Angelos97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια μηπως γνωριζει καποιος,σε ποιο πανεπιστημιο το τμημα ψυχολογιας ειναι καλυτερο- Καποδιστριακο η Παντειο?
Και γενικα σαν πανεπιστημια πιο θεωρειται πιο καλο,πιο οργανωμενο?
Πάντειο! Το έχω ψάξει πάρα πολύ! Ως κτίριο είναι πιο παλιό και κουβαλάει άλλη ιστορία, πιο εντυπωσιακή! Εκεί γεννήθηκε η κλασική ψυχολογία όπως την ξέρουμε, εν αντιθέσει με το τμήμα του ΕΚΠΑ, το οποίο δημιουργήθηκε πριν λιγα χρονια (νομιζω 3). Στην ουσία δεν δημιουργήθηκε, απλώς ανεγέρθη νέο κτίριο για το Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έτσι το παλιο έδωσε την θεση του στην νυν ψυχολογία ΕΚΠΑ! Κατ΄ουσίαν δεν συγκρίνονται... υπαρχουν εκ διαμέτρου αντιθέσεις και ολα δείχνουν την Παντειο...! Τυπικά το ίδιο πτυχίο σου εξασφαλίζουν, αλλά τν ψυχολογία ως επιστήμη θα την αποκτησεις στην Παντειο!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valia_dad
Νεοφερμένος
Πάντειο! Το έχω ψάξει πάρα πολύ! Ως κτίριο είναι πιο παλιό και κουβαλάει άλλη ιστορία, πιο εντυπωσιακή! Εκεί γεννήθηκε η κλασική ψυχολογία όπως την ξέρουμε, εν αντιθέσει με το τμήμα του ΕΚΠΑ, το οποίο δημιουργήθηκε πριν λιγα χρονια (νομιζω 3). Στην ουσία δεν δημιουργήθηκε, απλώς ανεγέρθη νέο κτίριο για το Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έτσι το παλιο έδωσε την θεση του στην νυν ψυχολογία ΕΚΠΑ! Κατ΄ουσίαν δεν συγκρίνονται... υπαρχουν εκ διαμέτρου αντιθέσεις και ολα δείχνουν την Παντειο...! Τυπικά το ίδιο πτυχίο σου εξασφαλίζουν, αλλά τν ψυχολογία ως επιστήμη θα την αποκτησεις στην Παντειο!!!
Σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση!! Το μονο που με χαλαει απο οσο το χω ψαξει ειναι οτι τα μαθηματα που γινονται στο παντειο μου προκαλούν λιγοτερο ενδιαφέρον απο αυτα του ΕΚΠΑ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelos97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση!! Το μονο που με χαλαει απο οσο το χω ψαξει ειναι οτι τα μαθηματα που γινονται στο παντειο μου προκαλούν λιγοτερο ενδιαφέρον απο αυτα του ΕΚΠΑ.
Τίποτα!!! Η αλήθεια είναι πως η Πάντειος "φιλοξενεί" πιο θεωρητικά μαθήματα, τα οποία τυπικά είναι και πιο ανιαρά!!! Κάνε αυτό που σου λέει η καρδία σου.. καλύτερα να εμπιστευτείς το πρόγραμμα σπουδών παρά απλά την ιστορία κάθε κτιρίου! Καλή σταδιοδρομία!
valia_dad
Νεοφερμένος
Zoi!
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ΕΚΠΑ έχει καλύτερο όνομα στο εξωτερικό. Η αδελφή μου έγινε δεκτή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Γαλλία, ενώ μία φίλη της, απόφοιτη του Παντείου, δεν έγινε. Είχαν παρόμοιο βαθμό. Βέβαια, δε νομιζω ότι η επιλογη των υποψηφίων γίνεται μόνο με βάση το κύρος του πανεπιστημίου κλπ.
Παρατάξεις και ηλιθιοι υπάρχουν παντού.
Η αδελφή μου έδωσε πανελλήνιες το 2009 και πέρασε στο ΕΚΠΑ. Στο δεύτερο έτος της, το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ μετατράπηκε σε Τμήμα Ψυχολογίας. Παλαιότερα, η κατάσταση ήταν ντεμί.
