tzivanoula
Νεοφερμένος
Άλλωστε, καλός και κακός σε τι? Βάσει βαθμών? Και αν ένα παιδί δυσκολεύεται με τις "κλειστές" απαιτήσεις της τάξης, αλλά γενικώς έχει ανεπτυγμένη κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη , τι? Βγαίνει άχρηστο , παίρνει την κακή ταμπέλα και πάει στην άκρη? Αν είναι δυνατόν!! Στο πλαίσιο της ομάδας-τάξης φαίνεται η χρησιμότητα και των κακών και των καλών. Οι κακοί θέλουν σπρώξιμο από τους καλούς και οι καλοί θέλουν προσγείωση ή αν θέλετε ερείσματα από τους μέτριους για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Η πρόοδος έτσι θα είναι συνολική. Έτσι δεν είναι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
σου έχουμε απαντήσει από πάνω!!!Διαφωνώ!! Όχι μόνο γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό και ρατσιστικό. Είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας! Ας κοιτάξουμε λίγο έξω... Όλο διαχωριστικά και ταμπέλες δίχως ουσία. Που στην τελική ποιον εξυπηρετούν? Αυτούς που θέλουν να χειραγωγούν τους πολλούς.. Έλεος αν διαχωρίσουμε και τα παιδιά!
Άλλωστε, καλός και κακός σε τι? Βάσει βαθμών? Και αν ένα παιδί δυσκολεύεται με τις "κλειστές" απαιτήσεις της τάξης, αλλά γενικώς έχει ανεπτυγμένη κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη , τι? Βγαίνει άχρηστο , παίρνει την κακή ταμπέλα και πάει στην άκρη? Αν είναι δυνατόν!! Στο πλαίσιο της ομάδας-τάξης φαίνεται η χρησιμότητα και των κακών και των καλών. Οι κακοί θέλουν σπρώξιμο από τους καλούς και οι καλοί θέλουν προσγείωση ή αν θέλετε ερείσματα από τους μέτριους για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Η πρόοδος έτσι θα είναι συνολική. Έτσι δεν είναι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Ειναι καλο απο καποια αποψη.Ετσι θα υπαρχει ανταγωνισμος και στους 2.Οι προχωρημενοι με τους προχωρημενους και οι αδυναμοι με τους αδυναμους
Ναι αλλά έτσι δεν θα έχει περάσει το μήνυμα της συμβίωσης στην κοινωνία. Γιατί το σχολείο είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας, και εκεί έξω δεν έχεις την δυνατότητα να χωρίσεις τους πολίτες σε κατηγορίες...
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
ο βαθμος μπορει μερικες φορες να ειναι υποκειμενικος.
Ειναι δυνατον να εχει γινει ενα λαθος στην βαθμολογιση οταν η διαφορα ειναι κατι μεταξυ 19 και 19,3 γιατι πηρες π.χ 16 σε ενα μαθημα γιατι απο ατυχια δεν εγραψες καλα και πηρε ο αλλος 20. (παραδειγματα δινω, δεν μου εχει συμβει τπτ τετοιο)
Αλλα κατι τετοιο ειναι αδυνατον οταν ο ενας εβγαλε πχ 19 και ο αλλος 14...δεν ειναι ποτε δυνατον να αξιζε αυτος του 14 για 19...τι ατυχια ηταν αυτη δηλαδη?δεν υπαρχει αυτο το πραγμα...
και πες οτι αυτο το απιθανο συμβαινει!ε στο επομενο τριμηνο δε θα ξανασυμβει και πας στο τμημα των καλων....δεν ειναι και τοσο υποκειμενικοι οι βαθμοι οταν υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Από τη μια το θεωρώ εντάξει διότι η ροή του μαθήματος παραμένει ομαλή από την άλλη όμως οι πιο αδύναμοι μαθητές παραγκωνίζονται.
Δε μπορώ να πω με σιγουρια
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
αχ μακαρι να γινει κατι τετοιο!αλλα που...? σιγα μην γινει!
αφου οι μισοι το θεωρουν αντιπαιδαγωγικο και ρατσιστικο θα πεσουν να τους φανε...δεν γινονται αυτα τα πραγματα
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεί να είσαι και μια από τους αδύναμους
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
εαν κατι τετοιο ισχυε θα ειχε φανει!λιγακι δυσκολο να ειμαι μια απο τους αδυναμους οταν στανταρ χωρις καμια βοηθεια και ιδιαιτερα γραφω αριστα και εχω σε ολα τα μαθηματα (εκτος απο ενα) στο τριμηνο τον βαθμο που εχει ως αριστο για το συγκεκριμενο τριμηνο... σορρυ αλλα αμα ηταν ετσι οι δυνατοι πως θα ηταν?Όταν μεγαλώσεις λιγάκι θα καταλάβεις.
Μπορεί να είσαι και μια από τους αδύναμους
Nikos 4
Νεοφερμένος
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο την αλλη ομως θα ηταν αρνητικο γιατι οι καλοι μαθητες θα βλεπαν τους κακους μαθητες τελειως υποτιμητικα και θα ηταν ασχημο αυτο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ThomasLemeRE
Νεοφερμένος
τολμηρο το βρισκω και δεν πιστευω να εφαρμοστει ποτε ολοκληρωτικα (και λεω ολοκληρωτικα επειδη σε μερικες περιπτωσεις εφαρμοζεται ατυπα ακομα και σημερα ) στην χωρα μας τουλαχιστον
ελπιζω να μην κουρασα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Και όταν λέω καλούς μαθητές δεν εννοώ αυτούς που διαβάζουν στο γυμνάσιο και βγάζουν 20 και χαίρονται.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η εκπαίδευση απλά με κατέστρεψε, για να μιλήσω με προσωπικής εμπειρίας παράδειγμα.
