διακρίνεις στα μάτια του τον πόνο? Εγώ προσωπικά όχι. Δεν βλέπω ρυτίδες, δεν βλέπω ανησυχίες στο προσωπό του. Ακόμη το γέλιο του φαίνεται, αν όχι πλαστό, τότε σίγουρα άκυρο. Για ένα τέτοιο κατόρθωμα δεν χαμογελάς συνέχεια. Καταννοώ πως είσαι χαρούμενος, αλλά δεν γίνεται να διατηρείς αυτό το χαμόγελο συνέχεια. Δηλαδή γουατ δε φακ? Όταν ο ίδιος έμαθε πως πέρασε έκανε σαν 14χρονο που της εστειλε μήνυμα το αγόρι που γουστάρει? Αν είχε περισσότερες σκοτούρες στη ζωή του, θα καταλάβαινε κι ο ίδιος πως η είσοδος σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο ήταν ενα σημαντικό γεγονός στη ζωή του, όχι "ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ". ( Το ενδεχόμενο να μην υπήρχε άλλη φωτογραφία το απορρίπτω για προφανείς λόγους)
Όσον αφορά την ψυχολογία, δεν νομίζω πως χρειάζεσαι πτυχίο για να κατανοήσεις κάποια πράγματα, αλλά περισσότερο εμπειρίες. Είχα σκεφτεί ένα αρκετά καλό παράδειγμα να στο αποδείξω, αλλά δυστυχώς το ξέχασα. Ενιγουει, θα χρησιμοποιήσω αυτό του πόκερ. Στο πόκερ, πέρα από καλό φύλλο πρεπει να αναλύεις και το πως αισθάνονται οι αντίπαλοι παίκτες, αλλά και να προσποιήσαι. Οι παίκτες δεν είναι ψυχολόγοι όμως. Αδύναμο τεκμήριο, το γνωρίζω, αλλά έχει περάσει η ώρα και αδυνατώ να σκαρφιστώ καλύτερο.
Θελω να τελειώσω λέγοντας πως όλη η συζήτηση χτίστηκε με βάση τις απόψεις του καθενός. Όλα αυτά που ισχυρίζεται ο καθένας, είναι απλά εικασίες. Εμείς επιχειρηματολογούμε για το ποια από τις απόψεις είναι η πιο λογική. Κανείς μας δεν γνωρίζει την αλήθεια(Σε σημεία γίναμε απόλυτοι, λόγω κακής έκφρασης).
Μπορεί αυτό το παιδί όντως να είναι υπέροχο. Μπορεί να είναι και φυτούκλα. Who knows?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
01-03-14
02:12
Γιατί πότε είπα πως καθε υποψήφιος που αριστεύει στις πανελλήνιες είναι άξιος συγχαρητηρίων;Θα του δωσεις τα credits, και θα αναγνωρίσεις την επιτυχία του όπως δίνεις κάθε χρονιά credits και στους αριστούχους των πανελληνίων! Γιατι το ότι δεν είχε οικονομικές δυσκολίες (ή και οικογενειακές, που στο κάτω κάτω δεν ξέρεις κιόλας την κατάσταση στην οικογενειά του, no δεν μειώνει την τεράστια αυτή επιτυχία του.
Εγώ θεώρησα σκόπιμο να μιλήσω με δεδομένα Ελλάδας. Εσύ σύγκρινε με ό,τι θες.Με την ίδια λογική που δεν θα πεις μπραβο στο παιδί γιατι θεωρείς οτι όλα τ ήρθαν "εύκολα",εγώ μπορω να σου απαντήσω οτι γιατί να δώσω συγχαρητηρια σε οποιοδήποτα μαθητή/φοιτητη/επιστήμονα, από τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά και νέοι άνθρωποι στη Λιβύη που ενω θα μπορούσαν να διαπρέπουν σε διαφορα επιστημονικά πεδία μεχρι πριν λιγο καιρο πάλευαν για να επιβιώσουν εν μεσω ενός φριχτού πολέμου....
