miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος
.
.
.
.
.
.
.
.
........και μετά θα έρθουν τα γκέτο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος
Βασικα κατι τετοιο ετσι οπως εχουν τα πραγματα τωρα και με τις νοοτροπιες που υπαρχουν απο ολες τις πλευρες, θα ηταν σκετη αποτυχια.Προφανώς, λοιπόν, φαντάζεσαι τι θα γίνεται όταν υποχρεωθούν κι επίσημα ν'ακολουθούν την τακτική αυτή.
Αλλα σκεφτομαι οτι υπο ιδανικες συνθηκες, θα ειχε και καποια θετικα που θα ωφελουσαν ολους τους μαθητες...
miv
Επιφανές μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Αυτο μου θυμιζει τη Φυσικη και τη Χημεια φετος (και περυσι ), που λυνουμε ολα τα προβληματα υπο ιδανικες συνθηκες οι οποιες ξερουμε οτι δεν ειναι πρακτικα πραγματοποιησιμες!Οι ιδανικές συνθήκες είναι ιδανικές...
.:aLeX:.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοιτα, σε πρωτη φαση συμφωνουμε οτι θα ειναι καλυτερα για το μαθημα. Βεβαια και παλι θα υπαρχουν διαφορετικα επιπεδα.. Και με βαση τι θα γινεται αυτος ο διαχωρισμος? Τους περσινους βαθμους? Και αν τη νεα χρονια, καποιος απο τους "κακους" μαθητες διαβαζει περισσοτερο τι γινεται? Τον αλλαζουμε τμημα στη μεση της χρονιας? Και αν ειναι περισσοτεροι αυτοι? Θα φτασει το ενα τμημα να εχει 30 ατομα και το αλλο 10? Δεν γινονται αυτα..όταν είσαι μεταξύ ίσων δεν φοβάσαι μη και σε κοροιδέψουν οι άλλοι, έχετε όλοι το ίδιο επίπεδο κλπ. Δεν μιλάμε για συναγωνισμό μεταξύ ρεμπεσκέδων. Και στο κατω κατω της γραφής γιατι ειναι αντιπαιδαγωγικό; Μηπως κοιτάτε μόνο βραχυπρόθεσμα και οχι περα απο την μυτούλα σας; Δεν είναι θεμα να μειώσεις τους αλλους αλλά να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του καθενός με τους ρυθμούς που είναι αναγκαίοι για να μην βαριεται ο μεν αλλα και να καταλαβαίνει και ο δε....
Και με τους καθηγητες τι γινεται? Οι καλοι στο καλο τμημα και οι κακοι στο "αχρηστο"? Ετσι τα κανεις ακομα χειροτερα τα πραγματα.. Και υπαρχουν και αλλα που δεν μπορω να τα εξηγησω ευκολα απο δω
Αλλα το βασικο προβλημα ειναι εδω..Μιλάμε για την κοινωνία μας στην οποια δεν ξερω αμα έχεις δει αλλα ερευνα εδω δειχνει οτι δεν υπαρχουν ρατσιστικές διαθεσεις μεταξύ των ατομων της. Και πιστεψε με ειμαι μαθητρια του 19+ και κανω παρεα μια χαρα με ατομα 14----Οι κολλητη μου ειναι του 13. Συμφωνω ως ενα κομματι για τους καθηγητές, ξερω καποιους οι οποιοι το θεωρούν πρόκληση αλλα ξερω οτι δεν ειναι ολοι έτσι. Σε αυτο πρεπει να φροντισει το κρατος τι βλασταρια αφηνει να μας διδασκουν
Στις ερευνες κανεις δεν προκειται να παραδεχτει οτι ειναι ρατσιστης. Και να σε ρωτησω και κατι. Η κολλητη σου και οι παρεες σου του 13, 14 ειναι στο ιδιο τμημα με σενα? Γιατι αν ισχυε ο διαχωρισμος αυτος, το πιθανοτερο ειναι οι παρεες σου να ηταν διαφορετικες. Οποτε θα ειχαμε τις παρεες των "καλων" μαθητων και αυτες των "κακων".. Και αυτο δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις την παρεα του Γ1 και αυτην του Γ2.. Και μονο που θα λες (οχι εσυ προσωπικα παντα) ειμαι στο "καλο" η στο "κακο" τμημα, αντι για το Γ1 η το Γ2, εχει τεραστια διαφορα. Και πιστεψε με δεν ειναι για καλο αυτο..
*Και στα λεω αυτα, ως (πρωην) μαθητης του 19+ κι εγω..
Φιλικα παντα ε?
