silverdog
Δραστήριο μέλος
Απο μια ματια που εριξα στον οδηγο σπουδων ειδα οτι το προγραμμα ψυχολογιας εκπα εχει πολλα φιλοσοφικα μαθηματα,ισχυει?
Υπαρχει κανενα φορουμ φοιτητων απο τις δυο σχολες,γιατι δεν βρισκω τιποτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
InSheerPleasure
Νεοφερμένος
Το θέμα το έχω ψάξει πολύ και σου συνιστώ Πάντειο ό,τι κι αν ακούς. Λέγεται πως το ΕΚΠΑ, επειδή έχει περισσότερα μαθήματα κλινικής σε προετοιμάζει καλύτερα για τον κλινικό τομέα. Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Ακόμη κι αν το πάντειο επικεντρώνεται αρκετά στην κοινωνική ψυχολογία, το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ πιο εμπεριστατωμένο συγκριτικά με το ΕΚΠΑ που είναι αρκετά μονόπλευρο και εδώ που τα λέμε είναι και λίγο θύμα του ότι φέρει τον τίτλο ΦΠΨ, οπότε φορτώνεται με ήσσονος σημασίας μαθήματα. Όσο για τους καθηγητές, Πάντειο all the way, δε το συζητώ.
Οι περισσότεροι έχουν κορυφαία βιογραφικά[π.χ. Καζή(αναπτυξιακή)-μεταδιδακτορικό στο Yale, η Τσαλίκογλου είχε καθηγητή τον Piaget στη Γαλλία(πρόσωπο κεφαλαιώδους σημασίας στη γνωστική ανάπτυξη των βρεφών και νηπίων), όσο για τον Ποταμιάνο, ο άνθρωπος είναι απίστευτος κτλ]. Στο ΕΚΠΑ νομίζω παίρνεις πτυχίο με 26 υποχρεωτικά, ενώ στο Πάντειο με 32(που σημαίνει πως στο ΕΚΠΑ έχεις ευκαιρία για επιλογή περισσότερων μη-υποχρεωτικών μαθημάτων). Βέβαια, το βάρος στα επιλογής μετατοπίζεται πολύ στην παιδαγωγική, στη σχολική ψυχολογία κτλ Δηλαδή, υπάρχει επιλογής "Ψυχολογία ανάγνωσης και γραφής" και ρωτώ Γιατί?
Γενικά, μη θαμπώνεσαι από ένα πρόγραμμα σπουδών που είναι λογικό να σου φαίνεται ενδιαφέρον, επειδή δεν έχεις ακόμη σχέση με το αντικείμενο. Το θέμα είναι η γνώση να είναι πολυδιάστατη και εις βάθος, όχι στρωμένη με ροδοπέταλα.
Πιο εύκολο ακούω πως είναι το ΕΚΠΑ, αλλά δε ξέρω πραγματικά να σου απαντήσω. Εργαστήρια δεν υπάρχουν, μόνο στο τελευταίο έτος υπάρχει κάτι άν δεν απατώμαι, στο Πάντειο τουλάχιστον. Ελπίζω, επίσης, να μη μπερδεύεις το ΦΠΨ κατεύθυνση ψυχολογίας(από όπου ΔΕΝ παίρνεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ΔΕΝ είσαι ψυχολόγος, αλλά φιλόλογος) με το ΦΠΨ Πρόγραμμα Ψυχολογίας, το οποίο σου προσφέρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κανονικά και έχει ξεχωριστή βάση και γι'αυτό σου μίλησα παραπάνω.
Ωστόσο, το κακό του Παντείου είναι η οργάνωση! Αργεί το πρόγραμμα, η διόρθωση και γενικά θα σου κάνουν λίγο τη ζωή δύσκολη. Αυτό, όμως, δεν έχει σχέση με την ποιότητα των σπουδών σε καμία περίπτωση.
Η επιλογή είναι δική σου! Καλή σταδιοδρομία σε ό,τι κι αν επιλέξεις τελικά! :-)
Υ.Γ. Για το πάντειο μπορείς να βρεις στο facebook ένα γκρούπ "Ψυχολογία Παντείου" που είναι ενεργό και θα σου απαντήσουν σε ό,τι κι αν ρωτήσεις!
silverdog
Δραστήριο μέλος
Επισης η σχολη βγαινει με παραλληλα δουλεια?!
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
InSheerPleasure
Νεοφερμένος
Μεταπτυχιακές ΣπουδέςΣτην κοινωνική ψυχολογία έχει μεταπτυχιακό η Πάντειος;Ενδιαφέρον κλάδος και μεγάλη σχέση με το προπτυχιακό μου αντικείμενο(Ιστορία).
Στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου λειτουργούν τρία Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:
α) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία» σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
β) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε.»
γ) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιο-Ψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές».
Ωστόσο, δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι. Μπορείς να στείλεις mail στη γραμματεία psych@panteion.gr
summertime1996
Εκκολαπτόμενο μέλος
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος
sanmartean
Νεοφερμένος
paraksenos
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar_gr
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar_gr
Νεοφερμένος
Tribbiani
Νεοφερμένος
Anonyme
Δραστήριο μέλος
Τα παραπάνω ισχύουν αν όντως καταλήξεις πως τα δύο τμήματα είναι τόσο παρόμοια που δεν έχει μεγάλη σημασία πού θα περάσεις τελικά, μην παρεξηγηθούμε (επίσης δεν ισχύουν αν οδηγείς). Καλά αποτελέσματα!
mirto.dr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι πρωτοετής στην Ψυχολογία Παντείου και έχω παρακολουθήσει κι ένα μήνα μαθήματα στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΠΑ.
Για να μη σε κουράζω προσωπικά σου προτείνω να έρθεις Παντειάρα.Μια χαρά είναι το πρόγραμμα σπουδών.Τα μαθήματα είναι μοιρασμένα έτσι που καλύπτουν πολλούς κλάδους της Ψυχολογίας και τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κλίση του τμήματος προς την κοινωνική.(Που και να υπήρχε κλαιν...εμένα η Κοινωνική είναι η αδυναμία μου)
Όσο για την όργανωση,ναι οκ δεν είναι και η καλύτερη ΑΛΛΑ
1 Λόγω των παρατάξεων και της γενικότερης ατμόσφαιρας στο Πάντειο δεν υπάρχουν τα προβλήματα του ΕΚΠΑ με τις πολυήμερες καταλήψεις.(Βέβαια θα πρέπει να έχεις υπομονή με τους ''συνάδελφους' ΔΑΠιτες οι οποίοι είναι παντού...
2 Επειδή είναι πιο μικρό σαν Πανεπιστήμιο νιώθεις πιο ..οικεία να το πω; σαν ''οικογένεια'' να το πώ; Δεν ξέρω πάντως you get the point.
3 Έχει μία πολύ όμορφη και οργανωμένη Βιβλιοθήκη όπου μπορείς άνετα να διαβάσεις επειδή επικρατεί η απαραίτητη ησυχία
4 Έχουμε γκαζόν και συντριβάνι
Σοβαρά πιστεύω ότι αν σε ενδιαφέρει η Επιστήμη αυτή σε όποιο τμήμα και να πάς θα σου αρέσει.Εμένα προσωπικά το Πάντειο με κέρδισε γιατί όντας μικρότερο και πιο ''μαζεμένο'' ρε παιδί μου από την Φιλοσοφική με έκανε να νιώσω ότι μπήκα σε μία κοινότητα και όχι σε ζούγκλα.( οκ,δεκτές οι διαφωνίες) Ότι και να διαλέξεις καλή συνέχεια σου εύχομαι και αν έχεις άλλες απορίες εδώ είμαστε,μη διστάσεις να ρωτήσεις!
Tribbiani
Νεοφερμένος
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθόλου σχετικά με τα δύο τμήματα, αλλά το "να είναι η σχολή κοντά στο σπίτι σου" μόνο lol δεν είναι. Θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι αν επί 4 χρόνια χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 ή 3 διαφορετικά μέσα για να φτάσεις στο πανεπιστήμιο και σπαταλάς περίπου δύο ώρες τη μέρα στα μμμ. Ειλικρινά αν θες να παρακολουθείς σε καθημερινή βάση και δεν έχεις αυτοκίνητο πρέπει να είσαι οπλισμένος με υπομονή, οι μισοί απλώς παρατάνε τις παρακολουθήσεις.
Τα παραπάνω ισχύουν αν όντως καταλήξεις πως τα δύο τμήματα είναι τόσο παρόμοια που δεν έχει μεγάλη σημασία πού θα περάσεις τελικά, μην παρεξηγηθούμε (επίσης δεν ισχύουν αν οδηγείς). Καλά αποτελέσματα!
Οκ, σ'ευχαριστώ πολύ για την ευχή και την απάντησή σου!
Γεια σου φιλαράκι Joe!
Είμαι πρωτοετής στην Ψυχολογία Παντείου και έχω παρακολουθήσει κι ένα μήνα μαθήματα στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΠΑ.