Δεν είπα ότι δεν έχει στόχους ή όνειρα -.-Γιατί θεωρείς οτι αυτό το παιδί δεν έχει στόχους και όνειρο και οτι κατάφερε ό,τι κατάφερε λόγο της αγάπης του για την επιστήμη και για τη μαθηση; Εμένα με εμπνέει, τόσο αυτός όσο και κάθε παιδί, από οποιοδήποτε background που καταφέρνει εισαγωγή σε απαιτητικό πανεπιστημιακό τμήμα, ή που ασχολείται σε υψηλο επίπεδο με τον αθλητισμό ή με τις τέχνες.
Είπα ότι αξίες όπως αυτές είναι που ανέφερα, είναι που θα αναδείξουν ένα κατόρθωμα και θα αποτελέσουν ένα πρότυπο για άλλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν αυτά που έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο. Εγώ το παιδί δεν το ξέρω. Αυτό που διάβασα είναι ένα άρθρο που μιλά για το πώς κάποιος κατάφερε με τη βοήθεια του περιβάλλοντός του, να γίνει δεκτός σε ένα πρωτοκλασάτο πανεπιστήμιο το οποίο για να βγάλεις θες (δίδακτρα + κόστος ζωής) κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Πολύ ωραία, να χαίρεται τις σπουδές του, αλλά τέτοιες ιστορίες εμένα δε με αφορούν, κι ούτε και το μέσο Έλληνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
schooliki
Δραστήριο μέλος
Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 594 μηνύματα.
01-03-14
11:19
Επιτέλους να τελειώσει αυτό το παραμύθι με το κόστος των σπουδών στην Ευρώπη, σε πρωτοκλασάτα ή μη πανεπιστήμια......... Αυτό που διάβασα είναι ένα άρθρο που μιλά για το πώς κάποιος κατάφερε με τη βοήθεια του περιβάλλοντός του, να γίνει δεκτός σε ένα πρωτοκλασάτο πανεπιστήμιο το οποίο για να βγάλεις θες (δίδακτρα + κόστος ζωής) κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Πολύ ωραία, να χαίρεται τις σπουδές του, αλλά τέτοιες ιστορίες εμένα δε με αφορούν, κι ούτε και το μέσο Έλληνα.
Αν μια οικογένεια μπορεί να στείλει το παιδί της π.χ. στην Πάτρα, μπορεί να το στείλει και στο Cambridge. Τα έξοδα διαμονής είναι περίπου τα ίδια (Το Cambridge δεν είναι Λονδίνο). Με μια προϋπόθεση. Το παιδί θα κάνει δάνειο για τα δίδακτρα (9.000 λίρες το χρόνο για 3 χρόνια-Bachelor) με την Αγγλική κυβέρνηση, το οποίο θα αποπληρώσει όταν θα έχει έσοδα πάνω από 21.000 λίρες (κάθε χρόνο το 9% του ποσού πάνω από τις 21.000 λίρες). Αν δε μπορέσει να το αποπληρώσει σε 25 χρόνια, παύει η υποχρέωση αποπληρωμής.
Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Το ίδιο έκανα και γώ, ευτυχώς για το 1/3 του ποσού, πριν γίνει η μεγάλη αύξηση.
Τα πράγματα είναι καλύτερα σε άλλες χώρες. Στη Σκωτία δεν πληρώνεις δίδακτρα. Στη Γερμανία και στη Γαλλία είναι μηδαμινά (και στα πρωτοκλασάτα πανεπιστήμια).
Επομένως τα "κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο" είναι παραμύθια της Χαλιμάς και αποσκοπούν να μειώσουν την επιτυχία κάποιων παιδιών να γίνουν δεκτά σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Να μην ξεχνάμε βεβαίως ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες, που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στην Πάτρα, επομένως ούτε και στο Cambridge.
Υ.Γ.