Στη 1η δημοτικού με είχαν μάθει στο σπίτι να κάνω πολλαπλασιασμό, και είχα την δασκάλα στο σχολείο να μου εξηγεί ότι "2=1+1" (ποτέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί το αποτέλεσμα είναι πριν από τους όρους της πρόσθεσης). Και κάθε χρόνο ήξερα πιο πολλά από αυτά που κάναμε, μέχρι το σημείο που έπαψα να τα ξέρω ήδη. Αυτό στη μέση της 1ης γυμνασίου.
Δεν είμαι τεμπέλης εκ φύσεως κι εγώ, είμαι τεμπέλης και δεν διαβάζω επειδή ποτέ δεν μου χρειάστηκε, και δεν φταίω εγώ γι' αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Και όχι μονο στο διαχωρισμό. Αλλά συμφωνώ να υπάρχει και ένας μικρός διαχωρισμός σε κατευθύνσεις. Έστω δηλαδή για αυτούς που ξέρουν πάνω κάτω τι θα κάνουν στη ζωή τους. Ή έστω τι κατεύθυνση θα ακολουθήσουν. Δηλαδή να κάνουν περισσότερες ώρες τα μαθήματα που θέλουν.
Βέβαια ξεφεύγω, γιατί ποτέ δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
@nioniosmeg:
Εγώ ούτε καν να διαβάζω δεν έμαθα στο σχολείο. Όλα στο σπίτι. Εμείς γιατί μάθαμε όμως 1+1=2 κι όχι 2=1+1 ;;; Και εξήγησε λίγο γιατί οι καλοί μαθητές να πηγαίνουν στις μεγάλες πόλεις.
fockos
Επιφανές μέλος
Αν λοιπόν με χωρισζαν σε επίπεδα δε θα μου δίνοταν η ευκαιρία να ανταγωνιστώ τους πιο προχωρημένος οπότε δε θα παιρνούσα με τπτ ιατρική. :/
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητες υπάρχουναυτο σημαινει ρατσισμος απεναντι στους κακους μαθητες.ρατσισμος ακομα και στην παιδεια..
Τα παιδιά καθηγητών (που είναι πολλά που εκ των πραγμάτων τα ξέρουν όλα χωρίς να είναι έξυπνα)
Τα φυτά (διαβάζουν διαβάζουν και δεν ξέρουν τιποτα ουσιαστικό το μόνο που ξέρουν είναι να διαβάζουν)
Οι έξυπνοι (λίγοι)
Οι γλύφτρες (αυτοί γλύφουν για τους βαθμούς)
Οι αδιάφοροι (έξυπνοι αλλά δε διαβάζουν)
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητες υπάρχουν
Τα παιδιά καθηγητών (που είναι πολλά που εκ των πραγμάτων τα ξέρουν όλα χωρίς να είναι έξυπνα)
Τα φυτά (διαβάζουν διαβάζουν και δεν ξέρουν τιποτα ουσιαστικό το μόνο που ξέρουν είναι να διαβάζουν)
Οι έξυπνοι (λίγοι)
Οι γλύφτρες (αυτοί γλύφουν για τους βαθμούς)
Οι αδιάφοροι (έξυπνοι αλλά δε διαβάζουν)
το πα πιο γενικα.αλλα συμφωνω μαζι σου
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
gregory nub
Διάσημο μέλος
αυτο σημαινει ρατσισμος απεναντι στους κακους μαθητες.ρατσισμος ακομα και στην παιδεια..
Χμμμ, στο γυμνασιο μας χωριζαν για το μαθημα των αγγλικων σε διαφορα τμηματα για καθε επιπεδου μαθητη. Πιστευω πως και αυτοι που πηγαν στο ευκολοτερο και αυτοι που πηγαν στο δυσκολοτερο εμαθαν παραπανω απ οτι θα μαθαιναν αν γινοταν το ιδιο μαθημα σε ολους
Αν αυτο γινοταν και στα υπολοιπα μαθηματα δεν θα πειραζε κανεναν. Εγω προσωπικα εχει τυχει να παρατησω τελειως μαθημα επειδη δεν καταλαβαινα τι γινοταν (δεν λεω ποιο αλλα μπορεις να μαντεψεις) και ενα τμημα για παιδια με κενα θα με ειχε βοηθησει. Γινεται επισης και το αντιθετο οπου σε μερικα μαθηματα βαριεσαι επειδη ο καθηγητης θελει να μην "αφησει" πισω μερικα παιδια και κανει το μαθημα για αυτους που δεν εχουν κενα και νιωθουν πως χαραμιζουν τον χρονο τους.
Στο τελος, το απολυτηριο λυκειου δεν εχει σχεδον καμια χρηση για τους περισσοτερους, ο σκοπος μας θα επρεπε να ειναι να μαθει οσα γινεται παραπανω ο μαθητης. Δηλαδη αν γραφει στο απολυτηριο σε ποια μαθηματα ησουν στα "δυσκολα" και σε ποια στα "ευκολα", δεν εχει σημασια. Λες οι εργοδοτες να κοιτανε λεπτομερως την βαθμολογια σου στο λυκειο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.