Για να μη σε κουράζω προσωπικά σου προτείνω να έρθεις Παντειάρα.Μια χαρά είναι το πρόγραμμα σπουδών.Τα μαθήματα είναι μοιρασμένα έτσι που καλύπτουν πολλούς κλάδους της Ψυχολογίας και τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κλίση του τμήματος προς την κοινωνική.(Που και να υπήρχε κλαιν...εμένα η Κοινωνική είναι η αδυναμία μου)
Όσο για την όργανωση,ναι οκ δεν είναι και η καλύτερη ΑΛΛΑ
1 Λόγω των παρατάξεων και της γενικότερης ατμόσφαιρας στο Πάντειο δεν υπάρχουν τα προβλήματα του ΕΚΠΑ με τις πολυήμερες καταλήψεις.(Βέβαια θα πρέπει να έχεις υπομονή με τους ''συνάδελφους' ΔΑΠιτες οι οποίοι είναι παντού...
2 Επειδή είναι πιο μικρό σαν Πανεπιστήμιο νιώθεις πιο ..οικεία να το πω; σαν ''οικογένεια'' να το πώ; Δεν ξέρω πάντως you get the point.
3 Έχει μία πολύ όμορφη και οργανωμένη Βιβλιοθήκη όπου μπορείς άνετα να διαβάσεις επειδή επικρατεί η απαραίτητη ησυχία
4 Έχουμε γκαζόν και συντριβάνι
Σοβαρά πιστεύω ότι αν σε ενδιαφέρει η Επιστήμη αυτή σε όποιο τμήμα και να πάς θα σου αρέσει.Εμένα προσωπικά το Πάντειο με κέρδισε γιατί όντας μικρότερο και πιο ''μαζεμένο'' ρε παιδί μου από την Φιλοσοφική με έκανε να νιώσω ότι μπήκα σε μία κοινότητα και όχι σε ζούγκλα.( οκ,δεκτές οι διαφωνίες) Ότι και να διαλέξεις καλή συνέχεια σου εύχομαι και αν έχεις άλλες απορίες εδώ είμαστε,μη διστάσεις να ρωτήσεις!
Και εγω θα ξεκινησω τις σπουδες μου στη ψυχολογια φετος και μπορω να πω οτι με δελεαζει αρκετα το γκαζον και το συντριβανι: , αλλα μαλλον θα επιλεξω τη Ψυχολογια στο Ρεθυμνο(Κρητη) μιας και εχω την τυχη να μενω εκει...
valia_dad
Νεοφερμένος
Και γενικα σαν πανεπιστημια πιο θεωρειται πιο καλο,πιο οργανωμενο?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 165 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Angelica Vzl
- user2k
- Kolokythiatoumpana
- werwolf14
- elevag
- Christos1971
- eww1qewqeqweqw
- bbb
- AggelikiGr
- Hased Babis
- sakplat
- ivannag
- Abiogenesis
- panaman
- E.Z
- Alexk7
- tsiobieman
- Εριφύλη
- thecrazycretan
- Φινεύς
- ele123
- JasonPap
- Georgiamo
- Lia B.
- Τρελας123
- phleidhs
- Aggel0sss
- Σταμ.
- giannis05
- Panagiotis849
- kasl178
- Maria_Xagorari
- thenutritionist
- aggorf
- angies
- constansn
- AnnaRd
- MrDna
- kleoniki05
- kiyoshi
- Nala
- iiTzArismaltor_
- Νικολινα
- ειδήμων
- Alexecon1991
- pannnos1992
- Praxis
- Alessandra Eliza
- Lifelong Learner
- GeorgePap2003
- tfghp
- Obi-Wan Kenobi
- george777
- Helen06
- Ria
- shadow
- P.Dam.
- Joji
- chester20080
- Unboxholics
- Giota_pel
- Dimitris9
- jimis2001
- iew
- Μαριαννα20
- johnsala
- panagiotis12
- SoyN
- sophiaa
- Kostas_Athens
- Scandal
- redarrow
- Κλημεντίνη
- George.S
- Ziekr
- ggl
- margik
- katerinavld
- nicole1982
- Kostas568
- giannhs2001
- oups
- Super woman
- Pigeon
- Nick254
- nickd6776
- Ioanna98
- Sherlockina
- stefan
- brizoulis
- Nikoleta_Giann
- estrela
- Chemwizard
- Tzeoo
- valantis21
- Αριάνα123
- korlef
- vasilis123321
- Eri0611
- Specon
- xakounaamatata
- snowy
- Giii
- hirasawayui
- augustine
- SlimShady
- Sfe
- panspil
- goofydia
- ellivele
- clevercat
- n4iad
- Barka
- το κοριτσι του μαη
- mararag
- Backpacker97
- Βλα
- desna
- moan20
- future.nurse.29
- cynzp
- lnesb
- panagiotis23
- J.Cameron
- Viedo
- Johnman97
- marinelachr1
- Zetakallipidou
- sofia!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.