Δεν το γνωρίζω το παιδί και εννοείται ότι δεν περίμενα να το μάθω από ένα στημένο σύνηθες δημοσίευμα και από μια φωτογραφία σε εφημερίδα. Όμως λιγότερη κακία δε βλάπτει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
01-03-14
14:00
καλά, σιγά μη του κάνουμε και voodoo του παιδιου. Αράξτε λίγο.
Στα δίδακτρα έχεις δίκιο, έγω είχα δει τα international, τα οποία είναι αυτά:
https://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/international/finance/index.html
αλλά εντός ΕΕ πληρώνεις όσο ένας Βρεατανός.
τώρα πέρα απ' αυτό εγώ δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, ότι τα 32000 ευρώ που θες για μια 3ετία είναι affordable για τον καθένα επειδή μπορείς να τα δανειστείς; τι είδους φιλελεύθερη παπάτζα είναι αυτή. Κι αν είναι όλα τόσο γαμάτα γιατί όταν ο Κάμερον τριπλασίασε τα δίδακτρα πριν λίγα χρόνια ξεσηκώθηκαν όλοι οι φοιτητές της Αγγλίας; Και γιατί αν εγώ πατήσω στο google κάτι του στυλ "british student finance issues" θα μου βγάλει 732 σχετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω, δε σπουδάζω εγώ Αγγλία, απλά κάτι δε μου κολλάει. παραμύθια της χαλιμάς υποθέτω.
Για το κόστος διαβίωσης:
https://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/finance/costs.html
7850 λίρες => 9524 ευρώ για ~8μήνες πες. κάνει περίπου 1190 ευρώ/μήνα. Ξέρεις πολλούς φοιτητές επαρχίας να παίρνουν τόσα;
Δεν είχα σκοπό να το ψιρίσω τόσο πολύ, καθώς δε με αφορά το θέμα. Αλλά αν μπορεί να θεωρηθεί προκλητικό και παραμύθι το να πούμε πως το να φύγει κάποιος πχ Αγγλία απαιτεί ένα Χ επίπεδο οικονομικής άνεσης, τότε το να εξισώνουμε το κόστος με μια μέση ελληνική επαρχιακή πόλη τι είναι;
Τελικά μήπως είναι μαλάκες όλοι αυτοί που κάθονται και ξεσκίζονται στο διάβασμα ένα χρόνο για να καταλήξουν στην 7η επιλογή τους σε κάποιο ΑΕΙ στην άλλη άκρη της Ελλάδας αντί να φύγουν έξω; Δε ξέρω, ειλικρινή απορία.
Και για να τελειώνει εδώ το αστειάκι, εγώ αρχικά δεν το πήγα αποκλειστικά στο οικονομικό. Προφανώς και παίζει ρόλο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κι ούτε φυσικά έχω κανένα πρόβλημα με τον αναφερόμενο στο άρθρο. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του πιθανότατα να το κυνηγούσα. Άραγε αυτοί που έχουν το πρόβλημα με τις απόψεις των άλλων και προσπαθούν να βγάλουν κάποιον σκατόψυχο θέλουν να αποδείξουν κάτι; και σε ποιον; ( άλλη απορία )
Στα δίδακτρα έχεις δίκιο, έγω είχα δει τα international, τα οποία είναι αυτά:
https://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/international/finance/index.html
αλλά εντός ΕΕ πληρώνεις όσο ένας Βρεατανός.
τώρα πέρα απ' αυτό εγώ δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, ότι τα 32000 ευρώ που θες για μια 3ετία είναι affordable για τον καθένα επειδή μπορείς να τα δανειστείς; τι είδους φιλελεύθερη παπάτζα είναι αυτή. Κι αν είναι όλα τόσο γαμάτα γιατί όταν ο Κάμερον τριπλασίασε τα δίδακτρα πριν λίγα χρόνια ξεσηκώθηκαν όλοι οι φοιτητές της Αγγλίας; Και γιατί αν εγώ πατήσω στο google κάτι του στυλ "british student finance issues" θα μου βγάλει 732 σχετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω, δε σπουδάζω εγώ Αγγλία, απλά κάτι δε μου κολλάει. παραμύθια της χαλιμάς υποθέτω.