Το ΕΚΠΑ έχει καλύτερο όνομα στο εξωτερικό. Η αδελφή μου έγινε δεκτή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Γαλλία, ενώ μία φίλη της, απόφοιτη του Παντείου, δεν έγινε. Είχαν παρόμοιο βαθμό. Βέβαια, δε νομιζω ότι η επιλογη των υποψηφίων γίνεται μόνο με βάση το κύρος του πανεπιστημίου κλπ.
Παρατάξεις και ηλιθιοι υπάρχουν παντού.
Κυριωςγια τα μαθήματα με νοιάζει..Όχι τόσο για το εξωτερικό.. αν βγω δλδ στο χώρο εργασίας να μην στερουμαι σε τίποτα από καποιον π έχει βγει απ το άλλο Πανεπιστήμιο
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος
Κυριωςγια τα μαθήματα με νοιάζει..Όχι τόσο για το εξωτερικό.. αν βγω δλδ στο χώρο εργασίας να μην στερουμαι σε τίποτα από καποιον π έχει βγει απ το άλλο Πανεπιστήμιο
Δε νομίζω ότι οι εργοδότες θα δώσουν μεγάλη βάση στο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησες. Θα κοιτάξουν το βαθμό, το πολύ πολύ την πτυχιακή σου και μετά τις αλλες δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία που έχεις.
Όμως, το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι τι δυνατότητες σου δινει το καθε πανεπιστήμιο. Ερασμους, πρακτική ασκηση, επίπεδο σπουδών.
Από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι το Πάντειο επικεντρώνεται πιο πολύ στην Κοινωνική Ψυχολογία, ενώ το ΕΚΠΑ στην Κλινική Ψυχολογία.
Το κακό με το Πάντειο είναι η οργάνωση.
Επίσης, θα ήθελα να σου πω συγχαρητήρια για τη βαθμολογια που συγκέντρωσες!!!
Δε νομίζω ότι οι εργοδότες θα δώσουν μεγάλη βάση στο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησες. Θα κοιτάξουν το βαθμό, το πολύ πολύ την πτυχιακή σου και μετά τις αλλες δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία που έχεις.
Όμως, το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι τι δυνατότητες σου δινει το καθε πανεπιστήμιο. Ερασμους, πρακτική ασκηση, επίπεδο σπουδών.
Από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι το Πάντειο επικεντρώνεται πιο πολύ στην Κοινωνική Ψυχολογία, ενώ το ΕΚΠΑ στην Κλινική Ψυχολογία.
Το κακό με το Πάντειο είναι η οργάνωση.
Επίσης, θα ήθελα να σου πω συγχαρητήρια για τη βαθμολογια που συγκέντρωσες!!!
Αρχικά Ευχαριστώ πολύ! Εγώ για κλινική Ψυχολογία ενδιαφέρομαι...δλδ ανοίγεις γραφείο Κ κάνεις ψυχανάλυση. Αυτο
Τώρα η κοινωνική ψυχολογία που ανταποκρίνεται
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχικά Ευχαριστώ πολύ! Εγώ για κλινική Ψυχολογία ενδιαφέρομαι...δλδ ανοίγεις γραφείο Κ κάνεις ψυχανάλυση. Αυτο
Τώρα η κοινωνική ψυχολογία που ανταποκρίνεται
Ό,τι θες για κλινική ψυχολογία στειλε πμ. Πάνω σε αυτό το αντικείμενο εξειδικεύεται η αδελφή μου.
Κλινικούς ψυχολόγους θα βρεις περισσότερους σε νοσοκομεία, δημόσιες δομές κλπ παρα σε γραφεία.
Δε ξερω τι εστι κοινωνική ψυχολογία. Υποθέτω ότι έχει σχέση με Οργανωσιακη Ψυχολογία ( ; ) και γενικότερα με υγιείς και φυσιολογικές καταστάσεις. Η Κλινική Ψυχολογία συνδέεται με την ψυχοπαθολογία και εξετάζει πιο βαριές περιπτώσεις.
Ό,τι θες για κλινική ψυχολογία στειλε πμ. Πάνω σε αυτό το αντικείμενο εξειδικεύεται η αδελφή μου.
Κλινικούς ψυχολόγους θα βρεις περισσότερους σε νοσοκομεία, δημόσιες δομές κλπ παρα σε γραφεία.
Δε ξερω τι εστι κοινωνική ψυχολογία. Υποθέτω ότι έχει σχέση με Οργανωσιακη Ψυχολογία ( ; ) και γενικότερα με υγιείς και φυσιολογικές καταστάσεις. Η Κλινική Ψυχολογία συνδέεται με την ψυχοπαθολογία και εξετάζει πιο βαριές περιπτώσεις.