Ίρις
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο διαχωρισμός των τμηματων θα ήταν χρήσιμος πολυ και επιτυχημενος σε μια ιδανικη κοινωνία όμως. Αρα σαν κίνηση θα ήταν σωστή αν και δεν με τα δεδομένα μας ανέφικτη. Με επεισες...:no1:
annna
Νεοφερμένος
και αν δεν υφίσταται τέτοιου είδους διαχωρισμός ένας άλλος θα μπορούσε να είναι
ενδιαφερόμενοι ή απλά ερχόμενοι για να μην πάρουν απουσία αλλα κοιμώμενοι χωρίς να ενοχλούν-έρχομαι σχολείο για να μην παίρνω απουσίες και σταμάτω την κανονική ροή του μαθήματος όταν μου ρθει στερόντας το δικαίωμα στην γνώση απο τους υπόλοιπους
και σχετικά με την δημιουργία κλικών και τώρα έτσι γίνεται επομένως δεν χρειάζεται νύξη(έτσι νομίζω τουλάχιστον)
Antigoni_18
Νεοφερμένος
Σε κάποιες ομάδες μπορεί να είναι πολύ θετικός ένας διαχωρισμός σε μαθητές που μπορούν να προχωρήσουν λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με άλλους και σε μαθητές που χρειάζονται κάποια πρόσθετη βοήθεια. Άλλα σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι σκέτη καταστροφή.
Μάλλον ρητορικό θα παραμείνει το ερώτημα.
Panteras
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το δυσκολο ειναι να φτιαξεις μια παιδεια που θα προσαρμοζεται πανω σε καθε ειδους χαρακτηρα και θα βοηθαει τον καθενα να γινει καλυτερος.
Κατα.
Lacta144
Πολύ δραστήριο μέλος
Whatmarie
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω βλεπω παιδια με συνδρομο νταουν να ειναι σε κανονικα σχολια...δεν ειναι θεμα διακρισης...το θέμα ειναι ότι και τα ίδια τα παιδια 'υποφερουν' να ειναι σε σχολεια στα οποια δεν μπορουν να ανταποκριθουν...κρίμα δεν είναι??
γιατι δλδ οι αλλες χώρες που έχουν αυτο το σύστημα 'διακρισης' ας το πουμε των μαθητών ειναι πιο αναπτυγμένες απο τν Ελλάδα??ειναι τυχαίο??I don't think so...
jimbadunas
Νεοφερμένος
γιατι να περιμενω τον καθε σκραπα που ειναι καλος στα θεωρητικα???γιατι να περιμενω να εξηγησει και να ξαναεξηγησει ο καθηγητης και μετα να πρεπει να λυσω ασκησεις που δεν με βοηθανε γιατι ειναι ευκολες για εμενα και δεν με βαζουν σε σκεψη και σε προκληση???
miv
Επιφανές μέλος
εγω συμφωνω με τον διαχωρισμο,τα παιδαγωγικα ειναι απλες χαζομαρες απο τα ατομα που φοβουνται μην στιγματιστουν απο το αν θα ειναι στους αρχαριους!!!εγω ας πουμε που τα παω πολυ καλα στα θετικα
γιατι να περιμενω τον καθε σκραπα που ειναι καλος στα θεωρητικα???γιατι να περιμενω να εξηγησει και να ξαναεξηγησει ο καθηγητης και μετα να πρεπει να λυσω ασκησεις που δεν με βοηθανε γιατι ειναι ευκολες για εμενα και δεν με βαζουν σε σκεψη και σε προκληση???
Γιατί είναι σκράπας όποιος τα πάει καλά στα θεωρητικά; Αυτό που λες δεν είναι χωρισμός επιπέδων. Στηρίζεις απλά την πλήρη εξειδίκευση και κατευθυνσιοποίηση της εκπαίδευσης από νωρίς. Για να φτιάχνουμε καλούς επιστήμονες και τεχνοκράτες, αλλά ζώα σε κοινωνικοπολιτική άποψη.
Τα παιδαγωγικά δεν είναι χαζομάρες από κανέναν που δεν θέλει να στιγματιστεί. Είναι πραγματάκια που τα λένε τα βιβλία.
jimbadunas
Νεοφερμένος
σκραπας στα μαθηματικα ενοω...οπως εγω στα αρχαια πχΓιατί είναι σκράπας όποιος τα πάει καλά στα θεωρητικά; Αυτό που λες δεν είναι χωρισμός επιπέδων. Στηρίζεις απλά την πλήρη εξειδίκευση και κατευθυνσιοποίηση της εκπαίδευσης από νωρίς. Για να φτιάχνουμε καλούς επιστήμονες και τεχνοκράτες, αλλά ζώα σε κοινωνικοπολιτική άποψη.
Τα παιδαγωγικά δεν είναι χαζομάρες από κανέναν που δεν θέλει να στιγματιστεί. Είναι πραγματάκια που τα λένε τα βιβλία.
και η πεδαγωγικη ειναι μια βλακεια εχς δει τα αγγλακια που δεν τους μαλλονουν καν??? ερχονται ροδο και μαλλια και το κανουν οικο ανωχης!!!(δν λεω Μπ******ο)
miv
Επιφανές μέλος
Ε, προσωπικά αυτό εγώ δεν το θέλω στην Ελλάδα.
jimbadunas
Νεοφερμένος
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος
dreamer
Εκκολαπτόμενο μέλος
kotsis1
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.