Για το κόστος διαβίωσης:
https://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/finance/costs.html
7850 λίρες => 9524 ευρώ για ~8μήνες πες. κάνει περίπου 1190 ευρώ/μήνα. Ξέρεις πολλούς φοιτητές επαρχίας να παίρνουν τόσα;
Δεν είχα σκοπό να το ψιρίσω τόσο πολύ, καθώς δε με αφορά το θέμα. Αλλά αν μπορεί να θεωρηθεί προκλητικό και παραμύθι το να πούμε πως το να φύγει κάποιος πχ Αγγλία απαιτεί ένα Χ επίπεδο οικονομικής άνεσης, τότε το να εξισώνουμε το κόστος με μια μέση ελληνική επαρχιακή πόλη τι είναι;
Τελικά μήπως είναι μαλάκες όλοι αυτοί που κάθονται και ξεσκίζονται στο διάβασμα ένα χρόνο για να καταλήξουν στην 7η επιλογή τους σε κάποιο ΑΕΙ στην άλλη άκρη της Ελλάδας αντί να φύγουν έξω; Δε ξέρω, ειλικρινή απορία.
Και για να τελειώνει εδώ το αστειάκι, εγώ αρχικά δεν το πήγα αποκλειστικά στο οικονομικό. Προφανώς και παίζει ρόλο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κι ούτε φυσικά έχω κανένα πρόβλημα με τον αναφερόμενο στο άρθρο. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του πιθανότατα να το κυνηγούσα. Άραγε αυτοί που έχουν το πρόβλημα με τις απόψεις των άλλων και προσπαθούν να βγάλουν κάποιον σκατόψυχο θέλουν να αποδείξουν κάτι; και σε ποιον; ( άλλη απορία )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
schooliki
Δραστήριο μέλος
Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 594 μηνύματα.
01-03-14
14:30
Ποιός σου είπε φίλε μου ότι τα παιδιά που γίνονται δεκτά σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης δεν έχουν ξεσκιστεί στο διάβασμα στις πανελλήνιες, αφού ο κανόνας για να γίνεις δεκτός είναι μέσω των πανελληνίων. Υπάρχουν παιδιά που φεύγουν από επιλογή, παρ' όλο που πέρασαν σε όλες τις σχολές της Ελλάδας.............Τελικά μήπως είναι μαλάκες όλοι αυτοί που κάθονται και ξεσκίζονται στο διάβασμα ένα χρόνο για να καταλήξουν στην 7η επιλογή τους σε κάποιο ΑΕΙ στην άλλη άκρη της Ελλάδας αντί να φύγουν έξω; Δε ξέρω, ειλικρινή απορία........
Υ.Γ.
Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται οι φοιτητές. Άλλο είναι να κουβαλάς δάνειο 10 χιλιάδων λιρών και άλλο 27 χιλιάδων, όσο ευνοϊκές ρυθμίσεις και αν έχει.
Όσο για το δάνειο, επίτρεψέ μου να γνωρίζω περισσότερα ως άμεσα ενδιαφερόμενος και χρήστης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NimertiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η NimertiS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 163 μηνύματα.
01-03-14
18:46
Πάντως,δεν είναι απόλυτο να έχεις οικονομική ευμάρεια για να πετύχεις.
Ξέρω κορίτσι από το νησί μου,που η οικογένεια της πάει ακόμη και στο συσσίτιο, αλλά είναι στο δεύτερο έτος της Νομικής Αθηνών,και μπήκε από τους πρώτους.
Εννοείται χωρίς φροντιστήρια και μόνο σκληρή δουλειά.
Αλλά κανένας δεν έκανε άρθρο γι'αυτό το κορίτσι και ούτε θα κάνει σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση,επειδή μιλάμε για ένα Λύκειο δημόσιο και σε νησί άγονης γραμμής,που δεν έχει μέσα να προβληθεί ούτε και λόγο (αφού είναι δημόσιο...).