Ευχαριστώ πολύ...Πρέπει ν τ σκεφτώ πολυ
Το καλύτερο θα ηταν αν υπήρχε εδώ στο ischool Ένας φοιτητής του ΕΚΠΑ κ Ένας του Πάντειου να με διαφωτισει
Guest 699855
Επισκέπτης
https://psychologein.dagorastos.net/2007/09/19/οι-κλάδοι-της-ψυχολογίας/
cfgeorgia
Νεοφερμένος
Η θεία μ εργάζεται σε ενα κέντρο με ψυχολόγους και μ είπε ότι όταν δουν ότι οι κοπέλες (κυρίως κοπελες) έχουν τελειώσει την Πάντειο δεν ασχολούνται καν. Παίρνουν μόνο από Καποδιστριακό Γιατί έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση. ..
Οπότε...;ρ
cfgeorgia
Νεοφερμένος
Λοιπον..ψαχτηκα λιγο παραπανω..ρωτησα και γνωστούς και κατέληξα Εκπα.
Η θεία μ εργάζεται σε ενα κέντρο με ψυχολόγους και μ είπε ότι όταν δουν ότι οι κοπέλες (κυρίως κοπελες) έχουν τελειώσει την Πάντειο δεν ασχολούνται καν. Παίρνουν μόνο από Καποδιστριακό Γιατί έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση. ..
Οπότε...;ρ
ευχαριστώ πάρα πολύ! μου έδωσες μεγάλη βοήθεια! οι περισσότεροι μου έχουν προτείνει εκπα, οπότε σκέφτομαι να κατασταλάξω εκεί.
ευχαριστώ πάρα πολύ! μου έδωσες μεγάλη βοήθεια! οι περισσότεροι μου έχουν προτείνει εκπα, οπότε σκέφτομαι να κατασταλάξω εκεί.
Μελλοντική συμφοιτητρια δηλαδη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 165 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Angelica Vzl
- user2k
- Kolokythiatoumpana
- werwolf14
- elevag
- Christos1971
- eww1qewqeqweqw
- bbb
- AggelikiGr
- Hased Babis
- sakplat
- ivannag
- Abiogenesis
- panaman
- E.Z
- Alexk7
- tsiobieman
- Εριφύλη
- thecrazycretan
- Φινεύς
- ele123
- JasonPap
- Georgiamo
- Lia B.
- Τρελας123
- phleidhs
- Aggel0sss
- Σταμ.
- giannis05
- Panagiotis849
- kasl178
- Maria_Xagorari
- thenutritionist
- aggorf
- angies
- constansn
- AnnaRd
- MrDna
- kleoniki05
- kiyoshi
- Nala
- iiTzArismaltor_
- Νικολινα
- ειδήμων
- Alexecon1991
- pannnos1992
- Praxis
- Alessandra Eliza
- Lifelong Learner
- GeorgePap2003
- tfghp
- Obi-Wan Kenobi
- george777
- Helen06
- Ria
- shadow
- P.Dam.
- Joji
- chester20080
- Unboxholics
- Giota_pel
- Dimitris9
- jimis2001
- iew
- Μαριαννα20
- johnsala
- panagiotis12
- SoyN
- sophiaa
- Kostas_Athens
- Scandal
- redarrow
- Κλημεντίνη
- George.S
- Ziekr
- ggl
- margik
- katerinavld
- nicole1982
- Kostas568
- giannhs2001
- oups
- Super woman
- Pigeon
- Nick254
- nickd6776
- Ioanna98
- Sherlockina
- stefan
- brizoulis
- Nikoleta_Giann
- estrela
- Chemwizard
- Tzeoo
- valantis21
- Αριάνα123
- korlef
- vasilis123321
- Eri0611
- Specon
- xakounaamatata
- snowy
- Giii
- hirasawayui
- augustine
- SlimShady
- Sfe
- panspil
- goofydia
- ellivele
- clevercat
- n4iad
- Barka
- το κοριτσι του μαη
- mararag
- Backpacker97
- Βλα
- desna
- moan20
- future.nurse.29
- cynzp
- lnesb
- panagiotis23
- J.Cameron
- Viedo
- Johnman97
- marinelachr1
- Zetakallipidou
- sofia!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.