ιστορικο αρχαιαλογικο

tototony

Νεοφερμένος

Η tototony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γνωριζει κανεισ αν το τμημα ιστοριασ και αρχαιολογιασ στην πατρα ειναι καλο; Μαρεσει πολυ η ιστορια και σκεφτομαι να επιλεξω αυτη την σχολη αλλα ολοι μου λενε οτι δεν εχει αποκατασταση περα απο καθηγητησ
 

math2arch

Νεοφερμένος

Ο math2arch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Καλησπέρα!

Για το τμήμα αυτό καθεαυτό δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, πάντως, στην Ελλάδα, όντως η αποκατάσταση είναι δύσκολη. Για να αναφέρω ένα παράδειγμα κοντινού μου προσώπου, το οποίο πήγε Ιστορικό-Αρχαιολογικό (στα Ιωάννινα), ως άτομο που δεν τον ενδιέφερε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο στη ζωή του, το τελείωσε μπαμ-μπαμ στην ώρα του, έκανε ένα μεταπτυχιακό (Σύγχρονη Ιστορία και Λαογραφία), τώρα τελειώνει το διδακτορικό και όποτε τον ρωτήσεις τι θα κάνει μετά, σου απαντάει πως ελπίζει να συνεχίσει ακαδημαϊκά, γιατί δε θέλει ούτε να σκέφτεται το να γίνει αναπληρωτής.
Δε γνωρίζω την κατάσταση του αντικειμένου στο εξωτερικό.

Γενικά, τα Humanities είναι μέγα βάσανο στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, Καλή Επιτυχία!
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 974 μηνύματα.
Καλησπέρα και από εμένα! Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα για το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι ελπίδες αυξάνονται μόνο αν είσαι ταγμένος στο αντικείμενο και πραγματικά αφοσιωμένος και διατεθειμένος να προχωρήσεις ερευνητικά (καθώς αναφέρθηκες στον κλάδο της ιστορίας ειδικότερα). Κατά τα άλλα, ναι, η πλειονότητα των αποφοίτων ιστορικών καταλήγουν φιλόλογοι.
Όσο για το τμήμα της Πάτρας, θα σε συμβούλευα να το αποφύγεις αν έχεις και κάποιο άλλο τμήμα στο μυαλό σου. Το πρόγραμμα σπουδών είναι τρομακτικά ελλιπές, ενώ η συνύπαρξη της ιστορίας και αρχαιολογίας με τις ψηφιακές επιστήμες αρκετά προβληματική.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top