Μπράβο στο παιδί που γνώριζε τι θέλει να κάνει από μικρή ηλικία και για τη μεγάλη του επιτυχία. Αλλά κανένας δεν μπορεί να πει πως δεν επηρεάστηκε και από την οικονομική του άνεση,και άλλα σημαντικά μυαλά υπάρχουν χωρίς ευκαιρίες για να μπουν σε τόσο ονομαστά ιδρύματα ούτε και να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί τους.(ονομαστό όχι επειδή είναι στο εξωτερικό μόνο και μόνο,έχουμε εξαιρετικά ΑΕΙ αλλά δυστυχώς με λιγότερη προβολή διεθνώς).
Κοινώς,όλοι έχετε δίκιο,τα πράγματα είναι σχετικά & μηδένα προ του τέλους μακάριζε.
Το μέλλον θα δείξει ποιος αξίζει πραγματικά από την πορεία που θα πάρει.
Ξέρω κορίτσι από το νησί μου,που η οικογένεια της πάει ακόμη και στο συσσίτιο, αλλά είναι στο δεύτερο έτος της Νομικής Αθηνών,και μπήκε από τους πρώτους.
Εννοείται χωρίς φροντιστήρια και μόνο σκληρή δουλειά.
Αλλά κανένας δεν έκανε άρθρο γι'αυτό το κορίτσι και ούτε θα κάνει σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση,επειδή μιλάμε για ένα Λύκειο δημόσιο και σε νησί άγονης γραμμής,που δεν έχει μέσα να προβληθεί ούτε και λόγο (αφού είναι δημόσιο...).
Μπράβο στο παιδί που γνώριζε τι θέλει να κάνει από μικρή ηλικία και για τη μεγάλη του επιτυχία. Αλλά κανένας δεν μπορεί να πει πως δεν επηρεάστηκε και από την οικονομική του άνεση,και άλλα σημαντικά μυαλά υπάρχουν χωρίς ευκαιρίες για να μπουν σε τόσο ονομαστά ιδρύματα ούτε και να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί τους.(ονομαστό όχι επειδή είναι στο εξωτερικό μόνο και μόνο,έχουμε εξαιρετικά ΑΕΙ αλλά δυστυχώς με λιγότερη προβολή διεθνώς).
Κοινώς,όλοι έχετε δίκιο,τα πράγματα είναι σχετικά & μηδένα προ του τέλους μακάριζε.
Το μέλλον θα δείξει ποιος αξίζει πραγματικά από την πορεία που θα πάρει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
din@!!
Δραστήριο μέλος
Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
01-03-14
19:49
NimertiS συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά θα ήθελα να τονίσω οτι ο νεαρός προφανώς δεν είναι ο μόνος Ελληνας που πέτυχε στο Cambridge, απλά σε αυτόν έτυχε να κανουν άρθρο. Αντίστοιχα και η κοπέλα που ανέφερες "έτυχε" (για τον α ή β λόγο) και δεν εγραψε καποιος αρθρο για αυτή -εχω γνωρίσει και εγω ανάλογη περίπτωση οπου οι μόνοι που αναφέρθηκαν ήταν τα τοπικά μεσα ενημέρωσης.. Τα άρθρα σαν και αυτό είναι λίγο διαφήμιση του τάδε Ιδιωτικού ή διαφήμιση του τάδε φροντιστηρίου, για αυτό και προφανώς δεν εχουν όλοι οι αριστούχοι την τυχη να δουν τα ονοματά τους στις εφημεριδες ευρείας κυκλοφορίας!
όπως και να χει όλοι οι επιτυχόντες, ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων, είναι αξιοι συγχαρητηρίων!! και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο....μάλλον ο,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
όπως και να χει όλοι οι επιτυχόντες, ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων, είναι αξιοι συγχαρητηρίων!! και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο....μάλλον ο,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...